|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
powrót do przeszłości
Witajcie!
Rok temu odnalazłam na NK moją sympatie z która urwał się kontakt na 15 lat(z mojej winy,bardzo go wtedy zraniłam). On 35 lat dobrze zarabiający pracujący na wysokim stanowisku singiel , ja matka dwojga dzieci z mężem alkoholikiem robiącym często gęsto awantury.Jak by bylo mało tych różnic mieszkamy od siebie w oddaleniu 350km. Mimo wszystko jakoś udało nam sie parę razy spotkać i spędzić naprawdę miło czas, po za tym piszemy ze sobą prawie codziennie na komunikatorze.Ponieważ on nigdy nie był wylewny wręcz jest osoba bardzo skryta i powściągliwą nie oczekiwałam od nie go jakiś nie wiadomo jakich wyznań miłości ,ale bardzo mnie irytuje to że po tak długim czasie facet nie jest w stanie się określić co do naszych relacji.Sadzicie ze chciał sie tylko zabawić i teraz utrzymuje dalej ze mną kontakt żeby wrazie co mieć mnie pod ręką.A może nie chce się angażować bo zbyt dużo rzeczy nas dzieli. na marginesie chce powiedzieć ze łączą nas wspólne pasje,poglądy , upodobania muzyczne i świetnie sie dobraliśmy jeśli chodzi o łóżko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: powrót do przeszłości
Cytat:
2) dopiero wtedy pchaj sie w kolejne związki A co myślę nt tej sytuacji? Takie rzeczy (czyli dalsze "żyli długo i szczęśliwie") zdarzają się raczej tylko w bajkach... Ale może warto spróbowac? Tylko w troszkę innej kolejności, niz działasz teraz. O dzieciach pamiętaj!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzieci twoje poznał? ![]() ![]() ![]() To, że mąż jest alkoholikiem nie usprawiedliwia twojej zdrady! jak źle ci z mężem to weź rozwód a potem "rób powrót do przeszłości" ![]() A odpowiadając na twoje pytanie: wątpię, żeby dobrze sytuowany mężczyzna chciał sobie brać na kark kobietę z mężem i z dziećmi, i jak widać on tak też myśli, bo się jakoś określić nie może. Tak, zabawił się i tyle.
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli myslisz o tym na poważnie, to porozmawiaj z nim szczerze. Czy byłby w stanie być z Tobą, pokochać Twoje dzieci. Z mężem alkoholikiem lepiej skończ, bo tylko cierpisz przez jego chorobe. Albo postaw mu warunek, żeby się leczył, bo przeciez na tym cierpią tylko Twoje dzieci. Życzę powodzenia w tej trudnej sytuacji ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wątpię, pewnie szukał rozrywki. Wie, że masz męża, dzieci?
Weź rozwód. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to nie jest tak że sie usprawiedliwiam bo mam męża alkoholika po prostu chciałam pokazać różnice miedzy nami. Jeśli chodzi o dzieci to ich nie poznał ,ale np jak syn był w szpitalu to bardzo sie interesował jego stanem i mnie wspierał psychicznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego nie zapytasz go wprost, jak wyobraża sobie przyszłość? chcesz w nieskończoność tkwić w niewiedzy i marnować czas?
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Dlaczego się nie rozwiedziesz?
Jak możesz wymagać zapewnienia o uczuciu od faceta, który nawet nie ma pewności,że bedziesz chciała z nim być. Powiedziałaś mu, że jesteś gotowa zostawić męża? Może on myśli, że jest dla ciebie przygodą, odskocznią od życia codziennego? Głupie to i dziecinne. Nie dziwię się facetowi, że żadnych deklaracji nie robi, też bym na jego miejscu nie robiła. Może czeka, aż twoja sytuacja się wyklaruje? Sprobuj z nim o tym porozmawiać. No i co z tym rozwodem?
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Masz pretensje, że facet nic nie robi i się nie deklaruje a Ty coś zrobiłaś?
Bo póki co masz męża, którego zdradzasz i romans, o którym lepiej by nikt się nie dowiedział, bo w wypadku sprawy rozwodowej tylko sobie zaszkodzisz. Nie kochasz męża, w dodatku on pije. Rozwiedź się, wyprowadź. Wyprostuj swoją sytuację. Wtedy będzie czas na jego ruch. Jak nie będzie chciał poznać Twoich dzieci, rodziny, pokazać się z Tobą itd. tzn. że chodziło mu tylko o fajny seks. Tylko póki Ty czegoś ze swoim życiem nie zrobisz to tego się nie dowiesz.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
On doskonale wie że zamierzam się w najbliższym czasie rozwieść,Wszelki próby rozmowy na temat naszego związku kończyły się fiaskiem. Chyba macie racje że powinnam najpierw zrobić porządek ze swoim życiem a dopiero później organizować sobie przyszłość
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19346011]po prostu chce najpierw sobie załatwic inny związek aby nie zostac sama w razie rozwodu
![]() A do tanga trzeba dwojga i nowy partner niezbyt się do tego pomysłu pali ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy pomyśleć. A nie dramatyzować. Po 1 nie zabierze Ci dzieci. Sąd nie przyzna dzieci ojcu alkoholikowi. Nawet gdyby alkoholikiem nie był. Dzieci (pomijając totalne patologie) zostają zawsze z matką. Po 2 dom. Lepiej spłacić exmęża i mieć spokój. Niż się męczyć cały życie. Po 3 jak się zabije to trudno. Choć myślę, że to po prostu emocjonalny szantaż.
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, żadnych dzieci ci nie zabierze, bzdura, dajesz się zastraszyć jak ostatnia sierotka. Spłać go. Albo sądź się o dom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Sprawa rozwiązała się sama facet na wieść że słożyłam wniosek rozwodowy, nabrał bardzo dużego dystansu do mnie i kontakt sie bardzo rozluźnił:/ Może i lepiej chce doprowadzić ten rozwód do końca pobyć chwile sama i dopiero wtedy szukać szczęścia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
A co z Twoim mężem, dziećmi?
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Mąż sie zgodził na rozwód ,dzieci zostają ze mną oczywiście. To że napisałam "sama" miąłam na myśli bez związku. Dzieci zawsze bedą częcią mnie wiec jeśli kiedyś ktoś będzie się decydował na związek ze mną będzie musiał wziąść to pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No to gratuluję podjęcia decyzji
![]() Powodzenia w nowym życiu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.