![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wspólna noc :D?
Ok, może wyjdę na pruderyjna, albo jakąś głupią... Ale mam do Was pytanie... Co sądzicie?
Spotykalam się z chłopakiem, jakieś 4 randki całkiem udane, bez żadnego dobierania, nawet pocałunku w usta, a miał ku temu okazje... Choć w naszych rozmowach przewija się temat seksu i ogólnie podejścia do niego, ale nie wiem jak to odebrać, może to taki gawędziarz tylko, może to normalne? (Byłam 1,5 roku w związku wcześniej z taką osobą z którą praktycznie wg nie poruszałam tego tematu, mój były wg nie był zbyt seksualnie rozbudzony, więc nie wiem własciwie co jest normą) Chłopak jest generalnie raczej przebojowy i przystojny, wiec mam obawy przed zostaniem panienka na jedna noc... A teraz zaprosił mnie w sobotę na wieczor do swojego kolegi i jego narzeczonej na filmy, alkohol itp. na noc... Iść nie iść? Poza tym jestesmy umowieni na normalne spotkanie w dzien... No nie wiem jak to odbieracie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólna noc :D?
Nie możesz się go zapytać czy planuje z Tobą coś na tą noc?
"wg" to skrót od "według", a nie od "w ogóle". Edytowane przez echme Czas edycji: 2010-05-19 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
idz dobrze sie baw a jak będzie się dobierał to powiedz mu że jak myślał że się dasz tak szybko to się mylił .. ubierzcie się w piżamki i pójdźcie spać.. Ja nie jestem zwolenniczką szybkiego sexu .. nie wiesz jaki on jest .. poznacie się a wtedy samo wszystko przyjdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Pójśc ale dopilnowac zeby do niczego nie doszło, wyjasnia sie chociaz jego zamiary wobec ciebie
![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No cóż dzieki, zawsze byłam noga z polskiego, wole matmę. ![]() Co do położenia się spać w piżamkach i po alkoholu... To nawet dla mnie równa się sex. Kurcze... A jednak rozum mówi, wiadomo, jeszcze nie pora. Chcę wyjść na "szanującą się dziewczyne". Edytowane przez bojkotka Czas edycji: 2010-05-19 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Idź i zabierz ze sobą piżamę.
Seks po 4 randkach to zły pomysł. No chyba, że szukasz sobie fuck friend.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Eee..no jak chcesz, ale ja akurat w przypadku rozwijania czegoś trwalszego nie bardzo chciałabym, żeby pierwszy pocałunek wiązał się z pierwszym seksem. Kiedyś tak zrobiłam i żałuję, bo mało w tym romantyzmu, a ja jakaś taka romantyczka się zrobiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
bojkotka - mówiłaś, że rozmawialiście o seksie. Jakiego typu to były rozmowy? I to spędzenie nocy będzie w jednym łóżku?
Wiesz, może się również okazać, że chłopak będzie chciał Cie pocałować tylko, nie myśl wtedy od razu, że chce Cię od razu 'przeleciec'. No chyba, że to taki typ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie napisałaś mniej więcej czy on jest od Ciebie starszy itp. Ale moim zdaniem, chłopak zapraszający Cię na imprezę z noclegiem nie znaczy, ze będzie Cię ciągnął do łóżka tym bardziej że ktoś też ma tam być!!! Ja tam bym poszła i zaszalała, w końcu raz się żyje. Zawsze możesz powiedzieć, że krótko się znacie i chcesz pogadać i jeszcze jedno zrób wywiad. Może się okazać porządnym facetem, ale także może być tak że on zalicza tylko panienki a spanie w łóżku razem bez kochania nie bedzie straszne. Ja wiele razy spałam ze swoim chłopakiem w jednym łóżku ale zaczeliśmy się kochac dopiero po trzech latach. Nie marnuj szansy na poznanie kogoś fajnego, bo póżniej możesz żałować że nie spróbowałaś a on jest taki ...ahhh
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Btw. Chociaż wiecie... Nie wydaje się wam dziewczyny dziwne, że oni ledwo się znają pierwsze randki i już pogaduszki na temat seksu?
No ja nie wiem, ale na 1-wszych randka rozmawiałam z Tż o zainteresowaniach, troszkę o rodzinie (np o jego siostrzenicy) trochę o studiach. No generalnie takie zapoznawcze rozmowy. Co więcej Tż bardzo się starał by nawet przypadkiem niczym mnie nie urazić. itd. Jakoś gość, który na pierwszych randkach wyjeżdża z tematem seksu, nie sprawia wrażenia takiego, który szanuje dziewczynę, z którą się na randkę umówił, oraz zależy mu na rozwoju znajomości więc boi się ją urazić. Nie wiem może ze mnie zamknięta konserwa z PRL-u i teraz o fantazjach seksualnych się nawija po godzinie znajomości między piwkiem a zakąską, ale jakbym na takiego faceta trafiła to po 1) poczułabym się obrażona po 2) pomyślałabym, że właśnie na seks kobiety szuka.
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
zagubiona89r no właśnie, mnie też te tematy seksu troszkę zdziwiły, ale już sama nie wiem czy takie z nas konserwy czy jednak to troche nienormalne. Ale sama musze przyznać, że dałam się wciągnąć w ten temat... A może on się popisuje że ma doświadczenie czy coś:P?
Oboje mamy po 20 lat. Kurcze, chce spędzić po prostu miło wieczór i jeśli ma wyjść głupia sytuacja, że mamy jednak rozbiezne oczekiwania, to wole sobie iść ze znajomymi na impreze. Boje się, bo ciągle trafiam na takich właśnie typowych podrywaczy i mam tego dość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Rozmowa o seksie nie musi koniecznie znaczyć, ze chłopak chce ją szybko zaciagnać do łóżka. Przecież nie wiemy jakie to były rozmowy. Nie uznajmy seksu za temat tabu, na który można rozmawiać dopiero po jakimś czasie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak... Wiesz dla mnie to też nie temat tabu, ale nie pomyślałabym nic dobrego o chłopaku, który mi z nim wyjeżdża na pierwszych randkach. Nie ważne w jakiej formie. Więc chyba jednak jestem konserwa ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mój dziadek zawsze powtarzał- 'pies, który szczeka nie gryzie'
![]() Możesz pójść, a nawet jeśli sprawy posuną się za daleko, zawsze możesz wrócić do domu. Poza tym, facet nie może zmusić Cie do stosunku. jak nie pójdziesz, będziesz się zastanawiać nad tym jak mogło być sympatycznie Życzę powodzenia ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Z ust mi to wyjęłaś. Pospotykaj się najpierw z chłopakami na swoim poziomie seksualnym (czyli lekko zagubionymi), a tych przystojnych i przebojowych zostaw sobie na później, aż będziesz pewna, że chcesz uprawiać seks między piwem a popcornem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Trochę nie rozumiem dylematu
![]() Ze mnie wychodzi niet konserwa, bo ja z TŻ zaczęliśmy od "macanek" właśnie, rozmowy przyszły później ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- o, to to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fresca, niech bedzie - chce tylko wyjść. Gdyby to był inny kraj, zero wspólnych znajomych, pewno bym poszła i to w najlepszej bieliźnie.. To normalne, że mam wątpliwości, gdybym sie nie szanowała bym ich wcale nie miała... no nie? Mój dylemat staje sie coraz bardziej filozoficzny... heh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |||||
Zakorzenienie
|
Inne od czego? Od zwierząt?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Znasz ludzi u których ma być ten nocny seans? Jak długo znasz tego chłopaka? Czy wasza znajomość to tylko te 4 randki?
Bo już pomijając kwestię szanowania się/nie szanowania się, to jak dla mnie to nie jest zbyt rozsądne iść z człowiekiem, którego nie znasz, do ludzi, których nie znasz, na noc. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- A i jeszcze jedno. Piszesz, że spotykasz ciągle takich facetów, co to tylko o jednym, że Cię wykorzystano itd. A to nie jest przypadkiem tak, że sama na takowych zwracasz uwagę? Może potrafią Ci zaimponować, tacy wyluzowaniu, trochę cwaniaczkowaci goście, przebojowi itd.? Tylko, że często właśnie tacy, raczej nie inwestują (przynajmniej do pewnego wieku a niektórzy nigdy) w długi związek. Zwróć uwagę jakich facetów sobie wybierasz, zamiast marudzić, że znów Cię ktoś tak czy siak potraktował.
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomi, nieznajomi, kogo to obchodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Szugerbejb napisała już chyba wszystko.
Jeśli uważasz się za porządną, szanująca się dziewczynę, to będziesz wiedziała co zrobić, odpowiedzieć w każdej sytuacji. Zagubiona zadała trafne pytanie. Znasz tych ludzi? Kolesia znasz od 4 randek, czy jak? Bo jeśli nie, to moim skromnym zdaniem, będąc dojrzałą, porządną, szanującą się i przede wszystkim myślącą dziewczyną, nie powinnaś mieć w ogóle żadnego dylematu. Ale ciężko jest mi cokolwiek napisać o Twoim szacunku dla własnej osoby, czytając: "Gdyby to był inny kraj, zero wspólnych znajomych, pewno bym poszła i to w najlepszej bieliźnie.." Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2010-05-19 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A może właśnie zagubiony mężczyzna zaczyna od gadek o seksie? Dorosła jestem stosunkowo krótko, po za tym gdyby chodziło o wybór życiowej drogi pewnie bym nie pytała nawet na forum, ale byłam po prostu ciekawa jak inne dziewczyny odbierają taką sytuacje damsko męską... Bo TAK obchodzi mnie również co inni o mnie myślą, jestem istotą społeczną. A moge zapytać jak Ty byś postąpiła? ![]() Dziękuje za gratulacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A obcemu facetowi po %, który jest erotoman (teoretyk?) nie wiadomo co do łba strzeli. No, ale ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Bo choćbym na bezludnej wyspie była to moje wewnętrzne ja, moja filozofia życiowa kłóciłaby się z seksem z kimś kogo niemal nie znam i do kogo niewiele (poza chemią) czuję. Po prostu nie uznaję seksu bez zobowiązań, na 2-randce itd. Nie oddzielam seksu od miłości, bo to dla mnie mocno ze sobą połączone. I mało mnie obchodzi co mówią, myślą, robią inni. A poza tym masz 20 lat, nie jesteś małym, niemyślącym, bezwolnym dzieckiem. Może warto zacząć myśleć? P.s Nie neguję osób, które lubią taki seks. Ich sprawa. Nie jestem do tego negatywnie nastawiona, tylko wiem, że sama bym tak nie umiała. Jednak niech się autorka zdecyduje czy chce być wyzwoloną kobietą, lubiącą seks bez zobowiązań i takie akcje, czy cnotką niewydymką. Bo niestety cnotka niewydymka z seksem bez zobowiązań ma niewiele wspólnego.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-05-19 o 16:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Nie chcesz mieć problemu, to idźcie na film do kina. Chcesz się pobzykać, to idź do niego na oglądanie filmów. Jeśli nie chcesz się bzykać, to nie idź do obcego faceta do domu, bo na bank trafi się krępująca sytuacja - a to wspólne łóżko, przypadkowe macanie, poza tym ja bym nie chciała zaczynać znajomości od wąchania obcego nieświeżego oddechu z rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.