|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ból podczas współżycia i wymioty po nim
Witam. Nie bardzo wiem gdzie wcisnac ten watek bo jak ogladam forum nie pasuje on nigdzie. Wiec od poczatku. Mam 27 lat i regularnie wspolzyje z jednym partnerem. Ostatnio w 16 dniu cyklu po seksie odczulam dosc silny bol(ostre klucie i scisk) podbrzusza i krotko po tym zwymiotowalam. Pozniej w 18 dniu cyklu bardzo bolało mnie w srodku w trakcie wspolzycia ( nie potrafie opisac tego bolu ) mozna by powiedziec ze bolala mnie macica tak w glebokiej czesci mojego ciala choc nie wiem czy trafnie to okreslilam. Od dluzszego czasu mam zaburzenia miesiaczkowania jestem pod stala kontrola lekarza ale niestety teraz nie moge sie do niego udac z tym problemem bo poszedl na urlop. Mialam niedawno robione i konsultowane badania morfologie i cytologie wszystko wyszlo dobrze i lekarz zalecil mi tylko brac witaminy. dodatkowo czesto pobolewa mnie ostatnio jajnik. Co moze powodowac bol podczas seksu skoro lekarz wykluczyl niektóre choroby ukladu typu endometrioze i rozne zapalenia ? I dlaczego bol doprowadzil do wymiotow? Prosze o pomoc. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ból podczas współżycia i wymioty po nim
głupio zapytam- byłaś "rozgrzana" do seksu? mi się zdarza, że jak "odwalam robotę" to czuję taki ból macicy jak przy ostrym bólu miesiączkowym i biorę coś albo przeciwbólowego albo ciepły kompres/kąpiel. kiedy miałaś usg przezpochwowe? co jest powodem nieregularnych miesiączek? a ból może mieć przeróżne przyczyny np. zapalenie przydatków, polipy, zbyt głeboka penetracja przy zbyt słabym rozgrzaniu. jeżeli lekarz rozkłada ręce- zmień lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ból podczas współżycia i wymioty po nim
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.