|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brzuszek po ciazy
Hej.. Jestem od 7 miesiecy mama, niestety po porodzie zostalo mi jeszcze sporo do zrzucenia i nie wiem jak sie do tego zabrac, poniewaz karmie piersia.. Moglby mi ktos doradzic jakas skuteczna diete??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszek po ciazy
podczas karmienia nie mozna stosowac zadnych diet, nie mozna gwaltownie chudnac, zeby toksyny i kwasy trans zgromadzone w tkance tluszczowej sie nie uwalnia do krwi i dostaje sie do pokarmu, po za tym potrzebujesz kalorii zeby karmic, witamin i wsystkich skladnikow odzywczych
teraz mozesz jedynie zdrowo sie odzywiac pomysl co mozesz zmienic w swoim jadlospisie? napewno podstawa to zamiania wszystkiego co biale, na pelnoziarniste odstawienie slodyczy, mniej tluste gotowanie nie podjadanie w nocy po 18 spowalnia sie metabolizm i trzeba pilnowac jak wyglada kolacja - najlepiej jak bedzie bialkowa i nie za pozna aa no posilki co 3-4 h, nie za duze z uwgledniem proporcji sniadanie dosc kaloryczne, lekkie 2 sniadanie, obiad jak obiad, podwieczorek, i lekka kolacja (na 3 h przed spaniem, jezeli to czyste bialko to pol h przed spaniem) cos mi sie obilo o uszy ze chudnie sie dopiero po odstawieniu dziecka sie dopiero chudnie, ale nie jestem pewna
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Jesli karmisz piersia to powinnas sie wartosciowo odzywiac poniewaz produkcja pokarmu to bardzo duzy wysilek dla organizmu - podobno organizm potrafi zuzyc nawet do 1000 kcal na produkcje pokarmu, dlatego tez wiele kobiet szybko wraca do formy ![]() O odzywianiu napisala juz Emilia, ja natomiast nie powiem nic nowego doradzajac jakies cwiczenia, troche ruchu ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja schudłam bardzo podczas karmienia piersią. Nie jadłam słodyczy (jedynie herbatniki petitki), obiady były gotowane i pieczone, smażone bardzo rzadko i w niewielkich ilościach. Pieczywo jadłam normalnie ale bez masła, żółtego sera; raczej dżemy i chuda wędlina. Dużo ryżu, kaszy, makaronu, ziemniaki również. Mój synek miał podejrzenie skazy białkowej więc unikałam nabiału i różnych ewentualnie alergizujących pokarmów. Pół roku po porodzie było mnie mniej o 30kg. Synek przez pierwsze pół roku ssał tylko pierś, przybywał na wadze więc wszystko było ok. Jak potem zaczęłam mu wprowadzać dodatkowe posiłki oprócz piersi, zaczęłam sobie bardziej folgować i rok później było mnie więcej aż o 20kg. Więc uważam, że można wyeliminować pewne potrawy ale potem uważać bardzo na to, co się je. Ja mam nauczkę ale dzięki temu teraz odkryłam uroki Dukana. Uwielbiam jego jedzonko
![]() Pozdrawiam Aha, nie zapominaj pić minimum 2 litry wody dziennie. Ja tak piłam i pokarmu zawsze miałam dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziekuje wam za rade..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
na dukanie tez bylam - po roku od porodu - schudlam blyskawcznie - 5 kilo na miesiac chyba, no ale nie dokonczlam diety no i z mojej glupoty wrocilo kilka kilo (74 kilo wazylam - doszlam do 62 do wagi sprzed ciazy i mi sie blokada wlaczyla, dlugi zastoj wiec dalam spokoj)
teraz drugi raz robilam dukana - zeby nadwyzki sie pozbyc i schudnac jeszcze troche, do wagi jaka mialam dlugo przed ciązą - 2 kilo na miesiac (bo organizm juz przyzwyczajony) schudlam tak ponad 10 kilo i na stabilizacji wagi 3 kilo dodatkowe - jedzac "normalnie"
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja w tej chwili stosuje diete 1000 kalorii bo po drugim dziecku tez mi jeszcze troche zostalo i efekt jest.narazie 4 kg w dol tylko ja tak uwielbiam slodycze ze boje sie ze szybko bedzie jojo ale poki co mam cel jeszcze przynajmniej 4 kg.wytrwalosci zycze wszystkim mamom po 30-tce bo strasznie ciezko kazdy kg stracic a potem szybko wraca!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.