|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Fryzurka i kolor
Kochane Wizażanki-pomóżcie! Co mam zrobić z włosami? Proszę, napiszcie jaki kolor blondu mi pasuje-bardziej popielaty, szary czy wpadający w złoty(świetnie byłoby razem z numerem i nazwą farby
![]() ![]() Przepraszam za niewyraźne zdjęcia. Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Fryzurka i kolor
![]() ; napisz cos okolorze oczat, naturalnym wloskow, kolorze skoryi kolorach w ktore najlepiej sie ubierasz ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Moje oczy sa niebieskie, cera jasna-nie aż taka kredowa, ale raczej jasna. Naturalny kolor włosów to średni blond. Wcześniej był jasny, ale po farbowaniu ściemiał. A najlepiej czuję sie w lecie w niebieskich ciuszkach-odcień lazurowy bądź taki jak letnie niebo-niebieściutki. Zimą zaś brązy i beże. Acha-oczy maluję brązami i beżami właśnie.
Mam nadzieję, że te informacje troszkę ułatwią sprawę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Przypominam sie nieśmiało. Proszę o jakąś wskazówkę, bo zupełnie nie wiem w jakim kierunku mam iść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziękuje ogromnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hmmm... wydaje mi sie ze calkiem podobno jestem do ciebie
![]() mi się najbardziej podoba to drugie zdjęcie z grzywka, wydaje się naprawde twarzowa ![]() i poleciłabym jeszcze balejaz w zimnych odcieniach blondu... hm dla mnie super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jak bys chciala takiej naprawde duzej odmiany, to ja widze Cie we fryzurce z pierwszej fotki!!! super!!
i kolorki tez!
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Pani Grazynko jak na razie zdecydowałam się właśnie na fryzurke ze zdjęcia nr 2. Ta pierwsza podoba mi się, ale na razie mam chyba na nią za mało odwagi
![]() Alciu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Przepraszam-cos mi sie pomieszało. Wybrałam fryzurkę nr 3
![]() Wydrukowałam i jutro wybieram sie do fryzjera. Co do kolorku to na jasniutkim popielatym blondzie zamierzam zrobic kilka ciut ciemniejszych pasemek - tak jak radziłyscie. Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() niestety! w supermaketach zazwyczaj i w tzw, firmowych salonach pracuja wlasnie tacy "swietni fachowcy" , (czasem zdaza sie dobry, ale to rzadkosc), mlodzi czesto nie fryzjerzy po kursie lub szkoleniu, bardzo mi przykro ze tak sie Tobie przytrafilo!! ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
mlodzi fryzjerzy..-zla rzecz?
znaczy sie ze ci fryzjerzy-mlodzi i po kursach,szkoleniach albo po studium sa zli ???
to co ze mnie bedzie jak skoncze to studium za pare lat.. ???w sumie z moich 3 wybranych nie zostało mi nic bo wszystkie są-zaoczne ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Re: mlodzi fryzjerzy..-zla rzecz?
napisalam ze nie wszyscy!!
ale wiekszosc nie ma pojecia o zawodzie, inni ida na kurs bo im sie wydaje ze to latwy pieniadz, po kursie czy bez, dobrym w tym zawodzie bedzie ten , kto ma dusze artysty, ma wyobraznie, jest wrazliwy, ma wyczucie kolorystyczne,i ciagle sie szkoli,lubi prace z ludzmi, ale to nie jest tak niestety ze kazdy czlowiek jak sobie wymysli ze bedzie tam kims , to rzeczywiscie sie spelni w danym zawodzie, niekiedy poszukuje.... ja juz kiedys pisalam ze chcialam byc chemikiem.. skonczylam szkole chemiczna,ale fryzjerem tez chcialam...skonczylam potem kurs...lezc nie taki krotki trzymiesieczny, lecz trzy lata praktyki dzien w dzien, (po pol roku ,mialam juz swoje klientki, i moj mistrz pozwolil mi pracowac jako fryzjerka, choc pod jego okiem) i duzo juz osiagnelam, a nie mam zamiaru poprzestac! bo kocham to co robie!! jak bezdiesz tez kochac swoja prace, poswiecisz dla niej wiecej niz okreslone kodeksem pracy 8 godz, to napewno osiagniesz duuuuzo!!
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się. Uważam że fryzjerzy dzielą sie na 2 grupy: tych którzy traktują swoją pracę na serio, są artystami, wkładają serce w to co robią i lubią to oraz takich, dla których jest to tylko praca-ot po prostu żeby zarobic na chleb.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
witam
ja dopiero pół roku temu znalazłam idealnego fryzjera przez 2 miesiace po scieciu włoski układały sie dosłownie same po umyciu jak w minute po wyjsciu od fryzjera ,ceny ma jak na mnie wysokie ale raz na jakis czas mozna zainwestowac. wczesniej wszytscy do których chodziłam scinali i układali wloski kazdemu tak samo :-/ ,znlazłam tuz za rogiem salon nazywa sie "salon stylistów " ,ceny jak z kosmosu a sciecie do bani -bo wlascicielka przyjmuje tylko panie z kasa tzn. z torebka od prady i w butach ze sklepu "bucik" (w zielonej najdroższy salon z butami),a reszta klientke idzie do uczennic po zawodówkach i konczy sie niekoniecznie dobrze dla klientek. pzdr i zycze samych dobrych fryzjerów ![]() paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.