|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Z jasnego blondu na brąz... komuś się udało?
I nie wyszła czerń kopalniana? Już się zdecydowałam ale ogarnia mnie strach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z jasnego blondu na brąz... komuś się udało?
Mnie się udało przejść z jasnego blondu do brązu. Tylko, że ja mam jasne naturalnie, więc efekt wyszedł ok. A Tobie radziłabym przechodzić stopniowo do koloru i na początku zafundować sobie ciemny blond ew. jasny brąz. Polecam farbę L'oreal Excellence Cream.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mnie się udało, ale robiołam koloryzacje u fryzjera, z w sumie platynowego blondu, mam teraz sredni, w miare wypłukiwania(bop na rozjaśnionych wypłukuje się dość mocno) brązik. Co do farb z drogerii to moze być róznie, sama robiłam jasnym brążem i każdym innym brązem i za każdym razem wychodziła mi własnie smoła. Więc myśle, ze warto do fryzjera się udać, on dobierze kolorek, w razie czego zmiesza odpowiednie odcienie, aby wyszedł taki, jaki oczekujesz.
a jeśli chcesz robić sama to wybierz coś w odcieniu średniego blondu raczej na początek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Siemka! Mam aktualnie rozjasniony blond i odrosty ;/ chciałabym zafarbowac się na brąz! chciałabym zeby ktoś polecił mi farbę i w jaki sposób ją nakładał zeby kolor wyszedł jednolicie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja tak sama niedawno zrobiłam i super sie czuje w brązie
![]() Umówiłam się z fryzjerką miałam sobie sama wybrac kolorek faerby a ona miała mi nałożyć. Kupiłam średni brąz palette, a fryzjerka powiedziała, że ona mi tego an włoski nie nałoży bo wyjdzie czarny... Poleciałam po londe średni blondzik. I wyszło suuuuper! Brązik niesamowicie nasycony, jako ze palette to sie włosów trzyma a kolor nie jest za ciemny jak to przy palette bywało... ![]() ![]() Powodzenia w zmianie na brązik ![]()
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- najpierw pokrywasz włosy rozjaśnione z pominięciem odrostów( normalnie , jeśli się ma odrosty jaśniejsze robi sie odwrotnie, ale w tym przypadku odrosty wchłoną barwnik normalnie a reszta, wprawdzie mocniej, ale będzie on schodził błyskawicznie wobec braku pigmentu we włosach rozjaśnionych, toteż powinnas pokryć najpierw włosy własnie rozjaśnione by nasyciły się ocniej barwnikiem). - po kilkunastu minutach ( 20-30) na ok 10 min pokrywasz odrosty ( czyli postępujesz odwrotnie jakbys miała jasne odrosty a ciemne włosy). Musisz pamietac , że jesli dłuższy czas rozjaśniałaś włosy nie mają one pigmentu wobec czego barwnik farby nie ma się czego doczepić, co spowoduje , że przez kilka farbowań farba z rozjaśnionych części będzie schodziła szybciej. jeśli masz fundusze mozesz udać się na zabieg prepigmentacji ( nasycania włosów pigmentem co pwoduje, ze kolor chwyta trwale i jest wyraźny) , który jest wykonywany w dobrych salonach fryzjerskich.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Robiłam tak wiele razy, raz w tą, raz w tamtą stronę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mi sie udało
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny :P Przyznam, że troszkę nie rozumie Waszych obaw
![]() Co do samego tematu, farbowałam dwa tygodnie temu włosy mojej przyjaciółce właśnie, z platynowego, farbowanego blondu na średni brąz. Też bałyśmy się, że kolor wyjdzie czarny, dlatego kupiłyśmy 3 takie próbki w różnych odcieniach (farba z L'Oreal jakaś, poszukam i za chwilkę zedytuję :P) i każdy odcień nakładałyśmy najpierw na końcówki. Tym sposobem pozbyłyśmy się koloru czarnego, rudego (no poważnie, z ciemnego brązu zrobił się rudy) i został piękny, intensywny brąz ![]() Tobie też polecam nałożenie specyfiku najpierw na końcówki, by uniknąć rozczarowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
f2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
czy to prawda, ze jesli sie przejdzie z np. platynowego blondu na sredni blond to stan wloskow sie wyraznie poprawia?
![]() |
#14 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
od samego farbowania nie, ale im ciemniejsze włosy tym bardziej są lśniące, farbowanie włosów zwiększa średnicę włosa (ze względu na wypełnienie łusek barwnikiem) podczas gdy rozjaśnianie to chemiczne uszkadzanie łuski i niszczenie ilości barwnika, rozjaśnianie zwłaszcza do platyny jest o wiele agresywniejszym zabiegiem niż farbowanie na jakikolwiek kolor. Podsumowując ciemniejsze włosy wyglądają na zdrowsze, bo intensywniej błyszczą i wydają się odrobinę grubsze oraz rozjaśniając włosy np. przez rok zniszczysz je o wiele wiele bardziej niz farbując je przez rok z taką samą częstotliwością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mi sie nie udało niestety z platyny na taki średni blond. Kiedyś fryzjerka zrobiła mi na platynie pasemka ciemny blond i po 2 myciach spłynęło po mnie to jak po kaczce i pozostawiło tylko taki szary kolor który wymiachal sie z ta paltyną... ohyda/// po tej tragedii przy następnym farbowaniu byłam zmuszona znowu cale włosy zafarbować na jasny odcień, bo to nie miało sensu ja w szarych włosach chodzić nie zamierzałam. No a ostanio to mi sie udalo z platyny osiągnąć zloty blond(znaczy taki z tych jasniejszych
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
z blondu na brąz tylko na chwilę:)
Witam! Wie może ktoś gdzie w Warszawie mozna zrobić koloryzację ZMYWALNA farbą? mam blond włosy (rozjasnione) chce tylko na pare dni być brązowowłosa ale nie chcę potem mieć deoloryzacji. Myślałam o JLD ale tam tylko trwałymi farbują. No i zależy mi na ładnym odciniu, czyli nie chcę iść do fryzjerki która zafarbuje farbą którą sama kupię tylko sama dobierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dot.: z blondu na brąz tylko na chwilę:)
Zmywalna jest tylko szamponetka, tu nie ma co się bawić w odwiedziny u fryzjera
![]() No i oczywiście nie wiem, jakiego koloru masz swój blond, jeśli baaardzo jasny, to możesz nie odzyskać swojego odcienia.
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
jak z blondu przejsc na brąz
witam .Chciałambym sie doradzic jak z rozjasnionych włosów przejsc na brąz tylo żeby nie był ciemny i żeby nie wyszedł mi rudy kolor??Jaki odcienie brazu polecacie żeby nie wyszły czarne lub rude??? Jeszcze pytanko czy farbowac w domu czy lepiej u fryzjera?? zdjecie któe dołaczam to mniej wiecej taki kolor brązu jaki bym chciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Dot.: jak z blondu przejsc na brąz
zdjęcia nie widzę , a jeśli chcesz przejść z blondu na brąz zaopatrz się w ściągacz koloru do kupienia w sklepie fryzjerskim
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ściągaczem chyba też nie pójdzie, ja miałam brąz parę razy nakładany po ściąganiu koloru i każdy płukał się najpierw na szaro, a potem zupelnie ulatniał.
Chyba po prostu musisz pofarbować parę razy i za którymś w końcu złapie. Tylko kondycja włosów może być straszna... Zdjęcia nie widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
a co myslicie o takim kolorku ??? pierwszy to mrożny kasztan a drugi orzchowy brąz ???poniżej załączam zdjecie z kolorom włosów który jest teraz aktualny i z dwoma farbami z kolorami które bym bardzo chciała miec na głowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
który z tych brazów mam wybrac orzchowy brąz czy mrozny kasztan ???który by mi pasował????
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- chodzi mi tez o to żeby mi nie wyszło za ciemno a nawet czarny ani rudy ???nie jestem pewna czy tem mrożny kasztan ni wyjdzie z rudym refleksem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
jak myślicie dało by rade uzyskac taki kolor na ciemny blondzie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Z blondu na brąz?
Od paru miesięcy kusi mnie, żeby pofarbować włosy. Mój naturalny kolor to średni blond (taki raczej ciemny niż jasny), więc oczywiście najpierw próbowałam z jasnymi pasemkami, wszyscy dookoła się zachwycali , ale mi się nie podoba...
Chciałabym pofarbować włosy na brąz, coś w stylu czekolady ![]() Myślicie, że to będzie tragedia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.