|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Rozmrożone warzywa na patelnię?
Hej, kupiłam dzisiaj warzywa na patelnię i po otwarciu mają dziwnie dużo kryształów lodu
![]() Nie wiem, czy można je jeść? Nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło, wydaje mi się, że wyglądają jakby ktoś je wcześniej nosił w koszyku i odłożył - jakby zdążyły się rozmrozić, wyciekła woda, która ponownie się zamroziła i stąd taki "szron". Pomoże mi ktoś? To są warzywa karaibskie jeśli to ma znaczenie (niby mogą mieć wodę, skoro jest tam papaja itd, ale kiedyś kupowałam i takiego czegoś nie było) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmrożone warzywa na patelnię?
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kiedyś miałam taką sytuację - ja zjadłam, nic mi się nie stało, ale nie wiem, czy te kryształki mogą mieć jakieś negatywny wpływ...
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
niestety, przekonałam się o tym na własnej skórze... do tej pory na sam widok mrożonek mdli mnie, a minął rok od tamtej sytuacji
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dzięki, wyrzuciłam.
Swoją drogą uważam, że te warzywa powinny być pakowane w przeźroczyste opakowania, żeby każdy mógł zobaczyć co bierze, bo tak to wyrzuciłam 7.8zł w błoto i musiałam iść po inne (strata kasy i czasu). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zwykle wystarczy sprawdzić czy mrożone warzywa są "sypkie" (nie zbrylone). Jeżeli tak, to raczej nie powinny być wcześniej rozmrożone, bo po ponownym zamrożeniu najprawdopodobniej by się posklejały. Przynajmniej ja tak sprawdzam mrożonki przed zakupem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Właśnie zawsze tak sprawdzam odkąd zobaczyłam program kulinarny, ale te były sypkie. Po przyjściu do domu się mocno zdziwiłam, więc to nie jest chyba odpowiedni sposób ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
no właśnie jeśli warzywa są zbrylone i widać gołym okiem, że mogły być rozmrożone i ponownie zamrożone nie jedz ich, to siedlisko bakterii, które dość szybko się namnażają jak już było wspomniane.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.