![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jestem pod wrażeniem
Witam,
jestem pierwszy raz na forum, ale zostałam powalona ilością i jakością Waszych prac decoupage. Ja dopiero zaczynam i przyznam się szczerze, że moje prace nie umywają się do Waszych. Ale cóż będę tu częściej zaglądać, to może się wreszcie nauczę. Bardzo mnie ta metoda dekorowania pasjonuje i chciałabym to robić doskonale i perfekcyjnie. Na razie raczkuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem pod wrażeniem
Bardzo fajne poczatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Witaj wśród nas
![]() ![]() ![]() Nie przepadam za krakiem jednoskładnikowym ![]() Deseczka i pudełeczko fajne, tylko proszą sie jeszcze o kilka warstw lakieru Ostatnia butla z łodką podoba mi sie najmnej.. ale jeszcze troche więcej prac i wiecej wprawy i sama zobaczysz rożnicę. ![]() Mam nadzieję, że odbierzesz te uwagi jako rady a nie krytykę, każda z nas zaczynała, i się uczyła, i z każdą pracą doskonaliła swój warsztat- i wciąż tak mamy ![]() Czekam niecierpliwie na następne prace ![]()
babagaga moje DECOUPAGE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=238581 blog ![]() Edytowane przez babagaga Czas edycji: 2010-09-22 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
witaj ,bardzo ładne prace jak na pierwszy raz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Witaj wśród nas
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Osiołek z zakątka :)
|
Witaj wśród pozytywnie zarażonych
![]() ![]() ![]() ![]() Stołeczek podoba mi się zdecydowanie najbardziej. Brakuje delikatnego cieniowania, ale nie od razu Kraków zbudowano ![]() Bardzo fajna jest butelka z motywem łodzi, świetnie pomyślałaś, żeby tylko kawałek serwetki nakleić, bardzo mi się to podoba. Tylko kolor spękań powinien być dla mnie taki, jak to ciemne tło serwetki. Ale i tak wielkie ![]() ![]() ![]() Pudełeczko prosu się o lakier, a pierwszy pojemnik ma za bardzo na kant poobcinane motywy. Urwane listki, urwane kwiatki porozrzucane - jakoś mi to nie pasuje. Ale wielkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Witam,
Dziękuję wszystkim za krytykę, bo tego trzeba mi. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą pójdę o krok dalej. Nie doczytałam się o tych cieniowaniach, jak się to robi. Ale myślę, że jeszcze się dowiem. Dziękuję raz jeszcze, oczywiście miło mi, że cos jednak się spodobało. Będę sukcesywnie dążyć do doskonałości aby w przyszłości Wam dorównać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Na forum masz u góry podpięte wątki techniczne
![]() Linki do tutoriali o cieniowaniu są tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=458827 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję, tyle fajnych porad w jednym miejscu, SUPER
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Fajne prace
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Witaj!Jeszcze dużo rzeczywiście musisz się nauczyć ale..pierwsze koty za płoty.Niedługo sama wrócisz do tych rzeczy i je poprawisz.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam, dawno nie byłam tutaj, ale sporo spraw spadło na moją głowę. Obiecuję, że się poprawię. Oto kilka moich nowych prac
Edytowane przez Kubisia1 Czas edycji: 2010-11-04 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja nie widzę fotek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
To są własnie te prace.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
pudełka i ikonka bardzo ładne .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Pudeleczka oliwkowe i butla super. Lawendowe troche takie puste. Za to ikona swietna. Super postarzona, wytarta i wykonczona.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Nie wypowiem się na temat techniki wykonania (jestem jeszcze w tym temacie zbyt raczkująca, by kogokolwiek oceniać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Bardzo starannie wykonane i slicznie wylakierowane prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za tak miłe słowa. Mam jeszcze sporo prac zaczętych, myślę, że po niedzieli pochwalę się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ikona rzeczywiście pierwsza klasa. pięknie Ci to wyszło
![]() ![]() na butli super się lakier lśni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ładne prace robisz mnie najbardziej z tego wrzutu pdoba się ikona super ją postarzyłaś
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Witaj, dużo prac jak na początek. Najfajniej wygląda stołeczek cytrynkowy. Ponadto bardzo ładne pudełeczko oliwkowe, fajnie z ta koroneczką oraz lawendowe, próbuj bawić się kolorami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ikona super!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
a to moje wypocinki, niektóre zdjęcia mi nie za bardzo wyszły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
a to nastepne, które sie nie zmieściły w pierwszym rzucie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ikona ikona i jeszcze raz ikona!
Piękna!!!!! Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
To ja porywam chustecznik, to jest piękna serwetka
![]() ![]() I gruba butla z motywem kuchennym bardzo mi się podoba ![]() Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2010-11-23 o 17:03 Powód: literówka :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładne pudełko w herbaciane róże i do kompletu serwetnik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuje Wam dziewczynki za te słowa.
![]() Są dla mnie bardzo ważne, ponieważ dopiero zaczynam i jest mi fajnie na duszy, że ktoś mnie pochwali albo skrytykuje (to też ważne). Najbardziej nie wychodzi mi cieniowanie, nie wiem na czym to polega, o co chodzi z tym opóźniaczem (gdzie go kupić?) Buziaki ![]() Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Oooo Ania skarbie
![]() Wiem coś o tym, niestety, sama zmagam się z cieniowaniem. Po kilku próbowach, mogę stwierdzić tylko taki fakt: jak już się wejdzie w cieniowanie to koniec, każdy przedmiot niepocieniowany choć ciut ciut będzie ci sie wydawał mizerny, ale to jest pewien etap rozwoju i chyba każda z nas odczuwa potrzebę udoskonalania warsztatu i to jest krok milowy. W kwestii opóźniacza, to to jest takie cuś, taki preparat, który sprawia, że farba akrylowa nie schnie zbyt szybko, co z kolei daje możliwość pracy nad kolorystyka przedmiotu, rozmywania kolorów, mieszania, przenikania jednego koloru w drugi. Teraz jak nie dodajesz do farby akrylowej opóźniacza, farba bardzo szybko zasycha na przedmiocie . Jednak jak dodasz opóźniacz, zostanie przez jakiś czas mokra i będziesz mogła dodawać do niej inne kolory, mieszać, w ten sposób powstaną cieniowania, takie chmurki kolorystyczne. Zresztą każdy też ma inną metodę. Ja osobiście dodaję opóźniacz w proporcji np 1 łyżeczka farby na pół łyżeczki opóźniacza. Kolory fajnie przenikają, a farba nie staje się wodnista. Moja wskazówka jeśli chodzi o cieniowania i o to jak pojąć to zjawisko jest taka: oglądaj prace innych, przyglądaj się im uważnie, gdzie w jakich miejscach motywu są jakie kolory i jakie rozmycia. Ja osobiście naprawdę obejrzałam setki prac zanim zrobiłam swoje pierwsze cieniowanie. Nadal daleko mi do świetnej formy ale próbuję z całą mocą. Oczywiście zacznij od zakładki do ksiązki, po co psuć, jakby co, jakiś większy przedmiot. Buziam mocno i odwagi PS> Ja przed swoim pierwszym cieniowaniem( pudełko na prezent) nie mogłam spać ![]() ![]()
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2010-11-24 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.