![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Clinique, Minerały, Biochemia, Essence, Dove, Nivea, płyty Shape z ćwiczeniami
WĄTEK NIEAKTUALNY!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witajcie Wizażanki! Zasady obowiązujące w tym wątku:
Na czerwono- rezerwacja Na szaro- wymienione Na zielono- dokładka Poszukuję, tylko konkretnych kosmetyków, nie chcę chomikować niepotrzebnych kosmetyków- bo mam ich za duuużo. Oto moja wish-lista: 1. płyn do demakijażu dwufazowy, 2. nić dentystyczna (tylko nowa), 3. bluzka sportowa Nike, Adidas, Reebok tylko usztywnianą w biuście. 4. peeling gruboziarnisty do ciała, peeling myjący do ciała, 5. peeling gruboziarnisty do twarzy (najchętniej ziaja-pro, ale nie odlewki). 6. . płyn miceralny (firma obojętna), 7. większe ilości hydrolatu oczarowego, 8. naturalna pielęgnacja. 9. maska do włosów 10. maska do ciała 11. mgiełka do włosów, 12. spray unoszący włosy u nasady. _________________________ _________________________ _______________ >>>MINERAŁY PEŁNOWYMIAROWE<<< PEŁNOWYMIAROWE LUMIERE: Light Beige formuła VV- zużycie nie większe niż 5% (zamienię jedynie na pełnowymiarowy Lumiere Fair Neutral formuła VV o podobnym stopniu zużycia). PEŁNOWYMIAROWY LAURESS: Fantasic Finish Light- zużycie około 5% (zamienię jedynie na pełnowymiarowy Lumiere Fair Neutral formuła VV o podobnym stopniu zużycia). _________________________ _________________________ _____________ >>>PRÓBKI MINERAŁÓW<<< BLUSCHE (sample w strunie) 1. French vanilla full- matte foundation 2. Vanilla latte full- matte foundation CORY MINERALS (niewielkie sample w strunie) 1. Pale Beige 2. Ivory Beige LUCY MINERALS (w strunie): 1. fair formuła Light, 2. fair formuła oryginal, 3. light formuła Light, 4. cream formuła oryginal. LAURESS- SAMPLE W SŁOICZKACH 1. Gentle Ginger- formuła Elemental, 2. Gentle Petal- formuła Minimalist, 3. Delicate Ivory- formuła Elemental (próbka w strunie), 4. Fantastic Finish- Light (odsypię z biga). 5, Original Coverage Cashmere, LUMIERE- STRUNA 1. Lumiere Veena Foundation Fairly/ Light Neutral 2. Lumiere Veena Foundation Fairly/ Light Warm 3. Lumiere VV Foundation/ Light Cool 4. Lumiere VV/ Light Beige EGM- CIENIE (sample w słoiczkach- ciężko ocenić zużycie- mam je z wymiany, tylko testowane): 1. Emerald City 2. Gulf Of Mexico >>>CS<<< Czarne mydło afrykańskie z Coastal Scents- odłamię 1/4. http://www.coastalscents.com/cfwebst...black-soap.cfm Duża odsypka pudru ryżowego z Coastal Scents (odsypka wielkości pełnowymiarowego opakowania z EDM) http://www.coastalscents.com/cfwebst...ice-powder.cfm Silica Powder- odsypka, wielkość do ustalenia. _________________________ _________________________ __________ >>>ODSYPKI Z BIGÓW EDM<<< Próbki podkładów EDM wszystkie w formule intensive (wszystkie w strunie)- zostały mi resztki z licznych testów na koleżankach – ilość takiej próbki starczy na kilkakrotne przetestowanie. Dostępne kolory:a) fair medium (cool) b) light medium (beige) c) perfect (buff) d) light medium (beige) e) multi tasking (cool) Mogę też zrobić odsypki do struny (wielkość do ustalenia) innych minerałów EDM: Róże: a) snuggle (dowolna ilość) b) best friends (dowolna ilość) c) nick-nack (dowolna ilość) d) soft touch (odsypka do sampla) e) soft bronzer (face bronzer)- dowolna ilość f) come what may- dowolna ilość g) All Smiles- odsypka 50% sampla h) Sprung - odsypka 50% sampla Korektory: a) intensive fair- do sampla b) aussie perk me up- świetny także jako rozświetlacz!! Lucent Powder: a) Dusty Miller b) Viki's Radiant Creation Finishing Powder: a) Natural Reflections Cool Pink Bzay: a) Linen formuła intensive b) Linen formuła orginal glo c)Fair Neutral formuła intensive Wszystkie odsypki z bigów wysyłam w strunie!!! _________________________ _________________________ ______________ >>>BIOCHEMIA I MAZIDŁA<<< Bambus-spora odsypka Skrobia Dry- flo – mogę zrobić sporą odsypkę. Glinka biała amazońska- odsypka. Puder diamentowy Biochemia Urody - odsypka (wielkość do ustalenia). Telocapil pochodzi z Mazideł data ważności 01/2011- zużycie kilka kropel. Cromollient Sce mazidła data ważności 12/2010- zużycie około 5% _________________________ _________________________ ________________ >>> ESSENCE<<< Bibułki matujące z zieloną herbatą z serii pure skin- zostało około 40 z 50. Termoaktywny peeling do stóp z serii Show Your Feet- zużycie na zdjęciu. Kredka Long Lasting ciemny brąz- tylko testowana, świetne recenzje na KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ka-do-oczu.htm Błękitny cień essence z limitówki Down on the beach użyty kilkakrotne. Cień do oczu z limitówki moonlight- sparkling dawn- delikatny róż, użyty dwa razy. Lakier do paznokci z limitówki Moonlight- kolor into the night. Tylko przetestowany, trzymany w lodówce. Trio Glitter set z limitówki moonlight. Lakier do paznokci- z limitówki 50's fever- różowy, zużycie około 10% trzymany cały czas w lodówce. Korektor essence- korektor w pędzelku stay natural 01 soft beige zużycie- kupiony pół roku temu- mógła trochę wyschnąć, dlatego dodam jako graits. _________________________ _________________________ _____________ >>>USTA<<< SODA-LICIOUS NATURISTICS lip gloss o smaku kiwi. _________________________ _________________________ _____________ >>>PIELĘGNACJA<<< Clinique- dramatically different moisturizing gel, opakowanie pełnowymiarowe, zużycie widoczne na zdjęciu post nr 3, za coś fajnego Biosilk Hydrating Shampoo- minautrka Biosilk Thickening Conditioner- odżywka, miniaturka Clinique- dramatically different moisturizing lotion- minaturka, tylko testowana. Clinique- clarifying lotion clarifiante- miniaturka, tylko testowana. Żel do mycia twarz Nivea Visage do cery normalnej i mieszanej, zostało około 15%, kupiony w zeszłym roku. Miniaturka szamponu do włosów Yung. Ziaja Nuno- krem antybakteryjny. Zużycie 10%, zostało 90%. Data ważności 11.2010r. Dove Mleczko do ciała do suchej skóry miniaturka 50 ml. Balsam do ciała DOVE- przywieziony z Niemiec. Płyn do kąpieli Dove z ekstraktem z jaśminu- przywieziony z Niemiec- mogę odlać do 250 ml. Świetny zapach, super się pieni- bardzo wydajny. http://www.beautyspion.de/dove-entsp...olz-und-jasmin _________________________ _________________________ ______________ >>>PRÓBKI<<< 2 próbki White Musk EDT The Body Shop 2 ml _________________________ _________________________ _______ >>>INNE<<< Szczotka do włosów H&M brakuje jednego elementu (widoczne na zdjęciu). Kolczyki H&M duże kółka wyrób srebrnopodobny. Łańcuszek na rękę- wyrób srebrnopodobny. Kolczyki czarne- wyrób sredrnopodobny. Kolczyki z dużymi kryształkami z H&M. Torebka brązowa- wyrób skóropodobny, posiada dwie przegródki. Oddam za drobiazg. Biały pasek skórzany z H&M- rozmiar L. Torebka sportowa Reserved- ma przybrudzone rączki, można wyprać i będzie jak nowa ![]() _________________________ _________________________ _______________ >>>PŁYTY Z ĆWICZENIAMI Z SHAPE'A<<< 1. Striptease Aerobic część 1 i 2, 2. Taniec brzucha, 3. Twój osobisty trener, 4. Zgrabna pupa i smukłe uda, 5. Płaski brzuch, 6. Bollydance, 7. Program na jędrne ciało. Edytowane przez dziubaczek Czas edycji: 2010-05-31 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Clinique, Minerały, Biochemia, Essence, Dove, Nivea, płyty Shape z ćwiczeniami
zdjęcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Clinique, Minerały, Biochemia, Essence, Dove, Nivea, płyty Shape z ćwiczeniami
rezerwa na zdjęcia
Edytowane przez dziubaczek Czas edycji: 2010-05-07 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
intereswowałaby cię odlewka the one d&g lub gucci by gucci za próbki podkładów? bardzo mi zależy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
Bibułki matujące z zieloną herbatą z serii pure skin- zostało około 40 z 50.
Lakier do paznokci z limitówki Moonlight- kolor into the night. Tylko przetestowany, trzymany w lodówce. Trio Glitter set z limitówki moonlight. Korektor essence- korektor w pędzelku stay natural 01 soft beige zużycie- kupiony pół roku temu- mógła trochę wyschnąć, dlatego dodam jako graits. Clinique- dramatically different moisturizing lotion- minaturka, tylko testowana. Clinique- clarifying lotion clarifiante- miniaturka, tylko testowana. PŁYTY Z ĆWICZENIAMI Z SHAPE'A 4. Zgrabna pupa i smukłe uda, 5. Płaski brzuch, cosu mnie?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za płyty z shape'a? i odlewkę płynu do kąpieli?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za:
Bambus-spora odsypka Bibułki matujące z zieloną herbatą z serii pure skin- zostało około 40 z 50. Kredka Long Lasting ciemny brąz- tylko testowana, świetne recenzje na KWC ?
![]() |
#9 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
bioderma prawdopodobnie poleci do kogoś innego, reszta wolna
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- czyli nie jesteś zainteresowana? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mam jeszcze płyn do demakijażu z yr dwufazowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
LAURESS- SAMPLE W SŁOICZKACH
1. Gentle Ginger- formuła Elemental, 2. Gentle Petal- formuła Minimalist, 3. Delicate Ivory- formuła Elemental (próbka w strunie), 4. Fantastic Finish- Light (odsypię z biga). 5, Original Coverage Cashmere, napisz prosze co z Twojej listy chcesz za to
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2010-05-05 o 05:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
nic z tego w wątku nie mam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=426863
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - Puder diamentowy Biochemia Urody- odsypka - ja bym chciała tak co najmniej 3ml. Nie wiem ile chcesz oddać. - Telocapil pochodzi z Mazideł data ważności 01/2011- zużycie kilka kropel. - odsypka pudru ryżowego - 5-10g? - odsypka silica powder - 3-5g - Balsam do ciała DOVE- przywieziony z Niemiec Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2010-05-06 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
odpisane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Edytowałam poprzedni post o ilość odsypek. W większości jest przedział od do, w zależności ile czego będziesz chciała oddać tyle bym wzięła
![]() To jak byś mniej więcej widziała wymianę? ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() To ja: - Puder diamentowy Biochemia Urody- odsypka 3ml - Telocapil pochodzi z Mazideł data ważności 01/2011- zużycie kilka kropel - Ale z ilu? ![]() - odsypka pudru ryżowego - 10g? - odsypka silica powder - 5g - Balsam do ciała DOVE- przywieziony z Niemiec Ty: -Nafta kosmetyczną do włosów z wit A i E - ok. 3/5 ważna do 18.09.2010 Półprodukty: - olej Neem (ZSK) – odlewka 2-3ml na spróbowanie - masło kakaowe (rafinowane) - małą próbkę 1-2 gramy - ja nie posiadam wagi, więc w mililitrach będę odmierzać. I masła kakaowego tak czy siak dam Ci sporo, bo sama za Chiny tego nie zużyję. 10-20ml na pewno w zależności jak duży pojemniczek znajdę ![]() - olej kokosowy (rafinowany) - małą próbkę 5 ml -zwiększę do 10ml - mleczko pszczele - tu muszę jeszcze zerknąć ile mogę oddać, ale tak między 3-5ml by było - Naturado masło malinowe 10ml - olej z nasion czerwonej maliny 2ml - ekstrakt z pokrzywy (Thanatos) – odsypka 3ml - ekstrakt ze skrzypu (Thanatos) – odsypka 3ml - mocznik - odsypka 5 ml - jeśli chcesz mogę oddać trochę więcej - gliceryna - do 3 ml |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Hej, pisałaś u mnie w wątku
![]() Problemy techniczne własnie się rozwiązały ![]() Najpierw: serum C i cysteina są zarezerwowane dla Astro, z którą mam właściwie uzgodnioną wymiankę tylko czekamy na jedną rzecz, która do mnie leci. Zaznaczę w wątku, że rezerwacja żeby nie wprowadzać już nikogo w błąd ![]() Reszta rzeczy jak najbardziej dostępna. Tylko gliceryny muszę sprawdzić ile mam dokładnie bo raczej na pewno mam mniej niż 25g, bo ostatnio wymieniałam odlewkę i nie sprawdziłam ile mi zostało. U Ciebie znalazłam: w pierwszej kolejności: - Telocapil ![]() - glinka biała amazońska - odsypka - chętnie, tylko zależy jaka ilość (chętniej więcej niż mniej) - EGM - Emerald City - EGM - Gulf Of Mexico ![]() następnie: - all amiles - odsypka 50% sampla - sprung - odsypka 50% sampla - aussie perk me up - odsypka - 50% sampla? - dusty miller - odsypka - 50% sampla? - White Musk EDT The Body Shop 2 ml - może skrobia dry- flo – odsypka - może odsypka rice i silica powder, jak ich używasz dają radę jako primer? - może sample podkładów lauress i lumiere, muszę zerknąć co to za kolory są ![]() i ewentualnie: (mam chyba słabość do takich pierdółek ![]() - lip gloss o smaku kiwi - lakier do paznokci- 50's fever A nie masz może na zbyciu jakichś cieni w wyrazistych kolorach? (jak gulf of mexico ![]() ![]() Edytowane przez Kathja Czas edycji: 2010-05-06 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
odpisane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nie ukrywam, że na telocapilu głównie mi zależy, a reszta rzeczy - ewentualnie przy okazji. A jakbyś rozważyła podzielenie go na pół między Aeronautę i mnie ![]() ![]() Może napiszesz czego szukasz więcej to Cię skuszę czymś i pomyślisz podzieleniu ![]() Mam olej kokosowy nierafinowwany, tu plus za zapach ![]() ![]() Zastanów się i daj znać ![]() A jeśli chodzi o cienie EGM to poprosiłabym zdjęcie, bo o ile amethyst znalazłam jak wygląda, to pozostałych dwóch nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Uuu.. większa ilość oczarowego u mnie odpada ![]() ![]() Z innych ale tez próbkowe 15ml jak w wątku - głóg, cytrynka, róża stulistna, to wszystkie jakie mam na tą chwilę. Dziękuję za pozytywne rozpatrzenie próśby ![]() ![]() To rozumiem że możemy zacząć się dogadywać ile czego i za co ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Wymiana z pinginem:
Ja próbki Lauress: 1. Gentle Ginger- formuła Elemental, 2. Gentle Petal- formuła Minimalist, 3. Delicate Ivory- formuła Elemental (próbka w strunie), 4. Fantastic Finish- Light (odsypię z biga). 5, Original Coverage Cashmere, Pingwin: nić dentystyczna, płyn micelarny Dax. przesyłka polecona ekonomiczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
przykro mi,ale nic nie znalazłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
zabieram lauressy
![]() ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: druga część postu już nieaktualna ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Okej, to podsumuję może: To ja: - Puder diamentowy Biochemia Urody- odsypka 3ml - Telocapil pochodzi z Mazideł data ważności 01/2011- połowa - odsypka pudru ryżowego - 10g - odsypka silica powder - 5g - Balsam do ciała DOVE- przywieziony z Niemiec Ty: -Nafta kosmetyczną do włosów z wit A i E - ok. 3/5 ważna do 18.09.2010 - Krem do depilacji Veet do skóry wrażliwej z aloesem I witaminą E – pozostało ok. 2/3 Półprodukty: - olej Neem (ZSK) – odlewka 2-3ml na spróbowanie - masło kakaowe (rafinowane) - 20ml - olej kokosowy (rafinowany) - 10ml - mleczko pszczele - 3-5ml - Naturado masło malinowe 10ml - olej z nasion czerwonej maliny 2ml - ekstrakt z pokrzywy (Thanatos) – odsypka 3ml - ekstrakt ze skrzypu (Thanatos) – odsypka 3ml - mocznik - odsypka 5-10 ml - gliceryna - do 3 ml Pasowałaby Ci taka wymiana? Czy chciałabyś coś jeszcze dobrać? Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2010-05-07 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
- alantoina - oddam do 3g, wybierz ile chcesz
![]() - ekstrakt z owsa - oddam całość, tylko muszę sprawdzić ile mam ![]() - ekstrakt z rozmarynu - oddam większość, ale muszę sprawdzić ile mam (też w poniedziałek) - hydrolat cytrynowy - jak w wątku, na spróbowanie 15ml - hydrolat z głogu - obiecałam go tranqil babe, ale może chciałabyś w zamian z róży stulistnej wypróbować? ![]() ![]() ![]() - kwas migdałowy - do 5g, wybierz ile chcesz ![]() - kwas salicylowy - oddam całość 9g - dorzucę Ci wodorowęglan sodu ![]() ![]() - d-pantenol - jak w wątku oddam do 10g, całe lub część, wybieraj ![]() - gliceryna - oddam wszystko co zostało, tylko, no właśnie, miałam sprawdzić ile zostało i nie sprawdziłam ![]() - wersenian dwusodowy - odsypię 1,5g ![]() - glikol - odlewka do 20ml ![]() - polysorbate - odlewka do 20ml, ale glikolu i polysorbate najchętniej odlałabym po 15ml bo wiem, że takie buteleczki powinnam mieć, ewentualnie na dwie będę rozlewać jeśli chcesz więcej ![]() - masło z mango - oddam całą kosteczkę na wypróbowanie, raczej w ramach gratisu ![]() A czy chciałabyś wypróbować nierafinowy olej kokosowy? Mam dopiero otwartą całą butelkę, wiec spokojnie mogę wyskrobać go trochę. Miałabyś porównanie wtedy z rafinowanym ![]() ![]() ![]() Zerknij na listę i napisz proszę jakie wielkości Cię interesują, tam gdzie to możliwe ![]() Ja chcę od Ciebie na pewno: - telocapil ~10g - gulf of mexico ![]() ![]() - glinka biała - chętnie zgarnę 15g ![]() - dry-flo mam jakąś resztkę z wymianki, której kiedyś używałam, więc chętnie na testy odsypkę dry-flo, rice, silica powder - nie wiem ile chcesz wymienić, może po 1g każdego proszku? i ewentualnie: - all amiles - odsypka 50% sampla - sprung - odsypka 50% sampla - aussie perk me up - odsypka - 50% sampla? - dusty miller - odsypka - 50% sampla? - White Musk EDT The Body Shop 2 ml - 1. Lumiere Veena Foundation Fairly/ Light Neutral - 4. Lumiere VV/ Light Beige Te rzeczy mnie interesują ![]() ![]() Może, co zabrać a co dołożyć pomyślimy w poniedziałek jak napiszę Ci brakujące masy/objętości? Bo teraz nie mam dostępu do nich. Edytowane przez Kathja Czas edycji: 2010-05-07 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.