![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziwna sprawa...
Witam,
Mamy z dziewczyna dziwny problem. Otóż bierze ona tabletki antykoncepcyjne o nazwie, która mówi mi niewiele 'Microgynon'. Jako, iż brała je regularnie - tak jak zaleciła ginekolog, nie powinna zajść w ciążę, tym bardziej, że szanse na ciążę jako tako zmienia fakt, że nie było nigdy wytrysku w środku. Ale mimo wszystko nie ma okresu już chyba 4 czy 5 dzień, próbuje sobie wmówić, że może być to przyczyną tego, że ostatni tydzień pracowała na nocne zmiany. A drugi problem jest taki, że jutro ma znowu zacząć opakowanie tabletek...i co nie będzie okresu kolejny miesiąc? Czy to może w ogóle tak być? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziwna sprawa...
Cytat:
"Kończenie w środku" nie jest metoda antykoncepcji. Tabletki też nie są 100 % pewnie Jeżeli sie martwicie, niech zrobi test ciążowy
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale głównie chodzi mi o to, że jak weźmie jutro te tabletki to okresu nie będzie, bo one tak działają prawda? Więc tego okresu by wtedy nie było 2 miesiące. I czy to w niczym nie przeszkadza, nawet jeżeli okres naturalnie się spóźnia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Może zdarzyć się tak, że okres nie wystąpi pomimo prawidłowego przyjmowania tabletek. Pisałeś, że ostatnio pracowała nocami. To może być powód. Dodatkowo teraz doszedł zapewne silny stres w obawie przed ciążą.
W ulotkach często zaznaczają, że miesiączka czasami może nie wystąpić i to nie oznacza wcale ciąży. Należy poczekać do następnej. Jeśli kolejna nie wystąpi dobrze byłoby wybrać się do ginekologa. Od jakiego czasu bierze te tabletki? Jeśli dopiero zaczęła to chyba nie macie się czym martwić. Przez ok. 3 miesiące organizm się przystosowuje i miesiączka może nie wystąpić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Normalnie jest tak, że po zażyciu 21 tabletek jest 7 dni przerwy i wtedy pojawia się krwawienie. Jeśli Twoja dziewczyna nie dostała krwawienia to dzień przed rozpoczęciem następnego opakowania powinna zrobić test ciążowy. Jeśli wyjdzie pozytywny to już wiecie co się stało. Jeśli okaże się negatywny to Twoja dziewczyna powinna iść do ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
stary jednooki dachowiec
|
Miesiączka może nie wystąpić. Mimo to nowe opakowanie należy zacząć w ustalonym terminie.
Zważywszy, że dziewczyna brała tabletki, a do wytrysku w pochwie nie doszło, to ciąża jest raczej nieprawdopodobna. Jeśli oboje się stresujecie, kupcie test. Będzie Was to kosztowało jakieś 10 zł, a przynajmniej przestaniecie się niepotrzebnie zamartwiać.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Hm, lekarka przepisała jej jakieś nowe tabletki ale wydaje mi się, że bierze je dłużej niż 3 miesiące. Ja tak sobie właśnie staram to wytłumaczyć, że przecież nie może być w ciąży bo niby jak
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Na Waszym miejscu i tak zrobiłabym test, dla świętego spokoju.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
stary jednooki dachowiec
|
Zakładam oczywiście, że dziewczyna w tym czasie nie zapomniała tabletki, nie zwymiotowała jej, nie brała innych leków?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Dobra, czyli reasumując...musielibyśmy mieć gigantycznego pecha, żeby była w ciąży ponieważ:
-bierze regularnie tabletki -nie było wytrysku w pochwie -nie ma owulacji więc nie ma dni płodnych -nawet jakby były dni płodne to jest ich tylko kilka w miesiącu -pracowała cały tydzień na nocki, więc może być to przyczyną spóźniającego okresu -ma teraz sesje, co może być również przyczyną. tak? ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Nic nie brała, nie wymiotowała i nie zapomniała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam obstawiam stres+przemęcznie i rozregulowanie codziennego trybu życia+działanie tabletek. Nie chorowała dziewczyna ostatnimi czasy? Jak ja byłam chora to okres mi nie nadszedł.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No właśnie jeszcze dodatkowo wczoraj dostała gorączki, hehe pierwsze co przyszło mi na myśl to 'o ku**a objawy ciąży' ale potem mówię, nie może być, za wcześnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Gorączka to objaw ciąży?
Heh, jesli dostała gorączki to pewnie złapała jakąś infekcję, może się przeziębiła, od takich rzeczy okres się przesuwa, a teraz dodatkowo macie stres ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Gorączka może nie ale stan podgorączkowy (powyżej 37 stopni) utrzymuje się przez około 3 tygodnie po zapłodnieniu. Więc jest objawem ciąży
![]() Edytowane przez Ona_87 Czas edycji: 2010-06-19 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() Nikt Ci nie zagwarantuje po opisach na forum, że Twoja dziewczyna jest, bądź nie jest w ciąży. Jest to wybitnie mało prawdopodobne, ale możliwe. Dlaczego nie zrobicie testu? W pół godziny (na kupno+wykonanie) wiedzielibyście, czy faktycznie jest się czym martwić. Póki co, jeśli dziewczyna stresuje się tak, jak Ty, to okres jeszcze bardziej będzie się opóźniał.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja panikuje? hehe
Teraz to nie wiem czy przez tą gorączke (chorobę) spóźnia się okres, czy to ciąża jest przyczyną gorączki...kobiety to w ogóle jakaś masakra jest, to powinno się od razu wiedzieć czy się jest w ciąży czy nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
niestety w medycynie nie ma takiego pojęcia jak "zawsze" ale w większości przypadków i zgodnie z podręcznikiem tak powinno być.
Nie stresuj się, kupcie test i będziecie wszystko wiedzieć. To najprawdopodobniej stres tak zadziałał na Twoją dziewczynę. Ale musicie mieć pewność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej isc po test i go zrobic, jak wyjdzie pozytywny do lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dobra dobra, temat nieaktualny i do zamknięcia. Dostała okres wieczorem w ostatni dzień hehe. Dzięki wszystkim za pomoc i pewnie jeszcze nie raz tu zawitam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy pigułkach cykl działa jak w zegarku więc nie ma to nic do rzeczy i nie jest to okres a krwawienie z odstawienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Masz przerwe 7 dniowa po to aby w tuch 1,2,3,4,5,6,7 dniu moze pojawic sie okres.
jesli sie nie pojawi to tez nie ma tragedii i o niczym nie swiadczy. bierz dalej regularnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
stary jednooki dachowiec
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Mów mi Rosia :)
|
Aaaj!
Słuchaj, to jest tak. Pamiętaj, że tabletki faszerują kobietę hormonami, wszystko sterują one, nie organizm w swój naturalny sposób. Co za tym idzie, nawet podczas przerwy w braniu tabletek, kobieta jest chroniona. Zapomni tabletkę - też. Oczywiście nie w 100%, bo nic poza brakiem seksu nie daje takiej pewności, ale jednak. Sama biorę tabletki i mogę z doświadczenia napisać, że ze dwa razy, a faszeruję się już ponad 2 lata, zdarzył mi się brak krwawienia w przerwie. Zero paniki, bo to jeszcze pogorszy sprawę! Poczekałam ten tydzień, zaczęłam nowy blister, a po dwóch tygodniach zrobiłam test - nic. Potem przeanalizowałam, co się stało i mnie oświeciło: zmiana pracy, wyjazd - dużo miałam na głowie. Tak więc zero stresu, uspokój dziewczynę i milego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
oMatko Boska Raciborska, to ja chyba pozostanę przy szklance wody zamist. Bo ja coś czuję, że też się znajde w tym 1 % ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.