Brak wiary siebie.! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-23, 11:43   #1
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Brak wiary siebie.!

Ostatnio stwierdziłam że mam mało wiary w siebie ,w swoje możliwości. A jak z wami.? Też tak macie.? Macie może jakies sposoby na to.?

Zapuszczam włoski i paznokcie .!

,,Nie pozwól aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry...''

Xx Purple cocaine xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 11:50   #2
wyszukiwarka
Zadomowienie

Dot.: Brak wiary siebie.!

Ja zawsze miałam brak wiary w siebie Zawsze jestem nastawiona do czegoś negatwnie,pesymistycznie. ..

Myślę,że powinnaś się dowartościowywać.Powinnaś myśleć pozytywnie (nie tak jak ja:P).Stawiać czoło różnym wyzwaniom
Stary 2010-05-23, 11:59   #3
always be yourself
Rozeznanie

Borykam się z brakiem pewności siebie od zawsze i ze swojego doświadczenia wiem, że najlepiej walczyć z tym małymi kroczkami każdego dnia. Zaczynałam od powtarzania przy trudniejszych rzeczach 'Damy radę? Damy radę!' (), próbowałam znaleźć w sobie coś fajnego, niepowtarzalnego. Pytałam w tym celu znajomych, przyjaciół co im się we mnie podoba, a co nie. Jeśli jakaś cecha mojego charakteru im się podobała - starałam się ją uwidocznić dla innych. Jeśli jakaś się nie podobała, zastanawiałam się jakby się jej pozbyć.
Po 3 latach walczenia z brakiem pewności siebie, nieśmiałością i wstydliwością jak powiem komuś, że jestem nieśmiała/niepewna siebie/wstydliwa to mnie wyśmiewa.
cukru wsypuję do herbaty,
zapomnij jak się ruszam,
jak się ubieram, jak pachnę.
nie przywiązuj się do mnie
- mam w zwyczaju uciekać.

always be yourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 12:01   #4
chococabana
Rozeznanie

Ja tak mam odkąd pamiętam mimo, że sprawiam wrażenie osoby bardzo pewnej siebie. Bo o ile wszelkie wystąpienia publiczne mi nie sprawiają żadnego problemu o tyle proste rzeczy są koszmarem. Rozmowa telefoniczna, naciśnięcie na domofon.
W szkole mimo nawet jak uczyłam się i niby umiem to zawsze wydaje mi się, że nie dam rady, nie lubie poznawac nowych ludzi bo wydaje mi się, że jestem od nich gorsza, głupsza. W sumie nie wiem skąd to się wzięło.

Mój sposób? Najlepsza przyjaciółka i cudowny chłopak. Skoro tak wspaniali ludzie mowią, że dam rade, chcą się ze mną spotykać, to taka najgorsza być nie mogę i coś w głowie mieć musze
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____
chococabana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 12:23   #5
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Ja mam najgorzej przy jakiś występach ....Tańcze....więc nawet na nauce się dobrze skupić nie moge bo twierdze ze jak tancze to zle wygląda i na pewno zaraz mnie wysmieja....

Zapuszczam włoski i paznokcie .!

,,Nie pozwól aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry...''

Xx Purple cocaine xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 12:36   #6
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chococabana Pokaż wiadomość
Ja tak mam odkąd pamiętam mimo, że sprawiam wrażenie osoby bardzo pewnej siebie. Bo o ile wszelkie wystąpienia publiczne mi nie sprawiają żadnego problemu o tyle proste rzeczy są koszmarem. Rozmowa telefoniczna, naciśnięcie na domofon.
W szkole mimo nawet jak uczyłam się i niby umiem to zawsze wydaje mi się, że nie dam rady, nie lubie poznawac nowych ludzi bo wydaje mi się, że jestem od nich gorsza, głupsza. W sumie nie wiem skąd to się wzięło.

Mój sposób? Najlepsza przyjaciółka i cudowny chłopak. Skoro tak wspaniali ludzie mowią, że dam rade, chcą się ze mną spotykać, to taka najgorsza być nie mogę i coś w głowie mieć musze
mam tak samo zawsze mi się to wydawało bardzo dziwne. bez problemu wychodzę przed widownie z referatem, czy przemówieniem. bez problemu zgłaszam się na zajeciach i dyskutuję broniąc swojego zdania (ale to tylko przy własnej grupie). a czasami mam mega problem z właśnie takimi prostymi rzeczami... takie same obawy czuję przed zapytaniem się nieznajomego o coś, ale z kolei bez problemu udzielam rad i wskazówek kiedy ktoś o to prosi
kiedy podczas zaliczenia prowadzący pyta: "na jaką ocenę pani chce odpowiadać", mówię, że na 3. chociaż umiem na 4 albo i więcej, to boję się, że nie sprostam wyzwaniu, że usłyszę coś niemiłego (np. "noooo, nie zna pani odpowiedzi, a chciała pani piątkę?!). inni mają to w głębokim poważaniu, dzięki czemu stawiają takim rzeczom czoła.

a co do braku wiary w siebie.. no niestety. nie wierzę w swoje możliwości, w powodzenie moich planów, w swoją urodę. każdy komplement traktuję jako "grzeczność" lub (co gorsza) w sposób prześmiewczy. jeszcze nie znalazłam na to rady, dopiero się tego wszystkiego uczę.

u mnie to chyba wina rodziców, którzy nigdy we mnie nie wierzyli, nie wspierali. zawsze byli sceptycznie nastawieni do moich pomysłów i gasili każdą inicjatywę w zarodku. zawsze miałam podcięte skrzydła, a dodatkowo obrywałam za byle co (za każde potknięcie, pomyłkę). być może dlatego jestem w dorosłym życiu taką ciapą.
twardo stąpam po ziemi, ale wiele tracę nie dając wiary własnym marzeniom... no i mam nauczkę na przyszłość - wiem "czego nie robić własnemu dziecku"
Stary 2010-05-23, 17:24   #7
monisia104
Wtajemniczenie

też nie wierzę we własne możliwości, choć to już się zmienia.
swego czasu miałam propozycje z kliku agencji modelek, jednak do żadnej się nie zgłosiłam bo znalazłam w swoim wyglądzie masę mankamentów i bałam się, że jak już zaczną mi robić zdjęcia czy coś to zaraz zrezygnują, bo będę zbyt kiepska. od tego w sumie zaczęły się moje kompleksy. miałam wtedy 13-14 lat. w tym samym momencie przestałam się spotykać z ludźmi, bo gimnazjum i 10 godzin niemieckiego tygodniowo sprawiły, że już nic mi się nie chciało, kiedy w końcu wracałam do domu. cały czas uważałam się za gorszą od znajomych, mimo, że przecież ja też przeszłam przez testy wstępne do gimnazjum, nie każdemu się to udało... dopiero teraz, kiedy poszłam do liceum i poznałam cudownych ludzi leczę się z kompleksów.
pracuję nad swoim charakterem. staram się nie pyskować (...), myśleć zanim powiem i nie dzwonić do ludzi tylko wtedy, kiedy mam do nich interes ;p
przede wszystkim nie staram się zmienić wszystkiego na raz, bo to zbyt trudne. małymi kroczkami do celu!
pomagają i motywują pochwały otoczenia. kiedy mnie doceniają i chwalą czuję, że stać mnie na jeszcze więcej a to co robię jest dobre nawet, jeśli mi wydaje się inaczej.
when the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight
monisia104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 17:49   #8
patt121
Rozeznanie

Ja staram się to zmienić, ale mimo to jestem pesymistką, mam masę kompleksów i nie wierzę w siebie;p
Myślę, że kiedyś trzeba zacząć to zmieniać no ale nie wiem za bardzo jak;p
patt121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości