zdrada cojca - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-16, 22:07   #1
nell21y
Raczkowanie

zdrada cojca

Witajcie Dziewczyny,

tydzień temu odkryłam z bratem że mój ojciec ma inną kobietę

Co mam zrobić? Powiedzieć mu ze o wszystkim wiemy?
Próbować ratować związek rodziców póki nie jest za późno, czy powiedzieć Mamie że jej mąż jest ostatnią świnią ?
nell21y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 22:18   #2
twizzy
Zadomowienie

Dot.: zdrada cojca

Cytat:
Napisane przez nell21y Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny,

Próbować ratować związek rodziców póki nie jest za późno, czy powiedzieć Mamie że jej mąż jest ostatnią świnią ?
współczuję,ciężka sytuacja.

Myślę,że najpierw powinnaś powiedzieć ojcu ,że o wszystkim już wiesz i zapytać co dalej,jak on sobie to wszystko wyobraża.

Ukrywać tego przed mamą też moim zdaniem nie powinnaś,ale to będzie bardzo trudna rozmowa i na pewno twoja mama zostanie mocno urażona.Tak więc najpierw pogadałbym z ojcem,żeby rozeznać się dokładnie w tej sytuacji

co do ratowania związku rodziców-to już pozostaw im samym.Obawiam się ,że tutaj niewiele możesz wskórać,a czasem rozstanie jest lepsze niż życie z kimś,kto nie szanuje drugiej osoby.To czy uratują małżeństwo zależy tylko od ich woli

trzymaj się

twizzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 22:20   #3
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twizzy Pokaż wiadomość
współczuję,ciężka sytuacja.

Myślę,że najpierw powinnaś powiedzieć ojcu ,że o wszystkim już wiesz i zapytać co dalej,jak on sobie to wszystko wyobraża.

Ukrywać tego przed mamą też moim zdaniem nie powinnaś,ale to będzie bardzo trudna rozmowa i na pewno twoja mama zostanie mocno urażona.Tak więc najpierw pogadałbym z ojcem,żeby rozeznać się dokładnie w tej sytuacji

co do ratowania związku rodziców-to już pozostaw im samym.Obawiam się ,że tutaj niewiele możesz wskórać,a czasem rozstanie jest lepsze niż życie z kimś,kto nie szanuje drugiej osoby.To czy uratują małżeństwo zależy tylko od ich woli

trzymaj się
dokładnie, zgadzam się z powyższym.
i trzymaj się dzielnie!
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 22:25   #4
Angel_00
Zakorzenienie

uważam, że powinnaś porozmawiać z tatą o tym że wiecie co się dzieje i poprosić aby to on porozmawiał z mamą i wyjaśnił sytuację.... nie rozumiem dlaczego to Wy macie ją powiadamiać o tym że jej mąż ją zdradza.... to jest problem między nimi i oni powinni o nim porozmawiać.... coś się musiało zadziać wydarzyć że ojciec znalazł inna kobietę... może im się ostatnio nie układa ? tego nie będziecie wiedzieli.... Uważam że taka rozmowa należy do niego a nie do Was

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 22:26   #5
nell21y
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
dokładnie, zgadzam się z powyższym.
i trzymaj się dzielnie!
Dziękuję dziewczyny. Mam 22 lata i nie potrafię sobie poradzić z tą sytuacją. Słuchałam o różnych zdradach i byłam pewna że mnie to nie spotka nigdy ze strony rodziców. Jestem załamana

Tylko nie mieszkam z rodzicami, w domu będę najwcześniej za 3-4 tygodnie. Nie powinnam tego załatwiać przez telefon, ale chyba tylko w ten sposób mogę go uprzedzić ze wiem o jego romansie.
nell21y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 22:31   #6
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny. Mam 22 lata i nie potrafię sobie poradzić z tą sytuacją. Słuchałam o różnych zdradach i byłam pewna że mnie to nie spotka nigdy ze strony rodziców. Jestem załamana

Tylko nie mieszkam z rodzicami, w domu będę najwcześniej za 3-4 tygodnie. Nie powinnam tego załatwiać przez telefon, ale chyba tylko w ten sposób mogę go uprzedzić ze wiem o jego romansie.
zdrada jest coraz częstszym zjawiskiem.... czasami po czymś takim pary naprawdę potrafią się dogadać i żyć normalnie i już bez żadnych wyskoków... to wszystko zależy od nich może nic straconego

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 22:43   #7
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja się niedawno dowiedziałam od mamy, że będąc malutka, ledwo parę miesięcy po Sylwestrze mój ojciec był u innej kobiety. Moja mama go szukała i poszła do niej, ale ta powiedziała, że mojego taty tam nie ma, co jest dziwne, bo inni widzieli jak z nią szedł, a po tym fakcie zaraz wrócił do domu. Nie wiemy, co tam się działo i lepiej nie wiedzieć, ale od tego czasu mama straciła do niego zaufanie, a było to prawie 22 lata temu.

Wiem, że jak mama wspomina tamtą sytuację to ojciec milknie i robi się skruszony, więc coś na sumieniu ma. Ale są ze sobą, wtedy też były takie czasy. W jakiś tam sposób JESZCZE się kochają, chociaż nazwałabym to raczej przywiązaniem.

Co do Twojej sytuacji, pogadaj z ojcem. Jeśli bezprecedensjonalnie zdradza Twoją mamę, lepiej żeby się rozstali, choć będzie załamana, to będzie dla niej najlepsze rozwiązanie. Żadna kobieta nie zasługuje na rogacza... No i oczywiście współczuję i wiem, jak się czujesz, także głowa do góry!

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 23:31   #8
seduction
Zakorzenienie

Twizzy i inne dziewczyny mają rację. Najpierw porozmawiaj z ojcem i najlepiej jeśli to on powie mamie o tym, jakim jest człowiekiem. A jeśli nie będzie chciał z nią porozmawiać, a wam będzie wmawiał, ze to zrobi i najzwyczajniej będzie robił Ciebie i brata w balona to chyba niestety Wy będziecie musieli porozmawiać z mamą...

współczuję sytuacji...

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 23:40   #9
majasn
Zakorzenienie

na Twoim miejscu na pewno najpierw porozmawiałabym z tatą i powiedziałabym mu, że o wszystkim wiecie..następnie zostawiłabym jemu misję uświadomienia mamy, bo skoro sam naważył piwa to niech je wypije..jesli tego nie zrobi to wtedy Ty powinnaś jej powiedzieć..resztę powinnaś zostawić swojemu biegowi..to ich wspólna decyzja..ich życie i myślę, że tu Twoja mama musi zadecydować czy będzie potrafiła dalej żyć z twoim ojcem i świadomością tego, że zdradził..współczuję Ci bardzo, bo ciężka rozmowa przed Tobą..trzymaj się..
majasn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 00:49   #10
elpii
Rozeznanie

ja tez mialam taka sytuacje. i powiedzialam mamie !!! skoro facet zdradza to raczej woli to ukryc...wiec watpie ze sie sam przyzna. co ma zrobic? podejsc do swojej zony i powiedziec "sluchaj ,zdradzilem Cie" ?? :/ Ja od razu powiedzialam mamie i mama sie go wprost zapytala i wtedy sie przyznal ,nie mial innego wyjscia. do glowy by mi nie przyszlo zeby to ukrywac przed nia.
elpii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 07:16   #11
enter code
Zadomowienie

Wiesz,Ty nie uratujesz ich związku, mogą zrobić to tylko sami. Ja na Twoim miejscu zachowałabym się lojalnie wobec uczciwej strony - czyli matki. Ale pamiętaj, żeby zanim zaczniesz działać w tym kierunku - znajdź jakiś dowód!

enter code jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 07:21   #12
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elpii Pokaż wiadomość
ja tez mialam taka sytuacje. i powiedzialam mamie !!! skoro facet zdradza to raczej woli to ukryc...wiec watpie ze sie sam przyzna. co ma zrobic? podejsc do swojej zony i powiedziec "sluchaj ,zdradzilem Cie" ?? :/ Ja od razu powiedzialam mamie i mama sie go wprost zapytala i wtedy sie przyznal ,nie mial innego wyjscia. do glowy by mi nie przyszlo zeby to ukrywac przed nia.
To zależy jakie autorka wątku ma relacje z mamą.
Chociaż z drugiej strony ojciec może Ci obiecać że to skończy, żebyś nie mówiła mamie itp. a w rzeczywistości lepiej się ukrywać ze swoim nowym związkiem.
Może porozmawiaj z obojgiem na raz i przy bracie też.
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 08:20   #13
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Moja mama kilka lat byla zdradzana. Jak sie okazalo, wiedzieli o tym praktycznie wszyscy: wspolni znajomi, wiekszosc rodziny (glownie z strony ojca), koledzy taty z pracy, ktorzy mieszkali blisko nas. Wszyscy, poza mama. Ja cos podejrzewalam, rozmawialam z ojcem, ktory wypieral sie wszystkiego. Ktoregos dnia osiedlowe pijaczki zaczely sie ze mnie wysmiewac, ze jestem slepa, moj stary dmucha jakas babe na naszej dzialce (mielismy na koncu miasta dzialke z alatanka. Troche ludzi z osiedla tez mialo swoje dzialeczki, wiec pewnie stad tez wiedza o zdradach), a moja matka jakby nic, chodzi z nim po miescie. Wtedy zaczelam "weszyc". Zdarzalo mi sie pojsc na dzialke, gdy ojciec wielce ciezko pracowal. Nic. Juz myslalam, ze ktos rozpuscil glupie ploty. W pewne wakacje ojciec zabral nas (brata i mnie) na wakacje nad morze. Mielismy pokoj wynajmowany u pewnych ludzi. Po przyjezdzi e"gospodyni" strasznie wylewnie witala mojego ojca i pytala, co u zony, jak jej sie podobal ostani pobyt Rodzice od jakiegos czasu razem nie wyjezdzali i na bank zauwazylabym brak mamy w domu. Za to tata ktoregos dnia zwial na 2 tygodnie, wielce w delegacje. Od slowa do slowa dowiedzialam sie, ze byl w tamtym czasie z jakas baba wlasnie w tym samym pokoju. Chamstwo. Tak wiec moja mama dowiedziala sie na samym koncu. Ode mnie. Procz zdrady, czula sie jak ostatnia idiotka, bo wiedzieli wszyscy, procz niej. Mysle, ze o Twoim ojcu tez wie wiecj ludzi, niz Ci sie wydaje. Powiedz tacie, by sie przyznal, a jesli tego nie zrobi, Ty to zrob. Chyba, ze zechce zerwac a znajomosc, ale to tez wyjscie na chwile. Kto zdradzi raz, moze to zrobic 2 raz, 3, itd... Jakby moje dziecko wiedzialo, ze facet mnie zdradza, a nie powiezialoby mi, czulabym sie podwojnie zdradzona. przez obooje.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2010-05-17 o 08:44
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 09:49   #14
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Moja mama kilka lat byla zdradzana. Jak sie okazalo, wiedzieli o tym praktycznie wszyscy: wspolni znajomi, wiekszosc rodziny (glownie z strony ojca), koledzy taty z pracy, ktorzy mieszkali blisko nas. Wszyscy, poza mama. Ja cos podejrzewalam, rozmawialam z ojcem, ktory wypieral sie wszystkiego. Ktoregos dnia osiedlowe pijaczki zaczely sie ze mnie wysmiewac, ze jestem slepa, moj stary dmucha jakas babe na naszej dzialce (mielismy na koncu miasta dzialke z alatanka. Troche ludzi z osiedla tez mialo swoje dzialeczki, wiec pewnie stad tez wiedza o zdradach), a moja matka jakby nic, chodzi z nim po miescie. Wtedy zaczelam "weszyc". Zdarzalo mi sie pojsc na dzialke, gdy ojciec wielce ciezko pracowal. Nic. Juz myslalam, ze ktos rozpuscil glupie ploty. W pewne wakacje ojciec zabral nas (brata i mnie) na wakacje nad morze. Mielismy pokoj wynajmowany u pewnych ludzi. Po przyjezdzi e"gospodyni" strasznie wylewnie witala mojego ojca i pytala, co u zony, jak jej sie podobal ostani pobyt Rodzice od jakiegos czasu razem nie wyjezdzali i na bank zauwazylabym brak mamy w domu. Za to tata ktoregos dnia zwial na 2 tygodnie, wielce w delegacje. Od slowa do slowa dowiedzialam sie, ze byl w tamtym czasie z jakas baba wlasnie w tym samym pokoju. Chamstwo. Tak wiec moja mama dowiedziala sie na samym koncu. Ode mnie. Procz zdrady, czula sie jak ostatnia idiotka, bo wiedzieli wszyscy, procz niej. Mysle, ze o Twoim ojcu tez wie wiecj ludzi, niz Ci sie wydaje. Powiedz tacie, by sie przyznal, a jesli tego nie zrobi, Ty to zrob. Chyba, ze zechce zerwac a znajomosc, ale to tez wyjscie na chwile. Kto zdradzi raz, moze to zrobic 2 raz, 3, itd... Jakby moje dziecko wiedzialo, ze facet mnie zdradza, a nie powiezialoby mi, czulabym sie podwojnie zdradzona. przez obooje.
dokładnie

i współczuję...

bo sama wiem (jako dziecko) jak to jest kiedy w domu pojawia się zdrada.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2010-05-17 o 17:53
seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 10:05   #15
paula78
Zakorzenienie

Pytanie czy mama wie ?

Zwiazek rodzicow i tak jest juz na dnie skoro ojciec ma inna ,co tu ratowac ?

Jelsi juz musisz to pogadaj najpierw z ojcem.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 12:33   #16
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Pytanie czy mama wie ?
Nie wie. Autorka pyta miedzy innymi, czy jej powedziec o innej babce.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 16:03   #17
muszynianka
Zakorzenienie

Szczerze? Powiedziałabym mamie. I tyle.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 07:04   #18
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Nie wie. Autorka pyta miedzy innymi, czy jej powedziec o innej babce.

Autorka moze nie wiedziec ,ze mama wie ,prawda ?tez trzeba brac to pod uwagę.
Wiele kobiet wie o zdradzie męża ale to ukrywa,bagatelizuje i wie ,że on i tak nie odejdzie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 10:46   #19
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny,

Powiedz mamie prawdę, że ojciec ją zdradza. Ma prawo wiedzieć. Nie mówiąc jej o tym jesteś cichym wspólnikiem zdrad ojca.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 00:00   #20
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enter code Pokaż wiadomość
Wiesz,Ty nie uratujesz ich związku, mogą zrobić to tylko sami. Ja na Twoim miejscu zachowałabym się lojalnie wobec uczciwej strony - czyli matki. Ale pamiętaj, żeby zanim zaczniesz działać w tym kierunku - znajdź jakiś dowód!
Jak się rozwinęła sytuacja?

I co jeśli ma się podejrzenia, zamiast dowodów? Nie jest się pewnym? Co, jeśli ojciec się wyprze? Nie chcę dużo pisać, bo nigdy nie jesteśmy do końca anonimowi. Jeśli męczyłyby was takie przeczucia, cała układanka składałaby się w logiczną całość, co byście zrobiły?

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 01:13   #21
201604190949
Konto usunięte

Mogę Ci powiedzieć co ja zrobiłam mając przeczucie. Ale nie publicznie, na pw lub gg. Daj znać.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości