Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 12:04   #1
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Witam wszystkie szczesliwe 'brzuchatki' i zapraszam do rozmowy

Jesli masz ochote podzielic sie swoimi radosciami czy smutkami, pochwalic sie zdjeciem z USG czy wlasnego brzuszka, popytac co kupic na wyprawke czy pokazac co juz wybralas to napisz do nas. Nie ma to jak grupka dziewczyn cieszacych sie ze swojego stanu. A dodatkowa radoscia jest mozliwosc rozmawiania o tym i dzielenia sie z innymi!

Bez obaw piszcie o swoich planach wzgledem siebie, wlasnej powiekszajacej sie rodziny czy macierzynstwa. Jestesmy tutaj po to zeby wysluchac a nie osadzac.

Jesli probujesz zajsc w ciaze i masz ochote zapytac o rade nie wahaj sie. Wytezymy nasze glowki zeby pomoc Ci najlepiej jak umiemy!

Rozmowy w 'toku' czas zaczac...

Brzuchatki
Darusiaaaa - Daria, 23, tp 27 marzec - urodzila coreczke Oliwie 5 kwietnia foteczka
kardashi - Karolina, 20, tp 17 maj - urodzila coreczke Blanke 22 maja
she oo - Aleksandra, 25, tp 23 czerwiec
Linka24 - Ewelina, 25, tp 5 lipiec
Gosiaro - Gosia, 26, tp 8 lipiec
latkoo - Karolina, 24, tp 12 lipiec
Carol77 - Karolina, 32, tp 15 lipiec
marlenka0505 - Marlena, 30, tp 25 lipiec
mlmFM - Sandra, 24, tp 4 sierpień
Kasia_Dublin - Kasia, 26, tp 16 sierpień
pandziolka - Ania, 26, tp 1 wrzesień
metropolitan - Karolina, 25, tp 10 wrzesień
enis84 - Ania, 25, tp 9 październik
skorpionek19 - Kasia, 29, tp 16 październik
monia9980 - Monika, 24, tp 20 październik
Weronisia - Weronika, 34, tp 31 październik
irsin - Agata, 25, tp 31 październik
agnieszka255 - Agnieszka, 25, tp 25 listopad
lisek15 - Jola, 27, tp 5 grudzień
Pamela86 - Pamela, 24, tp 9 styczeń

Staraczki
Anula_81 - Ania, 29
rinoa_woman - Ania, 24

Czy to jawa czy to sen...

Edytowane przez Kasia_Dublin
Czas edycji: 2010-05-23 o 16:42
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:24   #2
she 00
Raczkowanie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Kasiu czy zapraszasz mamusie, lub przyszłe mamusie z Dublina i okolic, czy tak ogólnie???? ja szukam forum o tematyce Irlandzkiej, wiem ze takie są już, ale ich uczestniczki wydają się być zgraną grupą, a poza tym na prawde nie chce mi się czytać 100 stron wątków....
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:27   #3
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Wiec moze ja zaczne . Mam na imie Kasia, mam 25 lat i jestem w 14tc. Moj tz ma 29 lat i wrecz nie moze sie doczekac az nasze malenstwo przyjdzie na swiat . Po cichu marzy nam sie dziewczynka ale z chlopca tez sie niesamowicie ucieszymy. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe jak ryba. Pozdrawiam

Stary 2010-02-18, 12:28   #4
Carol77
Zakorzenienie

Ja się melduję i dziękuje Kasiu za tak wspaniały pomysł na wąteczek, będzie nam tutaj milutko i przyjemnie

Coś o mnie, mam na imię Karolina, 32 latka, TŻ 33, mamy córkę która w listopadzie skończy 12 latek i teraz spodziewamy się maluszka, jestem w 18 tc +1 dzień prawdopodobnie będzie synuś, ale okaże się na połówkowym 9 marca
Pozdrawiam wszystkie mamusie i niemamusie

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-02-18 o 12:32
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:30   #5
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez she 00 Pokaż wiadomość
Kasiu czy zapraszasz mamusie, lub przyszłe mamusie z Dublina i okolic, czy tak ogólnie???? ja szukam forum o tematyce Irlandzkiej, wiem ze takie są już, ale ich uczestniczki wydają się być zgraną grupą, a poza tym na prawde nie chce mi się czytać 100 stron wątków....
Witaj She, watek jest dla wszystkich mamus i oczywiscie Ciebie rowniez serdecznie zapraszam. Kto wie moze znajdzie sie wiecej kolezanek z zielonej wyspy ktore tutaj zajrza

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Ja się melduję i dziękuje Kasiu za tak wspaniały pomysł na wąteczek, będzie nam tutaj milutko i przyjemnie

Coś o mnie, mam na imię Karolina, 32 latka, TŻ 33, mam córkę która w listopadzie skończy 12 latek i jestem w 18 tygodniu +1 dzień

Stary 2010-02-18, 12:35   #6
she 00
Raczkowanie

No więc dobrze przedstawie(a)nie czas zacząć.
mam 24 lata, obecnie 22 TC poród na 23 czerwca. na 95% chłopczyk.
Studiuję na NUI Maynooth...własnie zaczął się ostatni semestr(i mam nadzieje ze dzidzi nie wyskoczy ze mnie za wcześnie )
Właśnie leże sobie w łóżeczku, po niemiłym epizodzie porannym związanym z wysokim ciśnieniem....z tego też powodu jestem na zwolnieniu z pracy już od tygodnia..i moja pani doktor powiedziala ze razcej nie powinnam juz wracać do pracy, zwłaszcza jesli chce skonczyć szkołe...
Więc rzucam pytanko....jak wy się czujecie??? jakieś problemy? jak sobie z nimi radzicie?
Stary 2010-02-18, 12:43   #7
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
No więc dobrze przedstawie(a)nie czas zacząć.
mam 24 lata, obecnie 22 TC poród na 23 czerwca. na 95% chłopczyk.
Studiuję na NUI Maynooth...własnie zaczął się ostatni semestr(i mam nadzieje ze dzidzi nie wyskoczy ze mnie za wcześnie )
Właśnie leże sobie w łóżeczku, po niemiłym epizodzie porannym związanym z wysokim ciśnieniem....z tego też powodu jestem na zwolnieniu z pracy już od tygodnia..i moja pani doktor powiedziala ze razcej nie powinnam juz wracać do pracy, zwłaszcza jesli chce skonczyć szkołe...
Więc rzucam pytanko....jak wy się czujecie??? jakieś problemy? jak sobie z nimi radzicie?
Witaj
A mogę zapytać jeszcze o Twoje imię? wspólczuje wysokiego ciśnienia, moja przyjaciółka tez ma wysokie i ma wskazania do cc. Dobrze, że jesteś na zwolnieniu, wypoczywaj ile się da! Co do samopoczucia, ja borykałam się z krwawiącym polipem na szyjce macicy do 16 tc, ale ostatnio na wizycie juz go nie było i nie krwawię i wracam do życia, lezałam przez 2 miesiace, na szczęście teraz jest ok, pracuje w domku-mam swój biznesik więc chodzić za dużo nie muszę poza tym ciśnienie bardzo niskie, bóle więzadeł, bioderek przy leżeniu,wzdęcia, ale wszystko da się przeżyc byleby dzidzia była cała i zdrowa

Olusia
Filipek

Adaś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 12:43   #8
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Ja nie chce zapeszac ale jak dotad mam ciaze bezobjawowa . Oczywiscie latalam czesciej do kibelka ale teraz wrecz ksiazkowo objaw minal i miejmy nadzieje ze nie wroci az do samej koncowki . Teraz tez jestem na zwolnieniu przez wstretne przeziebienie ale jutro juz ide spowrotem do pracy.

She juz jestes za polmetkiem

Stary 2010-02-18, 12:57   #9
she 00
Raczkowanie

No więc mam na imię Aleksandra.

Oj ja nie chcę CC!!!! Do ostatniego piatku też miałam książkowe ciśnienie, ale po dniu na uczelni poleciałam do pracy...i to było za dużo, najpierw GP(lekarz pierwszego kontaktu ) potem szpital.... także te problemy to dopiero po 21 tc mi sie ujawniły.....
Do 15 tc miałam mdłości które tylko z nazwy były poranne
No i od 18tc mam problem z pęcheżem nie mogę kichać jak mam pełny pęcheż - bo żle się to kończy śmieszne co?ale czytałam że do 50 procent to ma wiec nie ma co narzekać....

A tak z innej beczki kiedy zaczniecie kompletować wyprawkę?
jaki wózek wam się mazy itd??
Stary 2010-02-18, 13:03   #10
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Kurcze miejmy nadzieje ze ci to minie kochana tak samo nagle jak sie pojawilo (Carol polip zniknal wiec czasami spotykaja nas mile niespodzianki ). Moze mialas slabszy dzien tylko. A kiedy masz termin porodu? Ja mam 16 sierpnia i sa to urodziny mojej kochanej mamy

Ja wyprawki narazie nie kompletuje ani za bardzo nie planuje... Dostaniemy duzo rzeczy od siostry tz-a ktorej sliczna coreczka konczy za kilka dni jeden roczek . A to czego od niej nie dotsaniemy trzeba bedzie kupic. Wiem ze ona chce nam dac wozek ale szczerze to tak bym chciala sama jakis wybrac . Ale nie mozna byc niewdziecznym, grunt to oszczednosc . No ale jak Ty cos powybieralas to chwal sie tu szybko!

Stary 2010-02-18, 13:10   #11
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
No więc mam na imię Aleksandra.

Oj ja nie chcę CC!!!! Do ostatniego piatku też miałam książkowe ciśnienie, ale po dniu na uczelni poleciałam do pracy...i to było za dużo, najpierw GP(lekarz pierwszego kontaktu ) potem szpital.... także te problemy to dopiero po 21 tc mi sie ujawniły.....
Do 15 tc miałam mdłości które tylko z nazwy były poranne
No i od 18tc mam problem z pęcheżem nie mogę kichać jak mam pełny pęcheż - bo żle się to kończy śmieszne co?ale czytałam że do 50 procent to ma wiec nie ma co narzekać....

A tak z innej beczki kiedy zaczniecie kompletować wyprawkę?
jaki wózek wam się mazy itd??
Moja córcia ma na imię Aleksandra pieknie

Ja z pęcherzem mam problem tai,ze maly uwielbia po nim skakac jak jest pelny i boli potem bardzo nudnosci nie mialam, wymiotow ani razu zgagi na poczatku, takze teraz jak polip sobie poszedl jest super Musisz uwazac na siebie teraz jak Ci podskoczyło, oby to była jednorazowa sprawa!!!!

Co d wózka to my mamy taki upatrzony:

http://www.allegro.pl/item919706799_...e_gratisy.html

Łózeczko:
http://www.allegro.pl/item919267598_...ciel_haft.html

Poz tym buteleczki:

http://www.allegro.pl/item923874439_...ee_tippee.html

i do tego dokupie pojemniczki na mleczko, zakretki do butelek tez Tommee Tippee

Na razie zrobiłam listę co jest niezbędne i nic jeszcze nie kupiłam, tak mysle, że od kwietnia-maja zaczniemy kupowac a Ty już masz coś kupione?

Olusia
Filipek

Adaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 13:13   #12
she 00
Raczkowanie

No więc termin na 23 czerwca.

W mojej rodzinie przez ostatnich pare lat nie bylo małych dzieci... a w tym roku aż 4 się ma urodzić- a to dopiero luty na używane rzeczy nie ma co liczyć
Co do wyprawki :
Więc według wszelkich zabobonów nie powinno się kupowac za wcześnie...ale ja ostatnio się zdecydowałam że chce do połowy marca skompletuję- bo 1 kwietnia oddaje licencjat z geografii a z socjologii 24 kwietnia. natomiast w maju mam egzaminy więc chce mieć głowę czystą, i mieć już wszystko bo w czerwcu nie bede latać już po sklepach...
planowaliśmy wydać na wszystko do max 4 tyś złoty, ale ostatn mój kochany tatuś powiedział że on kupuje wnókowi wózek i tyle... wiec bedzie taniej
Wózek chce Tako Warrior
Łóżeczko Klups Safarii

Pieluszki planuję kupić wielorazowe ekologiczne kieszonki typu wonderos, Imse Vimse itd.

na razie mam tylko jedne śpioszki .....ale jak tylko przyleci do mnie mama to poszalejemy a pod koniec lutego zamawiamy wózek i łóżeczko z przyległościami
Stary 2010-02-18, 13:21   #13
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:

W mojej rodzinie przez ostatnich pare lat nie bylo małych dzieci... a w tym roku aż 4 się ma urodzić- a to dopiero luty na używane rzeczy nie ma co liczyć
Co do wyprawki :
Więc według wszelkich zabobonów nie powinno się kupowac za wcześnie...ale ja ostatnio się zdecydowałam że chce do połowy marca skompletuję- bo 1 kwietnia oddaje licencjat z geografii a z socjologii 24 kwietnia. natomiast w maju mam egzaminy więc chce mieć głowę czystą, i mieć już wszystko bo w czerwcu nie bede latać już po sklepach...
planowaliśmy wydać na wszystko do max 4 tyś złoty, ale ostatn mój kochany tatuś powiedział że on kupuje wnókowi wózek i tyle... wiec bedzie taniej
Wózek chce Tako Warrior
Łóżeczko Klups Safarii

Pieluszki planuję kupić wielorazowe ekologiczne kieszonki typu wonderos, Imse Vimse itd.

na razie mam tylko jedne śpioszki .....ale jak tylko przyleci do mnie mama to poszalejemy a pod koniec lutego zamawiamy wózek i łóżeczko z przyległościami
Moj tz tez chce ekologiczne pieluchy... juz mu powiedzialam ze jak bedzie pomagal w praniu to nie ma sprawy . Ja patrzylam narazie na ta stronke... www.bambinomio.ie

I nie przejmuj sie tymi zabobonami ze jak za wczesnie kupisz rzeczy dla dziecka to przyniesie to pecha itd. Bez przesady, przeciez nawet same koszty trzeba jakos rozlozyc... Jeden miesiac ciuszki, inny mebelki itp itd. Fajnie ze bedziesz sobie buszowac po sklepach z mama

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Moja córcia ma na imię Aleksandra pieknie

Ja z pęcherzem mam problem tai,ze maly uwielbia po nim skakac jak jest pelny i boli potem bardzo nudnosci nie mialam, wymiotow ani razu zgagi na poczatku, takze teraz jak polip sobie poszedl jest super Musisz uwazac na siebie teraz jak Ci podskoczyło, oby to była jednorazowa sprawa!!!!

Co d wózka to my mamy taki upatrzony:

http://www.allegro.pl/item919706799_...e_gratisy.html

Łózeczko:
http://www.allegro.pl/item919267598_...ciel_haft.html

Poz tym buteleczki:

http://www.allegro.pl/item923874439_...ee_tippee.html

i do tego dokupie pojemniczki na mleczko, zakretki do butelek tez Tommee Tippee

Na razie zrobiłam listę co jest niezbędne i nic jeszcze nie kupiłam, tak mysle, że od kwietnia-maja zaczniemy kupowac a Ty już masz coś kupione?
Nie moge sie napatrzec na to lozeczko . Jest boskie po prostu! I ta posciel cudo. Wiecie jak patrze na te wszystkie wyprawki to tak sie nie moge doczekac dzidzi ze szok :P

Stary 2010-02-18, 13:26   #14
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

Co do wyprawki :
Wózek chce Tako Warrior
Łóżeczko Klups Safarii

Ja w zabobony tez nie wierze, co ma być to i tak będzieJa mam termin na 17 lipca i chce juz wtedy myslec tylko o porodzie, to jest masakra latac z wielkim brzucholkiem po sklepach
Mnie wyszło 2600 zł, ale wózek tez mi odpada, bo teściowa kupi, więc mogę teraz więcej rzeczy kupić a powiedz mi co Cie skłoniło do decyzji o stosowaniu pieluszek wielorazowych? Ja jestem wygodnai jednorazówki pójda w ruch

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Moj tz tez chce ekologiczne pieluchy... juz mu powiedzialam ze jak bedzie pomagal w praniu to nie ma sprawy . Ja patrzylam narazie na ta stronke... www.bambinomio.ie

I nie przejmuj sie tymi zabobonami ze jak za wczesnie kupisz rzeczy dla dziecka to przyniesie to pecha itd. Bez przesady, przeciez nawet same koszty trzeba jakos rozlozyc... Jeden miesiac ciuszki, inny mebelki itp itd. Fajnie ze bedziesz sobie buszowac po sklepach z mama

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Nie moge sie napatrzec na to lozeczko . Jest boskie po prostu! I ta posciel cudo. Wiecie jak patrze na te wszystkie wyprawki to tak sie nie moge doczekac dzidzi ze szok :P
Dziękuję kochanie mnie tez sie strasznie spodobalo od razu i wszystko w 1 i do domku przysla ja tez nie umiem sie juz doczekac ale zleci nam szybciutko

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Zapomnialam całkiem o pościeli do wózeczka, znalazłam taka z żyrafką:

http://www.allegro.pl/item919357636_...aplikacja.html

kolor żółty zeby do wózeczka pasował

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-18, 13:28   #15
she 00
Raczkowanie

Karolina łóżeczko jest śliczne i solidne...i za tą cenę masz wszystko w komplecie...jedna przesyłka i tyle.
Poza tym po takiej 12 latce to nic ci nie zostało, pewnie wszystko rozdane, albo leciwe już i od początku musisz wszystko nowe kupować...

Kasia...wdzięczność wdzięcznością....ale jęśli możesz wygospodarować tysiąc możesz kupić taki wózek jaki chcesz.... A Z drugiej strony jeśli ten wózek który masz dostać jest w super stanie, to może dokupisz sobie jakąś ładną pościelkę, torbę i pałąk...żeby było coś po twojemu...a tysiąc w kieszeni zostanie musisz sama zadecydować....

ja mam ten komfort że jestem pierwsza w rodzinie, dziadkowie oszaleli na punkcie tego słoneczka w moim brzuszku.... no i nam się tu wiedzie...więc po pierwsze nie muszę się liczyc z każdym groszem (ale nie lubie być rozrzutna) a z drugiej strony chcemy mieć dwójke w małym odstepie wiec niektóre rzeczy takie jak wózek i łóżeczko będą służyć dwójce
Stary 2010-02-18, 13:33   #16
mariczui
Raczkowanie

Witam. Ja też się przyłącze jeśli moge
Jestem w 21tc termin mam na 30 czerwca i już się nie mogę doczekać
Mi sie podoba wózeczek Tako Jumper X a łóżeczko to chciała bym turystyczne.. Nie mogę się doczekać czerwca, a to tak długo jeszcze:-(
mariczui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:36   #17
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Karolina łóżeczko jest śliczne i solidne...i za tą cenę masz wszystko w komplecie...jedna przesyłka i tyle.
Poza tym po takiej 12 latce to nic ci nie zostało, pewnie wszystko rozdane, albo leciwe już i od początku musisz wszystko nowe kupować...

Kasia...wdzięczność wdzięcznością....ale jęśli możesz wygospodarować tysiąc możesz kupić taki wózek jaki chcesz.... A Z drugiej strony jeśli ten wózek który masz dostać jest w super stanie, to może dokupisz sobie jakąś ładną pościelkę, torbę i pałąk...żeby było coś po twojemu...a tysiąc w kieszeni zostanie musisz sama zadecydować....

ja mam ten komfort że jestem pierwsza w rodzinie, dziadkowie oszaleli na punkcie tego słoneczka w moim brzuszku.... no i nam się tu wiedzie...więc po pierwsze nie muszę się liczyc z każdym groszem (ale nie lubie być rozrzutna) a z drugiej strony chcemy mieć dwójke w małym odstepie wiec niektóre rzeczy takie jak wózek i łóżeczko będą służyć dwójce
A pewnie ze tak, to plany macie swietne, parka mniej wiecej w tym samym wieku to super sprawa . A ja tez wozek sobie odbije czyms innym . Przez chwile jest lekki zal ale jak juz dzidzia bedzie to to juz reszta straci na znaczeniu a te pieniazki bedzie mozna odlozyc i potem wydac na jakis super weekend czy cos.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mariczui Pokaż wiadomość
Mi sie podoba wózeczek Tako Jumper X a łóżeczko to chciała bym turystyczne.. Nie mogę się doczekać czerwca, a to tak długo jeszcze:-(
Witaj! Cos ty teraz czas zleci jak szalony . A znasz juz plec dziecka czy wolisz niespodzianke?

Stary 2010-02-18, 13:36   #18
monia9980
Raczkowanie

witajcie.widze ze watek sie rozpoczyna to takze dolacze.mam 24 lata,moj tz 26,mamy juz 5 letnia coreczke a teraz wlasnie dowiedzielismy sie o ciazy!
termin pewnie gdzies na pazdziernik,ale ja juz nie moge sie doczekac!
she oo ja takze mialam termin I ciazy na 23 .o6 ale Klaudia pojawila sie 13.06 po dluuugim porodzie ale silami natury
Karolian lozeczko CUDO! szkoda ze mam schowane po corce,chociaz moze przekonam mezusia na nowe?
kasia ja takze uwazam ze jesli wolisz ocs nowszego i bardziej odpowiadajacego Tobie,to raczej bym podziekowala

a co do pieluch....w zyciu wielorazowe!to nie dlaa mnie,jestem jednak wygodna

pozdrawiam
monia9980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:38   #19
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuje Olu, ciesze się, że Ci się podoba, własnie chciałam żeby wszystko było w jednym, dobrze, ze jest to allegro, bo w sklepach nie wiedż aile kasowac za takie zestawy. To prawda, po Olci nie mam nic, wszytsko wydane dawno temu. Nie wiem czy jeszcze będziemy miec dzieci, mężuś by chciał, ale ja chyba juz nie, jeden łobuziak mi wystarczy, a szwagierka wychodzi za mąż więc dostanie wszystko po naszym, a kolory chce takie neutralne żeby do dziewczynki tez mogły być ten Twój wózek bardzo podobny do mojego Merca tez jest super, i bardzo funkconalny!! I o to chodzi!
Ja tak sobie myślałam o ciuszkach i strasznie żałuje, że u nas w Pl nie ma takich wyprzedaży ogromnych jak w UK, jak cos przecenia to niewiele, no ale moja teściowa tez już szaleje i koniecznie chce widziec moją listę z ekfipunkiem dla malucha wiec pewnie pokupuje jeszcze kupe ciuszków i inne bajerki

A powiedzcie mi kochane jakie kosmetyki do pielęgnacji chcecie kupic?? Ja się zastanawiam nad całym zestawem Penaten 'a przy Olci je mialam i byly super.

Olusia
Filipek

Adaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 13:39   #20
she 00
Raczkowanie

Pieluchy wielorazowe : oto moja skarbnica wiedzy :
http://parenting.pl/doradca-ds-stoso...porady-11.html

Kasiu bambino mio to tylko jedna z setek firm....
co do prania to pralke nastawić każdy może.... a wiekszość tych pieluszek wrzucasz na pranie wstępne , potem właściwe 40 stopni. do zwykłego proszku lub płynu dosypujesz miareczkę odkażającego środka eko(żeby pupka była nie podrażniona) i tyle suszysz- żadnego prasowania...

Karolina :
-na okres do 2giego roku zycia wydasz około 2 tyś euro (zalezy od firm które kupujesz itd) na te pieluszki 200- 400 euro tez zależy od firmy
-Zwykłe pampersy mają około 300 środków chemicznych
-Nikt nie odważył się jeszcze zrobić rzetelnych badań ale podejrzewa się że problemy z jakością spermy u dzisiejszych 20-30 latków wynikają z notorysznego przegrzewania jąderek w okresie niemowlęcym właśnie w pieluchach jednorazowych

To tylko te powody które mnie przekonały...ale jest ich wiele

nie mówiąc o 2 tonach śmieci które rozkładać sie będą przez 500 lat - tylko po jednym dzidziusiu...

Nie jestem świrem ekologicznym....bynajmnie j
Mnie ta płodność martwi.... a cieszy fakt że to takie przystepne i proste...żadnego gotowania żadnego prasowania (którego nienawidzę)
Stary 2010-02-18, 13:41   #21
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monia9980 Pokaż wiadomość
witajcie.widze ze watek sie rozpoczyna to takze dolacze.mam 24 lata,moj tz 26,mamy juz 5 letnia coreczke a teraz wlasnie dowiedzielismy sie o ciazy!
she oo ja takze mialam termin I ciazy na 23 .o6 ale Klaudia pojawila sie 13.06 po dluuugim porodzie ale silami natury
Karolian lozeczko CUDO! szkoda ze mam schowane po corce,chociaz moze przekonam mezusia na nowe?
kasia ja takze uwazam ze jesli wolisz ocs nowszego i bardziej odpowiadajacego Tobie,to raczej bym podziekowala

pozdrawiam
Witaj Monia. Czyli u Ciebie sam poczatek . Jak sie czujesz? Masz jakies dokuczliwe dolegliwosci? Cudowne jest takie oczekiwanie na maluszka. Ja jak ogladam cos w telewizji i jest scena ze ktos trzyma w rekach dopiero co urodzone malentwo to az drze z emocji

Stary 2010-02-18, 13:41   #22
mariczui
Raczkowanie

Nie jeszcze nie znam płci niestety. Ale mam nadzieję że za niedługo sie dowiem
Stary 2010-02-18, 13:47   #23
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia9980 Pokaż wiadomość

pozdrawiam

Witaj Monia
Przede wszystkim gratulacje !!!!!!!!!!!!!! Życze spokojnych 9 miesięcy i co najwazniejsze zdrowych!!!!!!!! Super, ze do nas dołączasz!!!!!!!

Cieszę się, ze podoba Ci się łożeczko, przekonaj mężusia, nie jest az takie drogie,a jest przecudne mnie ta moskitiera bardzo sie przyda, bo w lato pełno robactwa wlatuje, szczególnie te wstrętne komary, a do prądu niestety nic nie włoże , bo moze zaszkodzic maluszkowi.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Witaj!!!!

Powiem Ci, ze ja tez chciałam najpierw turystyczne, ale znajoma miala i strasznie było rozchwiane i dziecko nie umiało w nim spać i zrezygnowalam,ale może trafisz na jakieś fajne i solidne!!

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:

co do prania to pralke nastawić każdy może.... a wiekszość tych pieluszek wrzucasz na pranie wstępne , potem właściwe 40 stopni. do zwykłego proszku lub płynu dosypujesz miareczkę odkażającego środka eko(żeby pupka była nie podrażniona) i tyle suszysz- żadnego prasowania...

Karolina :
-na okres do 2giego roku zycia wydasz około 2 tyś euro (zalezy od firm które kupujesz itd) na te pieluszki 200- 400 euro tez zależy od firmy
-Zwykłe pampersy mają około 300 środków chemicznych
-Nikt nie odważył się jeszcze zrobić rzetelnych badań ale podejrzewa się że problemy z jakością spermy u dzisiejszych 20-30 latków wynikają z notorysznego przegrzewania jąderek w okresie niemowlęcym właśnie w pieluchach jednorazowych

To tylko te powody które mnie przekonały...ale jest ich wiele

nie mówiąc o 2 tonach śmieci które rozkładać sie będą przez 500 lat - tylko po jednym dzidziusiu...

Nie jestem świrem ekologicznym....bynajmnie j
Mnie ta płodność martwi.... a cieszy fakt że to takie przystepne i proste...żadnego gotowania żadnego prasowania (którego nienawidzę)
Brzmi to strasznie, poczytam sobie tą stronkę, kurcze ja jestem wygodnicka i pewnie sie nie przekonam do wielorazowych, ale z pewnoscia masz rację co do nich. Z resztą zobaczymy,zawsze mogę sprobowac i przekonac się jak to w praktyce wygląda

Olusia
Filipek

Adaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 13:48   #24
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Nie jeszcze nie znam płci niestety. Ale mam nadzieję że za niedługo sie dowiem
No to brzdac musi sie ladnie ulozyc do inspekcji . Ja tez bardzo bym chciala wiedziec 'co we mnie siedzi' a za to moj tz chcialby niespodzianke. Postanowilam ze zrobie tak jak moja kolezanka, sama sie dowiedziala ale nie powiedziala nikomu z bliskich czy znajomych zeby to przypadkiem nie doszlo do jej partnera ktory nie chcial wiedziec. W zeszly weekend sie z nimi widzialam i ona juz jest w 36 tyg i dalej nie chciala nic powiedziec . Jestem baaardzo ciekawa. Jak tylko sie czegos dowiesz kochana to pisz szybko. Narazie wiemy o dwoch chlopcach She i Carol. Zobaczymy co nam sie tu uzbiera

Stary 2010-02-18, 13:49   #25
she 00
Raczkowanie

Cytat:

Wiataj....
No to mamy podobny termin...i popatrz..juz bliżej jak dalej
tako Jumpr X jest fajniutki zwłaszcza kolekcja w koła, ja własnie pertraktuję żeby mi uszyli ten nowy model Warrior właśnie w kółeczka Chce warriora bo ma wiekszą gondolkę ...
Co do turystycznego..... nie mam dobrej opini nt, moja przyjaciółka miała (mieszkaliśmy wspólnie w wynajetym dużym domku kiedy mała się urodziła) materac był cienki i nie był ładnie profilowany(spód jakiś mało równy był) a poza tym szkrab po 5mcach nauczył się chustać tym materacem tak że walił o ścianę i mała zmuszała tym rodziców żeby je do łózka wzięli ... taka była sprytna
Stary 2010-02-18, 13:51   #26
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane
jestem, zabiegana dzisiaj ale jestem, ledwie watek zalozyyscie juz tyle naskrobalyscie
nie do wiary, musze was nadgonic jak wroce do domku**

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:52   #27
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie musze troszke sobie poczytac. O bambinomio wiem od siostry tz-a bo ona z nich kozystala (on i jego rodzinka bardzo uwazaja na srodowisko, ich mama im to zaszczepila ) i nam polecila. Ja sama nie podjelam jeszcze ostatecznej decyzji ale wiem ze teraz kozystanie z pieluch wielorazowych nie jest juz tak uciazliwe jak kiedys... Na pewno warte przemyslenia

Stary 2010-02-18, 13:54   #28
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
No to brzdac musi sie ladnie ulozyc do inspekcji . Ja tez bardzo bym chciala wiedziec 'co we mnie siedzi' a za to moj tz chcialby niespodzianke. Postanowilam ze zrobie tak jak moja kolezanka, sama sie dowiedziala ale nie powiedziala nikomu z bliskich czy znajomych zeby to przypadkiem nie doszlo do jej partnera ktory nie chcial wiedziec. W zeszly weekend sie z nimi widzialam i ona juz jest w 36 tyg i dalej nie chciala nic powiedziec . Jestem baaardzo ciekawa. Jak tylko sie czegos dowiesz kochana to pisz szybko. Narazie wiemy o dwoch chlopcach She i Carol. Zobaczymy co nam sie tu uzbiera
Ale nam powiesz???Ja powiem Ci, że jestem strasznie ciekawa czy to rzeczywiście synek bo na 1 prenatalnym wyszło,że laseczka ale to pewnie było dużo za wczesnie i lekarz sie kiwnął

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane
jestem, zabiegana dzisiaj ale jestem, ledwie watek zalozyyscie juz tyle naskrobalyscie
Witaj skarbie
Jak się ciesze, ze jesteś z nami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!Nie przepracuj się tylko znowu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I uważaj na szyjkę!! czekamy

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-18, 13:54   #29
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane
Anulka fajnie Cie widziec skarbie

Stary 2010-02-18, 13:56   #30
mariczui
Raczkowanie

Ja się boję że jak kupię zwykłe łóżeczko to dzidzia jak podrośnie to będzie obijać sobie główkę.
(Coś mi net szwankuje)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości