Depilacja nóg... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-05, 08:36   #1
Milaka
Przyczajenie

Depilacja nóg...

Witam, mam na imię Marlena i mam 11 lat. Mam ogromny problem, chciała bym zacząć depilować nogi, bo mam ogromne czarne włosy na nogach , a na W-F nosze długie spodnie bo w krótkich się wstydzę.
Tylko, wstydzę się o to zapytać mamy... Kiedyś w 2 klasie wyskoczyłam do mamy z krzykiem, że też chcę golić nogi, bo moja siostra cioteczna już w 1 goliła...
I teraz boję się o to zapytać...

Proszę o odpowiedz, teraz w wakacje jadę na obóz i tam chciałam krótkie spodenki wziąć ...

{Chciała bym zacząć golić/depilować nogi ;P}

Edytowane przez Milaka
Czas edycji: 2010-06-05 o 08:56
Milaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-05, 08:47   #2
Maryha_ah
Zakorzenienie

Dot.: Depilacja nóg...

Może kup sobie pianke do golenia dla kobiet (około 5 zł) w drogerii wypu rossman bądź supermarkecie, wysmaruj nią obficie nogi i ogol zwykła maszynką ? będą gładkie i będziesz mogła nosić krótkie spodenki Bo z depilacją trochę więcej zachodu jest. Golenie jest zdecydowanie łatwiejsze
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-05, 08:48   #3
Milaka
Przyczajenie

Tak, a co z mamą? Jak by zobaczyła, że mam ogolone nogi, to by mi głowę ucieła... chociarz... Jak porozmawiać z mamą o depilacji nóg?
Stary 2010-06-05, 09:23   #4
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milaka Pokaż wiadomość
Tak, a co z mamą? Jak by zobaczyła, że mam ogolone nogi, to by mi głowę ucieła... chociarz... Jak porozmawiać z mamą o depilacji nóg?
To jest trochę kłopotliwe, ja jestem dużo starsza a dalej nie rozmawiam z mamą o niektórych rzeczach
Wiesz co, myślę że powinnaś spokojnie opowiedzieć się o tym jak się tego wstydzisz, i jak jest ci głupio chodzić w krótkich spodenkach. Wytłumacz jej że masz już rozbudowane owłosienie, i że inne dziewczyny tak nie wyglądają i że okropnie się tego wstydzisz, a teraz idą wakacje. Możliwe że się wścieknie i powie że jesteś jeszcze za młoda, a wtedy będziesz musiała poczekać z goleniem nóg do wyjazdu. Pamiętam ja tak zrobiłam jak byłam niewiele starsza od Ciebie. Mama definitywnie zabraniała golenia nóg w podstawówce, to ogoliłam dopiero po wyjeździe na kolonię pod prysznicem Do powrotu do domu trochę odrosły. Ale wiesz, że to rozwiązanie tylko na chwilę. Lepiej jakoś przekonać mamę. To były czasy
Stary 2010-06-05, 18:05   #5
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez Milaka Pokaż wiadomość
W razie gdyby mama zaczęła na Ciebie krzyczeć, że ogoliłaś nogi, powiedz jej "to nie z Ciebie śmieją się koleżanki" :P może wtedy zrozumie
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-05, 21:21   #6
Naciaaa1991
Zadomowienie

Widać,że to dla Ciebie duży problem i stres.... A skoro można go zniwelować, to czemu nie skorzystać?
Usiądź na spokojnie i porozmawiaj z mamą, to najlepsza rada. Kiedyś przecież też była w Twoim wieku i też musiała w końcu zacząć golić nogi. To normalna, kobieca rzecz, nie rozumiem czemu ona miałaby Ci uciąć za to głowę... Każdy dojrzewa inaczej, w innym tempie rosną mu włosy na nogach - Tobie akurat w tym wieku potrzebna jest depilacja i już, proste, koniec tematu
Jeżeli to dla Ciebie dyskomfort, źle się tak czujesz (tym bardziej,że idzie lato i chęć na krótkie spodenki rośnie!) - to czemu masz dalej się męczyć?
Kup maszynkę, piankę do golenia i do dzieła!

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-05, 22:44   #7
hammie
Zakorzenienie

ja sie nie pytalam, poprostu zaczelam golic moja sie zdziwila troche, bo ogolnie tez mi zabraniala ale jak widac mnie nei zabila bo teraz tu pisze

musisz kiedys zagadac do mamy, powiedziec ze masz wazna sprawe i oznajmic ze chcialabys ogolic nogi bo uwazasz ze to juz najwyzsza pora i w wakacje nie bedziesz ciagle w dlugich spodniach chodzic bo sie ugotujesz.. mozesz tez powiedziec ze w dzisiajszych czasach depilacja jest na porzadku dziennym i jest to kwestia estetyki, krzywdy sobie tym nie zrobisz, a za to bedziesz mogla paradowac w ulubionych szortach i spodniczkach.. mama powinna zrozumiec.. nie bardzo rozumiem czemu mamy tak sceptycznie do tego podchodzą, przeciez nogi sobie nie utniesz tą maszynka a z gladkimi nogami kazda dziewczyna czuje sie lepiej, ladniej... pamietam jak ja tez nsoialm dlugie spodnie na wf i ogolnie latem bo sie wstydzilam.. wreszcie musialam to zrobic bo juz mnie to strasznie irytowalo

Edytowane przez hammie
Czas edycji: 2010-06-05 o 22:46
hammie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-06, 00:03   #8
_Crazy_Sweet_Dream_
Raczkowanie

ja poprostu powiedzialam ze sobie ogole nogi bo mam dosc tego buszu i ze jak nie ogole to sie do dżungli wyprowadze.
na Twoim miejscu, skoro zalezy Ci na zdaniu mamy, powiedzialabym jej ze mam z pozoru blaha sprawę, ale chcialabym znac jej zdanie na ten temat, zwlaszcza ze <i tutaj jak sie czujesz, jak w szkole, jak kolezanki, ze lato, ze w-f itp.) i chcialabym sie czuc komfortowo wsrod znajomych ale jednoczesnie nie chcialabym przed nia tego ukrywac. Z jednej strony mama poczuje sie doceniona, że liczysz sie z jej zdaniem, nie zaatakowana, a z drugiej strony doceni to ze 'doroslas' do tego zeby rzeczowo przedstawic swoje zdanie i argumenty.
na staly teks 'nie przejmuj sie gadaniem kolezanek' mozesz odpowiedziec, ze w tym wieku liczysz sie ze zdaniem znajomych i byc moze tego nie rozumie, choc powinna bo w Twoim wieku byla i nic do rzeczy nie maja czasy w jakich sie znajdujemy, ale czujesz sie zle kiedy Cie ktos krytykuje i stresuja Cie takie krytyczne spojrzenia kiedy golenie nog nie jest zbrodnia i nic nie zmieni ani w Tobie ani w Twoim zachowaniu w stosunku do innych a da Ci wieksza swobode wsrod rowiesnikow.
_Crazy_Sweet_Dream_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-06, 08:29   #9
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Ło matko.
Ja nawet nie pytałam mamy o takie rzeczy, co jej do tego.
Pamiętam jak pewnego dnia (12 lat miałam chyba) opalałam się z nią na balkonie i powiedziała: "Posia, czemu Ty nie masz wcale włosów na nogach?" odpowiedziałam "bo je golę, mam takie ciemne i twarde że wyglądam wręcz śmiesznie". I po sprawie. Mama odpowiedziała "aha" i już.

Dodam, że mam z mamą bardzo bliski i dobry kontakt.

Czemu mama ma Ci urwać głowę? W goleniu nóg nie ma nic złego. Co innego gdybyś chciała głowę ogolić
Stary 2010-06-06, 08:48   #10
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja jak byłam mniejsza, to też odczuwałam niewyobrażalną potrzebę depilacji (a tak naprawdę nie musiałam, bo mam włoski jasne i cienkie, nawet teraz ), noo ale mus to mus (wg mnie), bo koleżanki miały podobnie więc podkradałam maszynkę i piankę do golenia z szafki łazienkowej
teraz już na szczęście nie mam takich dylematów
Stary 2010-06-06, 11:15   #11
magdaka13
Wtajemniczenie

Nie wiem jak to powiesz mamie- moze wykorzystaj jedna z rad, ktore daly ci dziewczyny powyzej. Ja czesto moim rodzicom nie mowilam roznych rzeczy - dowiadywali sie po fakcie....reakcje byly rozne...choc na dluzsza mete chyba nie polecam tej metody;P

A do depilacji polecam Veet w spray'u- jest genialny i naprawde dziala (nawet na gruba dzungle). Mozesz go np. w Rosmanie kupic:

http://www.ceneo.pl/2742934

Nie baw sie w zadne depilatory, golarki czy maszynki - na poczatku sie pozacinasz i bedzie okropnie wygladac zanim sie ranki zagoja.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-06, 12:47   #12
Ragana_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
W razie gdyby mama zaczęła na Ciebie krzyczeć, że ogoliłaś nogi, powiedz jej "to nie z Ciebie śmieją się koleżanki" :P może wtedy zrozumie
Sądzę, że taki argument przemówi do większości mam
W moim przypadku było tam, że nigdy nie pytałam mamy o pozwolenie, nigdy też nie rozmawiałyśmy na ten temat. Któregoś dnia po prostu wzięłam maszynkę i uwolniłam się od niechcianych włosów, a mama chyba zauważyła to dopiero po jakimś czasie i chyba od razu zrozumiała, ze nie trzeba już ze mną o tym gadać :P
Stary 2010-06-06, 15:36   #13
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Milaka napisz jak Ci poszło i co mama na to
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-06, 16:24   #14
Milaka
Przyczajenie

Dziękuję za porady, zapytam się mamy jak będziemy same lub jak tata (w następnym tygodniu) pojedzie na noc do pracy... A teraz w piątek jadę na 3 dniowy biwak (harcerski) więc pod prysznicem przed wyjazdem ogolę i założę długie spodnie...
Stary 2010-06-07, 20:25   #15
Maryha_ah
Zakorzenienie

Pamiętaj o piance albo przynajmniej dokładnym namydleniu/ nażelowaniu nóg żelem pod prysznic i dopiero wtedy jazda z maszynką Ale pogadaj z mamą, u mnie był ten sam problem. Jak po rozmowie postanowi dalej ci łeb urwać będziesz się musiala ukrywać Myślę jednak że to nie będzie konieczne. I po goleniu najlepiej posmaruj nogi jakimś kremem, balsamem itd.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości