Krecone wlosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-03-13, 22:35   #1
Szotgan
Przyczajenie

GG do Szotgan

Krecone wlosy

Witam. Mam wieeeelki problem Otoz jestem chlopakiem i mam na glowie krecone wlosy Fotka ponizej. Nie znosze tych wlosoow. Mam wiec pytanie czy jest jakas mozliwosc zmienienia fryzury czy cos ? Zeby tylkoo nie miec jak sie ma ? powiedzcie....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (9,2 KB, 26 załadowań)
Szotgan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-13, 22:41   #2
nenvena
Zadomowienie

Re: Krecone wlosy

po pierwsze to się Zastanów-Masz rewelacyjne włosy!!!! Prawdopodobnie bedą świetnie wyglądać jak je trochę zapuścisz, będziesz miał takie lekkie afro, a nie powinny to by c takie znowu drobne loczki. Tak mi się wydaje, znam kolesia, który ma podobne do Twoich włosów i tak własnie robi/. Goli je też często na bardzo króciotkie i wtdey ma proste(są zbyt krótkie aby się kręcić). No i wtedy jest chłodniej w głowę. Przede wszystkim-proponuję zapuścić i zrobić dready- masz do tego rewelacyjne włosy!
nenvena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-14, 00:17   #3
benny
Raczkowanie

Hmmm, ja tam lubię loczki
ale długich u facetów nie lubię więc...

Justin Timberlake ma kręcone włosy - widać na starych fotkach.
Teraz ścina je bardzo krótko (patrz trzecie zdjęcie) i wygląda bardzo OK, w każdym raze panny za nim sikają. Ja akurat nie ale nie powiem, fryzurka spox i jaka prosta w utrzymaniu

Na ostatnim zdjęciu (wiem, że za duże ale nie umiem zniejszyć) coś zrobił z włosami, nie wiem co ale się nie kręcą.
Nieźle to wygląda, ale istnieje możliwośc, że stylista Justina co rano poświęca jego głowie kupę czasu, w braku prywatnego stylisty może prościej ogolić głowę

Najlepiej kręcone włosy po prostu polubić - vide Colin Firth, mniam...

Kręcona benny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg justin_krecony.jpg (26,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg justin_krecony2.jpg (32,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg justin_lysy.jpg (24,8 KB, 9 załadowań)
benny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-14, 00:19   #4
benny
Raczkowanie

Tajemnicze nie-kręcone zdjęcie JT:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg justin_prosty.jpg (85,8 KB, 8 załadowań)
Stary 2004-03-14, 00:23   #5
benny
Raczkowanie

I jeszcze:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg justin_prosty2.jpg (73,6 KB, 3 załadowań)
Stary 2004-03-14, 10:05   #6
Szotgan
Przyczajenie

GG do Szotgan

No dobra, a czy na te moje zakichane wlosy jakbym rzucil jakis kolor koncowki czy cos to jak myslicie ? jakbym wygladal ?
Szotgan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-14, 12:21   #7
kaliopee
Raczkowanie

wiesz, może i można tak zrobić, no ale przydałoby sie tu zdjecie całego ciebie tzn twarzy bo tak to niemożliwe jest doradzenie czegoś dobrego.

mnie osobiście podobają się włosy krecone u faceta, najbardziej takie przydługawe, taki bałaganik. Ale to też nie ukażdego jest fajne. wniosek: fotka a wtedy powiemy....
kaliopee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-15, 08:34   #8
nenvena
Zadomowienie

no wlaśnie, bez zdjęcia niewiele można powiedzieć. osobiście nie znoszę farobwanych włosów u faceta-chcesz wyglądać na serio jak justin timberlake? no nie wiem, ale masz fajowe włosy!ja o takich marzę a nie mogę zrobić trwałej, więc może musisz docenić to co masz?:hello:
nenvena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-15, 13:04   #9
akira
Raczkowanie

można przeprowadzić zabieg prostowania włosów w salonie fryzjerskim..efekt utrzymuje się jakieś 6-8 tygodni (X-Tenso-Loreal; Strate-it - KADUS; Silis-z serii framesi; koszt ok. 150zł)..ale to podniszczy Ci włosy...moim skromnym zdaniem najlepiej je zaakceptować takimi jakie są..stosuj profesjonalne środki pielęgnacyjne dla włosów kręconych (dostępne w salonach fryzjerskich), które ujarzmią skręt a włosy nie będą napuszone..co do strzyżenia klasyczne męskie fryzurki najlepsze
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości