|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
badanie z krwi
Witajcie już Mamusie i oczekujące. Jestem tu nowa. Mam nadzieję, że któraś z Was pomoże, bo na pewno jesteście w tym lepiej zorientowane niż ja. Otóż, pierwszy raz w życiu zrobiłam sobie badanie z krwi bhcg. Sprawa wygląda tak, że ostatnie dwa cykle miałam po 28 dni, wcześniej różnie - w przedziale 31-34. Mój TŻ wyjechał jakiś czas temu za granicę, nasze ostatnie przytulanko było 14 maja. Po tym czasie już nie. Jako, że miesiączka mi się spóźniała doradzono mi zrobić sobie to badanie bo pewniejsze niż test, więc zrobiłam je 8 czerwca, w 31 dc - wynik negatywny. W odpowiednim czasie je zrobiłam i powinno już coś pokazać, wszak już trochę czasu upłynęło? Bo nie wiem czy jest sens płacić za nie po raz drugi. A na wizytę u gina muszę jeszcze poczekać. Miesiączki jeszcze nie mam, dziś 36 dc. Z tego, co poczytałam w internecie to gdybym była w ciąży to badanie z krwi już by na pewno to pokazało? Czy mogła mi się w takim razie tak owulacja przesunąć, no nie wiem, przez pogodę np? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź, bo troszkę się denerwuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: badanie z krwi
mogla ci sie miesiaczka z wielu powodow przesunac z temperatury jaka jest na dworze przez jakis stres mogl sie jakis torbiel utworzyc najlepiej idz do ginka to sie wszystkiego dowiesza test z krwi raczej nie klamie
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Ci za odpowiedź. Tak też właśnie mi się wydaje, że po tym czasie beta już powinna być nawet minimalnie podniesiona, ale podniesiona. A u mnie jednoznacznie negatyw. Dopiero w okolicach 3/4 czerwca odczuwałam ból piersi, który czasem pojawia się u mnie w okresie około owulacyjnym. Zawsze pojawiał się wcześniej, stąd wnioskuję, że cykl mógł się zwyczajnie przesunąć. Już mi się to zdarzało. Niemniej, dziękuję, że odpisałaś. Pozostaje czekać na miesiączkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
anoxa ma racje, skoro beta wyszla negatywna to w ciazy na 99% nie jestes.
Choc patrzac na siebie mieszcze sie w 1% ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Aha, no ale w 22 dc miałaś już 107. Natomiast u mnie w 31 wyszedł test ujemny. A nie współżyłam już po 14 maja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro beta wyszla u Ciebie ponizej 5 to w ciazy nie jestes.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.