|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sterovag a wspolzycie
Witam! Czy podczas brania globulek dopochwowych sterovag mozna wspolzyc? To znaczy w przerwach pomiedzy braniem jednego a drugiego opakowania. Globulki bierze sie przez 6 dni po miesiaczce a pozniej dopiero po nastepnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sterovag a wspolzycie
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Do jaszczurki1
![]() ![]() Normalnie podczas brania globułek sterovag występują jakieś upławy od leku,najczęściej białawe bo taki kolor ma sterovag, no po prostu nie wszystko zostaje "w środku". Ale podczas terapii, nawet podczas przerwy na miesiączkę sterovag cały czas działa, więc codziennie wycieka go trochę. Podczas stosunku nadmierna wydzielina mogłaby być niezbyt przyjemna w zapachu i dotyku i wyglądzie. Osobiście odradzam współżycie, mimo że jest niemożliwe zarażenie partnera, jeśli leczysz sie na nadżerkę, bo to nie jest choroba przenoszona drogami płciowymi. Także nie musisz się martwić o partnera. RAczej doradzam troskę o Twoje zdrowie i troskę o prawidłowe leczenie. I odradzam stosowanie tamponów podczas miesiączki, bo moga podrażnić nadżerkę, jeśli właśnie na nią się leczysz. A jeśli masz naprawdę wątpliwości-idz i zapytaj swojego ginekologa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Lekarz zalecil mi 4 opakowania. Lezce tymi glubulkami nadzerke. Wiec wyjdzie ze ta tarepia potrwa przez jakies 3 miesiace. Pytalam w aptece, pani powiedziala ze raczej sie nie wspolzyje ale skoro lekarz mi nic nie powiedzial wiec dlatego pytam. Zdaje sobie sprawe ze wspolzycie moze podrazniac. A jesli chodzi o tampony to pani doktor powiedziala ze mam ich nie stosowac podczas leczenia.
Trudno, trzeba sie poswiecic aby wyleczyc " szanowna" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czego się nie robi dla "szanownej" ... Jest ważna i wyrzeczenia sa konieczne
pozdrowienia i ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja też mam ten problem, tylkoze ja mam brac jedno opakowanie zaraz po miesiączce i potem 4 dni przerwy i do gina na pobranie cytologii bo ta ostatnia mi nie zaciekawa wyszła.a musze kontrolowac teraz swoją "biedronke" bo jestem po skróceniu szyjki macicy i cytologie musze robić co 3 miesiące :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pani Buka
|
hmm. piszecie, że lekarka kazała wam brać 6 tabletek po jednej miesiączce i 6 po następnej? to czy jeżeli moja przepisała mi inny lek do brania przed okresem, a po okresie - chyba dobrze zrozumiałam - miałam ciurkiem zużyć 12 globulek, to czy to jest w porządku?
![]()
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Prośba o sprzedaż leku na receptę :/
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2010-05-12 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.