|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wyznaczony cel--> Zgrabne ciałko.! GRUPA WSPARCIA
Witam kochane
![]() Zacznę może od tego, że mam 16 lat i dążę do perfekcyjnego wyglądu (chodzi tu głównie o sylwetkę). Moją największą zmorą jest tyłek, uda i talia, dlatego postanowiłam coś z tym zrobić. Niestety, nie jest łatwo. Najprościej byłoby chyba ograniczać jedzenie do minimum. Nie mówię tu o głodówkach, bo wtedy cały metabolizm jest zaburzony, więc to nie wchodzi w grę. Ale np. śniadanko do 100kcal, na obiad jakiś owoc, kolacja też jakiś owoc i tyle ![]() ![]() Tak więc już raz postanowiłam sobie, że będę ograniczać jedzenie i regularnie ćwiczyć. Ale gdzie tam... wytrzymałam chyba 3 dni. Waga troszkę poszła w dół, a później napad obżarstwa. Nadrobiłam zaległości z tych 3 dni... cała czekolada, chipsy, tosty, batony itd. ![]() Ale teraz będzie inaczej ![]() 1) Wasz wzrost, waga, wymierzony cel. 2) Wasze menu (może wtedy będziemy pamiętać, żeby nie zjadać za dużo ![]() 3) Piszcie co robicie, żeby przyśpieszyć proces zrzucania zbędnych kg (ćwiczenia- jeśli tak, to na jakie partie ciała, jakiś basen, aerobik, jogging, siłownia [?]) Ja przyznaje się bez bicia, że zacznę dopiero od jutra... Dzisiaj jeszcze sobie odpuszczę, ale jutro biorę się za siebie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyznaczony cel--> Zgrabne ciałko.! GRUPA WSPARCIA
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy dołączę, bo już jestem na milionie wątków o odchudzaniu :P.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hm ja bym sie mogla przylaczyc tylko ze mam odwrotny cel niz Ty.
Powodzenia
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak na razie postanowiłam, że od jutra ograniczam słodycze, wieczorami wykonuję zestawy ćwiczeń ze strony wdzięk.info, piję tylko wodę mineralną niegazowaną (chyba, że jakieś herbatki), staram się jeść regularnie 5 małych posiłków dziennie. Na razie tyle. NO DZIEWCZĘTA... PRZYŁĄCZAĆ SIĘ. ![]() w kupie siła. ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pomijając to, że również jestem już na kilku wątkach, to Twój opis nadaje się tylko i wyłącznie do Krzywego Zwierciadła. Nic poza tym. Radzę lepiej poczytać o zdrowym stylu życia, w tym także jedzeniu, odchudzaniu i ćwiczeniach. Dużo możesz też się dowiedzieć dołączając do istniejącego wątku - który posiada racjonalne podejście do sfery zrzucania zbędnych kilogramów, bo póki co wychodzi na to, że wiesz tyle, co nic - bynajmniej z tego co napisałaś.
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Jeśli Tobie jest coś potrzebne, to tylko przytycie, a już na pewno nie chudnięcie. Możesz mówić, że dana waga u każdego może wyglądać inaczej, ale bez przesady. Tutaj to już tylko kości mogą ważyć, a jak masz gdzieś zgromadzone troszkę tłuszczyku, to jedz normalne ilości, tylko zdrowo się odżywiaj - a przede wszystkim ćwicz.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Obawiam się, że ten wątek to zwykła prowokacja.
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]() Na krzywe zwierciadło z takimi parametrami i dietami owocowymi! A Ty poczytaj o zdrowym odrzywianiu w podwieszonych wątkach, bo krzywde sobie zrobisz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pewnie tak, ostatnio się zastanawiałam - po co to komu
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze... to nie prowokacja.
Po drugie... fakt, zawsze byłam chuda. I dużo przykrości miałam z tego powodu (wiadomo, w szkole jakieś docinki ze strony kolegów i koleżanek, przezwiska typu szkieletor, patyk, kościotrup etc.) tylko najlepsze (bądź najgorsze) w tym wszystkim było to, że jadłam jak małe słoniątko, a waga stała w miejscu. I nadal byłam taką chudzinką. Niestety od jakiegoś roku wszystko co zjem idzie mi w tyłek. Na pupie porobiły mi się brzydkie rozstępy, na całych nogach mam cellulit ![]() Tak na prawdę to chciałabym zjechać z wagą do 50kg, uzyskać w jakiś sposób głębokie, widoczne i kobiece wcięcie w talii, no i do porządku doprowadzić pupę i nogi. Co do talii... między biodrami (81cm) a talią (69cm) mam tylko 12 cm różnicy, dlatego chcę większego wcięcia. Przepraszam jeśli Was w jakiś sposób rozzłościłam. Bądź co bądź, macie rację gdyż o odchudzaniu wiem mało. Tylko nie wiem już teraz co robić, żeby się nie głodzić, a żeby schudnąć te 3kg i wymodelować sobie zgrabny tyłeczek i szczupłe uda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno nie możesz zrezygnować z jedzenia, a nawet za bardzo ograniczyć go. W Twoim wieku gdy organizm jeszcze się rozwija potrzebuje wszystkich witamin i minerałów oraz tłuszczy, tak tłuszczy. Zrezygnować możesz z fast foodów, chipsów, jakiegokolwiek słodkiego, paluszków, krakersów i wszystkiego co już jest przetworzone. Całą resztę wręcz musisz jeść! w rozsądnych ilościach, jak każdy człowiek, ale musisz.
Chyba nie chcesz się nabawić problemów zdrowotnych (np. zatrzymanie miesiączkowania = możliwa niepłnodność) w zamian za idealną sylwetkę?! ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Poza tym Twoja waga jest odpowiednia. Nie katuj się dietami, nie ma ku temu potrzeby, nawet jest to niewskazane! Natomiast ruszać się możesz ile zechcesz. Sportu nigdy za wiele, a on Ci pomoże ukształtować wymarzoną sylwetką, nie niszcząc przy okazji zdrowia. Zastanów się, chyba, że nie chcesz mieć dzieci, itp.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
gotowanawszystko fakt, takich problemów nie chcę mieć. Ale ja już postanowiłam. Zmienię swoje nawyki żywieniowe. Postaram się zjadać tych 5 posiłków dziennie, które będą bogate w składniki odżywcze. Do tego te ćwiczenia... Eh, no może to coś da... oby.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Na pewno coś da. Zdrowe jedzenie i ćwiczenie zawsze wpływa pozytywnie na sylwetkę. Daj tylko sobie czas. Trzymam kciuki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.