|
Notka |
|
Przygody z suszeniem ubrań
|
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
♪♪ Niespodzianka na balkonie sąsiadki♪♪
"Niespodzianka na balkonie"
To było któregoś pięknego, słonecznego, letniego dnia. Dwa lata temu, o ile dobrze pamiętam. Jak zawsze, pranie robię wieczorem. Wystawiam suszarkę na balkon i ciuszki spokojnie schną sobie do dnia następnego, kiedy to z pracy nie wrócę. Tak miało też być i tym razem. Nie było... Mieszkam na 4 piętrze, mój balkonik widzę już z daleka, kiedy wracam do domu. Więc patrzę sobie, marząc o tym, kiedy przekroczę progi mojego królestwa, ale moje marzenia ogarnia pewien niepokój... Coraz bardziej zbliżając się do bloku, zauważam dziwną rzecz na balkonie sąsiadki mieszkającej piętro niżej... Początkowo, z większej odległości nie mogę dojrzeć co to, myślę: "może flaga narodowa?". Pomysł ten jednak równie szybko z mojej głowy zniknął, jak się w niej pojawił. To nie flaga, nie było żadenego święta... Zbliżam się coraz bardziej, moja ciekawość rośnie. Jestem pod blokiem, patrzę a to na balkonie sąsiadki dyndają moje rajstopy z koronkowymi różowymi stringami. Konsternacja... Myślę sobie, cóż przepadło, strata w sumie niewielka ![]() Mylę się... Ni z tego, ni z owego wieczorem dzwonek do drzwi. Patrzę przez wizjer: sąsiadka z dołu. O RETY, nogi mi się ugięły, myślałam że wybuchnę śmiechem. Zebrałam się w sobie, otwieram jej drzwi... A ona do mnie: "Może to Pani"? Cóż miałam odpowiedzieć, skoro i ona, i ja dobrze wiedziałyśmy, że chyba jestem jedyną osobą w naszej klatce, do której te stringi mogły należeć. No chyba, że wziąć by jeszcze pod uwagę ich przylot z kosmosu ![]() No więc... Udaję lekko zdziwioną, mówię, że tak, to moje. Dziękuję za zwrot mojej zguby, bo gdyby się nie znalazły, trudnoby mi było pogodzić się z tak dotkliwą stratą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A siąsiadka, starsza babka, bardzo poważna, zero uśmiechu, daje mi moją "odzież". Słyszę:" Nie ma problemu, proszę następnym razem zastosować większą ilość klamerek". Jejku, dosłownie padłam ze śmiechu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.