jak z blondu przejsc na brąz - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-10, 21:18   #1
goldfish3000
Wtajemniczenie

Z jasnego blondu na brąz... komuś się udało?

I nie wyszła czerń kopalniana? Już się zdecydowałam ale ogarnia mnie strach Rozjaśniam włosy już parę dobrych latek i dojrzałam do decyzji o zmianie kolorku na brązik,ale taki łagodny,jasny.Z doświadczenia własnego i innych kobitek wiem, że na rozjaśnionych każdy inny kolor wychodzi zdecydowanie bardziej intensywny lub ciemniejszy.Jak wyjdą smolaste to się rozpłacze. Jaką farbę wybrać? A może henne? Proszę szanowne wizażystki,jeden przykładzik na farbę, która wyjdzie na włosach tak jak zadeklarowal producent.
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 21:23   #2
tessalia
Raczkowanie

Dot.: Z jasnego blondu na brąz... komuś się udało?

Mnie się udało przejść z jasnego blondu do brązu. Tylko, że ja mam jasne naturalnie, więc efekt wyszedł ok. A Tobie radziłabym przechodzić stopniowo do koloru i na początku zafundować sobie ciemny blond ew. jasny brąz. Polecam farbę L'oreal Excellence Cream.
Stary 2006-08-10, 21:39   #3
asia_s
Raczkowanie

Mnie się udało, ale robiołam koloryzacje u fryzjera, z w sumie platynowego blondu, mam teraz sredni, w miare wypłukiwania(bop na rozjaśnionych wypłukuje się dość mocno) brązik. Co do farb z drogerii to moze być róznie, sama robiłam jasnym brążem i każdym innym brązem i za każdym razem wychodziła mi własnie smoła. Więc myśle, ze warto do fryzjera się udać, on dobierze kolorek, w razie czego zmiesza odpowiednie odcienie, aby wyszedł taki, jaki oczekujesz.
a jeśli chcesz robić sama to wybierz coś w odcieniu średniego blondu raczej na początek
asia_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 12:40   #4
Duszek16
Przyczajenie

Siemka! Mam aktualnie rozjasniony blond i odrosty ;/ chciałabym zafarbowac się na brąz! chciałabym zeby ktoś polecił mi farbę i w jaki sposób ją nakładał zeby kolor wyszedł jednolicie! z góry dzięki za odpowiedz!
Duszek16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 17:17   #5
Madlenka007
Raczkowanie

Ja tak sama niedawno zrobiłam i super sie czuje w brązie
Umówiłam się z fryzjerką miałam sobie sama wybrac kolorek faerby a ona miała mi nałożyć. Kupiłam średni brąz palette, a fryzjerka powiedziała, że ona mi tego an włoski nie nałoży bo wyjdzie czarny... Poleciałam po londe średni blondzik. I wyszło suuuuper! Brązik niesamowicie nasycony, jako ze palette to sie włosów trzyma a kolor nie jest za ciemny jak to przy palette bywało... Do tego polecam Ci, żebys poprosiła fryzjerke o refleksy. Mi powiedziała, że mój blnod jest bardzo ładny i zrobiła mi cieniuteńkie refleksy. Są słabo widoczne, ale jednak są-i własnie o to mi chdoziło żadnego tandetnego balejażu-po prostu ciemne włoski pod światło widać kilka cienuteńkich pasemeczek...
Powodzenia w zmianie na brązik
Stary 2007-01-30, 17:27   #6
Mariti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Duszek16 Pokaż wiadomość
Siemka! Mam aktualnie rozjasniony blond i odrosty ;/ chciałabym zafarbowac się na brąz! chciałabym zeby ktoś polecił mi farbę i w jaki sposób ją nakładał zeby kolor wyszedł jednolicie! z góry dzięki za odpowiedz!
Farba to indywidualny wybór, bo różnie włosy reagują i odmienne są oczekiwania ( zoabacz KWC). Ja radziłabym udać się do fryzjerki, ale jesli chcesz to zrobić sama:
- najpierw pokrywasz włosy rozjaśnione z pominięciem odrostów( normalnie , jeśli się ma odrosty jaśniejsze robi sie odwrotnie, ale w tym przypadku odrosty wchłoną barwnik normalnie a reszta, wprawdzie mocniej, ale będzie on schodził błyskawicznie wobec braku pigmentu we włosach rozjaśnionych, toteż powinnas pokryć najpierw włosy własnie rozjaśnione by nasyciły się ocniej barwnikiem).
- po kilkunastu minutach ( 20-30) na ok 10 min pokrywasz odrosty ( czyli postępujesz odwrotnie jakbys miała jasne odrosty a ciemne włosy).
Musisz pamietac , że jesli dłuższy czas rozjaśniałaś włosy nie mają one pigmentu wobec czego barwnik farby nie ma się czego doczepić, co spowoduje , że przez kilka farbowań farba z rozjaśnionych części będzie schodziła szybciej. jeśli masz fundusze mozesz udać się na zabieg prepigmentacji ( nasycania włosów pigmentem co pwoduje, ze kolor chwyta trwale i jest wyraźny) , który jest wykonywany w dobrych salonach fryzjerskich.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 18:01   #7
Ninedin
Zakorzenienie

Robiłam tak wiele razy, raz w tą, raz w tamtą stronę Zawsze u fryzjerki Bo te drogeryjne farby zawsze wychodzą u mnie inaczej niż na palecie czy opakowaniu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-30, 22:04   #8
ZAZA81
Raczkowanie

Mi sie udało zupełnie przez przypadek-po prostu żle dobrałam farbe(miałam włosy platynowy blond i chciałam je troszke przyciemnić-kupiłam średni blond)i wyszedł mi intensywny brąz -na szczęście!!!Bo teraz wszyscy mówią że wyglądam o niebo lepiej,a ja sama czuje sie świetnie-polecam taką zmiane

moje ciuszki na wymiane

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...10#post5911110
ZAZA81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 08:37   #9
goosja
Raczkowanie

Hej dziewczyny :P Przyznam, że troszkę nie rozumie Waszych obaw Czy w drogeriach, w których kupujecie farby nie ma próbek danego kosmetyku? U mnie są, malutkie buteleczki, za 1,5zł.
Co do samego tematu, farbowałam dwa tygodnie temu włosy mojej przyjaciółce właśnie, z platynowego, farbowanego blondu na średni brąz.
Też bałyśmy się, że kolor wyjdzie czarny, dlatego kupiłyśmy 3 takie próbki w różnych odcieniach (farba z L'Oreal jakaś, poszukam i za chwilkę zedytuję :P) i każdy odcień nakładałyśmy najpierw na końcówki. Tym sposobem pozbyłyśmy się koloru czarnego, rudego (no poważnie, z ciemnego brązu zrobił się rudy) i został piękny, intensywny brąz
Tobie też polecam nałożenie specyfiku najpierw na końcówki, by uniknąć rozczarowanie
goosja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 09:20   #10
Adzia17
Przyczajenie

witam jeśli to jeszcze aktualne to polecam Ci "paloną kawę" z joanny. kolorciemny prawie jak czarny a mieni sie na brąz.
Adzia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 23:17   #11
gwiazdka**
Przyczajenie

f2
Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
I nie wyszła czerń kopalniana? Już się zdecydowałam ale ogarnia mnie strach Rozjaśniam włosy już parę dobrych latek i dojrzałam do decyzji o zmianie kolorku na brązik,ale taki łagodny,jasny.Z doświadczenia własnego i innych kobitek wiem, że na rozjaśnionych każdy inny kolor wychodzi zdecydowanie bardziej intensywny lub ciemniejszy.Jak wyjdą smolaste to się rozpłacze. Jaką farbę wybrać? A może henne? Proszę szanowne wizażystki,jeden przykładzik na farbę, która wyjdzie na włosach tak jak zadeklarowal producent.
uwazam ze jak nigdy nie farbowałas włosow na ciemny to powinnas udac sie do dobrego fryzjera, specjalista doradzi ci jaki odcien ciemnego koloru bedzie dla ciebie pasował i sprosta twoim oczekiwaniom,takie proby samodzielne w domu i zle dobrany kolor połozony na rozjasniane wosy czesto konczy sie płaczem i zielonym odcieniem , bo kolor terzeba dobrac aby nie zgryzł sie z tym co masz teraz, zwłaszcza jak długo rozjasniasz ro włosy tymbardziej inaczej przyjma! wiem co mowie i radze ci dobrego fryzjera! pozdrawiam i zycze powodzenia!
gwiazdka** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-04, 15:15   #12
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Adzia17 Pokaż wiadomość
witam jeśli to jeszcze aktualne to polecam Ci "paloną kawę" z joanny. kolorciemny prawie jak czarny a mieni sie na brąz.
równiez polecam, miałam bardzo jasny blond a teraz maluję na ten kolorek i jest super, włoski ciemne i nikt nie chce mi uwierzyć, że naturalną blondynką jestem
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 13:11   #13
veiled
Rozeznanie

GG do veiled

czy to prawda, ze jesli sie przejdzie z np. platynowego blondu na sredni blond to stan wloskow sie wyraznie poprawia?
Stary 2009-11-19, 17:42   #14
AimiA
SPAMER
Nieopłacona reklama

GG do AimiA Send a message via Skype™ to AimiA

Cytat:
Napisane przez veiled Pokaż wiadomość
czy to prawda, ze jesli sie przejdzie z np. platynowego blondu na sredni blond to stan wloskow sie wyraznie poprawia?
od samego farbowania nie, ale im ciemniejsze włosy tym bardziej są lśniące, farbowanie włosów zwiększa średnicę włosa (ze względu na wypełnienie łusek barwnikiem) podczas gdy rozjaśnianie to chemiczne uszkadzanie łuski i niszczenie ilości barwnika, rozjaśnianie zwłaszcza do platyny jest o wiele agresywniejszym zabiegiem niż farbowanie na jakikolwiek kolor. Podsumowując ciemniejsze włosy wyglądają na zdrowsze, bo intensywniej błyszczą i wydają się odrobinę grubsze oraz rozjaśniając włosy np. przez rok zniszczysz je o wiele wiele bardziej niz farbując je przez rok z taką samą częstotliwością.
AimiA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 12:18   #15
Blond Wenus
Raczkowanie

Mi sie nie udało niestety z platyny na taki średni blond. Kiedyś fryzjerka zrobiła mi na platynie pasemka ciemny blond i po 2 myciach spłynęło po mnie to jak po kaczce i pozostawiło tylko taki szary kolor który wymiachal sie z ta paltyną... ohyda/// po tej tragedii przy następnym farbowaniu byłam zmuszona znowu cale włosy zafarbować na jasny odcień, bo to nie miało sensu ja w szarych włosach chodzić nie zamierzałam. No a ostanio to mi sie udalo z platyny osiągnąć zloty blond(znaczy taki z tych jasniejszych dokonałam tego najpierw farbując wlosy Wellatonem karmelowa czekolada...no ale jak wiadomo zaczal w krotce splywac i zrobił sie raczej wypłowiały i po miesiącu na to zloty blond Wellaton no i bylo tak jak na pudełku tego zlotego Wellatonu(bo juz troche wlosy zlapaly pigmenu) także tak to wygladało ale ja i tak love platynke albo cos jak pszeniczny blond wiec znowu mam b. jasny blond
Blond Wenus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 18:44   #16
Mikaella
Raczkowanie

z blondu na brąz tylko na chwilę:)

Witam! Wie może ktoś gdzie w Warszawie mozna zrobić koloryzację ZMYWALNA farbą? mam blond włosy (rozjasnione) chce tylko na pare dni być brązowowłosa ale nie chcę potem mieć deoloryzacji. Myślałam o JLD ale tam tylko trwałymi farbują. No i zależy mi na ładnym odciniu, czyli nie chcę iść do fryzjerki która zafarbuje farbą którą sama kupię tylko sama dobierze.
Mikaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 19:23   #17
Kasza Manna
Zakorzenienie

Dot.: z blondu na brąz tylko na chwilę:)

Zmywalna jest tylko szamponetka, tu nie ma co się bawić w odwiedziny u fryzjera Z delikatniejszych polecam Joannę, nie bierz się za Palette, Delię i Marion, bo na pewno się nie spiorą do końca.

No i oczywiście nie wiem, jakiego koloru masz swój blond, jeśli baaardzo jasny, to możesz nie odzyskać swojego odcienia.
Stary 2011-11-11, 22:38   #18
angelika 1984
Przyczajenie

jak z blondu przejsc na brąz

witam .Chciałambym sie doradzic jak z rozjasnionych włosów przejsc na brąz tylo żeby nie był ciemny i żeby nie wyszedł mi rudy kolor??Jaki odcienie brazu polecacie żeby nie wyszły czarne lub rude??? Jeszcze pytanko czy farbowac w domu czy lepiej u fryzjera?? zdjecie któe dołaczam to mniej wiecej taki kolor brązu jaki bym chciała
angelika 1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 08:33   #19
sylwiakoszykowa
Rozeznanie

Dot.: jak z blondu przejsc na brąz

zdjęcia nie widzę , a jeśli chcesz przejść z blondu na brąz zaopatrz się w ściągacz koloru do kupienia w sklepie fryzjerskim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 08:54   #20
narvia
Raczkowanie

GG do narvia

ściągaczem chyba też nie pójdzie, ja miałam brąz parę razy nakładany po ściąganiu koloru i każdy płukał się najpierw na szaro, a potem zupelnie ulatniał.

Chyba po prostu musisz pofarbować parę razy i za którymś w końcu złapie. Tylko kondycja włosów może być straszna...

Zdjęcia nie widzę.
narvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 09:00   #21
angelika 1984
Przyczajenie

a co myslicie o takim kolorku ??? pierwszy to mrożny kasztan a drugi orzchowy brąz ???poniżej załączam zdjecie z kolorom włosów który jest teraz aktualny i z dwoma farbami z kolorami które bym bardzo chciała miec na głowie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e6d58e6d20f5c0640aca81c0bad12047.jpg (29,0 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg joanna_naturia_241.jpg (21,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3ebddc2ff3.jpg (65,8 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1127893eaa.jpg (34,6 KB, 101 załadowań)
Stary 2011-11-15, 09:04   #22
angelika 1984
Przyczajenie

który z tych brazów mam wybrac orzchowy brąz czy mrozny kasztan ???który by mi pasował????

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

chodzi mi tez o to żeby mi nie wyszło za ciemno a nawet czarny ani rudy ???nie jestem pewna czy tem mrożny kasztan ni wyjdzie z rudym refleksem
Stary 2011-11-25, 14:12   #23
justpl
Raczkowanie

jak myślicie dało by rade uzyskac taki kolor na ciemny blondzie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlo.jpg (11,2 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlo2.jpg (15,7 KB, 66 załadowań)
justpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 22:43   #24
RedInspiration
Przyczajenie

Z blondu na brąz?

Od paru miesięcy kusi mnie, żeby pofarbować włosy. Mój naturalny kolor to średni blond (taki raczej ciemny niż jasny), więc oczywiście najpierw próbowałam z jasnymi pasemkami, wszyscy dookoła się zachwycali , ale mi się nie podoba...
Chciałabym pofarbować włosy na brąz, coś w stylu czekolady
Myślicie, że to będzie tragedia?
RedInspiration jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości