|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Solankowe sekreciki
Witam wszystkich
![]() Jestem nowa, nie wiem może gdzieś już przewinął się wątek dot. masy solnej, aczkolwiek na taki nie wpadłam:P Od niedawna zaczęłam przygodę z masą- oczywiście tylko do szuflady ![]() Jednak pewnego pięknego dnia moje solanki zostały (przypadkowo) zauważone i w telegraficznym skrócie- ku mojemu ogromnemu zdziwieniu, cieszą się sporym zainteresowaniem. Jak wspominałam- to amatorka i nie jestem jeszcze do końca obeznana w temacie i mam mały problem. Dotychczas, wyroby "do szuflady" pozostawały niezabezpieczone, jednak ponieważ teraz poszły w świat- muszę mieć pewność że są dobrze zakonserowane ![]() I tutaj pojawia się problem. Maluję moje "dzieła" plakatówkami (uważam że są wygodniejsze i po prostu akryli nie lubię:P), jednak nie potrafię ich dobrze polakierować. Wiem że na farbę powinien przyjść lakier akrylowy, następnie nitro, niestety pod wpływem lakieru akrylowego, farbki mi się strasznie rozmazują a po wyschnięciu farba pęka ![]() Baaardzo proszę o rady bardziej doświadczone koleżanki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Solankowe sekreciki
ja do szkoly robilam tak ze jak robilam mase do doniej dolewalam farbe i mialam juz kolorowa mase https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post31950709
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ale ja mam problem z lakierowaniem, nie z farbowaniem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osiołek z zakątka :)
|
Lakier nie lubi plakatówki
![]() ![]() W decoupage jest dokładnie taki sam problem - plakatówki odpadają bo lakier się z nimi gryzie - każdy lakier. Więc albo będziesz farbować w masie albo zmienisz farbki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Napisałam nie w tym wątku co chciałam, bo tu to w zasadzie nie wiele mogę pomóc, ale skoro już tak wyszło to napiszę, że ja malowałam lakierem na plakatówkach - przy decoupage'u i nic się nie działo. Ale co to był za lakier to nie mam pojęcia, a przypuszczam, że to jego zasługa. W każdym bądź razie akrylowy był.
Szukasz fotografa noworodkowego w Warszawie? Zapraszam na moją stronę: www.magdaskrzypczak.com Edytowane przez KroofkaNeonoofka Czas edycji: 2012-01-31 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja próbowałam już na prawdę na wieeele sposobów i z różnymi lakierami. Ale chyba niestety nic z tym już nie wykombinuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.