|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Warszawskie Atrakcje
Hej
Ostatnio w Warszawie byłam 10 lat temu ponieważ mam troche daleko do Stolicy ![]() W nst. tygodniu zamierzam zabrać tam siostrzenice Chciała bym jej uatrakcyjnić wycieczke. Ma ona 15 lat. i jak narazie wymysłiłam: -Kino -Kręgielnie -Basen - i powązki bo chciała tam jechać ![]() A no i Oczywiście Sklepy z ubraniami ;P Myślałam o Galerii Mokotów Co mogę do tej listy jeszcze dorzcić? Pomóżcie ![]()
![]() Edytowane przez Sunny_Monster Czas edycji: 2010-06-12 o 12:37 Powód: Literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Warszawskie Atrakcje
Na pewno Stare Miasto bo to jest taki jakby stały punkt zwiedzania w Warszawie
![]() ![]() ![]() Nie mieszkam w Warszawie, tylko tam studiuję ale jakoś takie miejsca przyszły mi do głowy ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Taras widokowy w Pałacu Kultury. Od razu pokażesz jej całą Warszawę
![]()
![]() |
#4 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie zaleje to moze Zoo? Od Zoo chwilka do Powązek jak wyjdziecie z Zoo od strony ronda Starzynskiego, przy Powązkach macie zaraz Arkadie gdzie jest gdzie zrobic zakupy i jest rowniez kino, zaraz obok sa baseny na Inflanckiej, tam w tramwaj do centrum i ladujecie niedaleko PKIN i nie pamietam czym ale stamtad da sie dojechac do Lazienek, ale mozecie przejsc sie Chmielna i Nowym Swiatem, tam autobus do Lazienek sie znajdzie^^
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I litości, Powązki ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No tak, o tym zupełnie zapomniałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19861974]pogrubione - jest WSZĘDZIE.
I litości, Powązki ![/QUOTE] Dziewczyna pochodzi z małej mieściny i taką atrakcje jak kino ma ale tam jest jedna sala, panuje niesamowity zaduch, i generalnie nie zbyt ciekawie sie tam cokolwiek ogląda. A czemu tak na powązki chce jechać to niewiem. Ale jak chciała to ją tam zabiore ![]()
![]() Edytowane przez Sunny_Monster Czas edycji: 2010-06-12 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja rozumiem czemu akurat klimatyczne Powiązki
![]() Zamiast Galerii Mokotów ( przereklamowany) wybrałabym Złote Tarasy - masa sklepów. Wilanów, Łazienki, po drodze Ogród Botaniczny. ZOO tez jest świetne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o centrum handlowe to polecam Arkadię, Galerię Mokotów lub Złote Tarasy. Ja najbardziej lubię robić zakupy w Arkadii przy Rondzie Zgrupowania AK "Radosław" (Rondo Radosława). W każdym z tych centrów handlowych jest multipleks, więc sprawę kina można połączyć z zakupami. Fajną sprawą jest sala nr. 1 w Multikinie w Złotych Tarasach. To drugi pod względem wielkości ekran kinowy w Europie. Ma wysokość chyba dwóch czy trzech pięter. Bardzo fajnie ogląda się tam filmy, również te 3D.
Kręgielnia: Hula Kula na ulicy Dobrej połączona budynkiem z Biblioteką Uniwersytetu Warszawskiego http://www.hulakula.com.pl/ Można tam również pograć w bilard, rzutki, na automatach różnych. Atrakcyjnych basenów to wg mnie nie ma w Warszawie. Tzn takich które by kogoś jakoś szczególnie zainteresowały. Ot, zwykłe baseny z torami w większości, więc nie wiem czy to będzie dobra atrakcja dla 15-latki. Jeśli opadnie woda to spacer nad Wisłą byłby fajną sprawą. Niestety raczej ciężko na to liczyć w tej chwili. W zoo otworzyli rekinarium i hipopotamiarnię (ale jeszcze nie widziałam, więc nie wiem jak to dokładnie wygląda). Dla niektórych może być to atrakcyjne. Z tarasu widokowego na Pałacu Kultury i Nauki bardzo ładnie widać Warszawę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Jako warszawianka z dziada pradziada, pragne zauwazyc iz w Warszawie nie ma Powiązek, Podwiązek, czy innych kombinacji. Są natomiast POWĄZKI. Bardzo klimatyczne miejsce, zwlaszcza stare, ale w odpowiednia pogode niektore groby wygladaja przerazajaco.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A czymś konkretnym ona się interesuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Zalezy ile bedziecie mialy czasu, bo jak znam zycie to w miejscach takch jak Zlote Tarasy latwo utkwic na caly dzien, ani sie nie obejrzysz i bedzie wieczor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
jesli konecznie chcecie isc do kina to moze do IMAXa na film 3D?
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2010-06-09 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Uwielbia fotografować różne ciekawe obiekty ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Sunny_Monster Czas edycji: 2010-06-12 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Warto wykorzystać to, że wreszcie mamy piękną pogodę - po galerii handlowej to połazić można zawsze. Natomiast na spacer to już nie bardzo.
Polecam: - Łazienki!!! (Koniecznie, chyba moje ulubione miejsce w Warszawie) - Spacer Traktem Królewskim do Starego Miasta (po drodze będą sklepy ![]() Na Starym Mieście możecie zjeść coś - np. w Pierrogerni (chyba dobrze napisałam), polecam pierogi z pieca. - Powązki - dobry pomysł, będzie chłodno. Trasa: Zaczynacie od Łazienek (tam są lody ![]() O ile się nie mylę to z Powązek potem możecie łatwo podjechać do Arkadii (możecie, przecież Powązkowska odchodzi od Ronda Babka) gdzie znajdziecie sklepy i kino. I jedzenie. O. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Aha - idąc Krakowskim warto wstąpić na kampus uniwersytecki - jest bardzo malowniczy o tej porze roku. Będąc na starówce zejdźcie na taras widokowy (ten z drzewem, idzie się do niego, jeśli pamiętam, ulicą Kamienne Schodki).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.