|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Błona
Mam pewien problem. Mam 17 lat, jestem dziewicą, nie uprawiam seksu z moim partnerem, jedynie co to zabawy w miejscami intymnymi, partner wkłada mi tam czasami jednego palca, na więcej mu nie pozwalam bo boli, czuję opór, jakby chciało mnie rozerwać, na początku kiedy włożył mi pierwszy raz palca strasznie bolało, teraz gdy dłużej ma go w pochwie i po tym wracam do domu widzę na bieliźnie jedną może 2 krople krwi pomieszane ze śluzem, czy to jest normalne? czy może przerwał bądź nadrywa mi błonę takimi zabawami?? A do tego ma pretensje że nie jestem dziewicą bo wkłada mi palca i nic we mnie nie czuje..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Błona
Cytat:
![]() Ból przy wkładaniu palca może być związany z Twoim spięciem i tym, że się tam zaciskasz, bo boisz się, że będzie bolało. Możliwe, że krew bierze się stąd, że błona jest uszkadzana, albo od otarć a błona jest cała i zdrowa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jeśi nie czujesz się rozluźniona i odprężona to nie pozwalaj chłopakowi na takie rzeczy.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Dziewczyno rozluźnij się i ogarnij faceta. Pretensje? Nie ma po co...
Może użyjcie jakiegoś nawilżenia? I najważniejsze Rozluźnienie,nie musi boleć! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
A przede wszystkim jak Ty mozesz dawac wsadzac sobie tam paluchy takiemu bucowi co ma do Ciebie pretensje o glupoty?
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A dlaczego uważasz że już nie jest?
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Bo nie są jej obce kontakty seksualne?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja się staram właśnie rozluźnić i jestem rozluźniona, tylko czasami nie jest zbyt mokro, albo jak bawimy się częściej to mam obtarcia.. i uważacie że przerwał mi błonę?? A jeśli tak to czulibyśmy to ? ;// ale skąd to krwawienie po każdej dłuższej zabawie ?? ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie, bo uważam, że ludzie zazwyczaj mylą te dwie rzeczy. Błona dziewicza a dziewictwo. Dla mnie dziewictwo traci się w momencie kontaktu płciowego, a nie że włoży jej facet palec i naruszy coś. Tak samo jak ktoś próbował by zaaplikować tampon i przez to błona dziewicza pęknie. To co powiemy że no już nie jesteś dziewicą itp...
olka19933 Mógł przerwać nie musiał. Błona dosyć się rozciąga także trudno jest powiedzieć. Tylko ginekolog może stwierdzić czy ta błona nadal jest. Może też się zdarzyć, że udrapnął cię niechcący paznokciem no różnie to bywa.
Dziewczyny klikajcie codziennie ![]() http://www.pustamiska.pl http://www.pajacyk.pl Myślę jak osoba dorosła, mówię jak osoba dorosła, ale nadal patrzę oczami dziecka ![]() Edytowane przez lovebites Czas edycji: 2010-05-17 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to kobieta zabawiająca się we wsadzanie palców do pochwy nie jest już dziewicą, tak samo jak taka która decyduje się 'tylko' na oral itp itd. samo posiadanie błony jako takiej niewiele świadczy.
ale to nie jest spór na temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Moim skromnym zdaniem dziewicą nadal jesteś, ale być może błonę ci naderwał skoro już miałaś krew. Jednak ginekologiem nie jestem więc tego nie stwierdzę. A facet to kretyn i muszę przyznać, że część z nich po prostu nimi są. JA nie wiem wymyślili sobie że błona dziewicza to jak kawał jakiejś dętki od rowera jest czy co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko Twój facet to zwykły buc. Naprawde nie rozumiem dlaczego jeszcze z nim jestes.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Może być i tak że błona została przerwana-bo ona wcale tak daleko nie musiała być....Nawet palcem mógł Ci Ją przebić.Mogą to być otarcia zpowodowanę długą zabawą,a jeśli nie jest delikatny to dlatego jesteś spięta a nie rozlużniona.Zastanów sie czy Twój partner nie chce tylko zobaczyć jak to jest mieć dziewicę.Może juz kiedyś miał i dlatego tak Ci mówi?-a nie każda macica jest taka sama.Aha,jak jeszcze nie współżyłaś to nie pozwalaj wkładać palca-możesz nabawić się jakiś zakażenia.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Też masz rację ,i każdy tak napisał...Ale dziewczyna bedzie żyła w stresie bopóki nie dojdzie do współzycia to sienie dowie czy jest dziewicą czy nie...Chyba że lekarz ginekolog jej pomoże....W stwierdzeniu czy jeszcze posiada błone czy nie....Choć dwie kropelki raczej świadczą o otarciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Chodzi mi o szyjke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam myślę, że nie trzeba nic robić. Fizycznie jest dziewicą, bo nie współżyła, a psychicznie już nie jest.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Jeśli wsadzał palec do środka-to może ale nie musi zrywać błony.Jedyne kiedy sięmoze okazać że jest dziewicą to tylko przy współżyciu....Ale jeśli znajdzie innego partnera,mówiąc mu że jest dziewicą i nagle sie okaże żejednak nie?Różne są tego przypadki-rozumiesz oco chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
dziewictwo jest kwestia psychiczna. tego nie da sie zbadac czy wyczuc palcami. Jesli kobieta nie miala zadnych kontaktow seksualnych, to jest dziewicą. jesli miala kontakty (oralne, analne, waginalne itd) to dziewicą nie jest. NIe posiada tej czystosci.
Blona nie ma tu nic do tego ![]() Mozna nie miec blony i być dziewicą- , kobieta moze urodzic sie bez blony, blona moze zostac przerwana podczas cwiczen, uprawiania sportu itd. Mozna nie byc dziewica i miec blone- np. nie zawsze blona zostaje przerwana przy pierwszym razie, badz poddac sie rekonstrukcji blony, co oczywiscie z przywroceniem dziewictwa nie ma nic wspolnego. Oraz kontaty seksualne inne niz waginalne (oralne itd). Spłycanie tematu do kwestii : masz blone jestes dziewicą, nie masz blony nie jestes dziewicą- moze okazac sie dla niektorych bardzo myle ![]() Dodam od siebie, ze niektore kobiety posiadaja bardzo cienką blonę. Przy duzym nawlzeniu i odprezeniu moze zostac przerwana, a kobieta tego nie poczuje. Nie bedzie ani bolu, ani krwi.
Edytowane przez kamila2006 Czas edycji: 2010-05-19 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
aniamisiaczek87 już takie głupoty pleciesz, że szok..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Oczywiście że tak,Ja się wto tak nie wgłebiam,ale właśnie albo skupiamy się na błonie albo na bycie dziewicą-dziewczyna zakłopotana nie bardzo wie od czego miała dwie kropelki.....itd.A my zboczylismy z tematu...Z drugiej niektóre dziewczyny uważają że jesli sie nie współżyły a zabawiały się tylko to sa nadal dziewicami-może to kwestia tego jak dziewczyny uważają i podchodzą do tego....Jedne tak a drugie tak.....Ja tu się kłócić niechce bo w Encyklopedii nie siedzę
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- A stracić błone -jak mówisz można nawet przypadkiem....I nawet poprzez palec też.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Pewnie że błona może być uszkodzona(różne sa tego przypadki).Kiedys było tak że kobieta nie zaglądała w Encyklopedie,tylko tylko wiedziała tyle-że nie jest dziewicą po zerwaniu błony....Mało kto się zastanawiał czy jest psychicznie czy fizycznie dziewicą-teraz też chybą są takie osoby.Zresztą róznie to bywa-moze zalezy to od informacji na ten temat jaka posiada dziewczyna i skąd.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
A myślałam,że dziewictwo to pojecie względne i dla każdego znaczy coś innego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.