|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Preparaty na swędzącą skórę
Wtam.
Borykam się z problemem który trwa ponad rok silnie swedzącej skóry. Na wstepie oznajmiam że do dermatologa nie pójdę, zatem nie chcę tu odpowiedzi zachęcających pójścia do dermatologa, gdyż próbbowałem przez internet dowiedzieć się co mi jest, jednak bezskutecznie, gdyż nawet pomimo zdjęć bardzo ciężko jest ustalić na co choruję. Drugim natomiast czynnikiem uniemożliwiającym wizytę u lekarza jest wstyd, gdyż problem jest zlokalizowany tylko w okolicach intymnych. Oczywiście dodam tutaj swoje objawy, być może jest juakis dermatolog który mi pomoze. Są to czerwone grudki, różnych rozmiarów, coś jak płaskie, ze zdjęć w których przeszukiwałem mogąc przyrównać choroby skóry do swojej wywnioskowałem że może to być rumień wielopostaciowy, jednak nie jestem pewien czy to jest ta choroba, a znowu gdy kupiłem sobie hydrocort, pisze by nie używać w przypadku innych chorób, a więc podsumowując nie mogę użyć tego leku, jeżeli martwię sie o swoje zdrowie. Zatem chciałbym jakieś preparaty pod prysznic lub w sprayu. Obecnie stosuję Fenistil żel, ale z racji że nie mam czasem czasu smarować, chciałbym coś co szybko użyję, co zlikwiduje swedzenie na dlugi czas najlepiej w sprayu, jedno już znalazłem jest to Eucerin AtopiControl, jednak jeżeli istnieją jakieś inne, których nie mogę znaleźć proszę o podanie. Również chciałbym coś do mycia, by się umyć a przy okazji zlikwidować silne swędzenie. Z góry bardzo dziękuję za okazaną mi pomoc i uldze w cierpieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Preparaty na swędzącą skórę
Możliwe, że to objawy jakiejś choroby wenerycznej a ty do lekarza ani myślisz się wybrać???
Fenistil nie jest do stosowania w miejscach intymnych.
![]() |
#3 |
damn good coffee
|
NIKT ci nie pomoże i nie postawi diagnozy po przeczytaniu chaotycznego opisu w internecie, człowieku ile Ty masz lat
![]() ![]() Fenistilu nie powinno się stosować w miejscach intymnych. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- a już tym bardziej hydrocortu i innych sterydów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Woli się drapać i wstydzić niż iść do lekarza i sobie z tym wreszcie poradzić. Jeśli to coś poważnego, to....może być tylko gorzej....ech mężczyźni....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.