![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() potrzebuję konsultacji
Dziewczyny mam do was pytanie; czy uważacie, że brak pieszczot jest poważnym powodem, żeby związek się rozleciał/nie zadziałał?
Mój facet mówi, że może nie zadziałać przez to. Jak to powiedział poczułam się cokolwiek dziwnie. Super, no to "seks" czy bliskość jest ważniejszy ode mnie - może to nie było jego intencją, ale ja to tak odebrałam. Wolałabym żebyśmy się bardziej poznali. Co innego, jeśli bylibyśmy już zaręczeni. No, ja wiem ze to ważna sfera, ale chyba jesteśmy w stanie się powstrzymać od pewnych rzeczy - wtedy jak obydwoje tego będziemy chcieć. Mówi, że ok, że wstrzemięźliwość od seksu szanuje, ale z pieszczotami to trochę inaczej... Hmmm, choć to może ja jestem dziwna czy nie mam doświadczenia. Jestem w ok 2 msc w związku, najpierw miałam bardzo dużo wątpliwości, ale teraz coraz bardziej zaczyna mi zależeć. Jestem nawet gotowa przeprowadzić się do innego miasta. ![]() Mimo tego, że pieszczoty były, no sorry, ale on mnie bardzo pociąga ![]() ![]() O wszystkim pogadam z nim w przyszłym tygodniu, ale jestem ciekawa jak to wygląda z zewnątrz, w waszych oczach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: potrzebuję konsultacji
Cytat:
![]() No ale to Twoje życie, Twoja wiara, Twoje przekonania... Rób tak, abyś ty była w zgodzie z samą sobą, nie zmuszaj się do niczego, jesli tego nie chcesz. Pogadaj z tżtem, może zrozumie..... Ale jeśli nie - ja rozumiem stanowisko Twojego chłopaka. I odpowiadając na pytanie na początku postu - tak, moim zdaniem, bez satysfakcjonującego dla obu stron seksu, związek może się rozlecieć. Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2010-09-24 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Z jednej strony Cię bardzo szanuję, bo naprawdę niewiele znam osób, które - mimo deklaracji wiary - zachowują wstrzemięźliwość.
Z drugiej strony rozumiem też Twojego partnera. Moim zdaniem, bliskość fizyczna jest bardzo ważnym, wręcz nieodłącznym elementem budowania więzi, świadczy o wzajemnym zaufaniu itp. Przy zachowaniu zdrowego rozsądku doskonale cementuje związek. Sądzę, że po prostu musi trafić swój na swego w tej kwestii.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
od początku potrzebuje bliskości, nie od zaręczyn/ślubu. w ogóle nie zaręczyłabym się z kimś, kto nie chce mi okazywać czułości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do niczego nie powinnaś się zmuszać, raczej zastanowić się jaka jest Twoja wizja związku, a jaka jest wizja faceta. Należy sobie zdawać sprawę z tego, że nasze działania, wybory mają określone konsekwencje. Brak pieszczot również, bo ze strony faceta to może wyglądać tak: no OK, bardzo ją lubię, chcę być z nią, ale co jeśli za pół roku usłyszę to samo? Okaże się, że do siebie w tej sferze nie pasujemy? Może ona mnie zwodzi, a ja jej zwyczajnie nie pociągam? Faceci na ogół mają do tego konkretniejsze podejście, niż kobiety. Miłość - no fajnie, ale przy okazji udany seks, a nie jakieś proszenie się. Musicie o tym pogadać naprawdę poważnie. Sama się musisz zastanowić, czy jesteś ostrożna, bo nie chcesz się naciąć, czy bardziej wynika to z tego, że "nie bo nie" (on wtedy może wyczuć jakiś fałsz w Twojej motywacji). Co Ci się w nim ze strony fizycznej podoba? Czy na pewno on Cię kręci jako facet? Czy wyczuwasz, że bardziej mu zależy na seksie, niż na Tobie? Jakie są Wasze poglądy na kluczowe kwestie? I tak dalej... Co do tego "gdybyśmy byli zaręczeni" - znacie się jako para dopiero od 2 miesięcy, do poważnych decyzji możecie dojrzeć za rok, a może za 3 lata. Zamierzasz tyle się powstrzymywać? Dla samej zasady? Równie dobrze facet się może z Tobą zaręczyć dla zmaczania Cię. Zaręczyny nie są gwarancją czegokolwiek, nawet ślub nie jest. Nie rób z pieszczot i seksu karty przetargowej, że coś ma być za coś. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-09-24 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Póki co to różnie bywa z tą wstrzemięźliwości, bo mnie baaardzo łatwo sprowokować. Wiem że to niedojrzałość, że nie potrafię się pohamować
![]() Ja okazuję bardzo dużo czułości ![]() On mnie zarąbiście kręci, i wzajemnie... Edytowane przez jolika Czas edycji: 2010-09-24 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mi się wydaje,że to nie kwestia wiary i kaca moralneo,ale poprostu nie dojrzałaś duchowo do seksu. Zresztą dwa miesiące według mnie to zakrótki okres czasu,aby pochopnie sie komuś oddawać i myśleć o przeprowadzce.A co jeśli się okaże,że wogóle nie pasujecie do siebie??? A co do kwestii wiary i kościoła,jeżeli uda Ci się trafić na wyrozumiałego spowiednika to na pewno uzyskasz rozgrzeszenia pod warunkiem,że nie będziecię z TŻ mieszkać razem
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jezeli Twoj TZ nie podziela Twoich przekonan to sie z Toba nie zareczy, sama nie chcialabym zareczac sie z kims kogo nie interesuja pieszczoty
![]() Seks nie jest najwazniejszy, fakt, ale jego brak moze spowodowac rozpad zwiazku ludzi o roznych przekonaniach a Twoj TZ najwidoczniej nie podziela Twoich .
„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”. Al Pacino, "Zapach kobiety" http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie. Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2010-09-24 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Trudna sprawa, bo chodzi tu rowniez o kwestie wiary, przekonan i moralnosci. Bardzo wazne, zebys pozostala w zgodzie z wlasnymi zasadami. Rozumiem tez stanowisko chlopaka, choc Wasz zwiazek ma niewielki staz i nie dziwie Ci sie, ze wolalabys sie jeszcze powstrzymywac od zaawansowanych pieszczot. Pogadaj szczerze z chlopakiem i mu wytlumacz wszystko dokladnie, nie kaz mu sie domyslac. Powiedz, ze Cie bardzo pociaga i Ci na nim zalezy, ale narazie nie chcesz odstawiac jakis orgii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zdaję sobie ze wszystkiego co piszecie sprawę, dlatego to dla mnie strasznie trudno temat. Z jednej strony jestem na tak, ale z drugiej zasady kościoła w którym bądź co bądź jestem nie dają mi na to przyzwolenia.
Przytulanie, pocałunki są ok, choć dla mnie pójście trochę dalej już oznacza pobudzenie. To wszystko mi się nie trzyma.... Dwie strony muszę mieć podobne nastawienie. TŻ jest też wierzący, ale ma kompletnie odmienne zdanie od kościoła w tej kwestii. Całe szczęście nie jest niereformowalny. Wg mnie w takiej wstrzemięźliwości trzeba odnaleźć jakąś wartość. Jestem w impasie, pomiędzy młotem a kowadłem. Beznadziejne położenie. Z jednej strony bardzo mi zależy a z drugiej... Ale jeśli ktoś Ci bardzo pasuje, nie można zrezygnować z zaawansowanej bliskości fizycznej? chyba chodzi o osobę... zrywam z Tobą, bo mi źle w seksie, poszukam sobie, żeby mi było lepiej. wszystko musi być najlepsze i najwspanialsze... W przyszłym tygodniu rozmowa wersja hard... Nie wytrzymam odległości 500km, taka znajomość jest kompletnie bez sensu, bo niby ku czemu ma prowadzić, na odległość się nie poznamy aż tak. jestem w takiej sytuacji, że mogę sobie pozwolić na przeprowadzkę, a nawet jeśli nic z tego nie wyjdzie to po prostu zostanę w tym mieście, a potem zawsze mogę wrócić. Nie zamierzam z nim mieszkać, taka ewentualność wchodzi w rachubę tylko wtedy coś poważniejszego z tego będzie np narzeczeństwo. [żeby nie było - nie myślę o tym, bo to nie ten etap] Szczerze powiem, że nie mam żadnych oporów nawet moralnych - w okresie narzeczeństwa. Ale nie rozwijam tematu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ty jestes niereformowalna? Dlaczego to TZ musi zmieniac swoje poglady a nie Ty? W braku wstrzemiezliwosci tez jest jakas wartosc.
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
2 miesiace to bardzo krotko. Jezeli zwiazek ma sie rozpasc po 2 m-cach z braku seksu to litosci...
Druga sprawa ze przeciez nie mozemy Ci powiedziec czy masz z nim uprawiac seks czy tez pieszczoty czy nie. To zalezy od Ciebie. Sama mowisz ze chcesz chodzic do komuni. Wiec to o Twoje sumienie chodzi. Jezeli uwazasz ze tak nie nalezy robic to tego po prostu nie rob. Jesli wierzysz w Boga to wiesz ze nie my bedziemy Ci dawac rozgrzeszenie tylko przed nim bedziesz sie tlumaczyc. Takie gadanie ze jak zwiazek sie rozleci to mozna zrozumiec Twojego faceta jest tez chyba bezsensu bo sa na pewno na swiecie mezczyzni tak samo religijni jak ty ktorzy tez z tym chetnie zaczekaja czy to do slubu czy zareczyn. A trzecia sprawa jest taka ze nie rob nic wbrew sobie. Jest pelno dziewczyn ktore zakladaja watki bo seks czy pieszczoty nie sprawiaja im przyjemnosci... Zazwyczaj dlatego ze zaczely wspolzyc bo tak wypada, bo kazdy to robi, bo facet chcial a same tak naprawde do tego nie dorosly... A uwazam ze to ma byc przyjemne dla obu stron. Dlatego nie ma sensu sie spieszyc.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Facet musi być do Ciebie dopasowany w kwestii wiary, musi tez chcieć zachować wstrzemięźliwość. Jeśli nie będzie tego chciał Ciebie uzna za oziębłą wariatkę i poszuka sobie nowej dziewczyny, lub będzie Cię systematycznie zdradzał. Szukaj faceta takiego jak Ty, wierzącego katolika, a pozostałych sobie odpuść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale zazwyczaj jest tak, że wszystko dzieje się stopniowo - najpierw delikatnie, potem coraz śmielej. nie w przeciągu godziny, tylko dni, tygodni lub miesięcy, to zależy od pary. jakoś nie wyobrażam sobie, żeby na pewnym etapie [tych niezaawansowanych pieszczot] się zatrzymać i nie ruszać dalej aż do zaręczyn. myślę, że powinniście sobie konkretnie wszystko wyjaśnić. teraz, dopóki wasz związek jest w tym początkowym etapie. żeby potem nie wyszło, że on się będzie męczył. sama wolałabym wiedzieć jeśli facet nie zamierzałby przechodzić na następne etapy, ponieważ nie marnowałabym wtedy czasu. rozstałabym się z takim facetem, ponieważ pieszczoty i seks są dla mnie bardzo ważne w związku. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko, że ja kurcze nie chce innego faceta ![]() Ja nie mam takiego problemu, że mi coś nie sprawia przyjemności, bo mi każda wersja bliskości sprawia przyjemność ![]() opinia publiczna i wypada czy nie mnie kompletnie nie interesuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakby miała lat 16 to faktycznie 2 miesiące to krótko ale ma 26 lat ,potrzeby i temperament. Oddawać się ? co to za określenie jak z Biblii , nic dziwnego ,że nie dajemy sobie prawa do przyjemności z seksu i uprawiania go równie radośnie jak faceci. Dorosli ludzie samodzielnie myślący maja prawo sypiac kiedy chcą i z kim chca i czas nie jest tu zadnym wyznacznikiem czegokolwiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Owszem, może się rozlecieć związek przez brak pieszczot-nie mówię o barku seksu bo czasem można na niego czekać dłuugo, ale brak jakichkolwiek pieszczot może na prawdę doprowadzić do rozpadu związku niestety
![]() Poza tym to Twoje przekonania, wiec co z tym zrobisz to twoja sprawa. Ja owszem w Boga wierzę, ale to co Kościół wyprawia jest moim zdaniem przesadą-te wszystkie zakazy itd. Jakoś do Kościoła chodzę, w Boga wierzę a seks przedmałżeński uprawiam. A spowiadać się nie zamierzam z tego bo nie uważam ze to grzech skoro kocham faceta i wiem, ze będziemy razem i weźmiemy ślub ![]() Wiec to kwestia podejścia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Jak słyszę hasło "oddaję się mu" w kontekście, że kobieta to się nie z facetem kocha, a daje się mu... kochać, na zasadzie postawy służalczej, bo przeca to tylko mężczyźni mają popęd i radochę z seksu, to coś mi się robi złego i mam ochotę kupić broń palną i jej użyć
(nie mam na myśli żartobliwych określeń, czy też oddawania się sobie z wzajemnością - ja jemu i on mnie również i to nie żadna pańszczyzna, a wspaniały akt miłosny, w którym jesteśmy równi, ale wtedy to jest przecież po prostu "kochamy się", "uprawiamy miłość / seks"). |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty masz lat 19 i do ślubu pewnie pójdziesz w białej sukni bo zakazy masz w d....ale slub musi byc w kościele co by koleżanki pękły jak twoja błona przed ślubem ,prawda ? Zdaje sie ,że zasady pochodza od twojego boga więc wierzysz czy nie? szlag mnie trafia jak czytam takie farmazony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo sie w Boga wierzy albo nie. Moje rady ktore napisalam wczesniej sa skierowane wlasnie do osoby wierzacej bo taka jest autorka watku. I uwazam ze skoro sie chodzi do kosciola i jest katolikiem i wierzy w Boga to trzeba sie tez stosowac do zasad obowiazujacych...
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;22274316]Nawet jeśli będziecie zaręczeni, to wg Kościoła będziecie grzeszyć - ale wtedy nie będzie Ci to już przeszkadzać? Pierścionek złamie "opory moralne"?
![]() Nad tym samym sie zastanawialam, Autorka, czy mozesz wytlumaczyc dlaczego zareczyny za ta magiczna granica, po ktorej bedziecie mogli szalec do woli? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mowiłam o mieszkaniu ze sobą.A nie o seksie.
Może to głupio brzmi, ale nie miałabym oporów. Jakoś tego mi nie wyrzucałoby sumienie - tak mi się wydaje. Tak naprawdę to poznaje się człowieka w codzienności, począwszy od tych mitycznych nieszczęsnych skarpetek na podłodze ![]() Nie mówię o jakimś długim mieszkaniu, tylko np kilka miesiący. Próbnie. Wziąć slub na całe życie, w którym odwrotu nie ma. wcale nie mieszkać ze sobą i potem heeeloł - nie mogę z nim/ z nią wytrzymać. To horror. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
ja myślę, że jeśli bardzo Ci na nim zależy to masz na niego taką ochotę że seks zastepujecie pieszczotami chociaż i jeśli pieszczot nie ma to namiętność wygasa i związek się kończy.
jesli masz zamiar czekac do zaręczyn z seksem a co dopiero z samymi pieszczotami to Twój chłopak już niedługo będzie miał inną dziewczynę.
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
W pierwszym poście jakoś inaczej to brzmiało. Pisałaś o pieszczotach:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co piszesz wnioskuje, ze jeszcze nie bardzo masz pojecie o tym o czym mowisz. Co to znaczy mieszkanie probne? Wprowadzisz sie do kogos na 3 miesiace pozniej sie wyprowadzić zeby finalnie z nim znow zamieszkac? Kurcze na miejscu Twojego TZ-ta mialabym misz masz w glowie ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
W pierwszym poście tak, o pieszczotach. Zważywszy na to, że bliskość jest ważna i po ślubie może być kompletna katastrofa jeśli chodzi o seks. Zaręczyny wg mnie zmieniają trochę status relacji.
A tak jako ciekawostka nie wiem czy wiecie, ale są kościoły i to chrześcijańskie, w których ślub bierze się etapami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.