|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kołtuny...jak się ich pozbyc?
Moje włosy były rozjaśniane bardzo często u fryzjera...Z brązowego do jasnego blondu.Po umyciu nie potrafię sama ich rozczesać...Musi to robić moja mama,bo tak się plączą,że powstają czasem nawet takie kołtuny... ; /
Używam odżywki z naftą ,bo podobno pomaga,ale oprócz tego,że natłuszcza mi włosy nie zauważyłam żadnej poprawy.Używam też mgiełki ze skrzypem ale to też nic...Znacie jakies dobre odżywki na rozczesywanie ? Na razie rezygnuję z rozjasniania do momentu aż te włosy trochę się "ustatkują". Z góry dzięki za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Dot.: kołtuny...jak się ich pozbyc?
Koncöwki wlosöw zetnij.Spröbuj odzywke bez splukiwania do wlosöw z L`biotica Wax
![]() http://www.domzdrowia.pl/77160,quick...szczonych.html ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
u mnie gdy rozczesuję włosy pomocna jest jasnoróżowa odżywka w sprayu GlissKur.
może spróbuj jedwab nałożyć na wilgotne włosy i po tym rozczesać. albo gdy masz na włosach odżywkę lub maseczkę, to rozczesz je grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. po spłukaniu powinny się dobrze rozczesywać.
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2010-05-17 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, końcówki do ścięcia
![]() Edytowane przez kadoza Czas edycji: 2010-05-17 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ostatnio od fryzjera dowiedziałam sie ze jedwab jest rakotwórczy i w ogóle be i lepiej używać innych kosmetyków..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
mi sie wydaje zę lepsze są rzadkie odżywki np garnier długie i mocne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cóż, osobiście polecam Wax z takich dostępnych w aptekach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim, to nie rozczesywać na mokro. Chyba, że z dużą ilością odżywki na włosach i grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami.
Z własnego doświadczenia wiem, że ciężko jest rozczesać mokre włosy(mam dosyć cienkie, które lubią się kołtunić podczas mycia). Kiedy wyschną, to przejadę kilka razy szczotką i gotowe ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a ja jak nie rozczeszcze na mokro to potem suchych także nie rozczeszę, będą jeszcze gorzej skołtunione niż normalnie... poza tym nie wyobrażam sobie nie uczesania włosów przed ich wysuszeniem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Tez mam taki problem, jak nie rozczesze na mokro to na sucho juz napewno nie (choc nie uzywam suszarki). Samoistne dredy normalnie.
Nie sa zniszczone, po prostu taki mam typ wlosow, jak u dziecka. Sposob mam na nie taki: po prostu podczas mycia traktuje je delikatnie, tak aby nawet nie mialy szansy sie zbytnio skoltunic. Bardzo pomocne sa tez rozne odzywki z tych ciezkich typu Dove, Glisskur itp. (mam wlosy przetluszczajace sie wiec nie stosuje ich codziennie i tylko na wlosy od ucha w dol). Polecam rowniez odzywki w spray Glisskur. Mgielke Radicala to z wlasnego doswiadczenia radze odstawic, moim wlosom bardzo zaszkodzila.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
mi się po nafcie robią takie suche kołtuniaste włosy własnie.. więc zawsze nakładam naftę przed myciem (a nie po) i głównie na skórę głowy, potem szampon i jakaś odżywka ze spłukiwaniem, po lekkim wysuszeniu jedwab. Też mi się okropnie plątały włosy (po ciąży) i musiałam połowę obciachać, bo z tyłu rozczesać się nie dało..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
rozczesywanie najłatwiej idzie po odżywce wax.
A w ogóle skąd pomysł z rakotwórczym jedwabiem? Jakiego raka ma niby powodować? Ja używam jedwabiu w taki sposób, że nie ma nawet kontaktu ze skórą głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale na serio. Nie wierzę w to. Tam nawet nie ma takich składników! No, najbardziej szkodliwy dla włosa w jedwabiach (większości, w Wax nie spotkałam, albo jestem ślepa) jest alkohol. A jedwab to nic innego jak mieszanka silikonów i trochę jedwabiu. Mi włosów nie obciąża, ale daję jedwab na same końce, no, ewentualnie od połowy długości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Może chodzi o popularne ostatnio parabeny. Są w jedwabiu Biosilk.
![]() A wracając do tematu, jedwab moim zdaniem zapobiega kołtunom, gdy zostanie wtarty w wilgotne włosy i pozostawiony do wyschnięcią. Ja tak robie i jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.