|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Spałam z Jego przyjacielem łamane przez chyba czuję coś do nich obu...
Tytuł brzmi odrzucająco, wiem. Więc usprawiedliwię się już na początku - nie, nie zdradziłam swojego chłopaka. Czuję ogromną potrzebę wyrzucenia tego z siebie, a nie mam nikogo komu mogłabym zaufać na tyle, żeby powierzyć mój sekret. Więc zacznijmy od początku. Ponad pół roku temu zerwałam z chłopakiem, czułam, że już się nie kochamy, że coś się między wypaliło. A może po prostu nic nigdy między nami nie było? Nieistotne, skończyło się, the end, finito, le fin.
Załamana, zapłakana, nierozumiana przez nikogo i do tego pijana przespałam się z kumplem, nazwijmy go Pan P, który 'akurat miał przerwę z dziewczyną'. I jak to zwykle bywa, ja jako przykład typowej kobiety zaczęłam wiązać nic nie znaczący seks z uczuciami, podczas, gdy on stwierdził, że to co zaszło to był błąd i wrócił do dziewczyny. 3 miesiące wzdychałam, płakałam w poduszkę, złorzeczyłam jego obecnej dziewczynie, baaa, chciałam nawet posunąć się do naskarżenia jego dziewczynie o tym niegodnym występku jej lubego. Podczas gdy planowałam jakby to pokazać panu P. co stracił i zemścić się na zmianę z kolejną próbą uwiedzenia, nie zauważyłam, że ktoś cichutko pukał do mojego serca. Notabene, przyjaciel i współlokator niefortunnego 'towarzysza zbrodni', mój dobry znajomy,pan K., wersja dla wszystkich znajomych i dla mnie samej - Pan 'nic nie ma między nami, jesteśmy tylko przyjaciółmi' pewnego marcowego wieczoru zupełnie niespodziewanie pocałował mnie na balkonie. I wtedy wszystko poleciało na łeb na szyję, w mojej głupiej łepetynie wszystko się poprzestawiało, zrozumiałam, że to On, ten Jedyny, tak długo szukany i niedostrzegany, stworzony jak na zamówienie. I tak żyjemy sobie w naszym małym słodkim świecie, a jedyne co mnie martwi, to fakt, że gdy odwiedzam mojego kochanego pana K i spotykam pana P, zastanawiam się czy pan P pamięta to co się wydarzyło i czy jest zazdrosny i jak by to było, gdybym była z nim. Oczywiście, pan P ani ja nigdy się nawet nie zająknęliśmy o tym co kiedyś było miedzy nami, nie rozmawiamy o tym. Ale mnie, mimo, że dla pana K byłabym w stanie sprzedać duszę, czasem nachodzą dziwne myśli o panu P... Czy to tylko urażona duma, która krzyczy 'On Cię nie chciał!' czy może jakaś resztka uczucia, a może całkiem duży kawałek uczucia, który do końca nigdy nie wygasł, mimo, że teraz jestem szczęśliwa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Spałam z Jego przyjacielem łamane przez chyba czuję coś do nich obu...
myślę, że to są wspomnienia, które do Ciebie wracają, a nie jakieś uczucie czy urażona duma 'On Cię nie chciał!'. czasami po prostu myśli same przychodzą a później odchodzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Lol.
Poczekaj, trochę trudno mi zrozumieć chaos w twojej wypowiedzi ![]() Po pierwsze co do przespania się - błagam, on był wolny (na tamtą chwilę) nie wiem czego ty od niego oczekiwałaś i za co się mścisz. Dziecinada. Myślę że ty sama nie wiesz czego chcesz dlatego urządzasz jakieś głupie gierki i chcesz robić scenki zazdrości ![]() odpuściłabym obu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a) mam cichą nadzieję, że to tylko głupie, nic nie znaczące wspomniania 'małe tęsknoty'
![]() b) nie mszczę się i nie robię scen zazdrości, tylko czasami głupio się czuję w obecności ich obu. Czego oczekiwałam? Jak to czego? A czego oczekuje dziewczyna, gdy zacznie jej na kimś zależeć? Wzajemności! c) od byle całusa się zaczęło, od 3 miesięcy wszystko mnie utwierdza w przekonaniu, że to 'to' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A mogłabys w 1 zdaniu napisac, w czym jest tak naprawdę problem? Bo ja chyba jakos nie łapię. W związku jesteś szczęśliwa, tamten gosc tez... to o co chodzi? Przeszłosc- i tyle.
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Kobitki, toż to pół roku temu (niecałe?) było, strasznie mało czasu minęło aby zapomnieć o tamtym wydarzeniu, zwłaszcza że facet błąka się dziewczynie po życiorysie do tej pory. Autorko, radziłabym Ci unikać gościa i coraz lepiej poznawać Pana K, widzę tutaj duże szanse na "zaawansowaną" (nie linczujcie mnie za to określenie, jest jeszcze wcześnie i mózg mi się nie rozkręcił :P) miłość, życzę Ci powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To co czujesz do Pana P. to wydaje mi się jest niedosyt, że "On wybrał ją, a nie Ciebie" i pewnie gdybyś go w końcu "zdobyła" to cała ta fascynacja by zniknęła. Natomiast możliwe jest, że z Panem K. stworzysz bardzo udany związek na długie lata, zależy Ci na nim, nie zmarnuj tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój kumpel twierdzi, że do takiej się nie ma szacunku. Może ten pan P. również na Ciebie przychyla oko i ma takie samo zdanie? Po za tym, ja nie wiem, czy ludzie nawet pod wpływem alkoholu nie potrafią myśleć głową tylko innymi częściami?
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Podświadomie myślisz o nim - nie myśl, wymaż to z pamięci. Pomyśl że masz swojego TŻ i to o nim powinnaś myśleć jak go uczynić szczęśliwym a nie rozpamiętywać to co było, nie jest i nigdy nie bedzie. To co bylo a nie jest - nie pisze sie w rejestr.
Mialam kiedys taka sytuacje moze sie nie przespalam ale calus byl. Szczerze to taka sytuacja ze szkoda gadac... w sumie pasowalaby do jakiegos zakreconego watku typu 'niezapomniane love story o ktorych najchetniej wolalabym zapomnieć' tak ironicznie ![]() pocalowalam sie z chlopakiem ktory okazal sie byc gejem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nie widze problemu. to co sie zdarzylo miedzy wami zdarzylo sie kiedy oboje byliscie wolni. wiec to juz nic nie znaczy.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Za dużo myślisz o tym, co było, zamiast skupić się na tu i teraz.
Masz obok siebie fajnego faceta więc to doceń. Nie ma sensu zastanawiać się co by było gdyby, bowiem odpowiedzi i tak nie dostaniesz. PS. Nie lubię, gdy ktoś tłumaczy się alkoholem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.