|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wymiana do Niemiec
Witam was drogie wizażanki!
Mam jedno pytanie, na które mam nadzieję pomożecie mi znaleźć odpowiedź. A mianowicie moja 15 letnia siostra jedzie za miesiąc na tzw. wymianę do Niemiec (na tydzień) . I tu pytanie (mojej mamy): ile pieniędzy ma wziąć moja siostra na takie normalne przeżycie przez ten tydzień (jakieś McDonaldy itd.). I jak w Niemczech z cenami? Porównywalnie do Polski? Ja osobiście nie byłam, dlatego zwracam się do was z tym pytaniem.Z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wymiana do Niemiec
Jeżeli ma zakwaterowanie,to 100 Euro powinno jej wystarczyć bez szaleństw z zakupami. Niemcy sa drogie,duzo droższe niz u nas jest przede wszystkim jedzenie,zwłaszcza w barach (także MC Donald).
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wymiana do Niemiec
Tak tak, ma zakwaterowanie, bo przecież wymiana polega na tym, że polka mieszka u niemieckiej rodziny, a potem dziecko z Niemiec będzie mieszkać u nas
![]() Dzięki za odpowiedź
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

. I tu pytanie (mojej mamy): ile pieniędzy ma wziąć moja siostra na takie normalne przeżycie przez ten tydzień (jakieś McDonaldy itd.).
I jak w Niemczech z cenami? Porównywalnie do Polski? Ja osobiście nie byłam, dlatego zwracam się do was z tym pytaniem.