|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zdrada cojca
Witajcie Dziewczyny,
tydzień temu odkryłam z bratem że mój ojciec ma inną kobietę ![]() Co mam zrobić? Powiedzieć mu ze o wszystkim wiemy? Próbować ratować związek rodziców póki nie jest za późno, czy powiedzieć Mamie że jej mąż jest ostatnią świnią ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: zdrada cojca
Cytat:
![]() Myślę,że najpierw powinnaś powiedzieć ojcu ,że o wszystkim już wiesz i zapytać co dalej,jak on sobie to wszystko wyobraża. Ukrywać tego przed mamą też moim zdaniem nie powinnaś,ale to będzie bardzo trudna rozmowa i na pewno twoja mama zostanie mocno urażona.Tak więc najpierw pogadałbym z ojcem,żeby rozeznać się dokładnie w tej sytuacji ![]() ![]() co do ratowania związku rodziców-to już pozostaw im samym.Obawiam się ,że tutaj niewiele możesz wskórać,a czasem rozstanie jest lepsze niż życie z kimś,kto nie szanuje drugiej osoby.To czy uratują małżeństwo zależy tylko od ich woli trzymaj się ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymaj się dzielnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
uważam, że powinnaś porozmawiać z tatą o tym że wiecie co się dzieje i poprosić aby to on porozmawiał z mamą i wyjaśnił sytuację.... nie rozumiem dlaczego to Wy macie ją powiadamiać o tym że jej mąż ją zdradza.... to jest problem między nimi i oni powinni o nim porozmawiać.... coś się musiało zadziać wydarzyć że ojciec znalazł inna kobietę... może im się ostatnio nie układa ? tego nie będziecie wiedzieli.... Uważam że taka rozmowa należy do niego a nie do Was
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny. Mam 22 lata i nie potrafię sobie poradzić z tą sytuacją. Słuchałam o różnych zdradach i byłam pewna że mnie to nie spotka nigdy ze strony rodziców. Jestem załamana
![]() Tylko nie mieszkam z rodzicami, w domu będę najwcześniej za 3-4 tygodnie. Nie powinnam tego załatwiać przez telefon, ale chyba tylko w ten sposób mogę go uprzedzić ze wiem o jego romansie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja się niedawno dowiedziałam od mamy, że będąc malutka, ledwo parę miesięcy po Sylwestrze mój ojciec był u innej kobiety. Moja mama go szukała i poszła do niej, ale ta powiedziała, że mojego taty tam nie ma, co jest dziwne, bo inni widzieli jak z nią szedł, a po tym fakcie zaraz wrócił do domu. Nie wiemy, co tam się działo i lepiej nie wiedzieć, ale od tego czasu mama straciła do niego zaufanie, a było to prawie 22 lata temu.
Wiem, że jak mama wspomina tamtą sytuację to ojciec milknie i robi się skruszony, więc coś na sumieniu ma. Ale są ze sobą, wtedy też były takie czasy. W jakiś tam sposób JESZCZE się kochają, chociaż nazwałabym to raczej przywiązaniem. Co do Twojej sytuacji, pogadaj z ojcem. Jeśli bezprecedensjonalnie zdradza Twoją mamę, lepiej żeby się rozstali, choć będzie załamana, to będzie dla niej najlepsze rozwiązanie. Żadna kobieta nie zasługuje na rogacza... No i oczywiście współczuję i wiem, jak się czujesz, także głowa do góry!
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Twizzy i inne dziewczyny mają rację. Najpierw porozmawiaj z ojcem i najlepiej jeśli to on powie mamie o tym, jakim jest człowiekiem. A jeśli nie będzie chciał z nią porozmawiać, a wam będzie wmawiał, ze to zrobi i najzwyczajniej będzie robił Ciebie i brata w balona to chyba niestety Wy będziecie musieli porozmawiać z mamą...
współczuję sytuacji... ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
na Twoim miejscu na pewno najpierw porozmawiałabym z tatą i powiedziałabym mu, że o wszystkim wiecie..następnie zostawiłabym jemu misję uświadomienia mamy, bo skoro sam naważył piwa to niech je wypije..jesli tego nie zrobi to wtedy Ty powinnaś jej powiedzieć..resztę powinnaś zostawić swojemu biegowi..to ich wspólna decyzja..ich życie i myślę, że tu Twoja mama musi zadecydować czy będzie potrafiła dalej żyć z twoim ojcem i świadomością tego, że zdradził..współczuję Ci bardzo, bo ciężka rozmowa przed Tobą..trzymaj się..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja tez mialam taka sytuacje. i powiedzialam mamie !!! skoro facet zdradza to raczej woli to ukryc...wiec watpie ze sie sam przyzna. co ma zrobic? podejsc do swojej zony i powiedziec "sluchaj ,zdradzilem Cie" ?? :/ Ja od razu powiedzialam mamie i mama sie go wprost zapytala i wtedy sie przyznal ,nie mial innego wyjscia. do glowy by mi nie przyszlo zeby to ukrywac przed nia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Wiesz,Ty nie uratujesz ich związku, mogą zrobić to tylko sami. Ja na Twoim miejscu zachowałabym się lojalnie wobec uczciwej strony - czyli matki. Ale pamiętaj, żeby zanim zaczniesz działać w tym kierunku - znajdź jakiś dowód!
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony ojciec może Ci obiecać że to skończy, żebyś nie mówiła mamie itp. a w rzeczywistości lepiej się ukrywać ze swoim nowym związkiem. Może porozmawiaj z obojgiem na raz i przy bracie też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moja mama kilka lat byla zdradzana. Jak sie okazalo, wiedzieli o tym praktycznie wszyscy: wspolni znajomi, wiekszosc rodziny (glownie z strony ojca), koledzy taty z pracy, ktorzy mieszkali blisko nas. Wszyscy, poza mama. Ja cos podejrzewalam, rozmawialam z ojcem, ktory wypieral sie wszystkiego. Ktoregos dnia osiedlowe pijaczki zaczely sie ze mnie wysmiewac, ze jestem slepa, moj stary dmucha jakas babe na naszej dzialce (mielismy na koncu miasta dzialke z alatanka. Troche ludzi z osiedla tez mialo swoje dzialeczki, wiec pewnie stad tez wiedza o zdradach), a moja matka jakby nic, chodzi z nim po miescie. Wtedy zaczelam "weszyc". Zdarzalo mi sie pojsc na dzialke, gdy ojciec wielce ciezko pracowal. Nic. Juz myslalam, ze ktos rozpuscil glupie ploty. W pewne wakacje ojciec zabral nas (brata i mnie) na wakacje nad morze. Mielismy pokoj wynajmowany u pewnych ludzi. Po przyjezdzi e"gospodyni" strasznie wylewnie witala mojego ojca i pytala, co u zony, jak jej sie podobal ostani pobyt
![]() Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2010-05-17 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i współczuję... bo sama wiem (jako dziecko) jak to jest kiedy w domu pojawia się zdrada.
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2010-05-17 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Pytanie czy mama wie ?
Zwiazek rodzicow i tak jest juz na dnie skoro ojciec ma inna ,co tu ratowac ? Jelsi juz musisz to pogadaj najpierw z ojcem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Szczerze? Powiedziałabym mamie. I tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorka moze nie wiedziec ,ze mama wie ,prawda ?tez trzeba brac to pod uwagę. Wiele kobiet wie o zdradzie męża ale to ukrywa,bagatelizuje i wie ,że on i tak nie odejdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Powiedz mamie prawdę, że ojciec ją zdradza. Ma prawo wiedzieć. Nie mówiąc jej o tym jesteś cichym wspólnikiem zdrad ojca.
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co jeśli ma się podejrzenia, zamiast dowodów? Nie jest się pewnym? Co, jeśli ojciec się wyprze? Nie chcę dużo pisać, bo nigdy nie jesteśmy do końca anonimowi. Jeśli męczyłyby was takie przeczucia, cała układanka składałaby się w logiczną całość, co byście zrobiły?
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Mogę Ci powiedzieć co ja zrobiłam mając przeczucie. Ale nie publicznie, na pw lub gg. Daj znać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.