|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
UKW Bydgoszcz studia
Witam. Proszę o opinie na temat studiów na UKW chodzi mi o kierunki takie jak kulturoznawstwo,dziennika rstwo, turystyka i rekreacja. Czy warto i dlaczego. Mam juz za sobą jeden wybór kierunku, który okazał się klapą dlatego teraz zamierzam dobrze przemyśleć wybór, żeby sytuacja sie nie powtórzyła. Każda opinia na wagę złota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na przekór do celu
|
Dot.: UKW Bydgoszcz studia
czy warto?
chyba nie dalej jak wczoraj przeczytałam wypowiedź studentki kulturoznawstwa która nazwała swój kierunek pomyłką. dziennikarstwo - każdy mówi że dobry dziennikarz dziennikarstwa nie ukończył ![]() turystyka - o tym wiem najmniej, więc się nie wypowiem.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o kierunki to żaden z nich nie jest idealny. Tak jak już napisała Viva91 -o kulturoznawstwo można się pokusić , jeśli jest to nasza pasja , ale wątpliwe jest znalezienie pracy w tym zawodzie. O dziennikarstwie mam również taką samą opinię jak powyżej...chociaż jeśli jesteś w tym dobra, to najlepszy wybór z tych 3 - jednak czy wybór UKW jest konieczny... ? może lepiej pokusić się o UMK(o ile dobrze kojarzę wykładają dziennikarstwo) czy lepiej renomowaną uczelnię?
Co do turystyki to mam kilku znajomych po tym kierunku-nie pracujących w zawodzie.Kierunek interesujący, owszem, może Tobie się poszczęści ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja np skończyłam filologię polską ze specjalnością kulturoznawstwo. Nie wiem, czy jest takie na UKW. Ogólnie jestem ze studiów zadowolona, pracuję obecnie w kulturze, więc jednak można, nie trzeba po tym sprzedawać w sklepie.
Radzę ogólnie wszystko dobrze przemyśleć. Niestety po studiach humanistycznych ogólnie jest problem z pracą, dużo łatwiej jak ma się tytuł inż... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ja również startuję w tym roku na UKW i chciałabym się coś-niecoś dowiedzieć apropos uczelni i w ogóle życia studenckiego ![]() ![]() Chcę studiować logopedię lub psychologię- ostateczna decyzja przyjdzie po wynikach rekrutacji, tak więc niech się dzieje co chce.Czy są to trudne kierunki? Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- A, jeszcze jedno, o co chciałam zapytać ![]() Pozdrawiam ponownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Napiszę co wiem o UKW ,może nie koniecznie przyda się to emci24, ale może ktoś skorzysta
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
pytanie do agravvka. Jeżeli studiujesz na UKW to może jesteś zorientowana czy w pobliżu są jakieś pokoje do wynajęcia, chodzi mi o takie gdzie można się zatrzymać na weekend podczas zjazdów? planuje od października zacząć tam studia i chciałabym się już zorientować na temat noclegów. za odp z góry dziękuję. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez agravvka Czas edycji: 2012-03-01 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
administrację będę studiować, także zajęcia będą na przemysłowej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a co ogólnie myślicie o UKW? młoda szkoła, ale... ? warto iść?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Drogie Studentki!
Proszę o wypelnienie 2 krótkich ankiet do mojej pracy mgr. Z góry dziękuję. Oto linki: wbadanie.pl/ankieta/261536355/1/ wbadanie.pl/ankieta/261558973/1/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.