|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mam 1cm rozwarcia, upławy przeźroczysto-różowe i bóle brzucha w nocy. Pomocy ...
coraz bliżej rozwiązania
![]() mamy czwartek...we wtorek byłam u lekarza i Pani Doktor powiedziała, że jak na pierwszą ciąże to mam bardzo dobrze przygotowane TE sprawy do porodu, dziecko płytko położone i rozwarcie na 1 cm. Przestraszyłam się tym rozwarciem.. Żadnych skurczy wcześniej nie miałam. Za to upławy straszne! ![]() z wtorku na środę w nocy obudził mnie ból w dolnych partiach brzucha..coś podobnego do okresu. Z środy na czwartek powieliło się to ale były te skurcze mocniejsze. W tym samym miejscu. W ciągu dnia tego nie odczuwam. Szczerze to ...bolało mnie i jak na chwilę obecną nie trwało bardzo długo Zastanawiam się czy zaczęły mi się skurcze przepowiadające? czytałam o nich w internecie. Dodatkowo dziś zauważyłam, że moje upławy zmieniły kolor z przeźroczysto-białawych na przeźroczysto-różowe. Wizytę u lekarza mam na wtorek 26 lutego. Pozostaje mi obserwowanie mojego ciała? czy te zmiany, które u mnie zachodzą świadczą o tym, żeby zgłosić się od razu do lekarza? ajjjjj pierwsza ciąża i ten mój niepokój!! nie chcę przeoczyć jakiegoś ważnego momentu świadczącego o początku porodu, bo z tym też jest różnie :/ ...niby się wie, że to JUŻ, a niektóre z Was (z tego co czytałam) potrafiły przeoczyć ten moment... historie są różne trzymajcie się ciepło! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam 1cm rozwarcia, upławy przeźroczysto-różowe i bóle brzucha w nocy. Pomocy ..
Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Rozwarcie 1cm to prawie żadne rozwarcie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Te upławy jak zmieniły kolorek to już blisko. Czop śluzowy zaczął odchodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Mam 1cm rozwarcia, upławy przeźroczysto-różowe i bóle brzucha w nocy. Pomocy ..
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A co chciałabys przeoczyć? porod? nie da się
![]() Skoro 8 marca to wlasciwie akcja może się zacząć w każdej chwili, dasz radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. nie krzycz bo przez to tracisz siły, mrucz i bluzgaj jak Ci to pomaga ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Kochana ja w 31 tc miałam 2 cm rozwarcia, w 36 tc 5 cm i lekarka chciała wywołać poród ze względu na brak przepływów mózgowych ( nie mogli ich znaleźć w usg) , a pod koniec 37 tc dojechałam ( ledwie zdążyłam) na porodówkę z 10 cm i sporym krwawieniem i urodziłam w ciągu 10 minut ( skurcze miałam od początku co 1/2 minuty, dojazd zajął mi 30 minut)
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy ![]() większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.