|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pierwsza podroz samolotem niemowlaka
Witam Mamusie
![]() W lipcy lecimy z naszym 8-miesiecznym synkiem do Portugalii...cala podroz bedzie trwala - z jedna przesiadka - okolo 6 godzin... Niby nic, ale pewnie dlatego, ze to pierwszy raz, troche sie denerwuje ![]() Stad moje pytanie do tych z was, ktore juz maja takie podroze za soba - Jak maluszki zniosly czekanie na lotnisku i sam lot? Jakies cenne wskazowki, rady..? Jak bylo ze spaniem maluszka? Z gory slicznie dziekuje ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza podroz samolotem niemowlaka
Cytat:
juniorka miala 2,5 miesiaca jak pierwszy raz leciala, od tamtej pory dosc regularnie latamy, jakos odbywa sie bez wiekszy atrakcji kilka zelaznych jak dla mnie zasad 1. duzo jedzenia miec ze soba - roznorakich smakow, konsystencji etc. cisnienie robi swoje, lecac do polski mloda tylko mleko (3 flaszki wyzlopala), tydzien pozniej tylko wafle ryzowe ja rajcowaly. 2. zabawki - raz zrobilam blad i wzielam mlodej cos jak mini tamburyn. no coz, ukochana zabawka musiala zostac schowana do torby, bo myslalm ze pasazerowie mnie zjedza wzrokiem. takze pomysl, czy branie pianinka tudzien innej grajaco buczacej pozytywki jest dobrym wyjsciem ostatnio widzialam super patetent - rodziciele mieli ze soba ramke na zdjecia cyfrowa ktora odtwarza tez pliki wideo - ich dziecko zdazylo przy epoce lodowcowej usnac i zjesc, ale cala obejrzalo takze jesli twoje dziecko ma cos ulubionego w tv, masz mozliwosc wziecia czy odtwarzacza dvd czy czegos z ekranem to dobry sposob na zabicie czasu (sluchawki niekoniecznie juz, bo niektore dzieci nie lubia) 3. duuuuza ilosc pieluch pod reka, bo cisnienie z mojego dziecka wyciska WSZYTSKO. autentycznie, mloda jakby miala nagle 7 zoladkow ![]() 4. jak nie masz gps wszczepionego w dziecko to szelki i smycz, na lotnisku jest gwar, mloda nie lubi siedziec w wozku jak sie dzieje duzo, na rekach jest za ciezka, wiec trzymanie na choc takiej uwiezi zdaje egzamin jak masz jakiekolwiek pytania pisz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Pierwsza podroz samolotem niemowlaka
ja leciałam jak córeczka miała 1,5 roku trzeba zwórcić uwagę
1) jak logistycznie postąpić z wózkiem-czy nadać z bagażem i czekać na lot bez niego czy oddać go zaraz przed wejściem do samolotu(u nas sprawdziła sie 2ga opcja) 2)dowiedzieć sie ile płynów mozna wnieść do samolotu i w jakiej formie 3)dowiedzieć się o miejsca dla rodziców z dziećmi-zdarza sie że piersze siedzenia mają trochę więcej przestrzeni przed sobą 4) zabrać wszytsko co mogłoby dziecko zabawić-książeczki, małe zabaweczki 5)zbarać do bagażu podręcznego jakieś ubranko na zmianę Moja córka w miarę dobrze znisła lot-w ogóle nie spała-wierciła się przez 3 godziny z małymi przerwami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.