|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zmiana trybu studiów
Tak się zastanawiam czy jest możliwość przeniesienia się na studiach np. z trybu dziennego na zaoczny lub na odwrót?
Tzn. chyba możliwość jest, bo widziałam, że do tego pisze się jakąś prośbę o przeniesienie, ale to znaczy, że potrzebna jest wtedy zgoda xx (nie wiem kto sprawuje taką władzę na uczelniach;p). Czyli takie przeniesienie nie jest możliwe we wszystkich przypadkach? Ogólnie jak się odbywa cały ten proces przenoszenia? Trzeba spełniać określone warunki? Z góry dzięki za odpowiedź.
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zmiana trybu studiów
Z dziennych na zaoczne - przenieść się można bez problemu, trzeba tylko napisać podanie do dziekana że np z powodu sytuacji osobistej jesteś zmuszona zmienić tryb studiowania, i raczej nie ma z tym problemów bo w końcu to ty będziesz im płacić
![]() Z zaocznych na dzienne - gorzej, na niektórych kierunkach w ogóle nie jest to możliwe, na innych trzeba mieć wysoką średnią (ok. 4,75 np na UŚiu) i zgodę dziekana Ale najlepiej i tak dowiedzieć się u źródła czyli w dziekanacie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź. A z czym wiążą się problemy przejścia z zaocznych na dzienne?
Ja narazie tak tylko z ciekawości pytam, bo jeszcze rok szkoły przede mną, ale tak się zaczynam coraz poważniej zastanawiać, co potem? Że pójde na studia to prawie pewne, właśnie mam dylemat w jakim trybie.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Problemów jest wiele - okrojony materiał na zaocznych, konieczność nadrobienia różnic programowych, ograniczona liczba miejsc na studiach dziennych, a w domyśle również to, że będąc na zaocznych płacisz czesne, a jak przejdziesz na dzienne to uczelnia traci
ale skoro masz jeszcze rok to możesz dokonać właściwego wyboru i nie będziesz musiała potem zmieniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.