|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Krecone wlosy
Mam pytanie do pani Fryzjerki: czy na naszym rynku mozna dostac jakiekolwiek szampony ktore sie nie pienia albo tylko nieznacznie? Dotalam do informacji ze do kreconych wlosow ktore sa bardzo suche z reguly najlepiej uzywac takich wlasnie kosmetyków. A moze pani ma jakies lepsze sugestie?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Krecone wlosy
Kiedyś bodajże fryzjer powiedział mi, że szampony pieniące się, zawierają sól. A jak wiadomo, ta ma właściwości wysuszające
![]() Ja używam w tej chwili szampon Biosilk firmy Farouk. Pieni się minimalnie, co dla mnie początkowo było denerwujące. Teraz już się przyzwyczaiłam a włoski mam dobrze nawilżone ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dzieki za podpowiedz
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moje włosy są...pofalowane...ale od pewnego czasu prostuję je prostownicą.
Ale jak chciałam, żeby się ładnie skręcały to używałam jakiegoś płynu Welli. Już dokładnie nie pamiętam jak się nazywał. Pewnie to coś podobnego do Twojej mgiełki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
szampony , ktore tzw, lecznicze na bazie wyciagow roslinnych nie pienia sie bardzo mocno,sod zawieraja tez te ktore sa tzw szampon i odzywka w jednym
do wlosow suchych kreconych nalezy uzywac szamponow i odzywki w zestawie(czyli osobno) gleboko nawilzajacej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.