|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pęcherzuk ciążowy
witam Was serdecznie mam takie pytanie może któraś z Was wie. Moja ostatnią @ miałam 20 sierpnia zrobiłam testy wyszło mi, że jestem w ciąży do dziś może to być (nie wiem kiedy mi przypada owulacja przy takich cyklach) mój 8 tydzień chodź przyznam ze cykle mam różne od 30 do 36 dni. W poniedziałek byłam u ginekologa i powiedział mi , że ciąża nie rozwija się prawidłowo i nie widzi zarodka tylko pusty pęcherzyk kazał zrobić 2x Bhcg w środę a drugą w piątek. Ta z wczoraj wynosiła 38tys i coś tam jeszcze. I kazał przyjść we wtorek za tydzień i zobaczymy co dalej no chyba że bym zaczęła krwawić szybciej to już mam skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie. No i moja pytanie chce isc do innego lekarza bo zawsze mi mówiono że w takich przypadkach idzie się po opinie do przynajmniej 2 lekarzy czy jest jeszce szansa ze coś sie tam pojawi albo,że lekarz nie widział zarodka?? aha i czy jest szansa,że nie będe musiała mieć łyżeczkowania tylko dostane tabletki na poronienie i sama się oczyszcze w tak wczesnej ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: pęcherzuk ciążowy
Jeśli chodzi o 8 tydzień a nawet już 6-7 to raczej łyżeczkują. Ja tak miałam i szczerze, to wyjścia nie było. Ale na razie czekaj jeszcze na wynik drugiego beta, i może faktycznie idź do innego lekarza (najlepiej prywatnie, bo ostatnio moja koleżanka miała niezłą przygodę z nfz, do 3 miesiąca mówił jej że ciąża, a żadnej ciąży nie było - usg nie robil). 3maj się ciepło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Koniecznie czekaj na drugi wynik bo poziom hcg masz dość pokaźny i idź skonsultuj to z innym lekarzem. U mnie też zarodek nie zagnieździł się i w 7 tyg ciaży poroniłam samoistnie czekając w szpitalu na wynik hcg. Ale u mnie pierwszy przy przyjęciu wynosił tylko 276
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ta Twoja Beta to jest wysoka więc ja bym zdecydowanie poszła do jeszcze jednego lekarza z dobrym aparatem USG.
a jeśli faktycznie ciąża się nie rozwija to nawet dla Ciebie lepiej mieć łyżeczkowanie jeśli nie poroniłas sama bo z tymi tabletkami to róznie bywa.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
U mojej kuzynki, w Finlandi nie wykryli na pierwszym USG zarodka, ale tam zaraz nie skrobią, i dobrze, bo na kolejnym za tydzień okazało się, że jest zarodek. Maluch ma teraz 2 lata.. aż strach pomyśleć co by się stało gdyby była w Polsce;D Idz do innego lekarza na konsultacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny maja racje - beta jest bardzo wysoka jak na poronienie. Drugi wynik moze nie wyjsc prawidlowy bo to juz 8tc.
U mnie w 8tc przyrost po 48h wynosil tylko 15%!! a nie 66%. Trzymam kciuki za przyrost i idz do innego gin z dobrym usg.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja miałam w lipcu taka samą sytuację jak Ty. Tzn. lekarka widziała pęcherzyk i wyglądał na 8 tydzień, beta prawidłowa na 8 tydzień, ale pani dr nie widziała serduszka i kazała iśc na łyżeczkowanie, ja się nie zgodziłam bo jakos do końca przekonana nie byłam i na drugi dzień poleciałam na wakacje. Postraszyła mnie że mogę tam zacząc krwawic i co wtedy. Przez 2 tygodnie nastawiałam sie na łyżeczkowanie. 2 dni po powrocie pojawiło się krwawienie więc już pewna poronienia pojechałam do szpitala a pan dr pogratulował dzidziusia i że wszystko jest dobrze, dziś jestem w 22 tygodniu prawidłowej ciąży. Powstrzymaj się i co najważniejsze zmień lekarza lub skonsultuj to z innym tak jak radzą dziewczyny.
Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jeśli masz długie cykle to być może ciąża jest młodsza i na kiepskim usg nie widać serduszka, bete masz co prawda wysoką ale na moich wynikach ze szpitala jest napisane, że dla 7 tc norma bhcg jest od 36 tys - 163 tys
Dlatego spokojnie poczekaj na jutrzejsze wyniki i wtedy bedziesz myśleć co dalej, jeśli wzrost będzie za mały idź do innego lekarza bo beta też się czasem myli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
U mnie zarodek w pęcherzyku pojawił się dopiero w 9 tygodniu, teraz mój syn ma 12 dni!!
Poprzednią ciąze poroniłam samoistnie w 7 tygodniu, nie miałam łyżeczkowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Skonsultuj z innym lekarzem.
Ten niekoniecznie musi być zły, co może mieć kiepski sprzęt, lub możesz mieć młodszą ciążę ze względu na długie cykle. Daj znać jak po konsultacji.
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami ![]() Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2010-10-23 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
jestem juz po zabiegu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Tak mi przykro
![]() niestety czasem dzieje sie zle aby pozniej moglo byc dobrze,trzymaj sie i nie poddawaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
bardzo mi przykro wiem co przechodzisz bo ja też przeżyłam stratę maleństwa.... jęśli będziesz chciała pogadać daj znać
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny ... mam mały problem ( oprócz tego że mam 18 lat) chodzi o to że z jakieś 12 dni temu mogłam zostać zapłodniona 12 dni albo może troszkę mniej i po takim czasie mogła bym już mieć jakieś objawy? np spuchniętą wargę sromową którą mam nieco powiększone piersi zero apetytu ... wymiotowałam też ale to raczej przez angine którą miałam albo mam sama już nie wiem bo czuję się dobrze a wiem że test ciążowy raczej nie wykaże jeszzce dobrego wyniku. Na innym forum każą zrobić jakiś test z krwi ale gdzie się go do cholery robi?
Jestem totalnie pogubiona w tym wszystkim :/ pomożecie? mogę być w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Pewnie im chodziło o badanie poziomu hormonu Bhcg. Badanie to robi się w laboratorium. A kiedy powinnaś dostać okres. Pierwszego dnia spodziewanej miesiączki powinien ci już wyjść zwykły test ciążowy z apteki. Są też takie, które można zrobić 10 dni po terminie zapłodnienia. Ale ja tam do końca nie wierze w te wczesne testy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Okres mam dostać w sobotę albo w niedzielę jakoś tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ten test z krwi na obecność hormonu Bhcg możesz zrobić tylko w laboratorium, bo ci muszą krew pobrać. A ten test ciążowy, który możesz zrobić sama w domu musisz kupić w aptece. Robi się go z próbki moczu. Są różne rodzaje tych domowych testów. Tu masz wybór http://www.domzdrowia.pl/filter/2,307,test-ciazowy
Idź poprostu do apteki i poproś o test ciążowy. W Rossmanie też są, jak nie chcesz iść do apteki. Wybierając musisz spojrzeć, czy możesz go zrobić przed terminem spodziewanej miesiączki. Jeśli chodzi o lekarza, to tylko ginekolog potwierdzi ci ciąże poprzez zrobienie usg, ale tak wcześnie może nic nie być widać, więc narazie najlepiej jak zrobisz sama test w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.