|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Studio fotograficzne
Hey, postanowiłam zrobić sobie w domu profesjonalne studio fotograficzne ale amatorskie jak na razie
![]() Czy możecie mi poradzić co do oświetlenia studia? Jakie lampy będą najodpowiedniejsze? Mam zamiar zakupić również kilka teł plus cale mocowanie, namiot bezcieniowy, ale najbardziej zalezy mi na opinii na temat zestawu oświetleniowego. Ktory najlepszy, jakie parametry, mogą też być linki z allegro oraz adresy sklepów na terenie woj. Śląskiego. Dzięki z góry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Studio fotograficzne
przeszukaj google, tam naprawdę można znaleźć sporo informacji.
chociażby tutaj http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=16130 http://www.forum.promodels.pl/kacik-...io-w-domu.html http://www.allegro.pl/search.php?str...6283&country=1
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- a ja bym chciala otworzyc studio ... tylko nad nazwa sie zastanawiam podajcie jakies imponujace ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
BeautifulThings87, napisz co chcesz fotografować, może wówczas będę mógł coś napisać - jakie są Twoje potrzeby, czym dysponujesz w obecnej chwili. Często bywa tak, że ludzie kupują sprzęty zupełnie zbędne, wydają sporo kasy, a później nie korzystają...please więcej informacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez sie dolacze ... portrety w fot. sutdyjnej .. mam canona d50 i z allegro 2 parasolki biale i 2 srebrne oraz nampy blyskowe bez mozliwosci regulacji naswietlenia (bo wiem ze sa jeszcze ze stalym swiatlem i softboxy ale nie mam) statyw ... i wiecej nic ... jak rozbudowac studio ?(w pozniejszym czasie oczywiscie i nie za drogo) najlepiej prosilabym linka np. do lamp ktore warto kupic i opis jak tego uzywac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
1) zastanowić się, czy ze stawek 150-170zł za sesję Studio Foto Lenka będzie mogło opłacić czynsz za lokal, ZUS i inne stałe opłaty (stawek nie podniesiesz, za rok pojawi się kolejnych 10 początkujących fotografów, którzy "na początek" będą działali jak za darmo)
2) jeśli wyliczysz, że tak - zapisz się na dobry kurs fotografii studyjnej, zobaczysz sprzęt w akcji, doświadczony fotograf przekaże kilka podpowiedzi, i będziesz mniej więcej wiedziała, czego potrzebujesz (studio od zera to kilkadziesiąt tys. zł) 2a) jeśli nie będziesz nic wyliczać, to jest szansa, że po jakimś czasie ktoś kupi od Ciebie praktycznie nieużywany sprzęt za ułamek wartości, więc kupuj coś naprawdę solidnego ![]() To było pół żartem, pół serio, określi co chcesz robić, ile możesz wydać, to można będzie coś doradzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=magrad;18050588]1) zastanowić się, czy ze stawek 150-170zł za sesję Studio Foto Lenka będzie mogło opłacić czynsz za lokal, ZUS i inne stałe opłaty (stawek nie podniesiesz, za rok pojawi się kolejnych 10 początkujących fotografów, którzy "na początek" będą działali jak za darmo)
a ja wlasnie tego nie rozumie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
witam, mam takie pytanie... gdzie mozna zakupic tekture jako podloze pod tlo ... chcialabym sama cos na nim namalowac min . 2,5m szerokosci ... pomozcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
w dobrym sklepie z artykułami dla fotografów, ale przygotuj się na większy wydatek - kartonowe tła są bardzo drogie.
np. tak jak tutaj http://jabbafoto.pl/opis/id,407637/from,ceneo/ dla porównania te sztuczne, czyli poliuretanowe kupisz już za 30-50 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
wiem ze ok 700zl na allegro ale ja chcialam sama cos zrobic tylko potrzebuje podloza.. co mi doradzicie ? obawiam sie ze na tlach materialowych nie bardzo mozna bedzie malowac sprayem bo przenika ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
hej mam dla was takie pytanie :
dziewczyna z internetu stworzyla dla mnie logo firmy powiedziala ze robila to w wolnej chwili dlatego nie chce za to pieniedzy i moge z tego korzystac ja jednak chcialabym zabezpieczyc sie przed zmiennoscia zdan i prosze was o pomoc by utworzyc ladna formulke (majaca rece i nogi w przypadku gdybym musiala zaniesc to do sadu czy gdziekolwiek zeby mnie nie wysmiali) chcialabym zeby znalazly sie tam przykladowe art. mowiace o zrzekaniu sie praw autorskich i majatkowych do mojego loga i oddanie go dobroczynnie mojej firmie . Pomozcie mi to ubrac ladnie w slowa |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam, mam pewien problem i nie wiele czasu potrzebuję do swojej firmy sprzęt oświetleniowy jednak słyszałam różne opinie dlatego wolałabym poradzić się Was, znawców jak tanio a dobrze zakupić sprzęt.
Mam na oku zestaw: OŚWIETLENIE: -3x Quantuum 300W -1x Quantuum 400W SOFTBOXY: -2x 40x180 cm -2x 80x120 cm -Oktagonalny 120 cm PARASOLKI -2x odbijajaca 91cm -2x transparentna 120cm INNE: wrota -plaster miodu + filtry kolorowe -blenda 60 cm, -blenda 180 cm chciałam zapytać co Państwo z wyżej wymienionych przedmiotów maja na stanie i w jakiej cenie poszczególne elementy. Jeśli uważają Państwo że jest to sprzęt przewyższający moje wymagania chciałabym zasięgnąć dobrej porady ponieważ planuję fotografować głównie śluby oraz konumie, portrety,foto rodzinne itp. nie zamierzam fotografować modelek ani bawić się sprzętem dlatego też proszę o pomoc. Nie posiadam pieniędzy z UE dlatego chcę zakupić tanio. Mam nadzieję, że znajdą Państwo chwilę na odpowiedź Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.