Prosze o rady ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 16:37   #1
M0nika11
Przyczajenie

Prosze o rady !

Witam. Jestem tutaj nowa . Ale prosze o rade. Chłopak z ktorym spotykałam sie 1,5 roku nagle oswiadczyl ze przestalo u niego" iskrzyć"... Myslalam ze wszystko było dobrze. Bylam pewna a nawet dalej jestem ze to ten jedyny... Nigdy sie nie kłocilismy, dogadywalismy sie w kazdej kwestii i tu takie rzeczy... Nie umiem sie z tym pogodzic. Bardzo zle to przezyłam. Byl przy mnie wtedy. Wspierał, przytulał. Od tego czasu minelo pare miesiecy. Staram sie nie okazywac jak bardzo mi zle, tego ze prawie codziennie placze i nie umiem sie pozbierac. On dzwoni czasem pare razy dziennie, zawsze z pretekstem, jest miły, opiekunczy, interesuje sie co u mnie ale nie widze zadnej propozycji spotkan z jego strony... A sama nie jestem na tyle silna aby nie zaproponować mu tego. Wiec spotykamy sie ale z mojej inicjatywy. Potem on idzie a ja znowu zostaje sama z wielkim dołem i niepewnoscia co przyniesie kolejny dzien. Nie rozmawiamy o Nas, bo przeciez jakby sie w jego uczuciach cos zmieniło to chyba bym to jakos odczuła a nie odczuwam. Bardzo bym chciała aby sam zobaczył co traci i zaczął na nowo sie starać. Nie chce go odzyskiwac bo to on powinien błagać abym dała mu szanse. Ale chyba nie chce.. Od naszego rozstania poza bliskoscia fizyczna nic sie nie zmieniło. Napewno dziewczyny napiszecie ze mam mu powiedziec ze tak nie potrafie ale uwierzcie ze to naprawde trudno tym bardziej ze widuje go prawie codziennie i bede widywala moze nawet jeszcze przez kilkadziesiat lat.. Bardzo go kocham i poprostu boje sie ze gdy go zupelnie puszcze to juz nic nie wróci. Prosze o obiektywne porady. Dziekuje. Dodałam to przez przypadek w innym watku,ale zostałam zignorowana więc piszę tutaj i licze ze ktos sie wypowie i mam nadzieje ze wybaczycie nowa tu jestem

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-06-02 o 10:21 Powód: przywrócenie treści zniszczonej wiadomości
M0nika11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 16:49   #2
szafraanka
Przyczajenie

GG do szafraanka
Dot.: Prosze o rady !

Kochana - co z oczu, to z serca!

Albo jesteście w związku albo w nim nie jesteście - taka jest moja opinia. Więc albo absolutnie urywasz kontakt i ograniczasz go do minimum albo jesteście razem w związku. Ta pierwsza opcja ma taki plus, że albo pozwoli Ci na pozbieranie się i "wygaszenie" uczucia albo spowoduje gwałtowny powrót faceta do Ciebie.
Zwróć się do znajomych i przyjaciół wyjedź gdzieś, idx się pobawić - chocby na siłę. MUSISZ oderwac myśli od tej straty i sytuacji, jak tylko się da.
To brzmi brutalnie, samej mi kiedyś było bardzo ciężko... ale tego kwiata jest pół świata, pełno wokół fanastycznych ludzi o możliwości, jak nie na miłośc to przynajmniej oderwania myśli.

Urwij z nim kontakt, zostaw tylko zdawkowe "cześć", inaczej sama sobie wyrządzisz ogromną krzywdę. nie proś, nie błagaj, nie rozmawiaj. Wyrzuć możliwe kontakty do niego, aby Cię nie kusiły i pozwól sobie usłyszeć siebie, poznać na nowo. Jesteś warta siebie i wszystkiego, co najlepsze. Jeśli on jest wart Ciebie, to wróci, tylko musisz zająć się sobą a nie nim.
szafraanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 17:10   #3
M0nika11
Przyczajenie

Probowałam ale to nie jest takie latwe. Probowałam sie nie kontaktowac ale wtedy on sie odzywa a mi tak naprawde daje tym nadzieje. Kupujemy sobie prezenty i o cokolwiek go poprosze to zawsze mi pomoże. Jak wychodzi gdzies z kolegami to mnie od razu informuje o tym. Nie wiem czuje sie jak w jakims dziwnym układzie. Niby jest ale go nie ma. Ja jestem twardą babka przynajmniej tak mi sie wydawalo. Naprawde nie dałam sie łatwo zdobyć i zniechecałam go do siebie na maxa , chociaz robiłam to jakos nieswiadomie. Ale zaufałam.. stwierdziłam ze jednak nie wszyscy faceci musza byc swiniami, i moze jemu akurat naprawde zalezy i jest inny. On o tym wie ile mnie kosztowalo takie przełamanie sie. Tylko teraz zyje w zawieszeniu. Znajomi radza aby porozmawiac. Ale jak rozmawiać? co mam pytac bedziemy ze sobą ? dla mnie to głupie. Chce aby zaczał na nowo o mnie zabiegać, tylko wtedy ja znowu poczuję się pewnie bo bede wiedziała ze mu zależy. Poza tym faceci nie lubia rozmawiac o takich sprawach dla nich to jak plachta na byka a ja swojego nie chce rozdrażniac

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-06-02 o 10:22 Powód: przywrócenie treści usuniętej wiadomości
Stary 2010-05-31, 17:12   #4
Elfir
Zakorzenienie

Powiedz mu, że żywisz do niego uczucia i nie możesz być z nim na stopie kumpelskiej, bo cię boli jego obojętność. Dla własnego dobra chcesz z nim ograniczyć kontakt i prosisz, by nie dzwonił.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 17:14   #5
M0nika11
Przyczajenie

A i teraz jest taki problem ze jak nagle urwe kontakt ? jak juz zabrnelismy w tym tak daleko ? jak ja nie odbieram telefonu to on sie denerwuje, uważe ze on taki dobry sie interesuje a ja ta zła kobieta nie chce odebrac i nawet jak powiedzmy cos robie i nie zdaze naprawde odebrac to on czai czy oby napewno ja czegos nie wymyslam. Bo przeciez jak to Pan dzwoni a ja niedostępna takze chyba musialabym go o tym poinformowac a to tak jakbym definitywnie miala zakonczyc znajomosc (((
Stary 2010-05-31, 17:15   #6
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Powiedz mu, że żywisz do niego uczucia i nie możesz być z nim na stopie kumpelskiej, bo cię boli jego obojętność. Dla własnego dobra chcesz z nim ograniczyć kontakt i prosisz, by nie dzwonił.
Stary 2010-05-31, 17:21   #7
M0nika11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Ładnie napisane , sama lepiej bym tego nie ujęła wiec chyba to wykorzystam... tylko nie wiem kiedy, bo ciagle mysle dam mu jeszcze tydzien, jeszcze 2 i tak czas leci a nic sie nie zmienia.. chyba.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Dziewczyny a powiedzcie mi czy przez takie urwanie kontaktu naprawde mozna spowodowac ze uczucia faceta odzyją ? kurcze ja nie jestem jakas nastolatka, dużo już w zyciu nacierpiałam przez facetow, nawet zaczyna mi sie wydawac ze jestem mistrzynia fatalnych zwiazkow. Dlatego tym razem byłam ostrozna ale nie da sie tak ciagle, wiec sie otworzyłam. Z kazdego zwiazku probowalam wyciagac wnioski i doszłam tylko do takich ze trafialam na niezłych palantow oprocz ostatniego...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 17:26   #8
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez M0nika11 Pokaż wiadomość
Ładnie napisane , sama lepiej bym tego nie ujęła wiec chyba to wykorzystam... tylko nie wiem kiedy, bo ciagle mysle dam mu jeszcze tydzien, jeszcze 2 i tak czas leci a nic sie nie zmienia.. chyba.
Skoro się nie zmienia, to sama widzisz, że to nie jest dobra droga.

Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie mi czy przez takie urwanie kontaktu naprawde mozna spowodowac ze uczucia faceta odzyją ? kurcze ja nie jestem jakas nastolatka, dużo już w zyciu nacierpiałam przez facetow, nawet zaczyna mi sie wydawac ze jestem mistrzynia fatalnych zwiazkow. Dlatego tym razem byłam ostrozna ale nie da sie tak ciagle, wiec sie otworzyłam. Z kazdego zwiazku probowalam wyciagac wnioski i doszłam tylko do takich ze trafialam na niezłych palantow oprocz ostatniego...
Jest to możliwe, aczkolwiek ja bym na Twoim miejscu nie czekała dzikim wzrokiem wpatrzona w telefon i czekała aż on zrozumie...

Tak czy siak moim zdaniem jedyna nadzieja na to, że zatęskni, że go ściśnie w dołku że Cię nie ma będzie tylko wtedy, kiedy faktycznie znikniesz.

Plus szczerość - powiedzenie wprost że Cię to boli, bo ciągle Ci zależy też może chłopakiem wstrząsnąć.

Ja bym nie zwlekała - szkoda młodości.
Stary 2010-05-31, 17:26   #9
Maartha_
Raczkowanie

Albo z nim jesteś albo nie!
Nie wchodz lepiej w taki układy, pogadaj z nim poważnie, powiedz, że to tak dłużej nie może wyglądać, zapytaj się go co o tym myśli jak on się z tym czuje i chego chce

Na pewno jesteś zbyt wartościową osobą zeby tracic czas stojac w miejscu i to przez osobę, które nie wie czego chce

i nie myśl, że wyjdzie to głupio, po prostu każdy ma prawo wiedzieć na czym stoji i jest to normalne
Maartha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 17:33   #10
M0nika11
Przyczajenie

trrrr

Edytowane przez M0nika11
Czas edycji: 2010-06-02 o 09:01 Powód: zamkniecie watku
Stary 2010-05-31, 17:37   #11
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Aha zapomniałam dodać ze sama mu oswiadczyłam po tej nieprzyjemnej dla mnie wiadomosci, ze napewno nie chciałabym z nim teraz byc bo za bardzo mnie skrzywdził i musial by sie bardzo o to postarac, ale ze nie wykluczam ze w przyszlosci tak. No ok ale juz sie z tego otrzasnelam i jestem gotowa aby mnie zdobywac a on nie daje mi jakos tego odczuć. Wczesniej jak sie spotykalismy to nawet wiedzac ze go nie chce probował wszystkich sposobow aby mnie zdobyc wiec jednak potrafi a teraz co , nie chce mu sie ? tak mysli ze bedziemy przyjaciolmi i bedziemy opowiadac o swoich podbojach ? jakos tego nie widze.
No to mu powiedz/napisz to, co zasugerowała Elfir.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 17:45   #12
M0nika11
Przyczajenie

Gdybym wiedziala ze osiagne pozytywny skutek to zrobiłabym to nawet teraz ale niestety nikt mi tego nie przewidzi.. i boje sie ze spale za soba mosty i za pare miesiecy bede pluła sobie w twarz ze tak zrobiłam, a wtedy odezwac sie juz z mojej strony nie bedzie wypadało bo dziwne by było gdybym powiedziala ograniczmy kontakt a za miesiac odezwala sie z radosnym : co u Ciebie ?
Stary 2010-05-31, 17:52   #13
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Gdybym wiedziala ze osiagne pozytywny skutek to zrobiłabym to nawet teraz ale niestety nikt mi tego nie przewidzi.. i boje sie ze spale za soba mosty i za pare miesiecy bede pluła sobie w twarz ze tak zrobiłam, a wtedy odezwac sie juz z mojej strony nie bedzie wypadało bo dziwne by było gdybym powiedziala ograniczmy kontakt a za miesiac odezwala sie z radosnym : co u Ciebie ?
No a co zyskujesz takim trwaniem w zawieszeniu? Co Ci to daje,oprócz kolejnego tygodnia tej samej sytuacji? Jakie masz tego pozytywy? Że sobie czasem porozmawiacie? Że usłyszysz jego głos? Że popatrzysz na niego? Nagraj głos na dyktafon, zrób zdjęcie - efekt ten sam.
Stary 2010-05-31, 17:55   #14
M0nika11
Przyczajenie

Nie no mam to ze mnie wspiera, pomaga mi, moge liczyc na niego we wszystkich sytuacjach...
Stary 2010-05-31, 17:58   #15
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie no mam to ze mnie wspiera, pomaga mi, moge liczyc na niego we wszystkich sytuacjach...
Jak każdy dobry kolega/przyjaciel.

I nic poza tym.

Zdecyduj czy chcesz kolegę, czy faceta, który Cię kocha.
Stary 2010-05-31, 18:00   #16
M0nika11
Przyczajenie

Oczywiscie ze faceta ktory mnie kocha !
Tylko jak podejme ta decyzje to moge stracic i faceta i kolege.. ;/
Stary 2010-05-31, 18:04   #17
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Oczywiscie ze faceta ktory mnie kocha !
Tylko jak podejme ta decyzje to moge stracic i faceta i kolege.. ;/
Faceta już straciłaś. Kolegą on dla Ciebie nie jest, bo masz nadzieję na więcej.
Stary 2010-05-31, 18:13   #18
M0nika11
Przyczajenie

A nie ma jakiegos łagodniejszego sposobu ? moze powinnam mu jakos zasugerowac ze jak nic sie nie zmieni to ja poprostu nie dam tak dłuzej rady.??
Stary 2010-05-31, 18:47   #19
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A nie ma jakiegos łagodniejszego sposobu ? moze powinnam mu jakos zasugerowac ze jak nic sie nie zmieni to ja poprostu nie dam tak dłuzej rady.??
Możesz. Ale sama sugestia i brak zmiany w postępowaniu nie dadzą totalnie nic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 18:56   #20
kalincia
BAN stały

Sugerowanie facetowi "jakoś" nieczęsto daje pozytywne efekty. To trochę prostsza odmiana człowieka, lepiej działa mówienie wprost. Jak mu na tobie zależy, to zrozumie i będzie próbował się zmienić. Jeśli mu nie zależy to się o tym wreszcie dowiesz i nie będziesz się męczyć. Jemu już teraz zależy lub nie, twoje pytanie, rozmowa nic nie zmieni. Tylko dowiesz się prawdy.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 18:57   #21
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Sugerowanie facetowi "jakoś" nieczęsto daje pozytywne efekty. To trochę prostsza odmiana człowieka, lepiej działa mówienie wprost. Jak mu na tobie zależy, to zrozumie i będzie próbował się zmienić. Jeśli mu nie zależy to się o tym wreszcie dowiesz i nie będziesz się męczyć. Jemu już teraz zależy lub nie, twoje pytanie, rozmowa nic nie zmieni. Tylko dowiesz się prawdy.
Otóż to.
Stary 2010-05-31, 19:01   #22
M0nika11
Przyczajenie

Cytat:
To trochę prostsza odmiana człowieka, lepiej działa mówienie wprost.
hahaha rozbawiłas mnie ale przyznaje dobre dobre wiem wiem a jak bede sugerowac to bron boze jeszcze biedak to inaczej odbierze niz powinien. Ale wiecie ja tez tak mialam , na poczatku mi wogole nie zalezało a potem nagle pierdykneło jak grom z nieba... ale w momencie jak zostalam przyparta do muru, chyba wczesniej bym sie nie okresliła..
Stary 2010-05-31, 19:06   #23
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
hahaha rozbawiłas mnie ale przyznaje dobre dobre wiem wiem a jak bede sugerowac to bron boze jeszcze biedak to inaczej odbierze niz powinien. Ale wiecie ja tez tak mialam , na poczatku mi wogole nie zalezało a potem nagle pierdykneło jak grom z nieba... ale w momencie jak zostalam przyparta do muru, chyba wczesniej bym sie nie okresliła..
No więc sama widzisz, że twarde postawienie sprawy może pomóc.
Stary 2010-05-31, 19:11   #24
M0nika11
Przyczajenie

coz, musze sie psychicznie do tego przygotowac, pogodzic z najgorszym i do dzieła.. (((
Stary 2010-05-31, 19:35   #25
kalincia
BAN stały

Istotnie musisz...raczej inaczej się nie da. Bo wielu przedstawicieli tej drugiej części ludzkości bardzo ceni sobie święty spokój i czekanie aż sytuacja sama się rozwinie, najlepiej ulegając uproszczeniu, Mówiąc wprost, pierwszy nie powie, bo...po co utrudniać sobie życie jakimiś poważnymi rozmowami. Samo się wyjaśni.

Kiedy mój były ukochany usłyszał ode mnie, że od dawna jesteśmy jak brat i siostra, więc pora przestać udawać, że jest inaczej i zostać dobrymi przyjaciółmi, dając sobie luz, przyznał, że właściwie jemu też to chodziło po głowie. "A po co miał o tym rozmawiać, tak też było dobrze...przyjaciółmi? OK. To bardzo dobre rozwiązanie." Teraz doradza mi w sprawach mojego faceta. Ale jak kiedyś zapytałam, czy gdybym ja tego nie zrobiła, on kiedyś przeciąłby ten gordyjski węzeł, wyjaśnił sprawę, usłyszałam: "nieee wiem...pewnie kiedyś taaaak..."

a to tylko jeden z przykładów, akurat miły już teraz po czasie, bo rzeczywiście kontakty z byłym są super...ale ile ja się namyślałam przed tą rozmową!

Moj obecny ukochany też raczej poczeka, aż sprawy same się zmienią. Trzeba mówić wprost. I to baaardzo.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:29   #26
M0nika11
Przyczajenie

Cytat:

Kiedy mój były ukochany usłyszał ode mnie, że od dawna jesteśmy jak brat i siostra, więc pora przestać udawać, że jest inaczej i zostać dobrymi przyjaciółmi, dając sobie luz, przyznał, że właściwie jemu też to chodziło po głowie.
.
Ok ale ja tutaj nie chce zostawac przyjaciółmi bo nimi już dawno jestesmy. I nie chce słuchac ze ja jak siostra. Ja chce byc traktowana przez niego jak kobieta !
Stary 2010-05-31, 21:36   #27
mandragona
Marudziara

Jeśli coś do niego czujesz tylko zerwanie kontaktu może pomóc

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:40   #28
M0nika11
Przyczajenie

Czuje czuje. Jest dla mnie wymarzonym facetem i mowie to calkiem rozsadnie. Ma wszystkie cechy ktore sa u mnie mile widziane i dlatego tak trudno postawic mi wszystko na jedna karte, bo takich facetow jak on to chyba ze swieczka szukać .. ;/
Stary 2010-06-01, 01:15   #29
czerwony_balonik
Zadomowienie

spytaj go wprost- "czy ci jeszcze na mnie zależy?co do mnie czujesz?" jeśli powie że nie wie,lub że nie i do tego,że nie kocha,to papa-bo po co cierpieć? chyba,że wolisz byście byli przyjaciółmi-to już twoja decyzja. jeśli powie,że tak i że cie kocha,to spróbujcie jeszcze raz. i z tego co wyczytałam,ty czekasz na ta,aż on zacznie o ciebie znowu zabiegać,starać się,a na logikę po jasnym sygnale od ciebie:

Cytat:
Aha zapomniałam dodać ze sama mu oswiadczyłam po tej nieprzyjemnej dla mnie wiadomosci, ze napewno nie chciałabym z nim teraz byc
jeśli nadal cie kocha i chce być z tobą,może nie zabiega o ciebie i nie proponuje wrócenia do siebie po tym co od ciebie usłyszał?
Stary 2010-06-01, 10:06   #30
M0nika11
Przyczajenie

Ja tak powiedziałam zeby nie myslal ze mozna mnie tak krzywdzic. I tak na ostude ale nie znaczy ze tak mysle. Zreszta juz troche czasu mineło i on napewno z mojego zachowania wie ze ja bym chciała , i ze nie traktuje go jak kolegi... ja chce aby mu na mnie zalezało jak na kobiecie tylko nie wiem jak to zrobic ??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości