Nagie dzieci na plaży - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 14:27   #1
treeth
Raczkowanie

Nagie dzieci na plaży

Trwają wakację. Jednak ciągle irytuje mnie to co dzieje się na bałtyckich plażach. Mianowicie biegające nagie dzieci. Nie rozumiem tego! Czy rodzicom tak trudno założyć dziecku chociaż cienkie majtki? Przecież w Polsce nie jest aż TAK gorąco! Dzieci mające nawet do 7 lat biegają zupełnie gołe, a rodzice się cieszą. Dlaczego sami nie biegają nadzy? Rozumiem, że małe dziecko może posiedzieć sobie bez majtek za parawanem, to ich sprawa.
Czasem mam ochotę podejść do rodziców tych dzieci i powiedzieć : 'Cześć, jestem pedofilem, mogę zrobić zdjęcia waszym dzieciom' może wtedy zorientują się, że nie tylko irytują tym zachowaniem plażowiczów ( nie każdy ma ochote oglądać gołe dzieci, mogą iść na plażę nudystów ) lecz także mogą skrzywdzić swoje dziecko narażając je na kontakt z pedofilem lub wzbudzić w nich jakieś zmiany psychiczne ( ekshibicjonizm itp. )

Co Wy sądzicie o nagich dzieciach biegających po naszych plażach?
treeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 14:30   #2
rapifen
Zakorzenienie

Dot.: Nagie dzieci na plaży

Hm... Wiesz 7 lat to już trochę przesada, ale póki dziecko robi w pieluchy to można je puścić nago. Jedyne co mnie irytuje to niekontrolowane oddawanie moczu zwłaszcza na brzeg :|
Mały penis nikogo nie dziwi ale moje piersi wystawione na słońce już tak. Z tego powodu nie kąpie się na plażach miejskich, nawet tam nie chodzę bo nie ma po co. Jeżdżę na plaże do chałup, jest cicho spokojnie żadnych 10 latków sypiących piaskiem, żadnych nagich sikających 2 latków ;P Nie ma co z tym walczyć pozostaje tylko nie patrzeć...

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 14:38   #3
Bezcielesna
Rozeznanie

Jestem mamą 3 latka i nie wyobrażam sobie puszczania go nago na plaży, naguśko kąpie się w baseniku na działce. Generalnie wole gdy maluchy są ubrane dla ich własnego bezpieczeństwa, nie wiadmo kto dzieli z nami plażę.

Edytowane przez Bezcielesna
Czas edycji: 2009-07-13 o 14:41
Bezcielesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 15:03   #4
Madaleinee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bezcielesna Pokaż wiadomość
Jestem mamą 3 latka i nie wyobrażam sobie puszczania go nago na plaży, naguśko kąpie się w baseniku na działce. Generalnie wole gdy maluchy są ubrane dla ich własnego bezpieczeństwa, nie wiadmo kto dzieli z nami plażę.

Madaleinee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 15:15   #5
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem mamą 3 latka i nie wyobrażam sobie puszczania go nago na plaży, naguśko kąpie się w baseniku na działce. Generalnie wole gdy maluchy są ubrane dla ich własnego bezpieczeństwa, nie wiadomo kto dzieli z nami plażę.
To prawda.
Rodzice czasami są bezmyślni, a potem jest płacz.
Stary 2009-07-13, 15:17   #6
arrabbiata
Zadomowienie

To już głupota rodziców. Ciekawe czy też by chcieli później po takim plażowaniu chodzić z piaskiem w tyłku
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 15:24   #7
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
To już nawet nie o to chodzi, ale plaże są publiczne nigdy nie wiadomo na, co dziecko usiądzie, a materiał również chroni delikatne miejsca przed dużym słońcem.
Ogólnie jestem przeciwna chodzeniu z dzieckiem na plaże na cały dzień i w czasie dużego nasłonecznienia.
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 15:36   #8
paula78
Zakorzenienie

Nie chodzi tylko o pedofilie ale o higiene ,piasek dostaje sie wszedzie ,brudny piasek !

Szczegolnie u dziewczynek jest to niebezpieczne.

dwa sprawa pedofilii

trzy sprawa innych ludzi ,nie wszyscy musza sie rozpływac z zachwytu na widok siusiaka u naszego dziecka

Moja córka nigdy nie biegała nago po zadnej plaży ,no chyba ,że skubaniec uciekł nam z koca i chwiejącym się krokiem roczniaka zasuwała w stronę morzą

Ja jestem stanowczo na NIE.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 15:36   #9
Clarissa:)
Wtajemniczenie

GG do Clarissa:)

Też strasznie irytują mnie nagie maluchy . Rodzice powinni brać pod uwagę, że nie każdy ma ochotę oglądać ich golaski.. Poza tym powinni ubierać majteczki chociażby ze względów higienicznych - dziecko siada gołą pupą na piachu, po którym przeszły tysiące stop i na który wylały się litry moczu . Nigdy nie wiadomo czy czegoś nie złapie.

Gdy ja byłam malutka rodzice nigdy nie puszczali mnie gołej na plażę. Zawsze miałam jakiś strój. To samo z kuzynostwem.
Clarissa:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 15:50   #10
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

A ja juz myslalam, że nietolerancyjna jestem A też mi to przeszkadza (...)
Ale nie widzę mozliwosci, by rozwiązać ten problem (...)
Mini82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 16:25   #11
Titane
Rozeznanie

No właśnie, razi czy nie razi, insza sprawa ale przecież to zwyczajnie niehigieniczne chyba, ten piasek wszędzie dziecku włazi
Titane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 16:32   #12
krooolewna
Zadomowienie

nie cierpie tego.

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 16:39   #13
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez treeth Pokaż wiadomość
lecz także mogą skrzywdzić swoje dziecko narażając je na kontakt z pedofilem lub wzbudzić w nich jakieś zmiany psychiczne ( ekshibicjonizm itp. )
nie wydaje mi się to prawdopodobne.

Zasadniczo nie przeszkadzają mi ani kobiety topless ani gołe dzieci, aczkolwiek ze względów higienicznych powinny mieć majteczki.
Stary 2009-07-13, 16:45   #14
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krooolewna Pokaż wiadomość
nie cierpie tego.
Mnie też to irytuje

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 16:49   #15
25malinka10
Raczkowanie

To powinno byc zabronione tak samo jak i sikanie na plaży czy na brzegu morza, nieważne czy to małe dzieci czy dorośli. Za takie zachowanie powinny być surowe kary. Ile bakterii jest w moczu... Ile choróbstw mozna sie nabawić przez kontakt z nimi... Irytuje mnie to po prostu
25malinka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 17:44   #16
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:

bardzo mnie to irytuje ( odkąd pamiętam)
nie wyobrażam sobie, że moje dziecko będzie nagie biegało sobie gdziekolwiek

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 17:55   #17
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Nie chodzi tylko o pedofilie ale o higiene ,piasek dostaje sie wszedzie ,brudny piasek !

Szczegolnie u dziewczynek jest to niebezpieczne.

dwa sprawa pedofilii

trzy sprawa innych ludzi ,nie wszyscy musza sie rozpływac z zachwytu na widok siusiaka u naszego dziecka

Moja córka nigdy nie biegała nago po zadnej plaży ,no chyba ,że skubaniec uciekł nam z koca i chwiejącym się krokiem roczniaka zasuwała w stronę morzą

Ja jestem stanowczo na NIE.

poza tym dzieci to nie zwierzątka, czego niektórzy ludzie zdają się nie zauważać...
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 17:58   #18
Sweet_21
Zakorzenienie

Zgadzam się, że nago dzieciaki nie powinny biegać po plaży.Z tych właśnie powodów, które wcześniej zostały wymienione.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 17:59   #19
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Nie wyobrazam sobie,zeby miało mnie cos takiego irytowac i nigdy mnie to nie irytowało, zwyczajnie nie wtrącam sie w cudze sprawy.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 18:03   #20
mysia30
Raczkowanie

Właśnie przypomniała mi się historia z ubiegłorocznego pobytu w Grecji. Często przy basenie hotelowym siedziała kobieta z dzieckiem. Chłopak miał chyba 10 lat. Matka chodziła zawsze topless, a chłopaczek zupełnie nago! Jakby tego było mało, miał zwyczaj biegać jak szalony wokół tego basenu, więc wymachiwał na prawo i lewo swoim "interesem". Częstą ich rozrywką było pływanie na materacu. Matka leżała na plecach, a na niej ów chłopak golusieńki, trzymając i bawiąc się jej biustem...Fuuu. Ludzie codziennie czuli niesmak. Do dziś, gdy to sobie przypomnę, przechodzi mi ochota na jedzenie...
mysia30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 18:04   #21
Constanca
Raczkowanie

Szczerze mówiąc to nie zwracam na to najmniejszej uwagi. Obojętne mi, czy na plaży są jakiekolwiek dzieci, w ubraniach czy bez nich.
Nie rusza mnie tego typu "ekshibicjonizm".
Stary 2009-07-13, 18:09   #22
Clarissa:)
Wtajemniczenie

GG do Clarissa:)

Cytat:
Napisane przez mysia30 Pokaż wiadomość
Właśnie przypomniała mi się historia z ubiegłorocznego pobytu w Grecji. Często przy basenie hotelowym siedziała kobieta z dzieckiem. Chłopak miał chyba 10 lat. Matka chodziła zawsze topless, a chłopaczek zupełnie nago! Jakby tego było mało, miał zwyczaj biegać jak szalony wokół tego basenu, więc wymachiwał na prawo i lewo swoim "interesem". Częstą ich rozrywką było pływanie na materacu. Matka leżała na plecach, a na niej ów chłopak golusieńki, trzymając i bawiąc się jej biustem...Fuuu. Ludzie codziennie czuli niesmak. Do dziś, gdy to sobie przypomnę, przechodzi mi ochota na jedzenie...

O matko
Clarissa:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 18:32   #23
agniesikk
Zakorzenienie

OMG, nienawidzę tego Najgorsze, że te dzieci sikają gdzie popadnie, a rodzice się tylko cieszą albo nie zwracają na to uwagi. Kiedyś nad jeziorem dziecko biega, przystanęło pod drzewem, zrobiło kupę i pobiegło dalej. Dzięki Bogu matka podeszła i sprzątnęła, bo jak nie, to przysięgam, awantura na pół plaży...
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 18:36   #24
treeth
Raczkowanie

Mysia , to już musiał być koszmar, rozumiem, że rodzice uczą dziecko, by nie wstydziło się swego ciała, ale to już jest jakieś.... zboczone ? Ja za granicą nie spotkałam się z tym, by dzieci biegały gołe.

Widzę, że większość z was posiada takie zdanie jak ja i coraz bardziej ciekawi mnie jakie argumenty przemawiają za tym, że rodzice puszczają dzieci nagie.
treeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 18:37   #25
paula78
Zakorzenienie

Pamięam ,że spotkałam się z rodziną Romów i chlopcem ok 7 lat biegającym z penisem na wierzchu pomijam ,że byli najgbardziej drącymi paszcze na basenie

i druga historia dziewczynka Polka lat 8 w stringach !

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 18:47   #26
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Swoje dziecko z różnych względów bym ubrała, jednak absolutnie nie przeszkadzają mi nagie dzieci biegające po plaży...
Stary 2009-07-13, 18:51   #27
mysia30
Raczkowanie

[QUOTE=treeth;13237111]Mysia , to już musiał być koszmar, rozumiem, że rodzice uczą dziecko, by nie wstydziło się swego ciała, ale to już jest jakieś.... zboczone ? Ja za granicą nie spotkałam się z tym, by dzieci biegały gołe.

Też pomyślałam, że to zboczenie... Zwłaszcza, że jego matka przebierała się w jego obecności... To znaczy nie zasłaniała się zdejmując mokre majtki po pływaniu...! Jej łono było na wyskości jego oczu!
Stary 2009-07-13, 18:52   #28
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez treeth Pokaż wiadomość
coraz bardziej ciekawi mnie jakie argumenty przemawiają za tym, że rodzice puszczają dzieci nagie.
może myślą, że kupno gatek kąpielówek to fanabarie i strojenie się. Przecież to tylko dziecko.

mysia, oszczędź błagam tych opisów

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2009-07-13 o 18:53
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 18:55   #29
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, że nago dzieciaki nie powinny biegać po plaży.Z tych właśnie powodów, które wcześniej zostały wymienione.

Zresztą tez mnie to irytuje...
Stary 2009-07-13, 19:09   #30
mysia30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość

mysia, oszczędź błagam tych opisów
Dobrze, już przestaję Wyobraź sobie, jakim to było dla mnie szokiem na co dzień, gdy byłam świadkiem tych zdarzeń...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości