|
|
#1 |
|
never say no to panda
|
napad na LuckyScent - maj 2010 (do oddania mililitry: Feu de Bois)
WĄTEK ZAMKNIĘTY
![]() wszystkie moje wspólne zakupy dobiegają już ku końcowi (a dokładniej dobiegną w poniedziałek ), więc zakładam nowy wątek - na razie orientacyjnie, bo nie wiem, czy znajdą się chętne, jako że Sabb organizuje dośc spory rzut mniej więcej w tym samym terminie... tak czy siak, nie zaszkodzi spróbować (tym bardziej, że Sabb zgodziła się na prowadzenie przeze mnie równoległego wątku zakupowego na Lucky Tym razem klika odgórnych zasad na wstępie (żeby od razu wyjaśnić wszelkie nieścisłości): 1. dostępne odlewki: 2,5ml oraz 5ml i powyżej (ściągnęłam pomysł z wątku gwaikowego) 2. na życzenie mogę rozlać flachon (ale chciałabym, żeby właścicielka flachonika wzięła największy mililitraż - w sensie - nie 10/100ml ani 5/50ml) 3. przyjmuję tylko flachony, które są u nas (w Pl) niedostępne lub dostępne znacznie drożej 4. po rozebraniu flachonów, zamieszczam rozliczenie wraz z danymi do przelewu w pierwszym poście (w załączniku) 5. biorę tylko jedną, jedyną paczuszkę - decyduje kolejność zgłoszeń 6. przy zmianie branego mililitrażu - piszemy nowy post (NIE edytujemy starego) 7. na życzenie mogę wysłać odlewki / flachony przesyłką z zadeklarowaną wartością (niestety dość droga opcja) - radziłabym korzystać z tej opcji przy wartości przesyłki > 120-150zł
Lista flakonów wraz z cenami, lista kupujących cbr - SmellBent - Elf-Fulfilling Prophecy [20$] (p: Diptyque Vetyverio / L’essence de Mastenbroek Eau de Polder), SmellBent - Little Miss Panda [20$] (p: Morgana le Fay Blue) mettemarit - Payard - Lychee Mousse [42$] (p: Profvumum Acqua di Sale / Heeley Sel Marin) Asiuuuuula - SmellBent - Elf-Fulfilling Prophecy [20$] (p: Nez a Nez Atelier d'Artiste),SmellBent - Gelty Pleasures [20$] (p: Vanilla Coconut by Susanne Lang) Basiek93 - Biehl Parfumkunstwerke - mb03 [160$] (p: Le Labo Oud) kriss_de_valnor - Diptyque - Feu de Bois [60$] (p: Six Scents Series Two: No 3) Rywka - SmellBent - Elf-Fulfilling Prophecy [20$] (p: The Different Company Oriental Lounge) lux perpetua - SmellBent - Elf-Fulfilling Prophecy [20$] (p: Les Nez The Unicorn Spell) Lista próbek wraz z cenami: (przypominam, że w zamówieniu mogą znaleźć się tylko dwie próbki tego samego zapachu!!) cbr - Montale Steam Aoud [3$], Montale Chypre Vanille [3$], S. de Saint-Aignan Voleur de Ciels [3$], PG Felanilla [3$], PG L'Eau Guerriere [4$], PG Bois Naufrage [3$], Diptyque L'Eau [3$], SmellBent Sunshine [3$], SmellBent Debonair [3$], EdI Sienne l'Hiver [3$], Ego Facto Jamais le Dimanche [3$], Costamor Dulcess [3$] mettemarit - Bois 1920 Agrumi Amari di Sicilia [3$], Profumi di Pantelleria Maestrale [3$], Profumi di Pantelleria Dammuso [3$], Profumi di Pantelleria Jailia [3$], Andree Putman Preparation Parfumee [3$], Atelier Cologne Bois Blonds [3$], Laila eau de parfum [3$] Daffodilka - Le Labo Ambrette [3$], K. Mecheri Crystal d'Ambre [3$], Bois 1920 Come La Luna [3$], Bois 1920 Sushi Imperiale [3$], Parfumerie Generale Intrigant Patchouli [3$], Maitre Parfumeur et Gantier George Sand [3$] Rywka - Bois Naufrage PG [3$], Farmacia SS Annunziata Ambra Nera [4$], Odori Tabacco [4$], Stephanie de Saint-Aignan Royal Palm [3$], Susanne Lang Cashmere [3$] tigrinha - Profumum Ninfea [4$], Profumum Dambrosia [4$] lux perpetua - Susanne Lang Red Ginger [3$], Ego Facto Piege a Fille [3$], Ego Facto Jamais le Dimanche [3$], Smell Bent Gelty Pleasures [3$], Smell Bent Hungry hungry hippies [3$], Les Nereides Oriental Lumpur [3$], Les Nereides Musc de Java [3$], Tocca Beauty Brigitte [3$] skarbiatko - Humiecki & Graef Skarb [3$] Nazwa zapachu i pojemność: Payard - Lychee Mousse 50ml Link do opisu nut: Lucky Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: 42$ + dzielone koszty przesyłki z Lucky Kwota za 1 ml zapachu: ok. 2,88zł/ml Lista udziałowców: (koniec) mettemarit 25ml + F Dominikab 5ml skarbiatko 5ml Asiuuuuula 5ml Mary Cassat 2,5ml ukrycior 7,5ml Nazwa zapachu i pojemność: Biehl Parfumkunstwerke - mb03 100ml Link do opisu nut: Lucky Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: 160$ + dzielone koszty przesyłki z Lucky Kwota za 1 ml zapachu: ok. 5,35zł/ml Lista udziałowców: (koniec) Basiek93 40ml + F kriss_de_valnor 10ml Dominikab 2,5ml Mary Cassat 2,5ml em-jani 10ml skarbiatko 2,5ml Daffodilka 10ml lux perpetua 2,5ml cl chlor 5ml Alak 5ml zuzqie 5ml le illjah 5ml Nazwa zapachu i pojemność: Diptyque - Feu de Bois (Roomspray) 150ml Link do opisu nut:Lucky Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: 60$ + dzielone koszty przesyłki z Lucky Kwota za 1 ml zapachu: ok. 1,48zł/ml Lista udziałowców: (koniec) kriss_de_valnor 50ml + F mettemarit 20ml Basiek93 10ml Mary Cassat 2,5ml ukrycior 10ml rachell111 10ml Daffodilka 20ml skarbiatko 10ml lady_poison 17,5ml ROZLICZENIE: na czerwono - czekam na wpłatę na szaro- wpłata dotarła na zielono - przesyłka nadana na cielisto - przesyłka doszła Alak36,95zł wysłane Asiuuuuula 166,12zł wysłane Basiek93 258,18zł wysłane cbr 271,59zł cl chlor 0,00zł wysłane Daffodilka 166,63zł wysłane Dominkab39,57zł wysłane em-jani 65,90zł wysłane kriss_de_valnor 153,38zł wysłane lady_poison 38,79zł wysłane le illjah 36,95zł wysłane lux perpetua 176,74zł wysłane Mary Cassat32,95zł wysłane mettemarit 198,05zł wysłane rachell111 25,10zł wysłane Rywka 129,16zł wysłane skarbiatko 69,22zł wysłane tigrinha 31,77zł wysłane ukrycior 51,64zł wysłane zuzqie 36,95zł wysłane
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 23:03 |
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: napad na LuckyScent - maj 2010
Można prosić flaszkę Lutens Fille en Aiguilles? Wzięłabym 20-25ml z flaszką
![]() edit. Kurczę chyba to się nie opłaca za mililitr, lepiej w Polsce.. Edytowane przez CatchyKathy Czas edycji: 2010-05-07 o 15:40 |
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Jeśli Lychee będzie brane, to ja piąteczkę poproszę
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli udało by się rozebrać, to chciałabym 20-25ml Avignon z flaszką i próbkę Jasialmer.
Edytowane przez Mimi87 Czas edycji: 2010-05-07 o 16:04 |
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani na szpilach tańsza w Polsce, więc jeśli byliby chętni to wzięłabym 30ml z flaszką Frapin 1270
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poproszę tego pierniczka 8 ml w brzydkiej buteleczce
.I jakby byli chętni na resztę to 20 ml z flakonikiem Brandy...
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Cbr
![]() tylko tak informacyjnie się spytam czy dałoby rade rozlać mb03 biehl parfumkunstwerke ?zaraz podlicze fundusze i zobacze ile mogłabym przygarnać |
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli można poproszę 20$ na próbki
|
|
|
|
#13 |
|
never say no to panda
|
mette dopsz prawi
![]() kursior dolca ostatnio straszliwie skoczył :/ Baśku - jasne, że można zapisuję Ci mb (na razie niezobowiązująco - daj znać, jak podliczysz fundusze)zaraz naniosę poprawki (wróciłam prawie na sygnale do domu, bo mama zadzwoniła, że ojciec dostał gorączki 41st siedzimy i czekamy na pogotowie - a właściwie lekarza, bo najpierw po Medax dzwoniliśmy)---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Mimi87 - tylko ten Avignon strasznie drogo wyjdzie - bo z samego kursu jak na razie wychodzi ponad 250zł + współdzielona przesyłka nie wiem, czy nie lepiej w Polszy kupić (260zł bodajże), ale to już wg uznania
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panduś, trzymaj się, będzie dobrze Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-05-07 o 17:29 |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
prosiłabym o 50ml z flaszką Feu de Bois i z 10ml mb03
![]() Cbrku trzymaj się
Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2010-05-07 o 17:32 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
never say no to panda
|
się trzymam, pilnujemy ojca (razem z kotem, który się uwalił na dywanie) - na szczęście udało się zbić gorączkę... tylko lekarza ni ma jeszcze
![]() i na flachoniku Kriss mamy wyczerpany limit
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Cbr biore mb, pod koniec maja na pewno bede miec kase
wstępnie na 40ml, zależy ile osób będzie chętnych dużo zdrowia dla taty |
|
|
|
#21 |
|
never say no to panda
|
*edit - nie, dopsz liczę
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-05-07 o 17:49 |
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
wzięłabym Dark Rose
, chętnie pół butelki + F.Edytowane przez cl chlor Czas edycji: 2010-05-07 o 17:53 |
|
|
|
#23 |
|
never say no to panda
|
niestety limit dolarowy mamy wykorzystany
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
nooo, wy mnie do ruiny doprowadzicie...
finansowej rzecz jasna... jak fajnie, że nie znam żadnego z tych zapachów, bo znów bym nie wytrzymała... i kupiła coś totalnie nie w mój gust... bo ja jednak chyba w kobiecych zapachach gustuję... a te rozbierane zdaje się nie bardzo takie, więc portfelik się ucieszy...
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Cbr, nie zwróciłam uwagi, masz rację, przy tym kursie to nieszczególnie
To w takim razie może jednak zwolnię miejsce na coś sensowniejszego, bo jak zwykle chętnych nie brakuje
|
|
|
|
#26 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
![]() Mimi - tak jest cl chlor - tak jeszcze obadałam Dark Rose na Lucky i w ogóle nie ma sensu brać tego z Lucky - wychodzii ponad 600zł za flachon, kiedy na AusLiebie masz dokładnie to samo za trochę ponad 400zł (czyli jesteś 200zł do przodu)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-05-07 o 17:59 |
|
|
|
|
#27 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cbr, czy ty mnie w pole wypuszczasz i w deprechę chcesz wpędzić? Tak mówisz? ![]() A Dark Rose kiedyś też bym w rozbiórce capnęła... jestem w fazie różanej...
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jabłko, brzoskwinia, przyprawy .Zna ktoś jak to pachnie, bo brzmi bardzo apetycznie i kusząco .No i jeszcze piątala Lychee poproszę .
|
|
|
|
|
#29 |
|
never say no to panda
|
Brandy jest moim zdaniem bardziej unisexowe, natomiast w Lychee jakoś faceta nie widzę
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

?

siedzimy i czekamy na pogotowie - a właściwie lekarza, bo najpierw po Medax dzwoniliśmy)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i kupiła coś totalnie nie w mój gust... bo ja jednak chyba w kobiecych zapachach gustuję... a te rozbierane zdaje się nie bardzo takie, więc portfelik się ucieszy...