Sprawdzone hotele na wycieczkę dla rodziców (Kreta?) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-21, 22:27   #1
ailie
Raczkowanie

Sprawdzone hotele na wycieczkę dla rodziców (Kreta?)

Chcemy zafundować rodzicom wycieczkę zagraniczną na rocznicę (rodzice w przedziale wiekowym (50-60 lat ). Miałaby się ona odbyć we wrześniu, wstępnie myślimy z siostrą o Krecie. Przeglądamy oferty na stronach biur podróży, ale same hotele prezentują się średnio (jak na liczbę gwiazdek, którą oferują).

Czy macie może jakieś sprawdzone hotele, zapewniające wszelkie wygody dla osób w wieku moich rodziców? Cena nie gra szczególnej roli, chcemy, żeby wyjazd był niezapomniany
ailie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 11:57   #2
basia_pn
Raczkowanie

Dot.: Sprawdzone hotele na wycieczkę dla rodziców (Kreta?)

Mieszkałam w bardzo fajnym hotelu pod Rethymnonem, tylko nazwy nie pamiętam, może później sobie przypomnę to dopiszę. A jaki standard Was interesuje? I dlaczego oferty prezentują się średnio wg Ciebie?

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

O, pamiętam - hotel Dimitrios: xxx Trzy gwiazdki, ale wg mnie bardzo w porządku hotel i godny polecenia. Ale jeżeli zależy Wam na wyższym standardzie to oni mają też opcję czterogiwazdkową, też Rethimno: xxx, Tam nie byłam ale wygląda zachęcająco, no i "marka" sprawdzona.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-09-10 o 20:50 Powód: Link.
basia_pn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 23:24   #3
ailie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basia_pn Pokaż wiadomość
Mieszkałam w bardzo fajnym hotelu pod Rethymnonem, tylko nazwy nie pamiętam, może później sobie przypomnę to dopiszę. A jaki standard Was interesuje? I dlaczego oferty prezentują się średnio wg Ciebie?

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

O, pamiętam - hotel Dimitrios: xxx Trzy gwiazdki, ale wg mnie bardzo w porządku hotel i godny polecenia. Ale jeżeli zależy Wam na wyższym standardzie to oni mają też opcję czterogiwazdkową, też Rethimno: xxx, Tam nie byłam ale wygląda zachęcająco, no i "marka" sprawdzona.
Dziękuję za odpowiedź, sprawdzimy, czy są jakieś oferty na te hotele Standard ma być jak najwyższy, myślę, że te 4-6 tysięcy na dwie osoby to okienko, w którym chcemy się zmieścić. Widziałyśmy hotele z pięcioma gwiazdkami, a na zdjęciach na tripadvisor pleśń i rdza w łazience :/

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-09-10 o 20:50 Powód: Link w cytacie.
ailie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 06:56   #4
TuReK
Przyczajenie

GG do TuReK

polecam rodzinny hotelik Angello w Stalidzie, super własciciele, jedzonko, spokój
TuReK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 10:35   #5
basia_pn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ailie Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź, sprawdzimy, czy są jakieś oferty na te hotele Standard ma być jak najwyższy, myślę, że te 4-6 tysięcy na dwie osoby to okienko, w którym chcemy się zmieścić. Widziałyśmy hotele z pięcioma gwiazdkami, a na zdjęciach na tripadvisor pleśń i rdza w łazience :/
Ehh no niestety gwiazdki nie zawsze są gwarancją adekwatnego standardu, kryteria przyznawania * są z jednej strony bardzo wyśrubowane, a z drugiej - chyba często zbyt skupione na detalach typu "pas trawnika o szerokości..." niż rzeczywistych potrzebach klientów. Na szczęście grecka kategoryzacja hoteli to nadal Europa, w takim Egipcie np. gdzie właściciele praktycznie "sami sobie" przyznają gwiazdki to dopiero się można zdziwić Życzę powodzenia w szukaniu, czytaj jak najwięcej niezależnych opinii, to podstawa
basia_pn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 18:12   #6
kasiadorsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ailie Pokaż wiadomość
Chcemy zafundować rodzicom wycieczkę zagraniczną na rocznicę (rodzice w przedziale wiekowym (50-60 lat ). Miałaby się ona odbyć we wrześniu, wstępnie myślimy z siostrą o Krecie. Przeglądamy oferty na stronach biur podróży, ale same hotele prezentują się średnio (jak na liczbę gwiazdek, którą oferują).

Czy macie może jakieś sprawdzone hotele, zapewniające wszelkie wygody dla osób w wieku moich rodziców? Cena nie gra szczególnej roli, chcemy, żeby wyjazd był niezapomniany
ailie a nie lepiej dać rodzicom wybrać gdzie chcą polecieć ? My z mężem w prawdzie od teściów dostaliśmy takie bony [ciach-reklama] i wybieramy się do Włoch <3 Włochy jak Włochy ale włochów to ja ubóstwiam
Jakby za mnie teściowie wybrali nie byłabym raczej zadowolona
pomyśl czasem biura mają takie talony, bony vouchery może warto ?

Edytowane przez Agniesia666
Czas edycji: 2015-04-18 o 14:57
kasiadorsz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 11:11   #7
kasiamarkowska878
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o Kretę to polecam Ci okolice Chanii - byłam, sprawdziłam było cudownie. Hotele w wysokim standardzie i nawet niezłej cenie Na Krecie byłam z Itaką - bez zarzutu!

Polecam Ci również Toskanię - cudowne miejsce Przepiękne krajobrazy i tutaj wypoczynek również wspominam świetnie. W Toskanii byłam z Lemon - świetni organizatorzy!!
kasiamarkowska878 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości