|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Rozjaśnienie i farbowanie
Przed chwilą potraktowałam włosy kremem rozjaśniającym.
Po 20min zmyłam go, włosy wysuszyłam. Mój ciemny brąz trochę wypłowiał, ale nadal jest dość ciemny. Wybrałam sobie taki kolor, z czego na moich włosach powinien wyjść ciemniejszy... po jakim czasie mogę nakładać tą farbę? czy już dziś czy mam poczekać do jutra? i czy jest w ogóle szansa że jakiś odcień rudego będzie na moich włosach?
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Rozjaśnianie włosów i farbowanie na rudo
Witam. Myślę nad rozjaśnieniem swoich włosów, a później przefarbowaniu się na rudo, jednakże droga do tego może być trudna, ponieważ obecnie mam dość ciemny brąz. Nie za bardzo się orientuję, na jakiej zasadzie działa rozjaśniacz i w jakim odstępie użyć rozjaśniacz, a ponowne farbowanie. Nie powiem, moje włosy są trochę zniszczone przez farbowanie, więc chciałabym dać im chwilę odpoczynku. Chcę to zrobić w domu, więc liczę na jakieś szczegółowe porady
![]() Pozdrawiam ![]() W załączniku fot. 1 moje zdjęcie fot. 2 zdjęcie koloru jaki chciałabym uzyskać ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozjaśnianie włosów i farbowanie na rudo
jeśli chciałabyś im dać trochę odpoczynku to o rozjaśniaczu możesz zapomnieć skoro masz zniszczone włosy... mnie osobiście rozjaśniacz nigdy nie przesuszył włosów, jedynie pojedyncze pasemka po chyba ze dziesiątym razie sie troche ciągną, ale dawno nie farbowałam włosów, bo odpoczywają przynajmniej do następnych wakacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
JA proponuje albo nie robic w ogole rozjasniaczem i wowczas zrezygnowac z rudego- jesl iwlsoy sa naprawde zniszczone a jesli ich kondycja jest dosc stabilna to mozna uzyc np farby rozjasniajacej o ok. 4 tony z garniera, i powinna wyjsc ciemna marchewa ewentualnie cos pod toffi. I na to mozna i=do razu albo najlepiej poczekac pare dni czy tydz i proponuje casting bez amoniaku kolor burszty - choc to sie na pewno szybko wymyje ale kolor jest najbardziej zblizony do koloru ashley;] pozdrawiam i odsylam do watku rude farbowane
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja w styczniu rozjaśniałam włosy z czarnego i ufarbowałam potem na rudo.
U mnie wyglądało to tak: Mam włosy do połowy łopatek, więc zużyłam 4 opakowania rozjaśniacza Joanny-nie inwestowałam w coś droższego i nie żałuję. Najpierw nałożyłam rozjaśniacz na końce włosów (od połowy długości po końce) po 25 minutach na resztę. Czas trzymania rozjaśniacza na włosach trzeba samemu kontrolować ja trzymałam około 45 minut. Włosy wyszły mi koloru żółto-pomarańczowego. Następnego dnia nałożyłam farbę. Włosy troszkę podupadły mi na zdrowiu ale tragedii nie było. Dopiero teraz kolor nie wypłukuje się tak szybko, a na samym początku po 2 tygodniach byłam blondynką. Więc musisz się liczyć, że kolor będzie się jednak szybciej wypłukiwać. Ja nie żałuję, że spróbowałam. Popalone końcówki ścięłam, kupiłam dobrą maskę do włosów i jestem zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć piszę w sprawie farbowania z ciemnego brązu na rudo dokładnie LOREAL Mango Intensywna miedź już raz nia frabowałam niestety tylko w słońcu są całe rude, a na codzień u góey jaśniejsze dół ciemny niewiem czy dalej próbowąc i farbować na ten kolor czy najpierw je rozjaśiec chociaz wiem z czym to sie wiaze gdzies czytalam ze ta farba efekt mozna uzyskac ok. za 3 razem jakie sa wasze doswiadczenia moze mozecie cos poradzić ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.