![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)![]() ![]() Jesli masz ochote podzielic sie swoimi radosciami czy smutkami, pochwalic sie zdjeciem z USG czy wlasnego brzuszka, popytac co kupic na wyprawke czy pokazac co juz wybralas to napisz do nas. Nie ma to jak grupka dziewczyn cieszacych sie ze swojego stanu. A dodatkowa radoscia jest mozliwosc rozmawiania o tym i dzielenia sie z innymi! ![]() Bez obaw piszcie o swoich planach wzgledem siebie, wlasnej powiekszajacej sie rodziny czy macierzynstwa. Jestesmy tutaj po to zeby wysluchac a nie osadzac. Jesli probujesz zajsc w ciaze i masz ochote zapytac o rade nie wahaj sie. Wytezymy nasze glowki zeby pomoc Ci najlepiej jak umiemy! ![]() Rozmowy w 'toku' czas zaczac... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Darusiaaaa - Daria, 23, tp 27 marzec - urodzila coreczke Oliwie 5 kwietnia ![]() kardashi - Karolina, 20, tp 17 maj - urodzila coreczke Blanke 22 maja ![]() she oo - Aleksandra, 25, tp 23 czerwiec Linka24 - Ewelina, 25, tp 5 lipiec Gosiaro - Gosia, 26, tp 8 lipiec latkoo - Karolina, 24, tp 12 lipiec Carol77 - Karolina, 32, tp 15 lipiec marlenka0505 - Marlena, 30, tp 25 lipiec mlmFM - Sandra, 24, tp 4 sierpień Kasia_Dublin - Kasia, 26, tp 16 sierpień pandziolka - Ania, 26, tp 1 wrzesień metropolitan - Karolina, 25, tp 10 wrzesień enis84 - Ania, 25, tp 9 październik skorpionek19 - Kasia, 29, tp 16 październik monia9980 - Monika, 24, tp 20 październik Weronisia - Weronika, 34, tp 31 październik irsin - Agata, 25, tp 31 październik agnieszka255 - Agnieszka, 25, tp 25 listopad Pamela86 - Pamela, 24, tp 9 styczeń ![]() ![]() Anula_81 - Ania, 29 rinoa_woman - Ania, 24 Edytowane przez Kasia_Dublin Czas edycji: 2010-05-23 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Kasiu czy zapraszasz mamusie, lub przyszłe mamusie z Dublina i okolic, czy tak ogólnie???? ja szukam forum o tematyce Irlandzkiej, wiem ze takie są już, ale ich uczestniczki wydają się być zgraną grupą, a poza tym na prawde nie chce mi się czytać 100 stron wątków....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wiec moze ja zaczne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja się melduję i dziękuje Kasiu za tak wspaniały pomysł na wąteczek, będzie nam tutaj milutko i przyjemnie
![]() ![]() Coś o mnie, mam na imię Karolina, 32 latka, TŻ 33, mamy córkę która w listopadzie skończy 12 latek i teraz spodziewamy się maluszka, jestem w 18 tc +1 dzień ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i niemamusie ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-18 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No więc dobrze przedstawie(a)nie czas zacząć.
mam 24 lata, obecnie 22 TC poród na 23 czerwca. na 95% chłopczyk. Studiuję na NUI Maynooth...własnie zaczął się ostatni semestr(i mam nadzieje ze dzidzi nie wyskoczy ze mnie za wcześnie ![]() Właśnie leże sobie w łóżeczku, po niemiłym epizodzie porannym związanym z wysokim ciśnieniem....z tego też powodu jestem na zwolnieniu z pracy już od tygodnia..i moja pani doktor powiedziala ze razcej nie powinnam juz wracać do pracy, zwłaszcza jesli chce skonczyć szkołe... Więc rzucam pytanko....jak wy się czujecie??? jakieś problemy? jak sobie z nimi radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mogę zapytać jeszcze o Twoje imię ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja nie chce zapeszac ale jak dotad mam ciaze bezobjawowa
![]() ![]() She juz jestes za polmetkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No więc mam na imię Aleksandra.
Oj ja nie chcę CC!!!! Do ostatniego piatku też miałam książkowe ciśnienie, ale po dniu na uczelni poleciałam do pracy...i to było za dużo, najpierw GP(lekarz pierwszego kontaktu ) potem szpital.... także te problemy to dopiero po 21 tc mi sie ujawniły..... Do 15 tc miałam mdłości które tylko z nazwy były poranne ![]() No i od 18tc mam problem z pęcheżem nie mogę kichać jak mam pełny pęcheż - bo żle się to kończy ![]() A tak z innej beczki kiedy zaczniecie kompletować wyprawkę? jaki wózek wam się mazy itd?? |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Kurcze miejmy nadzieje ze ci to minie kochana tak samo nagle jak sie pojawilo (Carol polip zniknal wiec czasami spotykaja nas mile niespodzianki
![]() ![]() Ja wyprawki narazie nie kompletuje ani za bardzo nie planuje... Dostaniemy duzo rzeczy od siostry tz-a ktorej sliczna coreczka konczy za kilka dni jeden roczek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z pęcherzem mam problem tai,ze maly uwielbia po nim skakac jak jest pelny i boli potem bardzo ![]() ![]() ![]() Co d wózka to my mamy taki upatrzony: http://www.allegro.pl/item919706799_...e_gratisy.html Łózeczko: http://www.allegro.pl/item919267598_...ciel_haft.html Poz tym buteleczki: http://www.allegro.pl/item923874439_...ee_tippee.html i do tego dokupie pojemniczki na mleczko, zakretki do butelek tez Tommee Tippee ![]() Na razie zrobiłam listę co jest niezbędne i nic jeszcze nie kupiłam, tak mysle, że od kwietnia-maja zaczniemy kupowac ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No więc termin na 23 czerwca.
W mojej rodzinie przez ostatnich pare lat nie bylo małych dzieci... a w tym roku aż 4 się ma urodzić- a to dopiero luty ![]() Co do wyprawki : Więc według wszelkich zabobonów nie powinno się kupowac za wcześnie...ale ja ostatnio się zdecydowałam że chce do połowy marca skompletuję- bo 1 kwietnia oddaje licencjat z geografii a z socjologii 24 kwietnia. natomiast w maju mam egzaminy więc chce mieć głowę czystą, i mieć już wszystko bo w czerwcu nie bede latać już po sklepach... planowaliśmy wydać na wszystko do max 4 tyś złoty, ale ostatn mój kochany tatuś powiedział że on kupuje wnókowi wózek i tyle... wiec bedzie taniej ![]() Wózek chce Tako Warrior Łóżeczko Klups Safarii Pieluszki planuję kupić wielorazowe ekologiczne kieszonki typu wonderos, Imse Vimse itd. na razie mam tylko jedne śpioszki .....ale jak tylko przyleci do mnie mama to poszalejemy a pod koniec lutego zamawiamy wózek i łóżeczko z przyległościami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie przejmuj sie tymi zabobonami ze jak za wczesnie kupisz rzeczy dla dziecka to przyniesie to pecha itd. Bez przesady, przeciez nawet same koszty trzeba jakos rozlozyc... Jeden miesiac ciuszki, inny mebelki itp itd. Fajnie ze bedziesz sobie buszowac po sklepach z mama ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie wyszło 2600 zł, ale wózek tez mi odpada, bo teściowa kupi, więc mogę teraz więcej rzeczy kupić ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Zapomnialam całkiem o pościeli do wózeczka, znalazłam taka z żyrafką: http://www.allegro.pl/item919357636_...aplikacja.html kolor żółty zeby do wózeczka pasował ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Karolina łóżeczko jest śliczne i solidne...i za tą cenę masz wszystko w komplecie...jedna przesyłka i tyle.
Poza tym po takiej 12 latce to nic ci nie zostało, pewnie wszystko rozdane, albo leciwe już i od początku musisz wszystko nowe kupować... Kasia...wdzięczność wdzięcznością....ale jęśli możesz wygospodarować tysiąc możesz kupić taki wózek jaki chcesz.... A Z drugiej strony jeśli ten wózek który masz dostać jest w super stanie, to może dokupisz sobie jakąś ładną pościelkę, torbę i pałąk...żeby było coś po twojemu...a tysiąc w kieszeni zostanie ![]() ja mam ten komfort że jestem pierwsza w rodzinie, dziadkowie oszaleli na punkcie tego słoneczka w moim brzuszku.... no i nam się tu wiedzie...więc po pierwsze nie muszę się liczyc z każdym groszem (ale nie lubie być rozrzutna) a z drugiej strony chcemy mieć dwójke w małym odstepie wiec niektóre rzeczy takie jak wózek i łóżeczko będą służyć dwójce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja też się przyłącze jeśli moge
![]() Jestem w 21tc termin mam na 30 czerwca i już się nie mogę doczekać ![]() Mi sie podoba wózeczek Tako Jumper X a łóżeczko to chciała bym turystyczne.. Nie mogę się doczekać czerwca, a to tak długo jeszcze:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
witajcie.widze ze watek sie rozpoczyna to takze dolacze.mam 24 lata,moj tz 26,mamy juz 5 letnia coreczke a teraz wlasnie dowiedzielismy sie o ciazy!
![]() termin pewnie gdzies na pazdziernik,ale ja juz nie moge sie doczekac! she oo ja takze mialam termin I ciazy na 23 .o6 ale Klaudia pojawila sie 13.06 po dluuugim porodzie ale silami natury Karolian lozeczko CUDO! szkoda ze mam schowane po corce,chociaz moze przekonam mezusia ![]() ![]() kasia ja takze uwazam ze jesli wolisz ocs nowszego i bardziej odpowiadajacego Tobie,to raczej bym podziekowala a co do pieluch....w zyciu wielorazowe!to nie dlaa mnie,jestem jednak wygodna pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tak sobie myślałam o ciuszkach i strasznie żałuje, że u nas w Pl nie ma takich wyprzedaży ogromnych jak w UK, jak cos przecenia to niewiele, no ale moja teściowa tez już szaleje i koniecznie chce widziec moją listę z ekfipunkiem dla malucha wiec pewnie pokupuje jeszcze kupe ciuszków i inne bajerki ![]() A powiedzcie mi kochane jakie kosmetyki do pielęgnacji chcecie kupic?? Ja się zastanawiam nad całym zestawem Penaten 'a przy Olci je mialam i byly super.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Pieluchy wielorazowe : oto moja skarbnica wiedzy :
http://parenting.pl/doradca-ds-stoso...porady-11.html Kasiu bambino mio to tylko jedna z setek firm.... co do prania to pralke nastawić każdy może.... a wiekszość tych pieluszek wrzucasz na pranie wstępne , potem właściwe 40 stopni. do zwykłego proszku lub płynu dosypujesz miareczkę odkażającego środka eko(żeby pupka była nie podrażniona) i tyle suszysz- żadnego prasowania... Karolina : -na okres do 2giego roku zycia wydasz około 2 tyś euro (zalezy od firm które kupujesz itd) na te pieluszki 200- 400 euro tez zależy od firmy -Zwykłe pampersy mają około 300 środków chemicznych -Nikt nie odważył się jeszcze zrobić rzetelnych badań ale podejrzewa się że problemy z jakością spermy u dzisiejszych 20-30 latków wynikają z notorysznego przegrzewania jąderek w okresie niemowlęcym właśnie w pieluchach jednorazowych To tylko te powody które mnie przekonały...ale jest ich wiele nie mówiąc o 2 tonach śmieci które rozkładać sie będą przez 500 lat - tylko po jednym dzidziusiu... Nie jestem świrem ekologicznym....bynajmnie j Mnie ta płodność martwi.... a cieszy fakt że to takie przystepne i proste...żadnego gotowania żadnego prasowania (którego nienawidzę) |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Nie jeszcze nie znam płci niestety. Ale mam nadzieję że za niedługo sie dowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Monia ![]() Przede wszystkim gratulacje !!!!!!!!!!!!!! Życze spokojnych 9 miesięcy i co najwazniejsze zdrowych!!!!!!!! Super, ze do nas dołączasz!!!!!!! Cieszę się, ze podoba Ci się łożeczko, przekonaj mężusia, nie jest az takie drogie,a jest przecudne ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Powiem Ci, ze ja tez chciałam najpierw turystyczne, ale znajoma miala i strasznie było rozchwiane i dziecko nie umiało w nim spać i zrezygnowalam,ale może trafisz na jakieś fajne i solidne!! ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiataj.... No to mamy podobny termin...i popatrz..juz bliżej jak dalej ![]() tako Jumpr X jest fajniutki zwłaszcza kolekcja w koła, ja własnie pertraktuję żeby mi uszyli ten nowy model Warrior właśnie w kółeczka ![]() Co do turystycznego..... nie mam dobrej opini nt, moja przyjaciółka miała (mieszkaliśmy wspólnie w wynajetym dużym domku kiedy mała się urodziła) materac był cienki i nie był ładnie profilowany(spód jakiś mało równy był) a poza tym szkrab po 5mcach nauczył się chustać tym materacem tak że walił o ścianę i mała zmuszała tym rodziców żeby je do łózka wzięli ... taka była sprytna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
jestem, zabiegana dzisiaj ale jestem, ledwie watek zalozyyscie juz tyle naskrobalyscie ![]() nie do wiary, musze was nadgonic jak wroce do domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() Jak się ciesze, ze jesteś z nami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!Nie przepracuj się tylko znowu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I uważaj na szyjkę!! czekamy ![]()
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja się boję że jak kupię zwykłe łóżeczko to dzidzia jak podrośnie to będzie obijać sobie główkę.
(Coś mi net szwankuje) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.