wycieniowałam cienkie włosy :((( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-01, 13:20   #1
korrrba
Raczkowanie

wycieniowałam cienkie włosy :(((

w piątek byłam u fryzjerki, zachwalanej i polecanej przez moje znajome. nie planowałam ścinać włosów, chciałam tylko odświeżyć kolor. tymczasem fryzjerka namawiała mnie usilnie na zmianę fryzury. mam niestety cienkie, delikatne włosy, chociaż jest ich sporo, ale niestety cienkie, przez co mają małą objętość. miałam włosy równej długości, mniej więcej do ramion. fryzjerka skrytykowała, że moja fryzura jest bezkształtna i zaproponowała wycieniowanie, że to zwiększy objętość włosów. nie wiem, czemu, ale uległam jej sugestii. w efekcie mam mocno postrzępione i obskubane włoski, które wyglądały nieźle jak były profesjonalnie wymodelowane. fryzjerka po skończonym "dziele" z dziwnym uśmieszkiem powiedziała, że teraz będę musiała codziennie modelować włosy, bo tylko wtedy będą miały pożądaną objętość, w przeciwnym wypadku będzie odwrotnie. wczoraj umyłam włosy i jestem podłamana, tak źle wyglądają, nie chce mi się pokazywać nikomu. chciałam apelować do dziewczyn o cienkich włosach: NIGDY NIE DAJCIE SIĘ NAMAWIAĆ FRYZJEROM NA ICH CIENIOWANIE!!!! zauważyłam, że często fryzjerzy chyba złośliwie namawiają dziewczyny o cienkich włosach na cieniowanie, po to, żeby je oszpecić chyba... moje włosy wyglądają najlepiej jak są dłuższe i wszystkie równej długości. nie wiem, co mnie podkusiło, żeby ulec sugestii tej pseudofryzjerki. najgorsze jest to, że moje włosy bardzo wolno rosną, więc czeka mnie pół roku wyrównywania włosów i pół roku włosów ciągle jednej długości... czy znacie coś na szybszy wzrost włosów?
korrrba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 13:29   #2
Agaaa-a
Rozeznanie

Dot.: wycieniowałam cienkie włosy :(((

Pozwole sie z Toba nie zgodzic.
Duzo jest ludzi z cienkimi włosami .
Jedni wygladaja lepiej jak maja jednej długości , inny wyglądają mazepowato w takich włosach , bez wyrazu . Zdecydowanie lepiej jak mają włosy cienkie wycieniowane. Zalezy od kształtu twarzy.
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 13:45   #3
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agaaa-a Pokaż wiadomość
Pozwole sie z Toba nie zgodzic.
Duzo jest ludzi z cienkimi włosami .
Jedni wygladaja lepiej jak maja jednej długości , inny wyglądają mazepowato w takich włosach , bez wyrazu . Zdecydowanie lepiej jak mają włosy cienkie wycieniowane. Zalezy od kształtu twarzy.
Ja mam cienkie wlosy a sa wycieniowane i zle nie wygladam... przynajmniej tak mi sie wydaje zastanawiam sie nad zmiana fryzury bo ta mam od baaardzo dawna, jakies moze 5 lat bo wycieniowalam wlosy kiedy przyszla taka moda i kiedy ,,wszyscy" tak robili teraz juz mi sie to nudzi a nie wiem na jaki fryz sie obciac ale nie chce wlosow za bardzo skrocac bo zapuszczam na takie da pasa. Moze ktos ma jakies pomysly, zdjecia
Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 15:38   #4
bertha233
Raczkowanie

Ja też się nie zgodzę. Mam cienkie włosy które do tego są mało podatne na modelowanie. A gdy pogoda taka jak teraz uh deszczowa, jesienna.. muszę sie nastarać by włosy wyglądały Mialam kilka doświadczeń z "fryzjerkami" i ich "wizją", na szczeście trafiłam do b. dobrego fryzjera który cieniuje mi włosy tak aby pasowały do mojego kształtu twarzy a kolor dobiera do odcienia skóry itp. Poza tym jestem zachwycona cieniowaniem grzywki. Nikt mi tak dobrze nie umie wycieniować grzywy (prostej) aby wyglądała naprawdę ładnie. Dzięki niemu nie mam z włosów pierza Linie cięcia trzymają się dość długo, nie mam problemu z modelowaniem (w szczególności grzywki którą suszę na okrągłej szczotce). Poszukaj dobrego fryzjera. Niestety trzeba dobrze trafić. Nie obawiaj się mówić NIE. Nie chcesz cieniowania to powiedz to śmiało. Istnieje jeszcze taka mozliwość ze nie jesteś przyzwyczajona do tej nowej fryzury. Wtedy nic sie nie podoba A moze wybierz sie do stylisty który powie ci w czym bedzie Ci do twarzy ?

1.04 - 50kg - R stop 19.04 - 48.3kg - yy?
W zimę można schudnąć

Zabiegana studentka
bertha233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 18:28   #5
Zafirah
Rozeznanie

korrrba: nie wieszaj tak od razu psów na tej fryzjerce.Cieniowanie włosów właśnie temu służy, żeby optycznie zwiększyć ich ilość. Jeśli chcesz żeby Twoje cienkie włosy dobrze wyglądały to może po prostu pozbądz się lenia i zamiast najprostszego umycia i wysuszenia byle jak włosów spróbuj górną warstwę podnieść i wymodelować na okrągłej szczotce? To nie jest trudne, zajmie Ci to jakies dodatkowe 5 minut a cieniowana fryzura będzie wyglądać o niebo lepiej.

I z łaski swojej daruj sobie ten durny tekst o "zazdrosnych fryzjerkach które specjalnie oszpecają biedne dziewczyny". Szlag mnie trafia jak kolejny raz czytam tą miejską legendę wymyśloną chyba przez jakieś zakompleksione dziewczątko które myli fryzjera z chirurgiem plastycznym.

Edytowane przez Zafirah
Czas edycji: 2009-11-01 o 18:31
Zafirah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 19:01   #6
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zafirah Pokaż wiadomość
korrrba: nie wieszaj tak od razu psów na tej fryzjerce.Cieniowanie włosów właśnie temu służy, żeby optycznie zwiększyć ich ilość. Jeśli chcesz żeby Twoje cienkie włosy dobrze wyglądały to może po prostu pozbądz się lenia i zamiast najprostszego umycia i wysuszenia byle jak włosów spróbuj górną warstwę podnieść i wymodelować na okrągłej szczotce? To nie jest trudne, zajmie Ci to jakies dodatkowe 5 minut a cieniowana fryzura będzie wyglądać o niebo lepiej.

I z łaski swojej daruj sobie ten durny tekst o "zazdrosnych fryzjerkach które specjalnie oszpecają biedne dziewczyny". Szlag mnie trafia jak kolejny raz czytam tą miejską legendę wymyśloną chyba przez jakieś zakompleksione dziewczątko które myli fryzjera z chirurgiem plastycznym.
Nom, racja jak nie chcesz to po prostu mowisz ze NIE nie wierze ze fryzjerzy specjalnie chcieliby cie oszpecic! Jak zrobiliby to bez twojej zgody no to rozumiem, mozesz nie zaplacic heh... ale ty sie zgodzilas
Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 22:05   #7
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez korrrba Pokaż wiadomość
w piątek byłam u fryzjerki, zachwalanej i polecanej przez moje znajome. nie planowałam ścinać włosów, chciałam tylko odświeżyć kolor. tymczasem fryzjerka namawiała mnie usilnie na zmianę fryzury. mam niestety cienkie, delikatne włosy, chociaż jest ich sporo, ale niestety cienkie, przez co mają małą objętość. miałam włosy równej długości, mniej więcej do ramion. fryzjerka skrytykowała, że moja fryzura jest bezkształtna i zaproponowała wycieniowanie, że to zwiększy objętość włosów. nie wiem, czemu, ale uległam jej sugestii. w efekcie mam mocno postrzępione i obskubane włoski, które wyglądały nieźle jak były profesjonalnie wymodelowane. fryzjerka po skończonym "dziele" z dziwnym uśmieszkiem powiedziała, że teraz będę musiała codziennie modelować włosy, bo tylko wtedy będą miały pożądaną objętość, w przeciwnym wypadku będzie odwrotnie. wczoraj umyłam włosy i jestem podłamana, tak źle wyglądają, nie chce mi się pokazywać nikomu. chciałam apelować do dziewczyn o cienkich włosach: NIGDY NIE DAJCIE SIĘ NAMAWIAĆ FRYZJEROM NA ICH CIENIOWANIE!!!! zauważyłam, że często fryzjerzy chyba złośliwie namawiają dziewczyny o cienkich włosach na cieniowanie, po to, żeby je oszpecić chyba... moje włosy wyglądają najlepiej jak są dłuższe i wszystkie równej długości. nie wiem, co mnie podkusiło, żeby ulec sugestii tej pseudofryzjerki. najgorsze jest to, że moje włosy bardzo wolno rosną, więc czeka mnie pół roku wyrównywania włosów i pół roku włosów ciągle jednej długości... czy znacie coś na szybszy wzrost włosów?
ja mam cienkie i dosc geste i teraz mam za ramiona cieniowane. Jak juz to sie stalo co opisujesz i nie jestes zadowolona to zwyczajnie modeluj i juz. Az sie przyzwyczaja. Troche pianki i lakieru i beda efekty. A wlosy szybciej rosna po waxie.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 13:26   #8
martiniątko
Zadomowienie

oczywiście że fryzjerka ma rację - włosy cieniowane wyglądają, jakby miały większą objętość niż równo obcięte, ponieważ krótsze pasma unoszą się od głowy na różnych wysokościach wystarczy po umyciu nałożyć piankę i wysuszyć na okrągłej szczotce - wielkie mi modelowanie. Jeszcze łatwiej - można włosy od dołu lekko podtapirować albo JESZCZE ŁATWIEJ - opuścić głowę, popsikać włosy lakierem, odczekać 5 sekund żeby lakier wysechł, podnieść głowę i lekko rozczesać włosy z wierzchu albo ułożyć rękami. Jeśli nie chce ci się tego robić, to noś włosy związane w kitkę...

Edytowane przez martiniątko
Czas edycji: 2009-11-02 o 13:29
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 11:11   #9
masmeli
Wtajemniczenie

Ja też nie wierze w te brednie, że fryzjerka chciała oszpecić ponieważ zniszczyłaby swoją opinię i być może straciłaby stałe klientki.

masmeli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 14:23   #10
mysia m
Zakorzenienie

wydaje mi się, że korrba jest po prostu tak sfrustrowana zaistniałym efektem na głowie, że szuka winnego. Nie sądze, zeby fryzjerka chciała ją oszpecic, ale możliwe, że przesadziła z cieniowaniem i z cieniutkich prostych włosów zostały faktycznie wygryzki, które mogą byc problematyczne w układaniu, jeśli nie ma się wprawy.

Natomiast popieram dziewczyny w kwestii układania włosów. Wysusz włosy na grubej okragłej szczotce, nakładając uprzednio lekka piankę. Moze się okazac, że włosy będa wyglądac całkiem atrakcyjnie. Potem zaakcentuj pazurki mgiełką lakieru lub woskiem.

Cienkie włosy często cieniuje się, by nadac im atrakcyjną formę, poniewaz trudno je zapuszczac, bo długie wyglądają nieświezo i smutno.
Stary 2009-11-03, 17:05   #11
smerfus01
Przyczajenie

ja również uważam, że cienkie włosy lepiej wyglądają jak są wycieniowanemoja mama ma takie włosy i żeby dobrze wyglądały musi je układć, więc nei masz co się łamać,wystarczy użyć suszarkolokówki czy też odpowiednich wałków i po kłopocie. Ewentualnie przedłużenie włosów ale ja tego nie polecam
smerfus01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 10:26   #12
lady3m3r4ld
Raczkowanie

GG do lady3m3r4ld

Hm nie wiem jak Ci pomóc ale uważam że to nie był zły pomysł tylko zła fryzjerka . Ja mam cienkie włoski, plączące się i przetłuszczające lekkie wiaterek a moje włosy każdy w inna stronę I rownież chciałam pocieniować i jestem zadowolona. Objętość jest na pewno większa niż gdy były równej długości w sumie mam 3 długości u góry z 5 cm niżej o 5 więcej i ostateczna długość też z 5 cm więcej nic środkowa :P
Stary 2009-11-06, 12:06   #13
Cassi
Zadomowienie

GG do Cassi

Szczerze? Sama sobie jesteś winna, trzeba było powiedzieź dostadnie: NIE ZGADZAM SIĘ, DZIĘKUJĘ. Teraz tylko pozostaje układanie na szczotce i wyrównywanie, skoro wolisz mieć włosy niecieniowane.

1 kwietnia 2012 Martusia
Cassi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 09:31   #14
Pocahontas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zafirah Pokaż wiadomość

Dziewczyna ma rację. Mam dwie sprawdzone fryzjerki i to w dodatku ze wsi, które są młode interesują się modnymi stylami fryzur i raczej jak się im powie lub pokaże na zdj jaką się chce mieć fryzurę to zazwyczja mnie tak obcinają. Moja zaufana fryzjerka zawsze mi powtarza tak(kiedy że tak powiem umyślę sobie wyszukaną fryzurę i nie za ładnie wniej wyglądam): to tylko włosy, one urosną i to szybko. Zatem trzeba mieć 'swoje'ulubione fryzjerki i do nich chodzić. A cienkie włosy pocieniowane też ladnie wyglądają bo sama mam podobne,jedyne co to trzeba je jakoś modelować. Ja np zamiast kręcić na szczotce to wolę prostowanie choć to nie za zdrowe dla włosów, ale generalnie mnie aż tak się nie niszczą.
Pocahontas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:02   #15
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

faktycznie fryzjerka pewnie nie zrobiła tego umyślnie, ale nieraz faktycznie fryzjerzy zamiast cieniować "skubią"
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości