Pomocy!!!cham i kłamca na allegro!!!!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-15, 08:28   #1
SadSelena
Przyczajenie

Pomocy!!!cham i kłamca na allegro!!!!!!!

Kupiłam buty na allegro i już następnego dnia wysłałam przelew razem z screenem jego potwierdzenia.Spytałam grzecznie,kiedy został wysłane buty?
Otrzymałam tok chamskich słów ,iż brakuje mi kultury,bo nie napisałam....witam...Ogól nie sprzedawca był bardzo chamski i niekulturalny i zaczął wysyłać mi jakieś żenujące teksty typu "podziękuj mamusi,że zapłaciła ci za buty".
Wystawiłam komentarz neutralny-buty były bardziej porysowane,niż jest napisane,paczka doszła w średnim tępie a użytkownik był chamski.
A wiecie co to zrobiło?WYSTAWIŁO MI NEGATYWA z MASĄ kłamst!!!!Iż ja próbowałam od niego coś wyłudzić!!!że naciągnąć!że wata opóźniona!żenada!!!
co mam teraz Kochani zrobić?
nie znam się na allegro i niechcący nacisnęłam "unieważnij komentarz" ale myślałam że wtedy będę mogła wystawić mu negatywa a tak nie można zrobić,co nie???
co ja mam teraz robić?ten bydlak będzie miał ode mnie unieważniony,przekreślony komentarz a ja niby negatywa?
POMOCY
SadSelena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 08:33   #2
lady109
Przyczajenie

Dot.: Pomocy!!!cham i kłamca na allegro!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez SadSelena Pokaż wiadomość
Kupiłam buty na allegro i już następnego dnia wysłałam przelew razem z screenem jego potwierdzenia.Spytałam grzecznie,kiedy został wysłane buty?
Otrzymałam tok chamskich słów ,iż brakuje mi kultury,bo nie napisałam....witam...Ogól nie sprzedawca był bardzo chamski i niekulturalny i zaczął wysyłać mi jakieś żenujące teksty typu "podziękuj mamusi,że zapłaciła ci za buty".
Wystawiłam komentarz neutralny-buty były bardziej porysowane,niż jest napisane,paczka doszła w średnim tępie a użytkownik był chamski.
A wiecie co to zrobiło?WYSTAWIŁO MI NEGATYWA z MASĄ kłamst!!!!Iż ja próbowałam od niego coś wyłudzić!!!że naciągnąć!że wata opóźniona!żenada!!!
co mam teraz Kochani zrobić?
nie znam się na allegro i niechcący nacisnęłam "unieważnij komentarz" ale myślałam że wtedy będę mogła wystawić mu negatywa a tak nie można zrobić,co nie???
co ja mam teraz robić?ten bydlak będzie miał ode mnie unieważniony,przekreślony komentarz a ja niby negatywa?
POMOCY
Napisz do administratora allegro, opisz cala sytuacje i powierz ta sprawe w ich rece, bo sama niestety nic nie wskórasz, niestety ludzie czasem sa jacy sa.... wejdz w "moje allegro"/"centrum sporow"/"proram ochrony kupujacych"
tam na pewno CI pomoga

Buziaki ;*
lady109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 08:46   #3
la_porte
Raczkowanie

korzystam z allegro od 3 lat i nigdy się z czymś takim nie spotkałam! trafiłaś na jakiegoś dziwaka ;/ pisz do admina
la_porte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 08:49   #4
SadSelena
Przyczajenie

napisalam... a czy mogą mu zrobic coś za to,że oskarża mnie o coś,co nie miało miejsca-czyli wyłudzanie??jak mam to udowodnić-że nie miało to miejsca?
SadSelena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 08:53   #5
Hortencja
Zadomowienie

Pracownicy allegro zazwyczaj w takich sytuacjach odpisują, że nie wolno im mieszać się w spory i sugerują aby się "dogadać ze sprzedającym". Miałam kiedyś podobną sytuację, a nic nie wskórałam. Jedynie może uda ci się przywrócić swój komentarz, gdy napiszesz, że unieważniłaś go przypadkowo.

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 09:19   #6
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hortencja Pokaż wiadomość
Pracownicy allegro zazwyczaj w takich sytuacjach odpisują, że nie wolno im mieszać się w spory i sugerują aby się "dogadać ze sprzedającym". Miałam kiedyś podobną sytuację, a nic nie wskórałam. Jedynie może uda ci się przywrócić swój komentarz, gdy napiszesz, że unieważniłaś go przypadkowo.
no niestety. miałam podobną sytuację, dostałam negatywa (za nic). no i nic się nie udało zrobić...
Stary 2010-05-15, 09:44   #7
bzyczka1
Zakorzenienie

napisz tylko że przez przypadek unieważniłaś komentarz
a przy swoim negatywie opisz sytuację, jest taka funkcja, chyba odpowiedz.
Ja miałam identyczną sytuację, na all kupuję głównie gry na ps3 i kupiłam kolejną, na opisie aukcji stan bardzo dobry. Dostałam płytę bardzo porysowaną i na list do sprzedającego dostałam odpowiedź że on mi płytę wysłał w stanie idealnym i że najwyraźniej ja ją zniszczyłam, albo co najlepsze porysowała ją moje konsola

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-15, 10:56   #8
tipsiara
Wtajemniczenie

Szkoda ze mu negatywa nie wystawiłaś.
Może da się jeszcze odkręcić Twoj komentarz i da się napisać w nim prawdę że chamski typ z niego i nie warto kupować bo mozna narazic sie tylko na nieprzyjemnosci.
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 11:07   #9
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
napisz tylko że przez przypadek unieważniłaś komentarz
a przy swoim negatywie opisz sytuację, jest taka funkcja, chyba odpowiedz.
Właśnie... Wystaw przy swoim negatywie odpowiedź i napisz, że na dowód możesz udostępnić maile od tego użytkownika.
Poza tym, czy ten użytkownik ma jakieś negatywy? Jeśli tak, to jak najbardziej pisz do allegro i męcz tą sprawę. Prześlij im waszą korespondencję itd. Mogą mu przecież zablokować konto. Ja jak czasem przeglądam komentarze, to widzę zablokowane konta takich cwaniaków, więc jest to jak najbardziej możliwe.
Stary 2010-05-15, 11:07   #10
paula600324
Zakorzenienie

Zapisz maila do załącznika, najlepiej do pdf. Nie kopiuj jego maila, bo wtedy stwierdzą, że może coś sobie dodałaś. Swój mail do niego też tak załącz.
I wyślij im jak Ci odp, bo przez formularz kontaktu to nie dodasz załącznika.
Jako dowód, że nie spóźniłaś się z wpłatą dołącz screen przelewu.

Napisz, że czujesz się urażona, że takie coś miało miejsce, że to nieprofesjonalne zachowanie sprzedającego i że taki sprzedaję w ich serwisie, itd. Żeby pomyśleli, że Cię to ruszyło
I żeby coś z tym zrobili, bo Ty do niego normalnie napisałaś a on do Ciebie z czymś takim wyskoczył.

A i że w komentarzu jest stek kłamstw i komentarz jest złośliwy i wystawiony w zamiarze zaszkodzenia Tobie (chociaż od tego all wykręci się, że oni nie ingerują w komentarze) więc bez sensu do nich o tym pisać.

A jak tamten zgodzi się unieważnić komentarz to nie będziesz mogła mu wystawić ponownie komentarza.

Miałam podobną sytuację, tylko że do mnie napisał jakiś użytkownik, że jestem taka i owaka (ogólnie obraźliwie) i że szmaty sprzedaję a nie ubrania. [ szczerze mówiąc nie wiem o co mu chodziło, może dziecko się nudziło samo w domu ]

Napisałam do all, dołączyłam maile, wyraziłam swoje niezadowolenie jego zachowaniem i zawiesi mu konto
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 11:46   #11
ever-dream
Wtajemniczenie

Niestety, ale na Allegro za bardzo w tej sprawie nie licz...
Stary 2010-05-15, 16:33   #12
Lady26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Niestety, ale na Allegro za bardzo w tej sprawie nie licz...

Dokładnie! Ja miałam kłopot, bo zapłaciłam 1500 zł za kabinę prysznicową i czekałam pół roku, po czym wystąpiłam do sprzedawcy o zwrot pieniędzy..Ten nie przysyłał,więc zgłosiłam sprawę do allegro, w końcu oni gwarantują "BEZPIECZNE" zakupy. Nic bardziej mylnego!! Kazali mi zgłosić sprawę na policję, a potem mogę wystąpić do nich o zwrot pieniędzy, na policję poszłam, zawiadomiłam allegro, a oni: nie możemy Pani pomóc- proszę czekać na informacje od policji!! UWIERZYCIE ??

Żona kochającego męża, mama kochających córeczek !!!

Lady26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 20:27   #13
Dotka90
Zakorzenienie

Będziesz miała przekreślony negatyw, a on przekreślony neutral.
Allegro KOMPLETNIE NIC nie zrobi w tej sprawie, poza unieważnieniem komentarzy, zapewniam.

Ja przez nieuczciwego Kupującego otrzymałam negatywa.
Wystawiłam na aukcję (licytacja) pewien przedmiot. Przedmiot kupił użytkownik X. Przez 3 tyg użerałam się z użytkownikiem, który zwodził mnie mailowo, że 'tak, tak, jutro przeleje pieniądze, albo właśnie przelał'. W końcu postanowiłam zadzwonić, usłyszałam, że kasa właśnie przelana, więc powiedziałam ok, wchodzę na konto, jeśli kasy nie ma, zgłaszam sprawę allegro.
I co? Otrzymuję maila, że użytkownik pieniędzy nie przeleje, bo.. kupił podobny przedmiot taniej NA INNEJ AUKCJI (już po kupieniu go u mnie!!).

Dysponowałam mailami, gdzie użytkownik kłamał w żywe oczy, że przeleje / przelał pieniądze, po czym jawnie kpił ze mnie, że mogę zgłaszać sprawę allegro, a i tak nic mu nie zrobią.
Sprawa wylądowała w Centrum Rozstrzygania Sporów (kupujący ją tam zgłosił), ale ja nie zgodziłam się na unieważnienie komentarzy (ja wystawiłam negatywa i dostałam negatywa w odwecie). Także nie licz na allegro, bo widzisz, że tutaj miałam sytuację prostą i czytelną, widać było, że kupujący to oszust, powinien chociaż dostać ostrzeżenie, no ale po co..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości