![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Studnia bez dna, czyli potrzebuję pieniędzy.
Hej dziewczyny.
Potrzebuję kasy. Mam milion potrzeb, full rzeczy do kupienia! U mnie w domu nie ma problemów z kasą. Moi rodzice mają małą firmę i nigdy mi niczego nie brakowało. Mam jednak 20 lat i rodzice nie są chętni by wszystko stale mi sponsorować. Co roku w firmie pomagam ja albo moja siostra. W tym roku to ona pracuje, gdyz wczesniej zaczęła wakacje i była wcześniej dyspozycyjna. Rodzice dają jej za to pieniądze. Ja także chciałam iśc gdzieś do pracy chociaż na jeden miesiąc w te wakacje. Moja mama jednak stwierdziła, żebym nigdzie nie szla, a zajęła się jakimiś domowymi obowiązkami i nią ( chce schudnąć) i będzie w porządku. Ok. Sprzątam, prasuję, staram się by był porządek itp. Jednak sytuacja nie wiele się zmieniła. Ok, na nowe buty już `zapracowałam`, ale chciałabym sobie jeszcze zafundować jakąś kurację wzmacniającą włosy, czy różne inne drobiazgi i już jest gorzej. Chciałabym zarobić pieniądze z innego źródła niż rodzice. Czy macie jakieś pomysły na dodatkowy zarobek? Jakaś sprawdzona praca po za byciem konsultantką AVON czy Oriflame? Chciałabym mieć własne pieniądze na różne pierdółki.... (nie mieszkam w dużym mieście). Da się coś takiego zorganizować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studnia bez dna, czyli potrzebuję pieniędzy.
A te.milion potrzeb to co?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ReklaMO(D)żerca.
|
McD, ulotki, kelnerowanie w jakiejś knajpce.
Nie ogarniam jednego- mama przycisnęła Cię tymi swoimi kilogramami i wyjść z domu nie możesz, czy o co chodzi? Ona schudnie i bez Ciebie, jeśli będzie tego chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko, też uważam,że spokojnie możesz poszukać jakiejś pracy dorywczej. Oprócz tego co proponowali ci wcześniej to możesz podpytać czy nikt nie potrzebuje opiekunki do dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziwię się, że pytasz o to mając 20 lat, myślałam że 17-18 lat.
Ulotki- może masz szkołę policealną w pobliżu często roznoszą w wakacje. Można też spróbować zaczepić się do roznoszenia po domach gazetek ze sklepów. Sklepy- w okresie wakacyjnym są wyprzedaże, czas urlopów. Może ktoś szuka pracownika na kilka tygodni. Bary/ogródki piwne- tylko w lato, świetne napiwki KFC, Mc Donald's- czyli fast foody. Na wakacje mają obłożenie, także chętnie przyjmują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może tak obniż swoje wymagania i będzie good ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
wańka wstańka
|
Zrozumiałam, że autorka ma mamie pomóc w chudnięciu.
AKfam niesamowite podejście do tego co jest 'drobiazgiem'
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Skoro ma gdzie mieszkać i co jeść, to jak najbardziej może zarobić na te "drobiazgi" :P Nawet za ulotki spokojnie wyciągnie 1000 zł, a to, nie musząc się utrzymywać, wystarczy chyba na buty, kurację do włosów i jeszcze zostanie, nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ReklaMO(D)żerca.
|
to zależy, co autorka ma na myśli pisząc "drobiazgi".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A kuracja to już kosmos - sporo wyda na kosmetyki nim dobierze sobie te co jej pomoga, chyba ze wybiera salon fryzjerski co dla mnie jest bezsensowne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko mają jej sponsorować rodzice? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
No to i tak, chyba lepiej zarobić tyle, żeby sobie kupić dwie sukienki i mieć własne pieniądze żeby wyjść ze znajomymi na piwo i do kina, niż stwierdzić "to i tak za mało" i nie pracować nic i wszystko brać od rodziców?
Btw, ja miałam >8 zł/h za ulotki w zeszłym roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
3 tyś na same ciuchy ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, ja pracowałam przy ulotkach i w ciągu 2 tygodni zarobiłam ponad 700 zł i nie miałam stawki godzinowej tylko za szt. ulotki. Nie demonizuj, bo może znaleźć naprawdę niezłą ofertę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem, po co się wypowiadasz w tym wątku, czy chcesz przekazać, że "nie ma po co pracować, i tak nie zarobisz na swoje ciuszki, bo żeby cokolwiek sensownego kupić, trzeba wydać tyle, ile ma na utrzymanie przeciętna polska rodzina"? a ty skąd masz te swoje tysiące? poza tym nie wiem, kto teraz zarabia 5 zł za godzinę. dawno temu tyle zarabiałam w knajpce, która była słynna z tego, że dają najmniej w mieście i moi znajomi się dziwili. kelnerki zarabiają więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wizażowy Kot Igor
|
No pacz. Ja też mam milion potrzeb.
Autorko, masz sto możliwości pracy wakacyjnej: wszędzie teraz potrzebują dodatkowych kelnerek, pomocy na zmywaku, itp. Czy Twoja Mama potrzebuje opieki 24/24? Chyba nie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4722680 8]I co, te 3 tys. zł to tak co sezon? 4x w roku zmieniasz garderobę?
Wiesz, ja pracowałam przy ulotkach i w ciągu 2 tygodni zarobiłam ponad 700 zł i nie miałam stawki godzinowej tylko za szt. ulotki. Nie demonizuj, bo może znaleźć naprawdę niezłą ofertę.[/QUOTE] Chyba sie ktos zachlysnął tysiącami na ciuchy ![]() Ja rozdawalam ulotki 6 dni po 6h i zarobilam 550zl juz na czysto. Co prawda nie moglabym sobie pozwolic na wywalenie 3000 na ciuchy ale bez przesady. Za darmo nie pracowalam
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny spokojnie!
Brzmi to może jak brzmi, ale moja mama kompletnie nie ma motywacji i naprawdę potrzebuje kogoś kto będzie jej pilnował by jadła regularnie, by pobiegała czy trochę poćwiczyła. Nie robię tego bo mi każe... Łączę całkiem przyjemne z pozytecznym, a przy okazji sama jem zdrowiej i staram się schudnąć. Dla każdego drobiazgi to coś innego, wiadomo. Ja chciałam sobie zafundować jakąś kurację wzmacniającą z Gruponu. Tysięcy na to nie wydam. Po za tym, chciałam dokupić sobie kilka letnich ciuchów, z 2 staniki, a do tego mieć pieniądze na wyjście na piwo czy do kina za swoje! Do tego wszystkiego chciałabym dużo w te wakacje zobaczyć! Wybieram się za granice, jadę w sierpniu na koncert do Gdańska gdzie także chciałabym `zabalować` z dwa dni dłużej... Jakiś wypad do Wrocławia, gdzie nigdzie nie byłam, czy tani lot last minute do Szwecji? Roznoszenie ulotek to slaby pomysł. Moi rodzice nie zgodzą się także bym pracowała za 5, 6 czy 7 zl. Powiedzą mi wtedy, żebym lepiej zostala w domu i faktycznie - prasowała. W zeszłym roku pracowałam 3 dni w tygodniu za 10 zł za godzinę i wyciągnęłam ponad 1200zł. Na to się zgodzili bo było to dość opłacalne, gdyż musiałam w dwie strony do pracy dojeżdżać łącznie z 35km. Myślalam o jakiejś pracy właśnie przy obsłudze wesel czy coś, ale nie mam książeczki sanepidowskiej, a taka chyba jest do tego konieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
A chociaż sama na to zarabiasz?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
No to ją wyrób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz 20 lat, chcesz zarabiać to idź i czyń dobro dziewczyno, strasznie jesteś uzależniona od rodziny. Nie rozumiem, pytasz o zgodę czy możesz iść pracować? Powiem tak, w moim otoczeniu mam jedną dziewczynę, która jest rozpieszczona jak dziadowski bicz. Obroniła licencjat i rodzice powiedzieli, by nie szła do pracy bo się w życiu napracuje. Dziewczyna jest tak nieogarnięta, że zwolnili ją z bycia AŻ hostessą. To tylko przykład, może przejaskrawiony ale nie rób sobie krzywdy. Ucz się pracy, ucz się nowych rzeczy i pracuj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||
Rozeznanie
|
Takie stawki miałam, gdy sama zarabiałam jako kolporter ulotek (Katowice) i z tego co wiem to jest minimalna, więc wole autorce przedstawić najgorszą opcję
Cytat:
Cytat:
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4722680 8]I co, te 3 tys. zł to tak co sezon? 4x w roku zmieniasz garderobę? [/QUOTE] Mam pecha do tego, że ubrania które kupie szybko niszczeją... [1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;47226711]3 tyś na same ciuchy ? ![]() ![]() No to mam kolejnego pecha bo zawsze jak wchodzę do sieciówek to tyle wydaje na ubrania, których potrzebuje - na markę nie patrzę. Samej mnie to dziwi, że tyle kasy na ciuchy idzie. Cytat:
![]() Co do pogrubionego to co Ci do tego ? Zarabiam to zarabiam. Edytowane przez Yin Czas edycji: 2014-07-09 o 13:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mamusia pozwoli ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko, nie oglądaj się na rodziców, tylko idź do pracy. Masz 20 lat a nie 15, żebyś potrzebowała ich zgody. Masz potrzeby, nie chcesz brać od nich kasy - to do roboty i nie ma gadania, że ,,rodzice mi za 7 zł/h nie pozwolą pracować". Możesz sobie i za 2 zł za godzinę pracować i rodzicom nic do tego. Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2014-07-09 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
mnie tam jakoś te 3 tysie na ubrania nie dziwią, aczkolwiek nie koniecznie na 1 sezon. Sama wolę kupić lepsze rzeczy, np ostatnio martensy za 500 + vansy za 300 juz sie 800 uzbierało. Ale bede te buty miala jeszcze na za rok podejrzewam i jeszcze więcej.
Fajny plaszczyk, dobry tez kosztuje kilka stówek. Tyle, że mi się takie ciuchy nie niszczą tak jak Yin.
![]() |
#29 | |
sissy that walk
|
Trochę śmieszne jest podejście na zasadzie "muszę pilnowac mamy bo chce schudnąć" i "rodzice mi nie pozwolą pracować za 7 zł". Masz 20 lat! Możesz iść do pracy jeśli tylko masz na to ochotę. A te 6 czy 7 zł za godzinę to normalna stawka przy dorywczych zajęciach, nie ma się co cudów spodziewać po pracy wakacyjnej. Prasując ciuchy i goniąc mamę do ćwiczeń nie zyskasz doświadczenia zawodowego + raczej "zarobisz" mniej niż w pracy. Nie wspominając już o tym, że takie rzeczy jak buty to rodzice w zasadzie mają obowiązek Ci fundować, dorabiać możesz na rozrywki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
(pomijam fakt, że nie pójdzie do pracy, która nie podoba się rodzicom) ![]() a wypisywanie, że to bez sensu, bo i tak nie zarobi tysięcy na ciuchy, jest tak oderwane od rzeczywistości, że chce mi się śmiać. wybacz, że odniosę się do innych twoich wątków, ale nie wierzę, byś sama zarabiała na ciuchy za 4000 co sezon. jeśli tak, to szacun, ale już lepiej zostań tym lekarzem, bo teraz nieźle zarabiają, to będziesz mogła wyrzucać ciuszki po jednym praniu. ![]() po co, po co tak zniechęcać kogoś, kto chce sam zarobić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.