|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Początki koralikowe
Od niedawna intresuje sie biżuterią i mam już jakieś pojedyńcze twory... Oceńcie to i dajcie rady...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Początki koralikowe
1. Jesli zrobisz zdjecia na bialym tle, albo jasnym jednolitym - beda lepiej widoczne przedmioty
2. Kup sobie szczypce "bociany" do robienia lupow (czyli petelek) - bo wychodza niechlujne (mi tak wychodzily jak probowalam zginac pincetka ![]() 3. Nie bardzo wiem co tu za duzo mowic, takie standardowe wzory, od ktorych kazdy zaczynal ![]() ![]()
Moja biżu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505050 Wymiana: biżuteria jubilerska/handmade https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post34737439 ; książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=618274; ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post34767816 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jestem początkująca i chciałabym zobaczyć czy sie do tego nadaje czy nie...
wiem że w kolczykach powinny byc przekładki ale niestety jeszcze ich nie posiadam... Co sądzicie? ![]() Edytowane przez Dora99 Czas edycji: 2012-05-12 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No tak, przekładek faktycznie brakuje, a z nimi praca nabiera charakteru i trochę unikatowości- to nie są wtedy koraliki zawieszone na drucie, ale coś się komponuje, dobiera różne kształty, kolory, wielkości, urozmaica przekładkami i coś zaczyna wychodzić.
Moja sugestia dotycząca prac- nie zostawiaj gołych drutów, tak, jak np. tutaj. Takie kolczyki są nietrwałe, drucik zagina się przy byle czym (ja np. chowałam w liceum kolczyki do kieszeni w spodniach przed wf-em) i widać każde skrzywienie drucika. Wykańczaj rurkami dystansowymi, albo zakończ kolczyka od razu za koralikami. Życzę dużo kolorowych pomysłów ![]() Nad loopami faktycznie trzeba popracować. Zobacz, jak tutaj zrobiłaś je daleko od koralika. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki za cenne uwagi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pierwsze kolczyki są straszliwie nierówne, zwracaj uwagę na to jakiej długości druciki przycinasz, żeby później kolczyki się od siebie zbytnio nie różniły. W wątku dla początkujących jest wiele cennych wskazówek jak zabrać się do robienia biżuterii, także jak robić loopiki. Gołe druciki faktycznie wyglądają mało estetycznie. Z całego wrzuciku bransoletki wyszły chyba najlepiej, ale nie zniechęcaj się, wystarczy ćwiczyć i uczyć się od koleżanek po fachu, a jestem pewna, że Twoje prace będą wyglądały o niebo lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Widać, że masz jakiś zamysł, ale musisz popracować troszkę nad techniką. Dziewczyny już chyba powiedziały Ci wszystko, a ja się pod tym podpisuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
to kolejne moje prace.. ogladajcie i oceniajcie ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
I kolczyki... chciałabym usłyszeć rady, pochwały i oczywiście jakie błędy popełniam...
![]() Edytowane przez Dora99 Czas edycji: 2012-05-20 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.