Jaki kolor sukni? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 15:02   #1
_olka_22
Przyczajenie

Jaki kolor sukni?

Hej dziewczyny.

Nei wiem czy to dobre miejsce na tego posta, starałam się przeszukać forum, ale nie znalazłam żadnego innego, w którym by pasował. Jeśli nie to ładnie proszę o przeniesienie

No więc chciałabym się was poradzić w sprawie sukni. Tradycyjnie powinna być biała, chociaż ecru też mi się podoba. Do niedawna byłam pewna, że wezmę właśnie taką, ale jak już dotarło do mnie, że to mój ślub, jeden jedyny, że chciałabym żeby wszystko było pięknie, cudownie, niezapomnianie itp (domyśłam się, że mnie rozumiecie), to zaczęłam mieć watpliwości. No bo niby ecru też jest ok i na żywo prezentuje się fajnie, to na zdjęciach wychodzi już gorzej. Może to śmieszne, ale chciałabym pokazując zdjęcia ze ślubu moim wnukom usłyszeć "babciu, ale miałaś piękną sukienkę", a nie "babciu dlaczego twoja sukienka wygląda tak staro, jakby była zrobiona z pożółkłych firanek". No bo popatrzcie same:
http://drobne.tv/ogloszenie/690,Odzi...CRU_ROZM_44_46
http://drobne.tv/ogloszenie/501,Odzi...ia_%C5%9Blubna
Dodam, że bliższy mi jest raczej ten piewrszy krój. Nie macie wrażenia, że suknie ecru wyglądają tak... tak jakoś dziwnie, staro? tak zwyczajnie. A to przecież ma być niezwykły dzień! I wszystko ma być niezwykłe, suknia też...
No chyba, że już staje się tą wredną, znerwicowaną panną młodą, jak te w tych filmach:P Tak czy inaczej proszę doradźcie coś (niestety pan młody nie widzi problemu
_olka_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 16:05   #2
klaudek
Raczkowanie

Dot.: Jaki kolor sukni?

Cytat:
Napisane przez _olka_22 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Nei wiem czy to dobre miejsce na tego posta, starałam się przeszukać forum, ale nie znalazłam żadnego innego, w którym by pasował. Jeśli nie to ładnie proszę o przeniesienie

No więc chciałabym się was poradzić w sprawie sukni. Tradycyjnie powinna być biała, chociaż ecru też mi się podoba. Do niedawna byłam pewna, że wezmę właśnie taką, ale jak już dotarło do mnie, że to mój ślub, jeden jedyny, że chciałabym żeby wszystko było pięknie, cudownie, niezapomnianie itp (domyśłam się, że mnie rozumiecie), to zaczęłam mieć watpliwości. No bo niby ecru też jest ok i na żywo prezentuje się fajnie, to na zdjęciach wychodzi już gorzej. Może to śmieszne, ale chciałabym pokazując zdjęcia ze ślubu moim wnukom usłyszeć "babciu, ale miałaś piękną sukienkę", a nie "babciu dlaczego twoja sukienka wygląda tak staro, jakby była zrobiona z pożółkłych firanek". No bo popatrzcie same:
http://drobne.tv/ogloszenie/690,Odzi...CRU_ROZM_44_46
http://drobne.tv/ogloszenie/501,Odzi...ia_%C5%9Blubna
Dodam, że bliższy mi jest raczej ten piewrszy krój. Nie macie wrażenia, że suknie ecru wyglądają tak... tak jakoś dziwnie, staro? tak zwyczajnie. A to przecież ma być niezwykły dzień! I wszystko ma być niezwykłe, suknia też...
No chyba, że już staje się tą wredną, znerwicowaną panną młodą, jak te w tych filmach:P Tak czy inaczej proszę doradźcie coś (niestety pan młody nie widzi problemu
Witaj

Co do tego koloru suknie, powiem Ci że długo też tak myślałam, że musi być śnieżno biała. Ale jak już się wybrałam do salonu i zaczęłam mierzyć, zobaczyłam że ten kolor nie jest dla mnie, że dużo lepiej wyglądam w sukni ecru. Nawet po jej zamówieniu nie wiedziałam czy dobrze zrobiłam.. ale jak już przyszła i ją zmierzyłam, wiedziałam że to jest to! Co do samego ecru to on ma też wiele odcieni że tak powiem, więc każda suknia wygląda inaczej. Najlepiej żebyś się wybrała do salonu i pomierzyła suknie. A co do wnuków... hmmm czasy się zmieniają i nie wiadomo czy za kilkadziesiąt lat suknie te białe czy ecru będą passe...
w załączeniu moja suknia, w kolorze ecru
Załącznik 3104314

28.08.2010 Szczęśliwa żona swojego męża

klaudek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 18:08   #3
takaya
Zakorzenienie

Ja uwielbiam biały kolor Całe lato łażę w białych lub pastelowych ciuchach. jednak na wesele nie chce mieć śnieżno białej sukni bo wydaje mi się, że razi po oczach. Chcę mieć taką waniliową taki ciepły odcień bieli
To jest tak jak pisze Klaudek jest wiele odcieni ecru ta suknia na pierwszej focie jest mocno bezowa i dlatego tak wygląda na zdjęciu
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 18:15   #4
bellebelle
Zadomowienie

Ja nie lubie bialego bo wydaje mi sie ze mi nie pasuje.
Moja suknia jest kremowa i nie wydaje mi sie aby wygladala na "stara"
Ta druga ktora zalaczylas wcale nie wyglada na zzolkla.
A koronka moim zdaniem zawsze wyglada lepiej w kremowym kolorze niz w snieznobialym.

I wez pod uwage ze moda moze sie tak zmienic do czasow naszych wnukow ze hoho - pamieta ktos sukienki z lat 80?

bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 19:09   #5
rinco
Wtajemniczenie

W przypadku zdjęć dużo zależy od światła. Ta pierwsza suknia ma jakieś żółtawe te koronki. W rzeczywistości, jeśli masz całą suknię w jednym odcieniu ecru to nie będzie widać tego, że nie jest biała. Dużo zależy też od kroju - ta z pierwszego zdjęcia jest trochę przyciężkawa, natomiast ta druga zwiewna, lekka - dlatego wygląda na bardziej świeżą. No i tak jak już dziewczyny pisały - jest dużo odcieni. Biały rzeczywiście nie każdemu pasuje i można wyglądać w nim trupio blado. Fajny jest kolor ivory, taki lekko perłowy, połyskliwy, chyba mniej żółty niż typowe ecru.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 19:50   #6
kotka20093
BAN stały

a ja rozumiem twoje rozterki jak zaczełam przeglądać suknie slubne to chciałam biała i nie brałam zadnej innej opcji pod uwage. w sklepie przymierzyłam jednak ecru i bardzo mi sie spodobała i kupiłam ją. podobałam misie cały czas a teraz kiedy jestem juz po slubie troche załuje ze nie miała białej sukni tylko ecru, na dodatek gdybym dzis miała wybierac wybrałabym model rybka.
na focie daje moja suknie a na drugiej daje jaka bym teraz kupiła
kotka20093 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 06:11   #7
bernadeta85
Rozeznanie

Hmmm rozumiem Twoje wątpliwości.... ale tak jak radzą Ci dziewczyny wybierz się do salonów poprzymiezaj różne odcienie i sama zobaczysz w którym najlepiej się czujesz.... ja sama miałam duuuużo wątpliwości bo nie chciałam czystobiałej sukienki a ecru również nie bardzo mi się podoba i u mnie stanęło na kolorze śmietankowej bieli.... moja suknia wyglądała tak szkoda że już jej nie założę....

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 09:41   #8
_olka_22
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny już myślałam, że coś ze mna nie tak, skoro czepiam się jakichś szczegółów, takich jak "odcień bieli". Ale widzię, że nei jestem sama Ot chyba taki przywilej panny mlodej,żeby móc wybrzydzać
Byłam w salonie raz, ale jeszcze nei przymierzałam sukni, tylko oglądałam (do ślubu trochę zostało i mam nadzieję że trochę mnie mniej będzie więc nie chciałam sobie psuć humoru).
Jedno wiem, że z pewnością nie wezme błyszczącej sukienki. Nie czułabym się w niej zbyt dobrze. Rozmawiałam z szwagierką (z którą będę wybierać suknię) i ona twierdzi, że śnieżno biała będzie mi pasowała. Nie jestem do tego jakoś przekonana, ale tak jak mówicie poczekam z podejmowaniem decyzji co do koloru do wizyty w salonie. Może w którejś zakocham się od pierwszego wejrzenia??
Bernadeta - piękna suknia pozwól, że zapytam: ten tren nie przeszkadzał ci na weselu? wyglada na strasznie długi (idealny do deptania przez gości podczas tańca:P)
Kotka - suknia rybka jest boska, ale zawsze jak ją widze, to przypomina mi się Morticia Addams i boję się, że będę "chodzić" tak jak ona:PA co do tych suknie z lat 80. - to bellebelle masz rację. Jak można było coś takiego założyć? o boziu! Chociaż muszę się wam pochwalić, że jak patrzę na sukienkę mojej mamy to stwierdzam, że była świetna (a ona każe mi wtedy wyrzucić te zdjęcia bo jej się od samego początku nie podobała, ale takie były czasy - jest sukienka, to bierz, bo innej nie znajdziesz:P) i gdyby nie przerobiła jej na beciki dla nas to z chęcią założyłabym ją

Edytowane przez _olka_22
Czas edycji: 2010-05-14 o 11:06
_olka_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 07:18   #9
bernadeta85
Rozeznanie

Nie tren w niczym mi na weselu nie przeszkadzał.... był podpinany na 3 sposoby:
1. na łańcuszku zakładany na lewy nadgarstek.... tak było do 1 tańca
2. na pętelkę zakładany na ostatni guziczek.... takie szybkie rozwiązanie
3. na 3 troczki zawiązany przez druhnę i właśnie tak podpięty miałam na weselu
Powiem Ci że przód sukni miałam bardziej zdeptany przez gości niż tył, chociaz sama poprosiłam krawcową żeby mi suknię zrobiła troszkę przy krótką.... ale do trenu nie mam żadnych zastrzeżeń... w kościele wyglądał wspaniale....

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 19:30   #10
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
Hmmm rozumiem Twoje wątpliwości.... ale tak jak radzą Ci dziewczyny wybierz się do salonów poprzymiezaj różne odcienie i sama zobaczysz w którym najlepiej się czujesz.... ja sama miałam duuuużo wątpliwości bo nie chciałam czystobiałej sukienki a ecru również nie bardzo mi się podoba i u mnie stanęło na kolorze śmietankowej bieli.... moja suknia wyglądała tak szkoda że już jej nie założę....
Przepieknie wygladalaś
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 19:41   #11
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

A ja, dla odmiany, w trakcie mierzenia różnych sukni przekonałam się, że w ecru wygląm jakbym miała żółtaczkę Zdecydowanie lepiej wyglądam w bieli. Na dodatek każdy materiał ma zupełnie inny odcień, który zalezy od faktury, błyszczenia itp. Dlatego trzeba mierzyć suknie, zeby sę przekonać w czym jest nam dobrze
A i jeszcze jedno... Nieprawda, że ecru gorzej wygląda na zdjęciach. Jeśli mamy kiepskiego fotografa ze słabym sprzętem, to własnie zamiast białej sukni będziemy mieli białą plamę na zdjęciu - sa to tzw. "przepalenia". Ecru nieco trudniej się "przepala". Ale oczywiście dobry fotograf poradzi sobie z każdym odcieniem kreacji
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 08:48   #12
Trufflette
Przyczajenie

No ale przecież są jeszcze wersje pośrednie między śnieżną bielą i ecru.

Co do Ecru wydaje mi się, iż jest to też kwestia modelu sukni - moim zdaniem np. rybka lepiej prezentuje się w tym kolorze niż np. typowe A z gorsetem...

Co do wersji pośrednich to przecież są jeszcze kolory typu biel śmietanowa (którą np ja wybrałam) - wygląda na białą, ale jednak ma ciut kremu w sobie, przez co nie jest taka "żółta" jak ecru, ale też nie razi po oczach jak śnieżna biel.
Trufflette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości