![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Twoj problem- Włosy cienkie, przyklapniete i zero pomysłu na to by cos zrobić z nimi
Też masz problemy z włosami ??Masz mało włosów. Cienkie , wypadające przyklapnięte, zniszczone, czy przetłuszczające się??? A może chcesz coś zmienić???Masz jakiś pomysł by je np. podnieśc od nasady , by zwiekszyć objętość, zmienić cos ???Podzielmy się swoimi doświadczeniami. Ja na przykład masz wlosy średniej dlugości ale bardzo malo ich mam i są przyklapniete. Probowałam wiele rzeczy. Pianki , nie pianki , suszenie spuszczając glowe w doł , nic to nie daje. Od czasu do czasu karbuje bo daje to wrażenie ze ma sie włosów więcej ale tym sposobem bardzo je niszczę. Czekam na wasze problemy z włosami i na rady ktorymi bedziemy sobie służyć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Twoj problem- Włosy cienkie, przyklapniete i zero pomysłu na to by cos zrobić z
Temat chyba specjalnie dla mnie,właśnie tak sobie błądzę po forum w poszukiwaniu rozwiązania mojego problemu. Też mam mało włosów i są cienkie.Może nie są jakieś tragiczne,ale w porównaniu z dziewczynami jakie widzę np na ulicy, wypadają nie za dobrze i są powodem moich ciągłych dołów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Twoj problem- Włosy cienkie, przyklapniete i zero pomysłu na to by cos zrobić z
Chetnie zajrzę do zamkniętych wątkow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja w związanych wyglądam brzydko,bo wtedy mam na głowie taką cieniutką warstwę włosów i przylizane,a rozpuszczone wyglądaja dobrze tylko przez jakiś czas,ale to też jak chcą,bo czasem od początku nie chcą się ułożyć.A próbowałaś tego pudru Taft dodającego objętosci?Ja go mam i mogę polecić,bardzo fajny efekt daje na włosach i nawet w dotyku są grubsze.Chyba lepiej,żebyś odstawiła karbownicę,bo jeszcze bardziej Ci będą wypadać.Chociaż ja nawet suszarki używam okazyjnie,a i tak moje wypadają i ogólnie są beznadziejne :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Raczej szukam jakis domowych sposobów chocby na optyczne zgestnienie włosow bo ciezko z kasa zeby kupowac jakies odzywaki , i inne cuda swiata
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To już nie wiem co Ci doradzić.A może jakaś fajna krótka fryzurka?U mnie to niestety odpada ze względu na kształt twarzy.Ale czasami jak mam gorszy dzień i mam dość swoich włosów bardziej niż zwykle,to mam ochotę po prostu wziąć nożyczki i je całe obciąć :/ Wygladałabym okropnie,ale teraz też są fatalne.To niesprawiedliwe,że dziewczyny nie dbają o włosy,a mają piękne,a ja tyle lat nad moimi się trzęsę i nic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja niestety ...jak byłam mala to caly czas bylam przez mojego tate ścinana na chlopczyka a ja kocham dlugie wlosy......po drugie nie pasuja do mnie krotkie...mam tez czasami taka ochote wziaśc nozyczki i ściąć raz na zawsze....ale chyba bym z domu nie wyszla prez pol roku....
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hallo ,jest tu ktoś ??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a.. i jeszcze taki fajny sposób mam.. po umyciu włosów lekko wysuszyć je suszarką oczywiście głową w dół, ale tylko na tyle zeby nie ściekała z nich woda.. potem zaczesać wszytskie do góry i zrobić kitkę na czubku głowy.. ;p Tylko tak lużno grubą frotką, zeby sie nie odbiła taka fala na włosch.. na pewno wiesz o co mi chodzi
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- z tą kasą to dobrze wiem o co chodzi ![]() ![]() A z olejkiem to radziła bym uważać.. Stosowałam długo.. i jedyne co zdziałał to to ze wypadło mi jeszcze więcej włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Tylko ze w moim przypadku spinanie włosow odpada niestety poniewaz nie wygladam najkorzystniej w tej opcji , a co do tego olejku rycynowego to tez zalezy od skory glowy , bo np mojej przyjaciółce ktora ma tez liche wlosy to wzmacnia a innemu moze zaszkodzic
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ale z tym spinaniem to chodzi mi o to, ze spinasz je tylko do schnięcia.. zeby wyschły w takiej kitce na czubku głowy a potem je rozpuścić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
aa o to chodzi ...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dołączał się. Zawsze miałam cienkie włosy. Około dwa lat używałam prostownicy przez co zniszczyłam i przesuszyłam włosy. Teraz dość że są cienkie, to nie układają się, są suche, rozdwajają sie na końcach, a do tego jeśli ich nie myje co 3 dni przetłuszczają sie.. Masakra. Dziewczyny, co jeszcze radzicie na takie cienkie włosy? Jakich szamponów/odżywek używacie? Po jakich produktach zauważyłyście najlepsze efekty? Ja teraz używam szamponu Radical (bo garściami wypadaja mi włosy) odżywki nawilżającej z ziaji i raz na tydzień nafty kosmetycznej.
Zauważyłam ze włoski były troche gęstsze po szamponie Loreal Paris Elseve Volume Collagene szampon nadajacy objętość.
Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda Ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem. Paulo Coelho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny
![]() ![]() Oczywiście nie wyrośnie nam burza włosów, bo na to nie ma rady, jeśli natura/geny/braki w organizmie obdarzyły nas słabymi włosami. To coś jak rzęsy - z 5ciu kępek na krzyż- choćby Dior nie zrobi firanki ![]() Do rzeczy - powiem Wam co ja proponuję, by uzyskać widoczną poprawę. Ja widzę efekty - wiele osób mówi, że mam ładne włosy, a wiem przecież, że nie jest ich szczególnie dużo i są delikatne. Pewnie większość z tych rzeczy wiecie, ale napiszę, może zajrzy ktoś, kto nie wie ![]() 1. Słowo klucz: PIELĘGNACJA nad KOSMETYKĄ. Czyli: Produkty typu "Intensywne wygładzenie i regeneracja" z drogerii owszem, wizualnie naszym włosom dodadzą gładkości i grubości, jednak medal ma drugą stronę - napakowane silikonami produkty przyspieszą przetłuszczanie włosów (CHYBA, ŻE: używamy z tych serii np. tylko odżywek, nie docierając z ich aplikacją do skóry głowy). Należy też zwracać uwagę na ich skład - np. szukać odżywek, mgiełek i innych dwufazówek bez alkoholu. Mycie - łagodne, dziecięce lub proste , często polskie szampony - najniższa półka w drogeriach, nieszczególnie rzucające się w oczy opakowania - najbardziej przyjazne skórze głowy, dobrze oczyszczają z silikonów. Olejowanie - temat rzeka , obszerne wątki na forum ![]() 2. Suszenie - nie trzeć ręcznikiem, raczej wyciskać, wgniatać ręcznik we włosy.Przy takim osuszaniu włosy się nie łamią, nie plączą i trzeba mniej czasu na suszenie suszarką. W weekend lub dzień wolny - odpuścić im suszarkę w ogóle. Suszarka - jeśli nie ma zimnego nawiewu - w dużej odległości od włosów. 3. Stylizacja - jeśli koniecznie prostujemy - to na możliwie niskiej temperaturze, starając się nie prasować kilka razy tych samych pasm. Używanie kremów ochronnych też jest ważne (zwracać uwagę na brak alkoholu w składzie!). Tylko suche włosy i tylko raz. 4. Suplementacja od wewnątrz, wcierki w skalp - pobudzające porost nowych włosów. Masaż skóry głowy opuszkami. 5. Delikatne traktowanie, nie ściąganie ciasno, zaplatanie, łamanie w wymyślnych fryzurach, etc. 6. Dobre ścięcie - z doświadczenia wiem, że jednak krótsze fryzury (max do ramion) wyglądają na pełniejsze. 7. Uśmiech na twarzy ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Witam!
I ja się przyłączam do wątku. Ja znalazłam sposób na moje cienkie włosy, przez co oczywiście przetłuszczające się. Codziennie muszę je myć. Lecz gdy nie jest to konieczne -nie wychodzę- to tego nie robię. Przede wszystkim odpowiednia FRYZURA! Używam tylko szamponów ziołowych. Nie stosuję odżywki. Dawniej gdy miałam długie włosy stosowałam od ucha w dół. Teraz raz na tydzień, dwa stosuję nawilżającą maseczkę z oliwy z oliwek. I sądzę, że to wystarczający nawilżacz dla moich włosów. Po stosowaniu odżywki po myciu włosy niestety szybko były tłuste. Dawniej nie suszyłam włosów, pozwalałam im samym wysychać. Teraz stosuję suszarkę , do mojej krótszej fryzurki. Susząc podnoszę je u nasady. Po zakończeniu suszenia zakładam opaskę do włosów tak 'luźno' i daleko w tył. I robię makijaż. Po skończeniu ściągam opaskę i włosy są uniesione z przodu ![]() To taki mój wypracowany sposób na moje włosy ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na dodatek powiem Ci, że paradoksalnie okazuje się, że te tańsze produkty są znacznie mniej rozbudowane chemicznie i jakby lepiej się sprawdzają ![]() Co do drugiego zdania - głowa do góry, aż tak źle chyba nie będzie. Po prostu staraj się być delikatna dla swoich włosów ![]() pozdrawiam Cię I zgadzam się z zabciajs - krótsze fryzury służą cieńszym włosom ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
dziewczyny miałam taki sam problem!! rozjaśniałam włosy, codziennie prostowałam..i tak w kółko 3 lata aż jak to mówią obudziłam się z ręką w nocniku...cieńkie przerzedzone włosy które się łamały na każdym kroku ;/ odstawcie na pewien okres czasu farby do włosów, wszelkie prostownice czy lokówki!! te wszystkie odżywki maseczki przeciążają i natłuszczają niepotrzebnie włosy...dajcie im odżyć...myjcie ze dwa razy w tygodniu i przede wszystkim JEDWAB do włosów...cudo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja mam dwa wałki o dużej średnicy; na jeden nawijam grzywkę żeby włosy na przedzie miały dużą objętość a drugi nawijam z tyłu na środku żeby nie było żadnych ewentualnych prześwitów od przedziałka. Chyba kupię ich więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
a mam pytanie...bo chce zaczac robic loki wałkami ale nie takie małe tylko takie loki , fale duze , nie wiem jak to nazwac , to duze wałki będą najodpowdniejsze?
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do mycia.. ono nie szkodzi włosom, jeśli ktoś potrzebuje myć codziennie to niech to robi, a nie dwa razy na tydzień ![]() Co do odżywek i masek absolutnie się nie zgadzam, przecież one odżywiają włosy i nadają im zdrowy wygląd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny oleje do włosów Amla, Vatika... jest pełno info na ten temat w necie. Miałam fatalne zawsze tłuste, oklapnięte, rzadkie włosy a przy tym problemy ze skórą głowy (a feeeeeee), włosy były matowe i podniszczone a teraz całkowita zmiana. Mam ich więcej są puszyste,błyszczące... moja mama i siostra (podobne problemy) również używają i sa zachwycone. Pierwsze efekty widać po 14 dniach. Polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Nic prostszego!
![]() ![]() ![]() BOUNTY KOKOSOWE<3 i love this |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja mam z natury chyba mocne i gęste włosy,bo kiedyś,zanim zaczęłam rozjaśniać,miałam grube i dużo,ale kiedy rozjaśniłam całe,już nie wróciły do dawnej formy,mimo że potem zapuściłam włosy do naturalnego koloru.Rzęsy też miałam ok,a potem od stosowania tuszu i demakijażu wypadały,aż były bardzo rzadkie,ale od stosowania olejku rycynowego odrosły.Tak więc sobie myślę,że może ta sama metoda pomogłaby mi na włosy na głowie-może też by odrosły...Co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
może zagęścic włosy u fryzjera?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.