|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
ubezpieczenie bezrobotnego-pytanie
Szybkie ale wazne dla mnie pytanie. Jestem bezrobotna i co miesiac chodze sie odnotowywac. Ostatnie 10 dnie siedzialam chora w domu i ominal mnie termin odnotowania.
Czy jezeli trafie dzis np do szpitala to bede ubezpieczona czy nie?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ubezpieczenie bezrobotnego-pytanie
jeżeli byłaś chora trzeba było iść do lekarza.. lekarz wypisze L4 i ktoś z rodziny musi iść oddać do UP .
Moja siostra ma nogę w gipsie i poszłam za nią do szpitala po L4 (przy wypisie dostała zezwolenie na L4) .. poszłam odebrać ze szpitala i dostarczyłam do UP. Jeżeli nie zgłosisz się do podpisu to chyba jest się wykreślonym z listy bezrobotnych czyli nie ma ubezpieczenia. najlepiej zadzwoń , spytaj ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś jak najszybciej z zaświadczeniem lekarskim pojawić się w UP i odhaczyć na liście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
u lekarza bylam swojego znajomego i nie pomyslalam zupelnie o L4.
![]() do UP poszlabym jutro . Ale mam problem bo tragicznie sie czuje i zastanawiam sie czy nie jechac na pogotowie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2010-05-16 o 11:39 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No to teraz Twoja w tym głowa, żeby takie zaświadczenie uzyskać. To ty musisz się wykazywać gotowością do podjęcia pracy. Identycznie jak u pracodawcy jak jesteś chora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
musisz w ciągu 7 dni od terminu, w którym się miałaś stawić usprawiedliwić właśnie np. zwolnieniem lekarskim nieobecność, bo stracisz status bezrobotnego na 90dni!
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
czyli nie isc dzis na pogotowie. jutro z rana isc ze zwolnieniem do UP i dopiero wtedy?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Słyszałam, ze osoby bezrobotne , aby isc do lekarza musza mieć takie zaświadczenie z urzedu, ze są zarejestrowane . Na podstawie tego zaswiadczenia lekarz bedzie wiedział, ze jestes ubezpieczona. Ponadto, aby otrzymac zwolenienie lekarskie musisz podac dane urzedu pracy wraz z NIP-em ( sprawdz na stronie www) i takowe w przeciagu 7 dni dostarczyc do urzedu. Jesli akurat tak sie stało, ze miałas isc sie odhaczyc to masz 7 dni na usprawiedliwienie, ale! zwolnienie lekarskie powinnas miec tak wypiasane aby obejmowalo dzien odnotowania. Rozumiem, ze takowego nie masz, wiec ciezko Co będzie sie wytlumaczyc i udownodnic, ze faktycznie byłas chora- to niestety urząd.
Na pocieszenie - moja przyjaciołka zapomniala sie odnotowac- poszła tydzien pozniej pewna, ze to TEN dzien i panie poprosily ja o napisane jakiegos oswiadczenie i wszytsko dobrze sie skonczyło, ale ona nie otrzymywala zasiłku (nie wiem jak w Twoim przypadku). Chyba wszytsko zalezy od dobrej woli urzednika ![]() ![]() Edytowane przez kycia1 Czas edycji: 2010-05-16 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Komplikatorka
|
Ja takie osoby wykreślałam. Jeśli nie możesz się stawić na wizytę z różnych powodów to dzwonisz przedstawiasz się, mówisz co i jak i kiedy będziesz mogła przyjść. Na Twoim miejscu jutro z samego rana szybko bym leciała do urzędu pracy i miała dobre wytłumaczenie. Powodzenia
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za odpowiedzi.
jakos nie pomyslalam zeby zadzwonic i teraz mam za swoje. no nic musze wytrzymac do jutra
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.