![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Od jutra będę już tylko szczuplejsza :) Zapraszam :)
Witam Kochane Wizażanki!
Wczoraj podjęłam decyzje, że czas zabrać się za siebie i pora zrzucić z siebie te nadmiary tłuszczu. Może znajdę jakieś koleżanki do wspólnej motywacji? ![]() To ja może się przedstawię. Jestem studenktką, która dzisiaj napisała ostatni egzamin w czerwcu-lipcu ![]() Powiem Wam, że zaczynałam już kilka razy za każdym razem schodziło 5 kg po czym wracało... Mój jedyny sukces w odchudzaniu to obecny rok akademicki, gdzie w natłoku nauki i stresu moja waga spadła z 90kg na obecne 83 kg. Praktycznie bez wysiłku, no może jakieś bieganie, ale bardzo niesystematyczne... :P Dlatego od jutra koniec obżartwa itp. Czas zacząć walczyć o swoje zdrowie. W moim przypadku dodatkowym bodźcem do odchudzania jest niespełniona miłość.Dlatego teraz kiedy wróciłam do domu z Krk gdzie studiuję, muszę zrzucić ciałko, aby w przyszłym roku akademickim olśnić wybranka swoją nową (mam nadzieję dużo szczuplejszą sylwetką) <marzyciel> Zapraszam Was wszystkie Kochane Wizażanki. Powalczcie razem ze mną o swoje lepsze samopoczucie i wygląd. Liczę na Was. Pozdrawiam
...bo piękno człowieka tkwi w jego wnętrzu... 4 lipca 2009 Idę na wojnę! Tym razem to ja wygram ! Uda się! 4 lipca 2009 - 82 kg ![]() ...1 październik 2009 - szczupła ![]() ![]() ![]() ![]() ... bo od jutra mogę być już tylko szczuplejsza !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Od jutra będę już tylko szczuplejsza :) Zapraszam :)
o tak
![]() ja tez musze skonczyc z tym obzeraniem sie i zaczac sie wiecej ruszac, szczegolnie, ze za dwa tygodnie wyjezdzam, wiec musze jakos wygladac w bikini. talie i brzuch mam okropne-mam 158cm i 55kg. chetnie dolacze sie do Twojego watku ![]() ![]() wierze w Ciebie mocno, na pewno Ci sie uda i olsnisz wybranka ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Podróżniczka
|
Hej
![]() Bede sobie czasem zagladac na Twoj watek, sledzic postepy i udzielac sie jesli pozwolisz. Dzialam tez na innych watkach...jesli masz ochote dolaczyc to zapraszam na jeden szczegolnie ![]() Ja mam 156 cm i pod koniec 2008 roku wazylam prawie 70 kg ![]() ![]() ![]() Widze klopoty z facetami....ehhh....ja glownie z tego powodu przytylam ![]() ![]() Tyle na poczatek o sobie ![]() Powodzenia zycze! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() ![]() Oldziunia obiecuję wpierać i karcić w razie potrzeby zobaczysz pod koniec wakacji ludzie nas na ulicy nie będą poznawać, ale podziwiać za super zgrabną figurę ![]() ![]() ![]() ![]() moniczorek: zaglądaj jak najczęściej.Hmm zainspirowałaś mnie tyciem przez facetów/a. Bo wiesz u mnie to m.in powód właśnie tej potężnej wagi 83... 83... 83... 83... 83 kg... Może rozwiń swoją myśl ![]()
...bo piękno człowieka tkwi w jego wnętrzu... 4 lipca 2009 Idę na wojnę! Tym razem to ja wygram ! Uda się! 4 lipca 2009 - 82 kg ![]() ...1 październik 2009 - szczupła ![]() ![]() ![]() ![]() ... bo od jutra mogę być już tylko szczuplejsza !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Witaj.
![]() w sumie to juz trochę siedzę na wizażu, ale jakoś nie podczepiłam sie pod żaden wątek związany z wspólnym odchudzaniem. a ten mi jakoś przypadkiem wpadł w oczy, więc stwierdziłam, że napiszę. : ) coż, ja już jestem przy końcu swojej diety. zaczęłam się odchudzać pod koniec stycznia, kiedy to waga brutalnei wskazała 62 kg. przeraziłam się, bo przestałam się mieścić w swoje ulubione ciuchy, a te które dotychczas były luźne stały się opięte. ;/ w sumie to motywował mnie pewien chłopak i to jakoś ze względu na niego wzięłam się za siebie. na samym początku odstawiłam białe pieczywo, ziemniaki, odstawiłam słodycze, słodkie napoje. w sumie to jakoś nie miałam większego pojęcia o diecie poczatkowo, dopiero po jakimś czasie poczytałam co nie co i wiedziałam więcej. ![]() porównując jaki syf i pustych kalorii zjadałam kiedyś z tym, co jem teraz to normalnie kosmos. ![]() zainwestowałam w serki wiejskie, płatki owsiane, jogurty naturalne, chude mleko i białe sery. jem ogromne ilości owoców i warzyw. nauczylam się, że śniadanie to podstawa. ; ) no, i jak widać w podpisie - 9 kg za mna. jeszcze w sumie 3, ale myślę, że jak będę miala zdecydowane 52 i będzie mi się podobała moja figura to zaprzestanę. : ) no i wracając, chłopak dla którego zaczęłam się odchudzać mnie olał, wiec zostałam sama z tym zrzucaniem kilogramów. zrobiłam to tylko dla siebie. ![]() i mówię Wam, dziewczyny, nie ma nic lepszego, niż zrzucić kilka kilogramów po prostu dla siebie. taaaka ogromna satysfakcja. : ) nareszcie z dumą patrzę w lustro. będe zaglądać i się udzielać! ![]() kiss. ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To i ja się podłącze, bo w innych wątkach jakoś się nie odnalazłam
![]() Już od dawna przechodzę małymi kroczkami na całkiem zdrową żywnośc, ale niestety mam swoje grzeszki, które mnie gubią ![]() ![]() Za to z cwiczeniami jest całkiem dobrze ![]() Mam nadzieję że dalszych efektów się doczekam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ooo ja tesss bym chciała schudnąć żeby wrócić do szkoły z figurą modeleczki
![]() muszę mieć totalną motywację ![]() musicie mnie pilować ![]() ![]() krzyczcie na mnie i co chcecie ![]() ![]() mam 168 i waze 59 kg. chce zjechać do 55 ![]() od czasu do czasu podjadam słodycze i mam okropny brzuch i uda ![]() więc biorę się w garść ![]() dziewczynki będziemy jak modeleczki ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To ja też, ja też!
![]() Podłączałam się już pod inne wątki, lecz szybko rezygnowałam (chciałabym, by tym razem było inaczej). ![]() ![]() No to dziewczęta dajemu czadu i chudniemy! ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To jak od dzisiaj to jeszcze ja!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja tez chcialabym sie przylaczyc
![]() ![]() ![]() a wiec mam 163 cm , waze 69 kg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Podróżniczka
|
Tlenek... ok to opowiem cos o tych chlopach ;P U mnie to jak telenowela hehe
1,5 roku temu rozstalam sie z facetem po blisko 5 letnim zwiazku. Tyc zaczelam wlasciwie po tabletkach anty....moze nie bezposrednio...ale zatrzymywala mi sie woda w organizmie i mialam potworny apetyt. Dodatkowo chlopak byl bardzo zaborczy...nie moglam wlasciwie nic., bylam pod stala kontrola ..on wychodzil wieczorami do pracy ( byl ochroniarzem w klubie ) a ja siedzialam sama w domu...swiatek piatek czy niedziela. Czulam sie bardzo samotnie. Z czasem popadlam w jakas depresje...nie bylam szczesliwa w tym zwiazku . z nudow zaczelam sie wieczorami objadac przed tv , czekajac na jego przyjscie i sie tak dosc znacznie zaokraglilam...slyszalam tylko ciagle uwagi pod moim adresem od niego ( brubas, kulka , babel, kulka blebinowa)...podlamama sie ... chcialam cos z tym zrobic ale mi ciagle nie wychodzilo. Wiem teraz, ze on nie byl wobec mnie do konca fair...zdradzil mnie. W koncu definitywnie postanowilam to zakonczyc...wyprowadzilam sie. Ale przez pol roku po rozstaniu to normalnie koszmar...nie mialam ochoty nigdzie wyjsc,siedzialam sama w wynajetym pokoju i sie objadalam. Pozniej jakos wrocilam do ludzi ![]() ![]() ![]() Trzeba w koncu zrobic cos dla siebie :P meza znalezc hehe Od jakiegos pol roku jestem w jakiejs takiej dziwnej relacji z innym facetem....ale on niestety jak sie okazalo ma dziewczyne :-/ ... ale to opowiesc na nastepny odcinek ![]() Juz tyle w zyciu przezylam, ze zaden facet mnie nie jets w stanie zlamac....powoli odzyskuje wiare w siebie...bojcie sie panowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
mysle ze gdybysmy zalozyly sobie jakas tabelke i wazyly sie co jakis czas to byloby o wiele latwiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Podróżniczka
|
Witam pozostale Panie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja również witam.
![]() A tabela będzie strzałem w dziesiątke! To ja jutro podam swoją wagę. Ale się podekscytowałm ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
to w takim razie ja tez sie przyłączam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
To może ważenie co sobotę? I tak do czasu, aż będziemy lżejsze od powietrza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Też się przyłączam
![]() Ja już od dawna zacznyam się odzywiać aprawdę zdrowo. Bardzo dużo jem owoców, warzyw, nabiału i np makaronu pełnoziarnistego. Do tego staram się pić ok 2 litry napoji np 1,5 l wody i reszta to herbata czerwona bądź zielona. Zero słodyczy, napoji słodzonych, chleba, ziemniaków, makaronu i ryżu zwykłego, mleka z tłuszczem, tłuszcczu(tlyko oliwa z oliwek), objadania się. Myślę, że nie potrzeba tutaj diety tlyko silnej woli ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Mi bardziej by się podobało podawanie cm co 2 tygodnie, bo waga jak waga różnie z nią jest, a jak na cm się spojrzy to już inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
To może tak..
Autorke wątku poprosimy o zrobienie tabelki. ![]() Wagę będziemy podawać co tydzień [w każdą sobotę] A cm co 2 tygodnie. Co wy na to? ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny.
![]() Ja też podłączałam się pod kilka wątków już, ale nie umiałam się w nich znaleźć, bo dziewczyny były tam razem już np. od 2 miesięcy i miały wyniki na swoim koncie, a ja nie .. W każdym razie mam do zrzucenia tylko z około 3-4 kg. ![]() ![]() Od dzisiaj (chyba cierpię na jakąś bezsenność, obudziłam się i nie potrafię zasnąć, choć jest pół do 5) zaczynam się zdrowo i niskokalorycznie odżywiać! Nie będę na razie odmawiała sobie np. bułek, trudno, od zawsze były w moim jadłospisie i z nimi też ważyłam 50 kg. ![]() ![]() Kurczę, dziewczyny, ja to mam problem z tym, żeby zostawić coś w lodówce ... Jak widzę to muszę zjeść i - nawet jeśli wiem, że nie powinnam - mówię sobie "zjem to teraz, lepiej szybko i wszystko na raz, to już będzie się spalało powoli". Wrrr :X A przecież idealne posiłki trzeba spożywać mniej-więcej co 3 godziny. Muszę się tego nauczyć! Moją zmorą jest także okrągła buzia, która już sam swój kształ ma taki, a co jeszcze jak mam trochę więcej kg. Należy jej się wyszczuplenie ![]() Co do tego ważenia i mierzenia - zgadzam się, mierzmy i ważmy się w soboty. Ja zobaczę rano, jak tam stoi u mnie z kg i podam później. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ogólnie to ja lubię gotowac, piec itd więc gdy już się tym zajmuję to nie mogę się oprzec nie zjedzeniu jakiegoś przysmaku mimo że jestem pełna to oczy chcą jeśc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() póki co planuję(dieta na 15 dni, bo tyle zostało mi do wyjazdu) jeść zarówno na śniadanie jak i kolację Fitellę z mlekiem. Łącznie na śniadanie i kolację wychodzi ok. 330kcal. I jeszcze do tego obiad taki jaki będzie w domu ![]() i oczywiscie 1,5 l wody dziennie i ćwiczenia... ![]() fajnie, ze tak mowisz, ze mozna mi pozazdroscic cyferek, ale ja jednak pamietam jak kiedys wazylam 48, a nawet 45kg, wiec teraz czuje sie taka gruba i tlusta... ![]() ![]() dzieki, za obietnice wspierania i karcenia, dzieki temu mozna osiagnac sukces ![]() Ja rowniez Tobie zycze sukcesu, teraz juz zawsze Ty, ja i inne dziewczyny na watku bedziemy widziec jak cyferki na wadze idą sobie w dół ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() To tak: waga: 61.6 kg/162cm Wymiary dopisze później, bo miara mi się gdzieś zapodziała. ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
ooo wątek dla mnie ;-)
Ja tez postanowilam wczoraj ze DOŚĆ i trzeba sie wziac za siebie ! ![]() ![]() waze 58 kg a mam 168 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
I jak Wam idzie?
Ja jakoś się trzymię, choć dzisiaj nie spożywam idealnie dietetycznego jadłospisu ![]() rano bułka z pomidorem, później jabłko, obiad, serek 0% tłuszczu (truskawkowy - około 150 kCal), 100 g białego sera (białko musi być!) i ziemniaki puree (knorr). Wiem, to ostatnie jakoś niedietetyczne, ale cóż. Dzisiaj mam zamiar jeszcze zjeść kolację około godziny 18:30 i będzie to mała bułeczka z pomidorkiem. ![]() Mój grzech: jedna kostka czekolady (ok. 20 kCal - czyli nie ma źle!). Nie umiałam się oprzeć i doszłam do wniosku, że będę 'powoli wchodzić w dietę', tzn. nie ograniczać się aż zanadto. Na kostkę czekoaldy mogę sobie przecież pozwolić, to nie zbrodnia ![]() Ćwiczyłam dzisiaj tylko 50 brzuszków. :/ Za godzinkę zrobię serię a6w i pojeżdżę z godzinkę na rolkach. ![]() ![]() ![]() ![]() Może któraś z Was to ćwiczy/ćwiczyła? Jak z efektami? ![]() [kurczę, zapomniałam się zważyć;( ale to jutro z samego rana i wpiszę!] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Vacuous ja to cwiczyłam, AŻ
![]() ![]()
"Weź swój los w swoje ręce, a ręce daj w górę. Złota rybka? Zapomnij! Poszła na emeryturę" Łona Edytowane przez Mmargarita007 Czas edycji: 2009-07-04 o 16:44 Powód: Pokręciłam coś ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Wow dziewczyny zszokowałyście mnie!! Tak Was tu dużo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pamiętacie że od dziś zaczynamy naszą akcję ![]() Ja dziś wstałam zjadłam całe śniadanie,pół obiadu tzn dwa ziemniaczki ze świeżą kapustką ![]() ![]() Jeśli chodzi o ruch to tu gorzej, bo dziś miałam dzień opalania na słonku i praktycznie przeleżałam z przyjaciółką cały dzień na słońcu przez co teraz wyglądamy obie jak czerwone buraki i to w dodatku tylko z przodu bo tu chciałyśmy jak najbardziej się opalić i szkoda było przewracać się na drugi bok ![]() ![]() ![]() ![]() moniczorek nie wiem czy dobrze interpretuje Twoją wypowiedź, ale widzę, że chyba podobnie jak ja stosujesz do facetów zasadę ZOZ - czyli zasada ograniczonego zaufania ![]() ![]() ![]() ![]() Ale ok to nie na temat więc koniec. Teraz najważniejsze jest odchudzanie ![]() Buziaki Kochane ![]() Ale to nie na temat. Teraz naj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cóż, ja chcę coś ćwiczyć, ale nie mam pomysłu! Dziewczyny, CO ĆWICZYCIE? ![]() Ja teraz wybieram się na rolki = czytaj: idę spalać kalorie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.