|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy!!!cham i kłamca na allegro!!!!!!!
Kupiłam buty na allegro i już następnego dnia wysłałam przelew razem z screenem jego potwierdzenia.Spytałam grzecznie,kiedy został wysłane buty?
Otrzymałam tok chamskich słów ,iż brakuje mi kultury,bo nie napisałam....witam...Ogól nie sprzedawca był bardzo chamski i niekulturalny i zaczął wysyłać mi jakieś żenujące teksty typu "podziękuj mamusi,że zapłaciła ci za buty". Wystawiłam komentarz neutralny-buty były bardziej porysowane,niż jest napisane,paczka doszła w średnim tępie a użytkownik był chamski. A wiecie co to zrobiło?WYSTAWIŁO MI NEGATYWA z MASĄ kłamst!!!!Iż ja próbowałam od niego coś wyłudzić!!!że naciągnąć!że wata opóźniona!żenada!!! co mam teraz Kochani zrobić? nie znam się na allegro i niechcący nacisnęłam "unieważnij komentarz" ale myślałam że wtedy będę mogła wystawić mu negatywa a tak nie można zrobić,co nie??? co ja mam teraz robić?ten bydlak będzie miał ode mnie unieważniony,przekreślony komentarz a ja niby negatywa? POMOCY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy!!!cham i kłamca na allegro!!!!!!!
Cytat:
tam na pewno CI pomoga ![]() Buziaki ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
korzystam z allegro od 3 lat i nigdy się z czymś takim nie spotkałam! trafiłaś na jakiegoś dziwaka ;/ pisz do admina
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
napisalam... a czy mogą mu zrobic coś za to,że oskarża mnie o coś,co nie miało miejsca-czyli wyłudzanie??jak mam to udowodnić-że nie miało to miejsca?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Pracownicy allegro zazwyczaj w takich sytuacjach odpisują, że nie wolno im mieszać się w spory i sugerują aby się "dogadać ze sprzedającym". Miałam kiedyś podobną sytuację, a nic nie wskórałam. Jedynie może uda ci się przywrócić swój komentarz, gdy napiszesz, że unieważniłaś go przypadkowo.
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
napisz tylko że przez przypadek unieważniłaś komentarz
a przy swoim negatywie opisz sytuację, jest taka funkcja, chyba odpowiedz. Ja miałam identyczną sytuację, na all kupuję głównie gry na ps3 i kupiłam kolejną, na opisie aukcji stan bardzo dobry. Dostałam płytę bardzo porysowaną i na list do sprzedającego dostałam odpowiedź że on mi płytę wysłał w stanie idealnym i że najwyraźniej ja ją zniszczyłam, albo co najlepsze porysowała ją moje konsola ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda ze mu negatywa nie wystawiłaś.
Może da się jeszcze odkręcić Twoj komentarz i da się napisać w nim prawdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym, czy ten użytkownik ma jakieś negatywy? Jeśli tak, to jak najbardziej pisz do allegro i męcz tą sprawę. Prześlij im waszą korespondencję itd. Mogą mu przecież zablokować konto. Ja jak czasem przeglądam komentarze, to widzę zablokowane konta takich cwaniaków, więc jest to jak najbardziej możliwe.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zapisz maila do załącznika, najlepiej do pdf. Nie kopiuj jego maila, bo wtedy stwierdzą, że może coś sobie dodałaś. Swój mail do niego też tak załącz.
I wyślij im jak Ci odp, bo przez formularz kontaktu to nie dodasz załącznika. Jako dowód, że nie spóźniłaś się z wpłatą dołącz screen przelewu. Napisz, że czujesz się urażona, że takie coś miało miejsce, że to nieprofesjonalne zachowanie sprzedającego i że taki sprzedaję w ich serwisie, itd. Żeby pomyśleli, że Cię to ruszyło ![]() I żeby coś z tym zrobili, bo Ty do niego normalnie napisałaś a on do Ciebie z czymś takim wyskoczył. A i że w komentarzu jest stek kłamstw i komentarz jest złośliwy i wystawiony w zamiarze zaszkodzenia Tobie (chociaż od tego all wykręci się, że oni nie ingerują w komentarze) więc bez sensu do nich o tym pisać. A jak tamten zgodzi się unieważnić komentarz to nie będziesz mogła mu wystawić ponownie komentarza. Miałam podobną sytuację, tylko że do mnie napisał jakiś użytkownik, że jestem taka i owaka (ogólnie obraźliwie) i że szmaty sprzedaję a nie ubrania. [ szczerze mówiąc nie wiem o co mu chodziło, może dziecko się nudziło samo w domu ![]() Napisałam do all, dołączyłam maile, wyraziłam swoje niezadowolenie jego zachowaniem i zawiesi mu konto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Niestety, ale na Allegro za bardzo w tej sprawie nie licz...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dokładnie! Ja miałam kłopot, bo zapłaciłam 1500 zł za kabinę prysznicową i czekałam pół roku, po czym wystąpiłam do sprzedawcy o zwrot pieniędzy..Ten nie przysyłał,więc zgłosiłam sprawę do allegro, w końcu oni gwarantują "BEZPIECZNE" zakupy. Nic bardziej mylnego!! Kazali mi zgłosić sprawę na policję, a potem mogę wystąpić do nich o zwrot pieniędzy, na policję poszłam, zawiadomiłam allegro, a oni: nie możemy Pani pomóc- proszę czekać na informacje od policji!! UWIERZYCIE ?? ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Będziesz miała przekreślony negatyw, a on przekreślony neutral.
Allegro KOMPLETNIE NIC nie zrobi w tej sprawie, poza unieważnieniem komentarzy, zapewniam. Ja przez nieuczciwego Kupującego otrzymałam negatywa. Wystawiłam na aukcję (licytacja) pewien przedmiot. Przedmiot kupił użytkownik X. Przez 3 tyg użerałam się z użytkownikiem, który zwodził mnie mailowo, że 'tak, tak, jutro przeleje pieniądze, albo właśnie przelał'. W końcu postanowiłam zadzwonić, usłyszałam, że kasa właśnie przelana, więc powiedziałam ok, wchodzę na konto, jeśli kasy nie ma, zgłaszam sprawę allegro. I co? Otrzymuję maila, że użytkownik pieniędzy nie przeleje, bo.. kupił podobny przedmiot taniej NA INNEJ AUKCJI (już po kupieniu go u mnie!!). Dysponowałam mailami, gdzie użytkownik kłamał w żywe oczy, że przeleje / przelał pieniądze, po czym jawnie kpił ze mnie, że mogę zgłaszać sprawę allegro, a i tak nic mu nie zrobią. Sprawa wylądowała w Centrum Rozstrzygania Sporów (kupujący ją tam zgłosił), ale ja nie zgodziłam się na unieważnienie komentarzy (ja wystawiłam negatywa i dostałam negatywa w odwecie). Także nie licz na allegro, bo widzisz, że tutaj miałam sytuację prostą i czytelną, widać było, że kupujący to oszust, powinien chociaż dostać ostrzeżenie, no ale po co.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.