|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
tragedia na glowie :(((
Spelnilam swoje marzenie i zrobilam sobie balayage ( platynowy blond i ciemny braz)
ale niestety nie cieszylam sie zbyt dlugo. Moje wlosy okropnie na tym ucierpialy sa teraz suche, stracily polysk i lamia sie przy czesaniu. Po umyciu sa tak splatane,ze nie moge ich rozczesac pomimo ogromnej ilosci nakladanych odzywek. Prosze o rade jak uzdrowic moje wlosy? Czy to wina gatunku wlosa ( mam bardzo cienkie wlosy, nie ukladaja sie ), czy bede mgla je dalej utleniac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: tragedia na glowie :(((
A próbowałaś Henna Treatment Wax? Powinno pomóc
![]() Buziaki!
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wyprobuj HenneWax polecana juz przez Margolcie. Mozesz tez sprobowac maseczki 3-minutowej GlissKur, maseczke Karites.
Mi bardzo pomogla maseczka jajeczna: -2 zoltka jajek, -pare kropel witA, olejku rycynowego lub oliwy z oliwek, -sok z polowy wycisnietej cytryny Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wax nie pomaga
![]() co do reszty będe próbować ![]() ![]() nie chcę ścinać moich włosów( mam do łopatek), które były zawsze moją dumą ![]() ![]() czy to jest wina włosów tzn dlatego, że są słabe i cienkie czy to wina utleniania?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobny problem, mam długie i cienkie włosy koloru ciemny brąz i zrobiłam sobie baleyage brąz i jasny blond i włosy zaczęły się okropnie łamać i plątać.Teraz wszystkie są pourywane i końcówki rozdwajają się strasznie.Pomalowałam je na swój kolor,ale z jasnych pasemek spiera się na rudo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Malenka napisał(a):
> Wax nie pomaga ![]() To pech rzeczywiście. Ale wydaje mi się, że jedna dziewczyna w recenzjach pisała, że miała bardzo zniszczone włosy. I po nałożeniu Waxa splatała warkocz i tak chodziła aż do następnego mycia. Wiem, że to niezachęcająca perspektywa, ale może chociaż na noc? I rano spłukać... Ale żaden ze mnie ekspert, po prostu strasznie Ci współczuję. ![]() > co do reszty będe próbować ![]() > ![]() Może przejdź się do sklepu fryzjerskiego czy apteki - jakieś ampułki, bo ja wiem. Może Radical? Podobno niezły. Albo do fryzjera na zabieg regeneracji, ale nie wiem, co to warte. No, chyba że Kerastase - tylko drogie. Choć wszyscy chwalą! A nuż pomoże skoro takie świetne ![]() Jejciu, mam nadzieję, że ktoś Ci coś doradzi bardziej fachowo ![]() A na razie trzymaj się dzielnie! ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mam podobyny problem do Twojego, a moze nawet jeszcze gorszy, bo ja zanim zrobilam sobie balejage przez jakies 2 lata utlenialam wlosy (wyobrazacie sobie...- koszmar!) teraz zainwestowalam troche kasy w lepsze kosmetyki (uzywam L'Oreala- serie Extrem, ktora kupilam w salonie fryzjerskim)Musze przyznac ze bardzo mi te kosmetyki pomogly. Z czasem moje wlosy staja sie coraz gladsze i miekkie. Mysle ze jezeli chcesz jakos wygladac to powinnas w siebie zainwestowac!! W salonach fryzjerskich wykonuja teraz mnustwo zabiegow, ktore moglyby Ci pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.