|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nasze nowe mieszkanie - proszę o radę
Dziewczyny przeprowadzamy się do Poznania. Niestety nie znamy miasta, nie mamy tam rodziny.Przeprowadzkę planujemy na wrzesień , do tego czasu musimy coś kupić, lub wynająć - ale szkoda płacić komuś , lepiej wydawać na swoje. Mamy upatrzone mieszkanie, ale chciałabym zasięgnać opinii co do lokalizacji, czy faktycznie taka spokojna okolica?
Mamy małe dziecko i to dla nas ważne . To ten budynek. http://www.lwa25.pl/mieszkania.html nie wiem gdzie zapytać, macie jakieś pomysły ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze nowe mieszkanie - proszę o radę
Licencjonowany pośrednik lub doradca nieruchomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To ja wiem
![]() bardziej zależy mi na opiniach dziewczyn z Poznania, które znają tą okolicę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To umieść zapytanie w wątku Poznanianek. Ty naprawdę chcesz kupić mieszkanie wirtualnie, nawet nie odwiedziwszy wcześniej okolicy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje sie byc spokojnie. lokalizacja bardzo ciekawa zwłaszcza ze niedaleko masz park nad jeziorem Maltańskim - bedziesz miała gdzie chodzic na spacery z dzieckiem... z tego co widziałam ostatnio jak tamtedy przejezdzałam w srodku nocy.. raczej spokojnie, brak głosnych klubów i pijanej młodziezy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, nie pomyślałam żeby zapytać tam
![]() Nie kupujemy wirtualnie, ale tubylcy lepiej się znają, właśnie jak tam wygląda w nocy i przyszłościowo czy przedszkole blisko i czy porządne, jak ze szkołami tam wygląda - czy to nie jakieś molochy.Trochę czytam o Poznaniu, chyba jakiejś obwodnicy czy czegoś podobnego tam nie planują budować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli dobrze kojarzę to jest to osiedle Polanka - moja siostra marzy, aby tak kiedyś zamieszkać. Tuż obok Malty - galerii i jeziora, więc to już plus. Kolejny jest taki, że masz przystanek 16 pod nosem (PST), który to tramwaj zawiezie Ciebie prostu do centrum! Dalej - na osiedlu jest dużo sklepów, banków, są restauracje, nawet siłownia etc. W Poznaniu będą budowane nowe trasy, ale zdaje się, że nie w tamtych okolicach. Tak czy owak, jest to bardzo ładne osiedle. Nie mam pojęcia jak wyglądają same mieszkania, ale od czego są projektanci wnętrz, hę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Podepnę się do tematu jeszcze tutaj.
Kupuję stolik na rtv, możecie doradzić czy taki http://www.profan.com.pl/sklep/k1,1/...2_poziomy.html przy pokoju w kolorach ecru/beż/brąz będzie w miarę pasował? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.