|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wycieniowałam cienkie włosy :(((
w piątek byłam u fryzjerki, zachwalanej i polecanej przez moje znajome. nie planowałam ścinać włosów, chciałam tylko odświeżyć kolor. tymczasem fryzjerka namawiała mnie usilnie na zmianę fryzury. mam niestety cienkie, delikatne włosy, chociaż jest ich sporo, ale niestety cienkie, przez co mają małą objętość. miałam włosy równej długości, mniej więcej do ramion. fryzjerka skrytykowała, że moja fryzura jest bezkształtna i zaproponowała wycieniowanie, że to zwiększy objętość włosów. nie wiem, czemu, ale uległam jej sugestii. w efekcie mam mocno postrzępione i obskubane włoski, które wyglądały nieźle jak były profesjonalnie wymodelowane. fryzjerka po skończonym "dziele" z dziwnym uśmieszkiem powiedziała, że teraz będę musiała codziennie modelować włosy, bo tylko wtedy będą miały pożądaną objętość, w przeciwnym wypadku będzie odwrotnie. wczoraj umyłam włosy i jestem podłamana, tak źle wyglądają, nie chce mi się pokazywać nikomu. chciałam apelować do dziewczyn o cienkich włosach: NIGDY NIE DAJCIE SIĘ NAMAWIAĆ FRYZJEROM NA ICH CIENIOWANIE!!!! zauważyłam, że często fryzjerzy chyba złośliwie namawiają dziewczyny o cienkich włosach na cieniowanie, po to, żeby je oszpecić chyba... moje włosy wyglądają najlepiej jak są dłuższe i wszystkie równej długości. nie wiem, co mnie podkusiło, żeby ulec sugestii tej pseudofryzjerki. najgorsze jest to, że moje włosy bardzo wolno rosną, więc czeka mnie pół roku wyrównywania włosów i pół roku włosów ciągle jednej długości... czy znacie coś na szybszy wzrost włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: wycieniowałam cienkie włosy :(((
Pozwole sie z Toba nie zgodzic
![]() Duzo jest ludzi z cienkimi włosami . Jedni wygladaja lepiej jak maja jednej długości , inny wyglądają mazepowato w takich włosach , bez wyrazu . Zdecydowanie lepiej jak mają włosy cienkie wycieniowane. Zalezy od kształtu twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja też się nie zgodzę. Mam cienkie włosy które do tego są mało podatne na modelowanie. A gdy pogoda taka jak teraz uh deszczowa, jesienna.. muszę sie nastarać by włosy wyglądały
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
korrrba: nie wieszaj tak od razu psów na tej fryzjerce.Cieniowanie włosów właśnie temu służy, żeby optycznie zwiększyć ich ilość. Jeśli chcesz żeby Twoje cienkie włosy dobrze wyglądały to może po prostu pozbądz się lenia i zamiast najprostszego umycia i wysuszenia byle jak włosów spróbuj górną warstwę podnieść i wymodelować na okrągłej szczotce? To nie jest trudne, zajmie Ci to jakies dodatkowe 5 minut a cieniowana fryzura będzie wyglądać o niebo lepiej.
I z łaski swojej daruj sobie ten durny tekst o "zazdrosnych fryzjerkach które specjalnie oszpecają biedne dziewczyny". Szlag mnie trafia jak kolejny raz czytam tą miejską legendę wymyśloną chyba przez jakieś zakompleksione dziewczątko które myli fryzjera z chirurgiem plastycznym.
"Rudy to nie kolor włosów - to CHARAKTER." ![]() Edytowane przez Zafirah Czas edycji: 2009-11-01 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
oczywiście że fryzjerka ma rację - włosy cieniowane wyglądają, jakby miały większą objętość niż równo obcięte, ponieważ krótsze pasma unoszą się od głowy na różnych wysokościach
![]() Edytowane przez martiniątko Czas edycji: 2009-11-02 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie wierze w te brednie, że fryzjerka chciała oszpecić ponieważ zniszczyłaby swoją opinię i być może straciłaby stałe klientki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że korrba jest po prostu tak sfrustrowana zaistniałym efektem na głowie, że szuka winnego. Nie sądze, zeby fryzjerka chciała ją oszpecic, ale możliwe, że przesadziła z cieniowaniem i z cieniutkich prostych włosów zostały faktycznie wygryzki, które mogą byc problematyczne w układaniu, jeśli nie ma się wprawy.
Natomiast popieram dziewczyny w kwestii układania włosów. Wysusz włosy na grubej okragłej szczotce, nakładając uprzednio lekka piankę. Moze się okazac, że włosy będa wyglądac całkiem atrakcyjnie. Potem zaakcentuj pazurki mgiełką lakieru lub woskiem. Cienkie włosy często cieniuje się, by nadac im atrakcyjną formę, poniewaz trudno je zapuszczac, bo długie wyglądają nieświezo i smutno.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
ja również uważam, że cienkie włosy lepiej wyglądają jak są wycieniowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hm nie wiem jak Ci pomóc ale uważam że to nie był zły pomysł tylko zła fryzjerka . Ja mam cienkie włoski, plączące się i przetłuszczające
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Szczerze? Sama sobie jesteś winna, trzeba było powiedzieź dostadnie: NIE ZGADZAM SIĘ, DZIĘKUJĘ. Teraz tylko pozostaje układanie na szczotce i wyrównywanie, skoro wolisz mieć włosy niecieniowane.
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
faktycznie fryzjerka pewnie nie zrobiła tego umyślnie, ale nieraz faktycznie fryzjerzy zamiast cieniować "skubią"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.