![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
konto w banku
w jakim banku najlepiej założyć konto, na które będzie wpłacać się pieniądze i wypłacac? mam dylemat, sama nie wiem gdzie będzie najmniej płacić się za utrzymanie konta itp. nie znam się na tym, więc chciałabym, żebyście mi doradziły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: konto w banku
Ja nic nie płacę za konto w mBanku. Jedyne opłaty to jak wypłacam kasę z niektórych bankomatów (5pln) ale po prostu je omijam i tyle
![]() No i jest do wyboru ubezpieczenie karty, 1,75 chyba. Ale tego nie trzeba brać, można w każdym momencie zrezygnować itd. Ale mBank nie ma swojej placówki tak, żeby móc przyjść i coś załatwić twarzą w twarz. Więc jak zapomnisz swoje telekody to przesrane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja mam w mBanku i jestem baardzo zadowolona
![]() Wszystko za darmo jest .. łącznie z kartą.. nie ma opłaty za korzystanie z karty czy warunków jak w innych bankach, że np .. jak zapłacisz 100 zl kartą to bezpłatnie.. W mBanku totalnie nie ma warunków ![]() Przelewy bezpłatne, prowadzenie konta bezpłatne, karta bezpłatna ![]() Do tego jak masz możliwość odłożenia jakiejś kasy to masz konto oszczędnościowe oprocentowane 3,25 % chyba .. ale pewna nie jestem .. to się co jakiś czas zmienia.. wiadomo.. kapitalizacja miesięczna. Jedna wyplata z tego oszczędnościowego w miesiącu bezpłatna ![]() Konto można założyć przez internet , ale ja wolałam osobiście.. Pojechałam do Centrum Handlowego , w którym jest mKiosk i tam zaklada się konto ![]() Po przyjeździe do domu już można przez internet sobie wejść na swoje konto ale karta przychodzi do domu pocztą po jakims czasie.. PIN ustala się samemu przez internet ![]() Kilka lat temu miałam w ING Banku Śląskim konto studenckie z Lwem .. niby bezpłatne ale karta 2 zł miesięcznie chyba, ze zaplacę miesięcznie 100 zł kartą :/ Później zauważyłam, że zaczęło mi pobierać 4 zl zamiast 2 :/ poszukałam sama , bo informacji od nich nie dostałam żadnych i znalazłam, ze wprowadzona została opłata za prowadzenie konta kolejne 2 zl :/ Wtedy powiedziałam dość .. i przeszłam do mBanku .. teraz 'oszczędzam' te 4 zl miesięcznie.. co jak co ale to dla studenta dużo ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
czyli jeśli chcę założyć konto to idę do oddziału mbanku lecz jeśli zapomnę tych telekodów (co to jest?) to wtedy telefonicznie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
polecam getin bank bo sama tam mam. bezplatne prowadzenie, dostep internetowy, powiadomienia smsem
![]() konto TOP i ROR jednoczesnie
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja też nie wiem o co chodzi chociaż mam tam konto..
ja mam tylko do logowania się ciąg cyfr i haslo ciąg cyfr oni narzucają .. np: 12345678 .. no i musisz sobie zapamiętac te 8 cyferek bo bez tego się nie zalogujesz ![]() Hasło oni też chyba narzucają nie pamiętam .. ale później można sobie zmienić , bo ja mam swoje cały czas ![]() Wszystko zawsze można zalatwić w mKiosku ![]() ![]() Bankomatów jest dużo .. ale wpłatomaty są tylko w niektórych miejscach.. zawsze w mKioskach i chyba tylko tam.. Do sprawdzenia na stronie mBanku ![]()
![]() ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/view-09.php?pid=332907 Edytowane przez nikaczekolada Czas edycji: 2010-06-20 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czemu przesrane - bierzesz telefon, dzwonisz i załatwiasz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Są wpłatomaty poza mKioskami - ale rzadko kiedy działają ![]() Ja też mam w mBanku konto i naprawdę polecam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez SdC Czas edycji: 2010-06-20 o 15:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam już konto ponad 2 lata ![]() ![]() Wpłatomaty poza mKioskami ? ![]() nie no .. ale tak serio to mBank świetny jest ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Też mam konto w Mbanku
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
No ja przy zakładaniu konta, a kilka lat temu to było, miałam hasło, login i taki numer, który podaję przy kontaktach z telefoniczną obsługą klienta. Trzeci numer, inny niż login, hasło czy pin.
I mało co dało się załatwić w tych punktach, uzyskać info? tak. Ale nie zmienić coś, zastrzec kartę, złożyć reklamację itd to już przez mLinię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Też mam w mBanku. Ale chyba się przerzucam na Polbank.
Lokata jednodniowa na koncie oszczędnościowym - 3,5%. Można tylko raz w miesiącu z tego konta przelać pieniądze na inne, ale tak naprawdę to 4, bo tyle kont emax+ można mieć.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci polecam BZ WBK. Za konto <30 nie sa pobierane zadne oplaty, o ile nie masz jeszcze ukonczonych 30 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() We Wrocławiu jest np. niedaleko Renomy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Deutsche bank, wszystko za darmo, tlyko jedną transakcję w miesiącu muszę wykonać. Wypłacam także za darmo ze wszystkich bankomatów (w Polsce i na świecie!!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
in love with life
|
Polecam mBank.
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
telekod to hasło, które podaje się podczas kontaktu z dyspozytorem mLinii (poza loginem). Jeśli zapomnisz telekodu możesz go zawsze ustanowić na nowo na ekoncie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
w takim razie muszę poszperać na moim koncie, bo pierwsze słyszę :/
Może jak zakładałam konto to tego nie było ?! Jest taka szansa ? Bo żadnego telekodu nie miałam .. teraz pierwsze słyszę na tym forum O.o ..
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos kont dla studentów itp. - wydaje mi się to trochę bez sensu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie mbank
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już pozmieniałam sobie na ekoncie ;D
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
także polecam mBank - wszystko bezpłatnie i bezproblemowo, a konto internetowe jest bardzo wygodne. Poza tym mają swoje placówki, nie mKioski tylko takie typowe placówki, no ale nie w każdym mieście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
O to jak jesteśmy w temacie kont, to możecie polecić jakieś oszczędnościowe/lokatę, żeby można było trzymać tam małe kwoty? Np. od 500 zł? Bo z tego, co widziałam, to większość jest od 1tys. albo "nie ma kwoty minimalnej", ale odsetki naliczają dopiero od 1000 PLN
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
chyba wlasnie w mBanku się tak da, ale nie jestem do końca pewna... moja koleżanka ma tam konto oszczędnościowe i co miesiąc wpłaca 100zł, nie może ich przez ileś tam czasu wypłacić, odsetki są naliczane chyba co miesiąc... musiałabyś indywidualnie dowiadywać się w oddziałach mBanku, bo na stronie rzeczywiście wszystko jest dość ogólnie opisane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko, ze w większości są to mKioski w CH najczęściej także latwiej trafić :P
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
A mam pytanie co do Mbanku. Czy muszą być tam wpływy co miesiąc?
EDIT: Już znalazłam ![]() Edytowane przez Mgiełka91 Czas edycji: 2010-06-20 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja założyłam tydzień temu konto w mBanku i czekam teraz na kartę. A jeśli chodzi o założenie konta to złożyłam oświadczenie w niedzielę w poniedziałek zadzwoniła babka i umówiła mnie z kurierem w wtorek przyjechał kurier podpisałam papierki i po sprawie. Jeszcze aktywowałam konto w ten sam dzień w internecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Przyłączam się do zwolenniczek mBanku
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.